Číslo 5 a 12 🤣, vlkodlak jak vyšitej. To je minimálně na Oskara
Číslo 5 a 12 🤣, vlkodlak jak vyšitej. To je minimálně na Oskara
My měli s dalmatinem povel “hlídej se”, takže byl neukradnutelnej, ikdyž byl většinou s náhubkem. Moc dobře uměl rozlišit od jen hlídej. Ale pravda, jiná doba, teď by někomu rozbil obličej a sedřeli by nás z kůže.
Některý ty nohy bych chtěla mít 🤣🤭
Nemyslím si, každý rok řešíme problémy a škody, co nám způsobují lišky, srny a jeleni, draví ptáci, potvory mývalovitý,a mnoho dalších, ale byli tady první. Stejně je mám ráda. Víc škody na pastvinách nedělají prasata nebo dobytek nezodpovědných majitelů - když ten potok rozšlapou v bažinu, chytrý lidi jim nedají napít, případně čtyřkolkáři a těžaři.
Vím jak žije bobr, i tak bych ho chtěla za souseda.
Tak já po bobrovi v sousedství toužím, máme pod domem, na pastvinách potok, stromů hromadu, mohlo by se mu tam líbit a nic. I jsme si loni s žínkou psaly, že jejího bobra vyměním za naše lišky, jeleny jezevce a tak. Nakonec jsme ztroskotaly na logistice( ne, samozřejmě myšleno s nadhledem.) Ale myslím vážně, že po bobrovi, blízko, toužím. Víc paseky než jeleni a psíci mývalovití neudělají. Nedávno mi, ale svitla naděje, jedu takhle po silnici, cca 14km daleko od mého bydliště a kousek od svodidla co nevidím, 2 typicky ohlodané stromy, co vedou kolem potoka. Byla jsem z toho v euforii, asi nám ho přinesly povodně. Teď ho jen nanavigovat na náš pozemek, abychom o mohli uchránit před lidskou záští.
My dnes venčili s kamarády barzoji. Sníh už je málo kde a kluci si užili sluníčko i smečku. V neděli má zas sněžit a mrznout, tak nevím, jestli se těšit nebo děsit. Kluci sníh milujou, tak a bude správně.
To nebude zasádlením, i náš 2kg hubený Mates dělá rozzuřeného hrochů s vlajícíma ušima a ocasem🤣. To jsem si zdovolením vypůjčila, dokonalý přirovnání. Mýt sousedy, tak už jsme vystěhování za ten rachot 🙈
Přesně 🤣🤣🤣
A taky příšery kočičí, u té honičky dupou jak stádo kobyl. To je až neuvěřitelné, jak duní.
Mates děkuje Zrzavcům za dobrý nápad a Odberry za podporu.
Jo a škvarečky jsou prý moooc dobrý a máte pravdu piškoty krade taky❤️
Demence to znám zas u pesana, někdy to byly galeje ale přesně, žral, nic ho nebolelo občas i měl hravou. Jen ta hlavička neposlouchala, tak rodina posloužila. Zrzek je frajer, moc mu držím pěsti a vám taky . Co bychom pro ty naše miláčky neudělali, žejo. Děkuji za povzbuzení.
Ano, má, pečlivě ho naše kočičí MVDr prohlédla a kde co zkontrolovala. Ale taky řekla, že bohužel může být problém věk - bude mu 14. Že některé kočky stárnou rychleji. A Matýsek toho už prožil hodně včetně coronaviru.
On sežere teď cokoliv, fakt cokoliv, jakékoliv maso - hodně, konzervy, vánočku, sýr, paštiky, ale hubne. Škvarečky zkusíme a tresčí játra jsem mu koupila a Kattovit recovery + royal canine recovery. Uvidíme, snad aspoň přestane hubnout. Je to o nervy, když vidíte místo Matese anatomický exponát.😪
Tak krve dopadly tak nějak nejednoznačně, játra a ledviny v pořádku, vše ostatní také, jenom ta štítná žláza hodnoty pouze mírně zvýšené, (kolem 70), vet čekali vyšší hodnoty . Mates dostal léky, nejnižší dávku 1x denně také tabletu felimazolu 1,25mg . Po cca 23 dnech znovu kontrola krve.
Doufám, že pomůže a kocour začne přibírat nebo alespoň přestane hubnout. Už je jen kost a kůže a to žere fakt hodně. Přemýšlím, co mu dávat jako kalorickou bombu.
Zařadila bych to k našemu “ kámoš, ne žrádlo!!!” A to u čehokoliv živého, nejen u pejsků😉
👍👍👍, samý úsměv, Yoda svými úsměvy umí zlepšit den. Krásně zhrnuto.
Právě, paní doktorka vždycky říkala, jsi krásný, ale ti šlechtitelé se na tobě chudáku podepsali.
Řekla bych, že největší problém jsou zuby.