Holky, já si upřímně neumím představit, že bych neměla řidičák, potažmo to auto…ne že bych nepřežila, ale život by byl pro mě podstatně složitější, už proto, že mám syna se zdravotním handicapem a starou maminku a musím je nějak přibližovat…o psech ani nemluvě…ono nejde ani o ten bonus, že je člověk do auta naloží a popojede někam k venčící lokalitě, ale už když je potřeba na veterinu třeba.
A další věc je, že když mám šichtu, tak bych mimo domov strávila minimálně o hodinu a čtvrt více, protože to by mi zabrala cesta MHD.
No prostě si vůbec neumím život bez auta představit. Auto pro svojí potřebu (ne jedno v rodině, ale moje vlastní) mám k dispozici asi 30 let a je to pro mě, nebojím se říct, ekvivalent svobody…kdykoliv můžu skočit do auta a jet kam chci. Pro mě už je utrpení, když mám auto v servisu a neměli k dispozici náhradní vůz a musím se tak nějak vystřídat s manželem a nebo se nechat vozit…to je utrpení mladého Boháčka.
Já si to vyzkoušela po manželově smrti, být bez auta. No, myslela jsem si, že to tak už bude na věky, však mám autobusovou zastávku přímo baráku. Jenže když jsem měla poprvé štěňata, tak se ukázalo, že to nebude tak jednoduchý. Kdo mě bude vozit na veterinu, jak to budu dělat, když budu muset jít dřív z práce kvůli prckům a z průmyslové zóny nic nejede. Chodila jsem tehdy hodně pěšky, ale časem se ukázalo, že to fakt takhle dlouhodobě nepůjde. Tak jsem ráda, že jsem to zvládla a už 2 roky jezdím autem.
Ono to nakonec fyzickými tresty skončí. Jenom nelegálními. Pes/psi takového člověka budou terorizovat okolí tak dlouho, než se místní chlapi ( tedy jestli ještě jsou ) nase…. A až budou mít zbraň obě strany, tak to teprv bude fičák. V ranném mladí jsem obdivovala hrdiny divokého západu. Ale mít je na stáří doma - nějak netoužím.
Aby to nevyznělo proti staříkovi z příběhu - toho nemám na mysli. I když mě udivilo, že má zbroják a nosil zbraň.
Spousta lidí nosí zbraň, legálně a skrytě, ani o tom nevíme.
Však já to znám,měla jsem ošklivě pokousanou labinu psem NO, který je agresor,ale nenosí košík,protože mu odírá čumáček a navolno je,protože se musí proběhnout (a taky by ho na vodítku bába neudržela)
A žádná změna i po tom pokousání, běhá nadále bez košíku? Tohleto fakt nepochopím a už vůbec ne to, že to někomu připadá normální.
A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?
Tak jestli jste to tady četla všechno, psala Varaxi, že je to její strýc a ta ovčanda útočila na jeho kavalíra opakovaně, viz příspěvky v tomto vlákně z 13. 2.
Ano, venčím na volno, ale moji psi ode mě rozhodně neobíhají 100 metrů a pokud vidím, že se blíží někdo se psem a neznám ho nebo vím, že se s jinými psy nesnese, odvolávám k noze.
😊Jsem se jen snazila vysvetlit i pohled ze strany majitele stenete, ne ze mate nekdo neco menit 😉nejsou tak otrkani a znali veci, aby to pro ne byla brnkacka.
Porad je jeste chapu, mam to nastavene stejne. Prusvih na veterine vyresim jakykoliv, nevadi mi nic. Ale naplanovat prevenci? Do toho se mi porad moc nechce.
Jinak - lze jim nabidnout faktickou pomoc, kdyz je stene v dosahu. Dojet na to vysetreni s nimi ap. Mozna to oceni vice nez slevu z ceny.
Jo, taky si myslím, že pomoc je super, s tím já nemám problém.
To sice nebola brokovnica, ale lovecka puska, ale asi tak, no.
Povedzme si rovno, kto poluje? VIP ludia vacsinou a potom taki ti typci v zelenom, ktorych stretavam kazdu sobotu vecer na pumpe, ked idem z pozemku.
Je to spolok, co ma vlastne pravidla. Poznala som iba normalnych polovnikov, nastastie, maso z ulovenych zvierat som s chutou konzumovala, takze som sa po case odhodlala ist s priatelom na posed.
Vysiel diviak, jedna rana, padol mrtvy. Za mna ok.
Narodny park je posiaty posedmi, nie je to cudne?
Zver je premnozena a plna streckov, jelene vyzeraju doslova choro. Parozie ale maju kvalitne, tazke, uplne ine, ako v Kojsove.
Znám několik myslivců, kteří vůbec neloví. Zbraň sice mají doma zamčenou v trezoru, ale nepoužívají ji, do lesa chodí zakrmovat a koukat na posedech. Fakt nekecám, jeden takový je můj kolega v práci, je mladší než já. V MS je registrovaný, ale v podstatě se činnosti spolku neúčastní. Pak mám jednoho myslivce naproti v ulici, hon bývá snad jenou za rok a jen na divočáky, byla jsem několikrát pozvaná na naháňku, ale nechodím. Posledně byl ještě můj manžel a žádné prase tehdy zastřeleno nebylo. Bažanty tu nemáme vůbec, zajíce jsem neviděla ani nepamatuju. Vidívám jen srnky a většinou jen na podzim, to chodí až na zahrady, ale nikdo je nestřílí. Sousedovi se jedna zamotala do pletiva, tak ji vysvobodil a pustil. Sám říkal, že jakmile se podívá do jejich očí, zastřelit nedokáže.
Raz mi na nejakom rodeu pri stole typek bez varovania strelil rovno pri hlave z pistole.
Tak mam traumu.
Nevím, jaký máte na SK zákon o zbraních, ale tento člověk porušil základní pravidlo použivání. Udělat to tady a poškozený to hlásit na PČR, tak dotyčný o zbraň přijde. Možná na čas, ale přijde.
Mě odrazuje to uspání. A taky si říkám k čemu bysme to potřebovali, jestli nebudeme uchovňovat.
Proč to vlastně Sarah chcete? Abyste věděla, jak si Váš vrh stojí?
Ano, psala jsem to. Abych jako chovatel věděla, jak to spojení dopadlo a jestli moje fena předává to, co předávat má. U goldenů to má ve smlouvě většina chovatelů.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.04.2025, 14:13:13
Proč se bojíte zbraní? Vždyť ta zbraň sama nevystřelí, musí ji mít někdo v ruce. Nějaký takový debil, o kterém píšete, že zabil koně. To nebyl normální člověk, to byl psychopat.
Mě přijde úplně absurdní slevovat ze svých nároků na nové majitele jen proto, že má někdo na internetové diskuzi jiný názor… Ti lidi si k Vám stejně štěně koupit nikdy nepůjdou. 🙃
Jo, to máte pravdu. Jen mě to prostě donutilo k zamyšlení……faktem je, že lidi vám naslibují a podepíší kdeco, když si pro to štěně přijedou, ale pak skutek utek. Jak jsem zmiňovala vejš, ty rentgeny udělali z Áčkovýho vrhu jen u 3 štěňat, které chtějí uchovnit, resp. uchovněni už jsou, zbylých 8 je nedělalo. S některými jsem v kontaktu a chápu, proč je neudělali, domluvili jsme se. Někteří ale přestali komunikovat úplně. Z Béček má jedna fenka předrentgeny, zatím je jim 8 měsíců, tak na ofiko rtg je ještě času dost.
Jinak zatím stejně není další vrh v nejbližší době v plánu a do té doby si nejspíš tu smlouvu opravdu upravím. Inspirovala mně ta smluvní pokuta, kterou tam nemám a kterou má Jana-Arosek, je to výborný nápad na eliminaci těch slibotechen. 👍
Holt tady všechny hájíte myslivce, které máte doma. Už je to moc let zpátky (psal jsem to uz i na starý ifauně). Na potoce vyvedly dvě březňačky mladé. Asi tedy hejno 20 dost krotkých kačenek. Jednou takhle vybíráme brambory a najednou slyšíme střelbu a řev: “má ji svině” , “napal jí to” a podobně. A k nám postupně přllétaly ty kachny. Proti proudu, asi 300 mezrů od nás stali na každém břehu hned u sene asi 4 myslivci a střileli do těch kachen na hladině. Když jsem tam na ně vletěl, tak s nadávkami a vyhrožováním odtáhli. Nikdo mi. Nevymluví, že nebyli ožralí. Tohle přece střízlivej člověk neudělá. Jeden z nich pak na honu zastřelil ve vzteku vlastního psa, když ihned nezareagoval na povel. A mohl bych se rozepsat více, tohle ale asi bylo nejhorší. Osobně bych ten spolek rozpustil hned.
Žádnýho doma nemám a ani já nejsem myslivec. Jen proto, že máte z kdysi dávno špatnou zkušenost, jsou všichni myslivci a už navěky špatní? Dnes to dělají mladší a mezi nimi už často nejsou takoví kreténi, kteří si potřebují střelit a je jedno do čeho. Já sama mám hodně špatnou zkušenost a myslím si, že daleko horší, než vy. Když mi bylo 11, zastřelil mně myslivec psa a málem se trefil i do mě. Už je ale dávno na pravdě boží.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.04.2025, 05:08:21
Přesně tak, není myslivec jako myslivec. Na Seznam Médium si může napsat každej, co chce, tak to podle toho vypadá, občas je to pěkná snůška nesmyslů. Vždyť ten autor tam plácá páté přes deváté a nakonec dává dohromady s myslivci i rybníkáře a holubáře. Vždycky je to o lidech, znám několik myslivců a jsou to úplně normální lidi.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.04.2025, 15:20:00
Jenže takovéto nymandy by odradila už spousta jiných věcí, nejen ty rentgeny, ale už to, že by za psa s PP museli zaplatit víc. Že si vzali rovnou dvě štěňata, mě fakt pobavilo, schválně pak dejte vědět, jak si vedou, až se ty dvě xbordery budou nudit. 😁
Jinak já teda ještě dodám, že po zkušenostech s Áčkama jsem u Béček budoucí majitele lustrovala jak StB, to se klidně přiznám, nějaké doporučení od mých známých už mě nezajímalo, trvala jsem na nejméně dvou návštěvách už předem, někteří přijeli i vícekrát. Všichni dostali smlouvu k prostudování ještě před složením zálohy a nikdo s ní neměl problém. Mám v ní i jednu moji návštěvu za život psa, ale u majitelů, kteří bydlí daleko, si nejsem jistá, jestli ji vůbec využiju, naopak u některých jsem byla už snad 5x, když potřebovali pomoct nebo poradit. Jak už zaznělo, je to jen o lidech. Já si myslím, že jsem vstřícná hodně, vždyť jsou to MOJE štěňata a záleží mně na nich. A od lidí očekávám jen, že budou férovi a budou jednat na rovinu, stejně jak se snažím já.