Aktuálně: 2 332 inzerátů270 196 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 17.02.2025, 18:47:15 xxx.xxx.162.253

U nás se teda solí silnice, to vím jistě, a tu my přecházíme, když jdeme na procházku. Ale jak směrem tam i zpátky jdeme po sněhu, takže tlapky mají všichni v pohodě, a to je pořád kontroluju, dnes jsem jim zrovna vystříhávala chlupy mezi prsty.

Sarah01
Sarah01 17.02.2025, 07:28:10 xxx.xxx.162.253
Daja:

Sarah jsme kousek od sebe, ale rozdíl hodně velký. U nás včera nejvíc -4 a bez sněhu, dnes ráno -9 s pocukrovaným  sněhem❄️.

Já si myslím, že vy jste už hodně blízko Osoblažsku a tomu se říká malá Haná, je tam prostě už tepleji.

Sarah01
Sarah01 16.02.2025, 23:19:36 xxx.xxx.162.253

U nás dnes ráno v 5 bylo -18, teď už je -12. Myslím, že letos mně dřevo nevystačí.

Sarah01
Sarah01 16.02.2025, 23:17:33 xxx.xxx.162.253
Doron:

My dnes s Doroušem na převazu, krásně se to hojí a operovat se nebude, paní doktorka úplně jiný názor než doktor.

Fram dnes zvládnul počkat doma, takže se venčilo jen nadvakrát, první šla sekce senioři plus invalidé🙂)).

Nemůžu se zbavit dojmu, že se Gučka Dorovi posmíval, že chodí na flexině, když má dobrou náladu, směje se jako člověk.Nepodařila se jediná seriózní fotografie🤣

To černý v hubě není zubní kámen, abyste si nemysleli 🙂, má tak pigmentovaný dásně.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Zajímavý obličeje umí a směje se pěkně šibalsky. 😁

Sarah01
Sarah01 16.02.2025, 09:17:27 xxx.xxx.162.253
Adam:

Ahojte,

máme doma 3 týdny štěně z útulku, věkově má 8 měsíců. Zezačátku na nás bylo pořád nalepené, v průběhu těch 3 týdnů se to trochu zlepšilo, ale poslední 2 dny jsou naprosté peklo. Štěně nevydrží ani samo ve vedlejší místnosti, aby po chvíli nezačalo šíleně kňučet/výt. Někdy taky škrábe na dveře, jindy se snaží rozkousat ohrádku, co jsem pro ni udělal, aby nám nelezla do obýváku a nekousala sedačku a jiný nábytek. Za touto ohrádkou sama nechce vydržet ani, když nás vidí a jsme na druhé straně. 

Pelíšek má v obýváku asi metr od dveří a stejně když dveře zavřeme, stojí permanentě před nimi a do pelíšku prostě nejde. Je to fakt děs, mám teď nějakou dobu home office, ale to se opravdu těžko daří, když o místnost níž co 5 minut skučí pes. Navíc budou opět dny, kdy budu muset do práce. Člověk si hlavně beze strachu, že ten pes něco rozkouše nezajde ani na nákup.

Jak proti této “separační úzkosti” u takto staré fenky bojovat a za jak dlouho se dá očekávat zlepšení?

Díky, Adam

Když máte ten homeoffice, tak to štěně nemůže být s vámi v jedné místnosti, třeba dát ho s pelíškem pod nohy? Takhle si to jenom zhoršujete. Chápala bych, že ho dáte do ohrádky, když nejste doma, ale toto teda nechápu, pardon. Takové štěně, které má za sebou zřejmě nehezké zážitky, musíte zvykat postupně. A začíná se nejdříve odchodem např. jen na 5 minut. Jako nedivte se, že vám tady zkušení pejskaři píšou dost ostře, ale na štěně a ještě z útulku jste se měli připravit. Pokud řešíte něco pokousaného nebo špinavou sedačku, tak prostě nemůžete mít psa. Za tu dobu, co máme psy, což je nějakých 30 let, jsme měli tolik rozkousaných věcí, že už to ani nepočítám. S tím prostě musíte počítat a nebo si byt dočasně zařídit tak, aby k tomu zničení cenných věcí nedošlo, nejlíp odstranit koberce a nábytek přestěhovat. Se mnou štěňátka spávala v prvních chvílích i v posteli, holt se častěji převlíkalo. Pokud tomu nejste ochotni nic obětovat, tak psa prostě mít nemůžete a opravdu ho raději vraťte.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 19:08:25 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

Yodas  od skoro bezsněžného pondělí, až po dnešní kalamitku

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Ta druhá. 👍😄

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 18:18:04 xxx.xxx.162.253
kometa:

Ani Elán nebo Nagy zamlada? A Žbirka?

Já Žbirku můžu, ale hlavně Tublatanku, zamlada mně nevadil Habera.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 18:16:15 xxx.xxx.162.253

Upřímnou soustrast. 💔 Krásný věk, to je sen každého chovatele. 

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 11:54:06 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Tak ještě v šestnácti…

Obrázek

Máte moc hezký úsměv. 

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 11:16:41 xxx.xxx.162.253
Ph:

ja nasla, v USA i v tom nemecku par chovek, i ten standard existuje…. ono nekdy je potreba nedrzet se striktne jen FCI. 

Velmi mnoho takovych  “novych” plemen pak nakonec pod FCI prejde.  Vim, ze velmi podobne to bylo u min ausika - taky se to sem vozilo z nemecka, melo to non FCI PP- a ted uz je to pod FCI normalne

Jj, ten australák mě právě už napadl dřív.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 10:55:57 xxx.xxx.162.253
Ph:

to si nemyslim, ze uz je i v FCI. Ani nevim, jestli uz jsou i v AKC - jsou zatim v jinem US klubu. 

Jen jde dohledat, ze se snazi o jejich chov, v USA i Evrope a nejde o F1 krizence. 

Zkoušela jsem google a nic jsem právě nenašla. Mám špatnej google. 😈

Pes je to pěkný, ale ta povaha asi není nic pro mě. Potřebovala bych na starý kolena nějakýho menšího goldena. 😄

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 10:52:58 xxx.xxx.162.253
Ph:

Canik vs ovcak za stejny cas 😁

Jedine susene hovezi kloubovky jim vydrzi, ale na tech si uz likviduji zuby

Obrázek

😲slušný výkon.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 10:45:13 xxx.xxx.162.253
Ph:

tohle ma PP - to se F1 nedava

Pomsky je ofiko plemeno uznaný FCI? 😲 To jsem vůbec netušila.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 10:42:41 xxx.xxx.162.253
balu:

Záleží na tom, kdo se pohybuje v okolí. Samojed mi umřel v roce 2008. Do cca 2007 jsem s ním při ranní vycházce v sobotu vždycky šla do malého obchůdku pro čerstvé rohlíky a tu chvilku, kdy jsem byla uvnitř, jsem ho nechala uvázaného u plotu. Dnes by to nešlo, nejen, že obchůdek neexistuje, na jeho místě se buduje “mrakodrap”, ale  kolem chodí a jezdí na kole spousta cizích lidí.

Tady na vesnici by to asi šlo, ale žádný obchod už tu není, všechno zrušeno. I večerka, která byla ve městě tady odsud kousek cca 1,5 km, už je po kovidu zrušená.  Zůstaly jen supermarkety a tam bych fakt psa nenechala, potulují se tam divný existence, bezdomovci a tmavší, kolikrát se bojím i já, natož tam nechat uvázanýho psa. 

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 08:45:40 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 15.02.2025, 08:15:23

Já se bojím, že by mi je někdo ukradl, fakt jo. Pokud nečekají ještě s někým, kdo do obchodu nechce, tak je tam nenechám a radši nákup oželim. Ale většinou jezdím na nákup autem, tak tu chvilku v něm počkají, nezdržuju se tam zbytečně dlouho.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 07:45:42 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Kdyby jen z návštěvy, tráví tam pracovní dobu. Nevypadá moc šťastně a asi tam nemá ležení moc pohodlné. Naštěstí to není u nás před domem, jen chodím dost často okolo. 

Tak to jsem moc zvědavá, jestli už ho tam vídat nebudete. Dejte vědět. 

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 07:42:44 xxx.xxx.162.253
Tap:

Dara nazpívala titulní skladbu k novému retro seriálu TV Markíza Sľub.

Tak tuhle holku zrovna nemusím a její hudbu taky ne.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 07:37:34 xxx.xxx.162.253
Ph:

s kostma se musi opatrne. a ne ze ne…velke dostavaji na okus, ne na zradlo a pod dozorem - proto byla vcas odebrana.  Jen me prekvapila rychlost zase 😀 druzi dva by se bavili jeste hodinu, dve -ale musi drzet basu a odevzdavaji vsichni soucasne 

Já jsem dávala na okus hovězí oháňky z Vetamixu, bylo na nich poměrně dost masa a na zuby byly super. Taky jsem musela hlídat, občas se to šprajclo mezi zuby. Ale Vetamix už neberu a zatím jsem na ně nikde v masně nenarazila. Dávat 99 za dopravu se mně moc nechce, když bych za to měla další kilo nebo i dvě.

Sarah01
Sarah01 15.02.2025, 07:33:39 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

já si nemyslím, že by vlezlá zima způsobila nemoc. Jsme venku za každého počasí a naopak si myslím, že nás obou imunitní systém je zvyklý, že mokré ponožky se neřeší, rifle urousané ke kolenům se neřeší a promáchané rukavice od slintů taky nee. Teď jsem vyházela připadlý trošek sněhu - v mikině přes tričko a starých keckách (teda kalhoty jsem taky měla) … bez rukavic, bez čelenky. To Yoda se tvářil ublíženě, že je sníh a mráz a chce domů k radiátůrku…

Nachcípaní lidé - to je něco jiného, a hromadné dopravě se vyhýbám a používám ji zcela výjimečně.

Já spíš myslela takové to promrznutí, kdy přijdete domů do tepla a ještě hodinu se třesete. Jinak samozřejmě taky jsem zvyklá na promočené boty, věčně chodím bez čepice a bez rukavic, vybíhám k popelnici nebo pro dřevo jen v mikině. A auto mám aktuálně v servisu, tak busem jezdím z donucení, jinak bych si to rozhodně zrovna v tomto období rozmyslela. Doufejme, že příští týden už budou mít v servisu hotovo a nic nechytím. Dnes tady chumelí, mráz zatím -6, prostě pohádka. Jen aby nám to zase během týdne neroztálo. 🙂

Yoda je rozumný pes, ti moji by nejradši řádili venku celý den, ale sami tam nebudou, chtějí mě. 😁

Sarah01
Sarah01 14.02.2025, 20:20:04 xxx.xxx.162.253

Po tom, co od kamarádky pes skončil po kloubových kostech na veterině totálně zacpaný, se bojím je dávat, taky radši mletiny.

Tady je tak hnusně vlezlá zima a a všude kolem nachcípaných lidí, jak v práci, tak v busech, že v rámci zachování zdraví už 3 dny nevenčím. Ale na příští týden hlásí jasno a mrazy, tak snad to vyplní a konečně vypadneme i na nějaké to cvičení.