BaLu:No a to je chyba vaše i jiných.
Za prvé si, nevím proč, myslíte, že SL bude své úmysly troubit do světa. Proč by to dělali?
Za druhé, už podruhé jsem napsala, že mi vadí sjezd SL v naší republice a taky proč mi vadí. A dvakrát jsem napsala, že jednotliví němečtí turisté mi nevadí. Napsala jsem to jinými slovy, ale nešlo to nepochopit.
Za třetí, asi nedokážete dohlédnout dál než skutečně vidíte a nedokážete zpracovat, že i když aktéři druhé světové války jsou téměř všichni mrtví nebo těsně nad hrobem, v potomcích myšlenky žijí a pocity nespravedlnosti odsunu jsou stále živé i přes jednu, dvě generace. Ani já, i když jsem se narodila dávno po válce, nezapomínám, co Němci dědečkovi a potažmo naší rodině udělali.
Pořád je to tak, že my Německu a Němcům nic nedlužíme, ale naopak. Už nějakou delší dobu se nám někdo snaží podsunout že dlužíme, že se máme omlouvat a že jsou odsunutí Němci oběti. Ne nejsou. Kdyby tito Němci nepřispěli k rozpoutání války, kdyby žádná válka nebyla, dodnes by seděli na svých domech, statcích, fabrikách, atd. K odsunu by nebyl důvod.
Tak se prostě neshodneme, protože já to cítím jinak. A rozhodně ne jako chybu. On ten komunismus v mnohých Češích taky přetrvává, ne že ne. A řeší to někdo?