*Nového člena - ať už jde o štěně, nebo psa dospělého - seznamujeme se stávajícím venku. Na neutrálním území , tedy ani ne na zahradě, ale někde úplně jinde. My vždy bereme stávajícího psa/psy k tomu, koho povezeme domů, ať je to do útulku, nebo do chov. stanice, odkud štěně bereme. Ať se psi seznámí tam, kde vůbec o nic nejde
S tímto nesouhlasím, ke mně domů lidi svoje stávající psy nevozí a ani by je to nenapadlo. Je tady hlavně problém ten, že nemám jen matku a štěňata, ale i domácího psa, a nemuselo by to dobře dopadnout. Ani já jsem svoje psy nikam netahala, když jsem si brala nový štěně.
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 21.08.2024, 21:25:39
No právě mně to doporučila jedna kolegyně v práci, že je to o hodně lepší než žaluzie, tak o tom uvažuju. Žaluzie mám takové zlaté, mají to nejlepší za sebou, na některých oknech už praskla lanka a ty právě, když v létě sluníčko pere, moc nezatemní. Syn se snachou mají na oknech nějaké zatemňovací blackout rolety, tam byla cena vyšší, zevnitř jsou tmavé, zvenku stříbrné a ty mi přijde, že zatemňují opravdu hodně. Ale pro mě je ta cena prostě moc, potřebovala bych to nejmíň na 5 oken plus dvoje balkonové dveře, jedině snad to dokupovat postupně.
Máte zkušenosti s lagottem? Dcera je z nich nadšená a plánuje si, že snad jednou si ho pořídí. Když se o tom zmínila před našimi vet (jsou to manželé), tak reagovali, ať si k lagottu pořídíme ale jiného veterináře.
Chová je jedna známá, přijdou mi v pohodě a hlavně jsou skladní. Je to jedno z plemen, který zvažuju na důchod, musela bych ale být pořád aspoň turisticky aktivní. Co se týká zdraví, to nevím, to bych si zjišťovala, až by to byl aktuální, vím jen o nějakých těch genetických, na které se dělají testy, třeba LSD (Lagotto storage disease), kterým právě trpí jen toto plemeno.
Píšou, že nestíní na 100%. A ty závěsy blackout mají 100%ní stínění? Ony ani ty hliníkové žaluzie nestíní úplně. Takže když potřebujete kvůli pouličnímu osvětlení, tak to asi chce něco echt. Jsem kdesi viděla reportáž o rodině, která bydlí u přejezdu, kde je to bílé blikající světlo, a prý nepomůže vůbec nic a dráhy to nechtějí řešit, a to tam prý projedou max 2 vlaky denně, v noci žádnej.
Z jiného soudku - máte někdo zkušenosti se zatemňovacími závěsy? Co tak čtu, mají 3 vrstvy a prostřední prý nějakou speciální černou, tak mě napadá, jestli nejsou moc těžké na denodenní zatahování.
Já uvažuju spíš pořídit rolety den a noc, mám na ně výborné reference ohledně zastínění. Žaluzie, který mám na oknech cca 18 let pomalu dosluhují. Závěsy mně nevyhovují z toho důvodu, že se to musí prát a tudíž sundávat a zase věšet zpátky.
To je strašný teda, bohužel někteří lidi mají pořád představu, že pes musí být na zahradě a takoví ti snobi s načančanýma barákama vám ještě budou lhát, jak se u nich bude mít pejsek dobře, jak se s ním bude cvičit a prd, pak si ho všimnou jen občas, když na tu zahradu vylezou.
Upřímně doporučuji tam jít od modré a červené a pak směr cesta, protože tak to máte po skalách dolů. Jít to naopak od hlavní cesty nahoru by byla strašná smrt. 😂
Z briket je toho asi opravdu málo, ale z masivního dřeva, a třeba ještě měkkého, je toho víc… Na druhou stranu co máme na chatě nová kamna, naplní se za týden sotva 20l kýbl. Možná z kotle se to nemusí vybírat tak často a není z toho takový nepořádek, to je fakt.
Myslím, že uhlí je určitě horší. Ze dřeva je to taková lepší špína. 😀
Tak jako jo, no, ale není to jako z uhlí… A navíc obnovitelné. Nejprotivnější je ten popel z toho…
Z dřevěných briket je popela minimum, navíc se dá využít jako hnojivo. Já mám dvě popelnice a v zimě za ten týden naplním sotva jednu a to je tam hlavně komunál.