Vy jste doma odchovala hybridy? Jako že z těch, co jste měla doma, nebo Vám někdo prodal vejce, co mají ty fabriky s chovatelským programem?
Myslela jsem, že další generace už tak nést nebude, sice jsem to moc nestudovala, ale tak logicky, beru to podle psů, ty vlastnosti už tam nejsou.
Loni jsem poprvé kupovala slépky, dvě, jako dárek, z farmy. A ta paní, co je chová, kupuje od nějakého producenta, nic sama nerozmnožuje, tak nějak mi to popsala, že potomci jsou na dvě věci…
A taky mohu porovnat, tedy mám malý vzorek, ale stejně… loni to byly Lohman hnědý, hrozně hodné, klidné a chytré slépky,
letos nebyly ke koupi, jen nějaké bílé a ty jsem nechtěla, tak jsme koupili pár kousků z Kosiček, to jsou jiné slépky, úplně jiné, ty Lohmanky od začátku nesly obří vejce, tyto letošní takovou běžnou velikost. A jsou mezi nimi i hnědé a jsou z těch mladých nejklidnější zase, ale vejce je takové běžné, nic obřího, jen tak náhodně pár. Nesou teda pravidelně, ale pro mě dost překvapení v té velikosti a povaze.