Děkuji za dobrou zprávu, těch není nikdy dost👍
Děkuji za dobrou zprávu, těch není nikdy dost👍
Klasika, pokud měl tituly tak o ně přijde a měla by být stopka výstav, jak píše Jana, a samozřejmě zaplatí veterináře, doktory…, sepisovala to i policie, takže možná přestupek. Můžu zjistit podrobnosti, ale zatím je brzo.
A to píšu i přesto, že jediná krev, kterou Fiďák u nás prolil byla moje. Naštvala jsem se na jeho milovaného pánečka- manžela, zařvala na něj v jeho přítomnosti a už jsem měla proštíplou prdel🙈, chápu, to se prostě nedělá nebo za dveřmi. Kdyby chtěl, tak mi tu půlku urvat, zuby jeho velikosti jsem v životě neviděla a to máme převážně Mega psy.
Kangal není špatný plemeno, jak jsem psala výš, Fido byl jeden z nejlepších psů, co jsme kdy měli. A to i přes svoji kontroverzní minulost. Přišel k nám s pověstí zabijáka a předali nám ho pod sedativi. Byl úžasný, věrný, choval se předvídatelně. Nejsou špatný plemena, jen idioti nebo snílci, co si je pořizují.
Velký zmatek, vlastně všichni chtěli něco dělat, ale pes držel , nechtěl ji pustit, fenka naříkala hodně zoufale, do toho štěkot, vrčení…, dost krve kolem, trochu davová psychóza, jak jsem psala, někdo se snažil psa kopat, jiní mu lili na hlavu ledovou vodu, jeho majitel byl solný sloup, další se snažili je nějak oddělit. Spousta obviňování. K tomu zvědavci a spousta psů🙈. Ono to 5 minut nebylo, ale i ta minuta nebo 2 byly nekonečné. Bylo to prostě rychlé, nemyslím si, že nevěděli jak reagovat, ale ten zmatek a psycho to pokakal. To máte stejné, jak se lidi sou schopný ušlapat, když je panika. Majitel kangala byl teda opravdu mimo. Ten nevěděl co dělat. Jediný, co často zabere je přidusit za ohryzek, nemůžu dýchat, otevřu tlamu, ale od toho je právě majitel. Měli jsme anatola doma, vím co dokážou, mají obrovskou sílu a jsou rychlí jak blesk. A to měl věk a přes 90kg. Ten náš k nám přišel jako 6letý , úplně zkažený, z klece od Desenského, kde byl skoro rok zavřený, kdy předtím skoro bývalého převychovatele stáhl z kůže. U nás zjistil, kde má místo a hranice a stal se nejvěrnější průvodce manžela a za rodinu by dýchal. Ale ani tak jsme ho nepouštěli raději, se zbytkem smečky, nebyl by asi problém, potkávali se, ale prevence, a i za naším plotem ho venčili na dlouhém voditku, ikdyž jsme o samotě, tak občas chodí někdo kolem nebo se řidiči ptají na cestu a dcera s ním nikdy nebyla osamotě……Pořád nám chybí a to už je déle za druhou, ve 12ti a něco ho porazila agresivní rakovina.
Byla jsem přímo u toho incidentu, byla jsem vedoucí kruhu, kde se salašníci vystavovali. Útok jsme neviděly, až pláč fenky nás rychle zburcoval. Byl tam velký zmatek, někdo kopal do kangala, čímž situaci opravdu neprospěl. Kolem spousta lidí, pár volných psů, sama jsem jednoho berňáka, toho z fotky, chytala a držela - chtěl jít pomáhat paničce a pak nám zůstal cca půl hodiny v péči, než se majitelka vrátila. Zlatá paní rozhodčí, vše posvětila a snažila se pomoci. Já vidím chyb několik: kangal na flexině- to je fakt Mega blbost všude, natož v tak rušném prostředí, absence náhubku, už předtím jsem si všimla, že reagoval reaktivně a majitel, který si nevěděl vůbec rady, + velký zmatek. Bylo to smutné, ale bohužel, stát se to může, naštěstí snad fenka bude v pořádku, nejvíc pokousaná paní byla před závěrečkama zpět- obě ruce v obvazech a majitel kangala snad zahodí flexinu a nebude zapomínat náhubek. Jen doufám, že se psa nebude chtít zbavit a ten neskončí zle.
Tak tady je doguška aspoň jedna, byla druhá za neteří a je to její asi i příbuzná 😍, vlastní ji naše kamarádka a je to pěkná raketa, teda Norinka ne kamarádka 🙈
A ještě trochu roztomilosti z Špilberky. Tibeťátka vedly a úsměv pyrenejce zdatně sekundoval.
Baruška je šikula🥰
Absolutní roztomilost z dnešní výstavy Špilberky, 5měsíční drsné maďarátko a holčička k tomu😍
Pomerančová princezno, budeš nám moc chybět
Přežili bez úhony a láska k řádění taky zůstává 🤣🤣🤣
Nemyslím si, že klec je zlo, jen se musí používat s rozumem. My ji taky doma máme a čtyřku Arčího jsem do ní zavirala. Ze začátku, když nikdo nebyl doma a taky na noc a vždy po krmení, protože jinak se pořád mordovali a ňuchňali a skákali po sobě s o rok starším Dobbym a nedali si říct a nedali si říct. Arčí byl vyřízenej a nevyspalej a bála jsem se torze a díky velkému velikostnímu rozdílu tak, když jsme nebyli u toho i zranění. Jo, šlo je oddělit dveřmi, ale když byl v kleci, viděli na sebe a byl se smečkou, byl spokojený. Myslím si, že když klec člověk používá s rozumem a nezneužívá pro své pohodlí, tak je užitečná.
My dnes měli na vycházce barabum🙈, kluci lítali jak rakety, plocha velká, prostě rozlehlá pastvina a oni fakt umí prostor využít, ikdyž tryskají a jeden o druhém má přehled. Ne tak čtyřka Arčí. V trysku skočil těsně před Dobbyho a ten ho v fakt veliké rychlosti nabral někam zboku. Oba vyjekli, menší letěl asi 3m vzduchem a pak tvrdý dopad, větší jen cca metr zpět, je těžší a plný naráz schytal maloch. Dobby otřepal hlavu a pohoda, ale Árčí, jak naplacato dopadl a ležel, tak jen zvedl hlavu a to bylo pláče, odmítal vstát, potom teda musel, neboť jsme nelitovali a odcházeli, tak s obrovským kulháním se vydal za námi. Já raději na něj nekoukala a modlila se, aby to nebyl velkej průser, klukům jsem ho litovat zakázala, neboť by se chtěl nést a 30kg 2km k autu, no to nevím. Tak chudinka pajdal a plakal chvílemi a s Dobbym se nebavil🤣 a najednou na louce čáp a rázem vše zapomenuto, toho přece chci domů a jdu si pro něj. Velcí kluci se odvolali a mládež bok po boku hrrr pro čápa, ten si počkal, až budou kousek, už jsem se o něj bála a pak jim zamával křidly. Zvláštní, od chlupatých zvířátek se odvolají všichni, ale čáp se Arčímu prostě líbil moc. Dobrý bylo, že čtyřku vyléčil a snad teda barabum nebude mít následky. Takovou řachu jsem ještě nezažila, musel do něj napálit tak padesátkou, fakt běžel úplně naplno.
Yodovi držíme všechny tlapky, ať je to jen malá rýmečka a chlapeček zas lítá vzduchem jako normálně 👍
Barzojíci svému štěněčímu klonu taky moc gratulují a já se přidávám 👍👍👍
Krása, úplně to vidím, tady je svět v pořádku jak říká Sardullah, však dcera říká barzojíkům bráchové. Dnes v lídlu, musíme koupit bráchům polníček, oni ho rádi. A nechceš ho spíš ty? Je to xxl balení, rozdělíme se, stejně by brzy zavadl🤣. Dnešní nákup, kuřecí řízky pro kočky, polníček a piškoty pro hafíky a buřty na buřt guláš pro nás.
Všude stejný🤣
S tím vejce/vajíčko je to asi stejné jako s líná/pelichá, chová/pěstuje….🙈. Ikdyž jsem byla vždy překvapená z pěstírny akvarijních ryb, takže co teď s tím🤣🤣🤣. Prostě chovatelsti je něco mezi atomovou vědou a selským rozumem.
Jj, nejez ty activia, to je pro barzojíky, Vem si tam ten normální 🙈, prostě matka herodes🤣🤣🤣