Aktuálně: 2 643 inzerátů263 644 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 13.10.2025, 09:28:02 xxx.xxx.162.253

Deník N v pátek vytáhl na Turka nějaké smazané rasistické příspěvky na FB. Zajímalo by mě, proč to nevytáhli už před volbama. Taky je zajímavý, že si jen tak někdo archivuje příspěvky z x let zpátky, když ještě ani nevěděl, že budou nějací Motoristi a že získají po volbách nějaké mandáty. Nebo že by jim to poskytl FB? Volila ho spousta mladých lidí, takže jim to možná bude fuk. 

Sarah01
Sarah01 12.10.2025, 17:43:05 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Už venčíme Čtyřku😍. Představujeme vám  Aristokrata Silent Enigma. Hurá   jsem v novém doma😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Je krásnej. 😍 Hodně radosti s prckem. 🥰

Sarah01
Sarah01 12.10.2025, 11:30:21 xxx.xxx.162.253

Taky mně to přijde divný to vyjádření. Pes u toho stromu ani nemá vodu, je uvázanej a nevyje? Hmm.

Sarah01
Sarah01 12.10.2025, 09:10:41 xxx.xxx.162.253

Pro nás Moraváky moc daleko. Snad někdy na dovolenou. Ale stejně člověk vždycky žasne, jak je u nás krásně a kde všude ještě nebyl, přitom jsme tak malá země. 😊

Sarah01
Sarah01 11.10.2025, 13:14:14 xxx.xxx.162.253

Zaznělo tady, že se máme jak prasata v žitě. Asi jak kdo. Já si teda nestěžuju. Ve volbách stejně nikdy nevyhrál ten, kterýho jsem volila, možná naposled někdy v roce 2002, kdy jsem ještě volila ČSSD. 😀 Takže jsem se stejně musela vždycky nějak přizpůsobit a snažit se, nikdy mě nikdo neživil, vždycky jsem, kromě doby, kdy jsem byla na mateřské a rodičáku, nikdo neživil. A moje děti jsou stejné, dcera i teď, kdy má miminko, pracuje, protože rodičák by jí nestačil. Vidím to ale kolem sebe a hlavně v obcích, které byly loni postižené povodní, že lidi se jako prasata v žitě rozhodně nemají. Nejhorší je to pro lidi, kteří jsou samoživitelé, případně už v důchodu. Jsou opravdu obrovské rozdíly. Třeba moji sousedi, oba důchodci, by domek dávno prodali a šli do bytu, kdyby jim nepomáhal rozvedený syn, který s nimi bydlí. A to ještě soused chodí na brigády, přestože má bypas, před Vánoci prodává stromky na náměstí. Já jsem fakt ráda, že mám práci. Kdyby firma zavřela, tak tady práci už neseženu zrovna tak, jak tady píšou někteří, že jsou na pracáku. Tady v pohraničí je to prostě ještě horší, než jinde. V posledních cca 2 letech u nás v areálu zavřely minimálně 3 firmy, u nás ve firmě bylo v roce 2005 cca 1300 zaměstnanců, dnes nemáme ani těch 300. Já mám do důchodu, pokud to teda zůstane nastaveno, jak je to teď, asi 6 let. Takže se fakt modlím, aby tady firma vydržela.

Sarah01
Sarah01 11.10.2025, 12:14:27 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

Ještě dopíšu k tomu vděku….po zkušenostech se nevyplatí ho očekávat, spíš naopak. Jak se říká Čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí. 😉

Sarah01
Sarah01 11.10.2025, 08:40:35 xxx.xxx.162.253

No, pokud nemá podmínky, neměl si pořizovat psa. A nebo jen nějakýho prcka do bytu, když furt není doma. Každopádně do 1. 1. 26 to bude muset vyřešit a moc času už nemá, ten majitel. A pes tam bude muset ještě dva a půl měsíce hnít.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 20:13:04 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

To může být klidně pravda. Ale není pravda, že ty granule mají 50 procent masa. 

Lidem, kteří o jiné stravě nemají ponětí, to stačí, pro ně je to hodně masa. 🙂

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 20:10:17 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Hlavně připište, jak se paní chovala, hlavně, jak byla vděčná, když jste jí sehnala práci…….( Sorry, já si blbosti pamatuju )

Ano, s tou prací to byl problém. Sehnala jsem jí práci u technických služeb, tu dělat nechtěla, jednalo se o údržbu městské zeleně. Na úřadě práce jí nějaké nabídky vytiskli, ale po obvolání jsme zjistili, že bez znalosti češtiny to prostě nepůjde. Bohužel tehdy tady kurzy češtiny nebyly, ačkoliv je pracák nabízel, ale nebylo dost zájemců, aby je otevřeli. A učit se jako samouk paní nechtěla nebo neuměla, já sama jsem se jí v tomto směru věnovat nemohla. Vím, že po tom, co se odsud odstěhovala, tak dělala pomocnici v domácnosti. Ona sama měla představu například pracovat ve Sportisimu nebo jako pomocnice v sociálních službách či zdravotní sestra, ale na to právě potřebovala tu znalost jazyka, kterou neměla. Na tu zdravotní sestru ani kvalifikaci. Poptávala jsem se i u nás ve firmě, tam to bohužel kvůli té jazykové bariéře taky nešlo. I když u nás by jí stačila angličtina, ale tu paní neměla ani na úrovni A1. Ostatní věci asi už pitvat nebudu, oni mají úplně jiný přístup ke všemu, takže neumějí šetřit s vodou, neznají nízký tarif elektřiny, netřídí odpad atd., musejí se všechno naučit. Těžko taky říct, jak moc člověk potřebuje času, aby se z toho stresu, když uteče před válkou, dostal. Věřím, že paní to neměla lehký, sídliště, odkud odešla, bylo rozbombardovaný, to mně ukazovala videa, která jí posílal manžel, část cesty šla prý pěšky, se psem ji nikdo moc nechtěl vzít. Syna na prahu dospělosti nechala u svých rodičů někde na Donbase, vrátit se nechtěla.

Jinak loni jsem z vrhu B dala jednoho pejska taky do ukrajinské rodiny, ale ta tady žije určitě už více než 10 let a je normálně začleněná, všichni členové rodiny pracují, děti studují. Jak se sem dostali, ale nevím, v tomto směru jsem je nezpovídala. Psovi se věnují opravdu hodně, předtím už goldena měli, umřel cca ve 13 letech.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 19:25:43 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Není pravděpodobné, že by někoho pokousal. Cizí lidi k němu nelezou, k autům a na chodník se nedostane. I u dětí budí celkem respekt. Sem tam ho tam dojde někdo i podrbat. Viděla jsem tam muže, asi ze sídliště, jak ho šel pomazlit. Ptala jsem se, nebyl to majitel.

Já bych se přesto bála, že ho někdo ukradne, kdybych teda byla na místě majitele. Až se do toho vloží takové ty fanatické zachránářky, které opravdu kradou psy, když už se to začalo šířit soc. sítěma……Myslím, že by mu mohla ta VS aspoň domluvit nebo někdo z obce, tomu majiteli. Ale samozřejmě nevíme, co v tom je, že pes musí být venku, třeba majitel bytu v domě psy nechce.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 18:56:00 xxx.xxx.162.253

Tak jestli to bylo na můj příspěvek, tak v něm nic proti Ukrajincům nebylo. Já jsem pouze uvedla protichůdné zdroje, nic víc, o svém názoru tam nic nepíšu. Kromě toho já nemám nic proti tomu podporovat Ukrajinu, ať si každý podporuje, koho chce. Všichni tady asi víte, že jsem poskytla azyl paní z Černihivu s pejskem, byla tady asi 2 měsíce. Kde je ale dnes, to netuším, nejsme už bohužel ve spojení. Rodina jejího manžela tehdy na jaře v roce 2022 odešla do Německa, ale po pár měsících se vrátili zpátky na Ukrajinu, ona chtěla zůstat tady v ČR.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 14:30:57 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Pes tam bývá uvázaný 3 hodiny denně?….ale to přece nejni normální…ty 3 hodiny denně může být klidně doma. A jak jsem četla výše, tak to asi bude víc jak 3 hodiny…

Je mi toho psa fakt líto a divím se, že tohle se může…nechávat psa několik hodin přivázaného na veřejném prostranství…i když nic jinýho, tak tam nevidím misku s vodou, o přístřešku ani nemluvím…

Tak si jako pokládám otázku, proč ho jeho majitel má…

No, mně to povídej, taky mně to nepřijde normální, ale jak je vidět, jsou prostě místní lidi, kteří to ještě obhajují. Jestli ho ten člověk mít v bytě nemůže, tak taky nechápu, na co toho psa nemá. Řešit se nejspíš bude, až psovi přepne v hlavě a někoho pokouše. Což mu teda nepřeju. ☹️

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 14:18:53 xxx.xxx.162.253

Německý Ekonomický institut v Kielu uvádí, že ČR podporuje ukrajinské uprchlíky nejvíc ze všech států, náklady údajně odhadl na 232 miliard korun. Uvedly to Timesy, naopak Deník N to rozporuje, že v tom není započítáno, že uprchlíci pracují. 

Je to tady, kdo chce, může si to projít, já na to bohužel nemám čas. https://www.kielinstitut.de/publications/the-ukraine-support-tracker-which-countries-help-ukraine-and-how-6540/

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 09:40:40 xxx.xxx.11.197
orionka-2:

On

Obrázek

Místní lidi na FB píšou, že pes tam prý bývá jen 3 hodiny denně, někdo ale píše, že už údajně začíná být agresívní. Nevím, já tam nebydlím, ale asi je to dost neobvyklé, že je na sídlišti, i kdyby jen na několik hodin, takto uvázaný. Jako majitel bych se o něj bála.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 06:13:11 xxx.xxx.11.197

Já teda TV teď nestíhám, něco jsem asi zaznamenala na Seznamu. Že někomu dnes v této době hrábne, se popravdě ani nedivím. 

Sarah01
Sarah01 09.10.2025, 21:44:23 xxx.xxx.162.253
Ariska:
Obrázek

Vlk taky sliboval. Slibují všichni, jak se říká “Slibem nezarmoutíš.”

Sarah01
Sarah01 09.10.2025, 12:00:00 xxx.xxx.11.197
Vahine:

Ehm, tak to je strašný, co všechno je v dnešní době možné.🙈 Kdybych chodila okolo, asi bych mu tam dala pelech a střídala je, kdyby to šlo…to kdyby byl déšť…  a něco na zub mu dávala….nevydržela bych nic neudělat…

To je divnodoba!!!…my tu měli v úterý mord…fuj!

Copak se stalo? 😲

Sarah01
Sarah01 09.10.2025, 07:32:37 xxx.xxx.11.197

Fuj. A woow efekt bych měla hlavně z té ceny. 😄