Taky mi lidi řeknou, jé barzoj, těch je málo, žádného jsem na živo neviděl…., a já je potkávám celkem pravidelně a fakt všude, člověk na ně má radar a taky prostě lidi, co mají barzoje tak jich mají většinou víc 2, 3, 4, 10, 15…, prostě fakt smečky a s těmi se moc už mezi lidi nechodí. Je to třetí nejpočetnější chrtí plemeno u nás
Když byl malý, byl ještě víc Kelíšek než Arčí. Prostě nás ta černo bílá táhne 🥰
Hele náš papoušek štěkal a mňoukal, mluvit neuměla, ale kocoury a psy zvládla bravurně. Asi je zbytečné slovíčkařit. A nějaký orly tady taky v okolí máme a fakt vydávají zvláštní zvuky. Křik jak u káňat to fakt není.
No Kejný je obr má přes 90 v kohoutku, Satánek 82, Dobby 77-78, a Arčí zatím ani 70, uvidíme, je to naše pako a švec prťavec jak mu říkám, ale zas velikej drsňák, hlídá jak dobrman. Jsou opravdu každý jiný . I povahově i chováním jak k nám, tak k zbytku světa.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anet10 z 06.07.2026, 19:18:09
Ano Kejný je taky můj favorit (barvou), mám raději ty plotnové něž plášťové. A Doron mi připomněla dovolenou s mým prvním barzojíkem, byla to Itálie a Lerry miloval koupání, chodili jsme na pláž vždycky ráno, nebyla psí, ale nebyl problém a pak si ho půjčovali animátoři a “Cavalino” jak mu říkali, s nimi řádil po areálu. Odešel moc brzy a proto asi ta posedlost černo bílou, srovnávat se ale nedá 🙈 Na fotkách má rok a něco , byl pako. Jo a vodu sice miloval, ale plavat moc neuměl, vypadalo to, že se spíš topí, ale vždy s nadšením. 🤣
Top pamlsek pro Dobbyho, pasta pro nežravé kočky a pro rozkrmení koček po nemoci jmenuje se to churu je to tuňák nebo tuňák s lososem. Jediná nevýhoda je to dost tekuté, ale s troškou tohoto by sežral i hřebík, takže třeba zabere i na Máťu. Jo a mají i psí ale u Dobbyše vedou kočičí.
Ta vaše holka šedivá je moooc hezká, teda doufám, že se nepletu a je to holka. 🥰
No a já vybirala a čekala na barvu a teda je zlatíčko, miluju ho, ale bude maličký, pravděpodobně a tak na výstavy moc nee. Nevadí, mohli bychom ho vrátit, ale to u nás nepřichází v úvahu. Už je členem smečky, už prostě bychom ho nedali. Takže někdy je asi opravdu lepší nemít na výběr 🥰
»
Sardullah z 06.07.2026, 15:09:30
Já vím, je to o preferencích, módě, náladě psa, přípravě, známostech, sexuální orientaci, znalostech rozhodčího…., jen mě překvapil ten velký rozdíl mezi vítězem a dobrou( to už jsou hrubé vady), chováním to nebylo, psi byli v pohodě . To fakt nebývá to už je divný. Ikdyž ten včerejší se nevěnoval vůbec zubům a spousta barzojů má teď v tlamě průser, a byli to bráchové, takže kdo ví, ale to už je jen domněnka. Jinak ten co získal CACIB se mi na první pohled fakt líbil.
Tak taky zelený, ale vlastně oni jsou oba sladcí. Kterýkoliv bude dělat jen radost snížek roztomilý. A mě už se domů nevejde pátej barzoj, fakt nevejde, teda aspoň do patra, kde jsou kluci, i časově už bych stávající zanedbávala a to si nezaslouží, takže mám smůlu, koketovala jsem s pětkou, ale to bych musela napřed vyhrát rentu, abych mohla zůstat doma a jelikož nesazim tak to nehrozí . Takže zůstanu při současném počtu a doufám že hooodně dlouho.
Prostě hurá, Dobby byl za šikulku a já teď uvažuju jestli v rámci tréninku mám překopat celý pracovní program a vzít ho rovnou příští týden na Intercanis. Přihlášení nejsme, mám být pryč, ale co by člověk pro ně neudělal, žejo. A taky už máme objednáno Alavis calming extra silný, a prostě uvidíme no. Je to stejně legrační, jak málo stačí člověku ke štěstí. Třeba chodící pes🤣🤣🤣
V kruhu to teda bylo horší, chodil hůř jak v pátek, pořád hledal pamlsky, takže hlava nahoru, a předními dělal drezurni kobylu, rozhodčí se mu taky nelíbil, sice stál a nechal se prohlednout, ale nebyl tak happy jako v pátek. Tak tentokrát jsme byli druzí a s velmi dobrou, ale to nevadí, důležitější je, že to tak hezky zvládl, že chodil a byl více méně v pohodě.
Ono je to s tím hodnocenim prostě hodně subjektivni, tyto dvě výstavy to krásně ukazaly. V pátek jedna mladá fenka vyhrála třídu a dostala BOJ a včera pouze Dobrou. Psi, co jsme v pátek porazili a taky v pátek měli pouze dobrou, tak včera vyhráli jeden CACIB a druhý rCACIB. Prostě extrémní výkyvy. Mezi výbornou a velmi dobrou je malý rozdíl, ale výborná a dobrá? Trochu ty rozhodčí přestávám chápat, ještě, že beru výstavy fakt jen pro zábavu a nejsem ten, koho by to nějak trápilo.ikdyž tentokrát není co, byl šikovný. Hlavní je pohoda psa a to se zdá je na lepší cestě.
Tak Dobby má velkou pochvalu. Zvládl bobřika odvahy a nožičky více méně měl. Jak jsem řekla, zvítězil duch nad hmotou. Pomohlo mu asi komplet souběh více věcí, vzala jsem sebou i dceru, kterou moooc miluje, byla jsem fakt hodně tvrdá a nekompromisní a při jeho protitahu při příchodu prostě fakt musel dopředu scéna nescéna a koupila jsem fakt top kočičí pamlsky, na které reaguje, takže zjistil, že bude výhodnější chodit, protože pak ze mě padají. Taky jsem ho hodně podporovaly a chválily a to mu dodalo sebevědomí. Prostě nebylo to dokonalé, ale chodil a dokonce jsme 2x přešli křížem krážem celou výstavu.
Oba, bude 10x větší zábava i práce 🤣
Tak pár fotek z dnešního rána a procházky a zahrady. Bílej je, učesanej ne, ale aspoň v pohodě. A to jsme už byli v Superzoo, lidi psi, nikdy tam nebyl, sám bez smečky, ale prý brnkačka🤦
Každý odchod kohokoliv z naší Choví smečky mě zasáhne, Upřímně vám přeji ať to co nejdříve aspoň trochu přebolí
No, v neděli dám vědět, vezmu i čtyřku Arčiho a uvidíme. Ono jak to divadlo bylo k pláči, tak i k smíchu. Lidi se zastavovali a říkali, nojo chrt a jedna paní třeba: no to znám. Máme doma afgána, šampiona fakt hodně zemí a když jsem se před výstavou vždycky probudila, tak jsem dumala jestli budu mít vítěze nebo debila, ten takový divadlo dělal tak na každé čtvrté výstavě, ale ten náš jen dělal zdechlinu a nechodil ani v kruhu.
Jo a jak ho všichni podporovali a lákali a litovali tak on vždycky jen hodil pohled “prokletý básník", vzdychl a pokračoval v krasojizdě.
»
Plaka z 03.07.2026, 22:46:34
Děkuji za Vaši zkušenost, už jsem taky uvažovala, že výstavy hodím za hlavu. Nebo bude jezdit s ještě i malým ( jeho největší smečkový kámoš). Alavis vyzkouším. On je totiž oříšek, po tom prvním výstavním divadle jsme byli u kamarádů na cvičiště- hromada cizích psů a lidí- Dobby pohoda, sranda, kámoši. Potom ještě na další akci taky moc psů i lidí v malém prostoru, taky pohoda. Všechno bylo venku. Tak jsem si myslela, že ta první Nitra -to je hala, byla výjimka, že musíme trénovat vnitřní prostory. A buch včera to bylo taky venku a Dobby zopakoval a zesílil předchozí reakci.
»
Vahine z 03.07.2026, 22:18:13
Je mu něco přes rok a půl a když jsem ho nechala ležet, uprostřed výstavy, tak 10 minut ležel, když k němu kdokoliv přišel, nechal se mazlit a dělal hezkýho, ale ležel dál. Jinak ho tam nechat úplně samotného dlouho nemůžu. Odešel by s kýmkoliv. Oni ti chrti jsou někdy zvláštní. Máme čtyři, každý úplně jiný. Jo a fotečku dodám až pošle kamarádka, já byla tak v tranzu, že jsem ani nefotila.
Hlásím trojku Dobbyho do klubu exotů. Vůbec nevím co s běloušem dělat, když se rozhodne, že někam nepůjde nebo něco dělat nebude. A to na tom od mala pracujeme, ale je to čím dál horší. A to jsem klidná a důsledná, ale prostě naše barzojí kočka je důslednější. Viz výstavy, jezdí od štěnda, vždy pozitivní zážitky, hodně pamlsků(normálně je skoro nedostává), moře mazlení od různých lidí- to prostě miluje….., ale v poslední době, teď podruhé, vejde mezi výstavní kruhy a vymaže mozek, vypne smysly a přijde o nožičky. Prostě zmrzne. Dnes to dovedl k dokonalosti tím, že sebou flákl na bok na trávu, jak širokej tak dlouhé a odmítl pohnout i chlupem. Po dvou hodinách jsem s ním překonala cca 20metrů , do kruhu teda vešel dobrovolně, dokonce se předvedl hezky, s rozhodčím se chtěl pusinkovat, takže z toho bylo výborný 1, CWC(obdoba českého CAC), nejlepší dospělý pes (národní vítěz) a nakonec BOS (nejlepší z plemene opačného pohlaví).A tomu se do teď divím. Po jeho záseku to beru jako velký úspěch. Porazila nás šampionka fena a to proto, že když šli opět do kruhu o ty závěrečné tituly, tak si řekl, už jsem tam šaškoval několikrát, takže dost, předváděj se sama, já asi zas ztrácím packy. Prostě fakt nevím co s ním, když si začne takhle hrát na fakt se nepohnu, ani za nic a ani o milimetr.