Praha - místo, kde se lidé v ČR mají prokazatelně nejlépe, tam vyhrálo Spolu.
Hlas lidu občas závistivě poznamená, že každý by se chtěl mít jako ti nesnesitelní Pražáci- proč tedy ale ve volbách nevolí jako Pražáci?😀
Dle mapky to spíše to vypadá, že lidé, co jsou schopni se o sebe postarat a příliš nenatahují ruku ke státu, volili zeleně.
Já se teda přiznám, že ruku ke státu natahuju, bez ní bych to nezvládla. Za rok a půl mně to ale skončí a budu si muset najít ještě jedno zaměstnání. Ale neremcám, klidně budu dělat do 70ti, mě to baví být mezi lidma. Samozřejmě pokud zdraví dovolí. Ony pořád jsou možnosti jak to zvládnout, ne že ne.
Co se týká státního dluhu, stačí se podívat na stránky MF. Nejvíc nás zadlužily poslední dvě vlády, tedy i Babiš i Fiala. Ovšem kam to nastrkal Fiala, je mně záhadou, když jeho voliči tvrdí, že on naopak ušetřil a myslí tím na naše děti. Jinak ta neustále opakovaná mantra před každýma volbama, že bychom měli volit tak, aby nemusely splácet dluhy naše děti, je už docela trapná. Ty dluhy nezaplatí ani naše vnoučata.
Lidi na vesnici teď volili místo komunistů Babiše. Stačí se podívat na volební výsledky. Třeba v mojí obci volilo 75% občanů, z toho 50% Babiše, 11% SPD, 10?5% Spolu a jenom 7,25% Stačilo.
Ano, takhle. Jestli je v květináči, zacházela bych s ní jako s přenosnou, na zimu bych ji schovala někam do chladné chodby a na jaře vysadila v zahradě.
Ano, už je 2 dny doma, pro jistotu. Už jedna mně zmrzla a odešla, tak aspoň tuto chci zachránit.
Během posledního týdne bylo v lokalitě Liberec /hranice čtvrtí Ruprechtice-Pavlovice/ nalezeno více holubů : sražený autem mrtvý kroužkovaný /osobně jsem neřešila/, ul.Čapka-Choda - mrtvý,hlava ukousnutá kunou. Osobně jsem před lety řešila holuba, pro kterého si přijel chovatel z NSR. Nynější holoubek už se chytit nedá, lítá na metr kolem mě.
Tak jestli se nedá chytit, tak s tím nic nenaděláte.
Změním téma🙂ať tu jen nebrečíme😔Onehdá mi náš bezdomovec říká: ještě máš u potoka ten ultrazvukový plašič? ,,Jo mám, jestli ho teda někdo nešlohnul, musím ho zkontrolovat". Já bych ho potřeboval do budky na myši…(už nevím, co mu tam rozkousaly😏),,Já ti nevím, jestli to funguje i na myši, ty tam vyobrazené nejsou, ale můžem zkusit. Akorát ti to odpudí i sousedčiny holky(pejsany, co je krmí) " Dneska jsem se teda ráno koukala, plašič je na místě a o bobrovi vidu ani slechu, nic okousané už měsíc. Asi to fakt funguje😲👍 Vyprávím to muži, že teda bobr tam taky vyobrazený není, ale zřejmě to funguje i na bobry, čehož se on hned chytil, jak jinak😉tak jsem mu k tomu podotknula, že ho dostane na nohu😜
To jste mně připomněla toho mýho potkana v dřevníku. 😎 Už jsem tady asi psala, že jednoho jsme našli mrtvýho, buď jej zakousli moji psi a nebo, to asi spíš, se otrávil u souseda, který dává návnady, a chípnout přišel ke mně. A jak se říká, že potkan není nikdy sám, ukázalo se, že je to pravda. Tu svini jsem tam cítila, příšerný smrad to byl. takže včera jsem odstěhovala půlku dřeva do kotelny, ať to mám po ruce a ejhle, v uskadněným polystyrenu, co zbyl z rekonstrukce, bylo vykousaný hnízdo a v něm šíleně nas.áno. Takže jsem všechno vyhodila do kontejneru, teď ještě koupit Savo a vydesinfikovat. Potkana jsem nenašla, odstěhoval se asi za lepším, ale každopádně do dřevníku už asi dávat brikety nebudu, budou pod pergolou.
Dobrý den, před týdnem mi do truhlíku s muškáty přistál naprosto vyčerpaný holoubek. Mám doma zásoby různých krmiv,tak hned začal jíst z misky,kterou jsem mu držela u hlavy. Když jsem chtěla přečíst ,co má na kroužku, přišel můj zvědavý kocour a holoubek z posledních sil ulétl na sousední střechu., je tu tedy týden,chodí se krmit cca 3xdenně, nejsem profesionál na holoubky, ale už lítá zcela v pohodě. Pohybuje se v těsné blízkosti mého domu, když zavolám holoubku tak přiletí cca na 1 m ke mně. Myslíte, že se vydá k chovateli nebo mám dalšího zvířecího kamaráda navždy?
Na tom kroužku někdy bývá telefonní číslo, tak se podívejte a případně kontaktujte chovatele. A každopádně taky číslo holuba a lokalitu zapsat sem https://www.postovniholub.cz/zaletli-holubi
Už se mně to stalo 2x a vždycky jsem chovatele kontaktovala, vždy se taky ozval.
To, co Vám říkal doktor, že po určité operaci už palec neohnete, je pravda. Jenomže ho už zřejmě neohnete už teď, jestli máte artrózu 4.stupně, to jsem měla já. Uřízli mi ten velký kloub na palci a spojili destičkou se šrouby. Jsou různé operace i výměna kloubu je možná.
Byla jsem s tím x měsíců doma. Po začátku je to náročné-2 měsíce nešlapat, z toho 6 týdnů sádra. Ptala jsem se tehdy, jestli půjde potom popoběhnout a říkal, že jo. Mám ještě zbourcenou klenbu, takže někdy to dost bolí, mám orto vložky na míru. No teď o víkendu noha nebolí zrovna, tak jsem si už několikrát popoběhla a bělouš byl moc šťastný 😊 Věřím, že z gelových vložek pod patu, můžete mít kloub palce přetížený a bolavý.
Ono je to, jak kdy. Někdy je to lepší a ohnu, někdy to bolí jako čert a neohnu to vůbec. Jenže teď s tím jít na operaci fakt nechci a nemůžu. Byla jsem na jaře víc než měsíc doma a takový výpadek příjmů si teď nemůžu dovolit, někdo tu hypotéku platit musí. Prostě to musím vydržet, co to jde. Chtěla jsem řešit i karpál na levé, ale jak teď ubylo práce na zahradě, tak se to dost zlepšilo. Tak snad to ještě všechno nejmíň dva roky, třeba i víc, vydrží. 🙏
Myslim, ze americké zdravotnictví je dost specifické , co jsem pochopila, kdo nema peníze, tak ošetření je katastrofa, to si radši platím u nás 😉
Přesně tak. Proč asi jezdí Češky ze zahraničí rodit k nám. Znám jich několik a jsou to i ty, které žijí v Anglii nebo v Německu. Zdravotnictví v USA, co tak vím, je katastrofa, nemajetní tam vůbec nemají šanci.
Jinak já dostávám léky, které beru pravidelně, na recept už asi 20 let a “zdarma”, t. zn. že za ně opravdu nic nedoplácím. Každý u nás má přístup do svého účtu vykázané zdr. péče u svojí pojišťovny, tak si může zkontrolovat, co všechno čerpal a za kolik. Poslední hospitalizace například stála 45 tisíc. Do konce roku to bude odhadem 60 tisíc. Běžně za rok vyčerpám cca 25 tisíc. Neumím si představit si to platit.
Co se týká důchodu, když už i o tom je řeč, tak jsem samozřejmě taky pojištěná a neznám nikoho, kdo by nebyl. U kolika fondů, to netuším, to mně hlídá můj fin. poradce.
Zajímavé Fíkovnice, mně tu před nedávnem tvrdili jak zdarma zdravotnictví.😐 Až jsem měl pocit, že mamča žije v jiné ČR než ostatní.😐
Tak já jsem to pochopila tak, že máte na mysli ambulantní příp. nemocniční péči a za tu opravdu přímo neplatíme. Za léky v lékárnách se samozřejmě platí. V USA je to snad zadarmo?
Poslouchala jsem v rádiu doktora, zmiňoval 2 typy operací, říkal, že si to lidi nemají nechat osekat = nevratné poškození. Často se to prý dělá - asi kde je jaký machr.