Aktuálně: 2 334 inzerátů269 849 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 24.11.2025, 08:41:51 xxx.xxx.162.253
Janae:

Jojo, oni zase bijou černochy, aboutismus se tomu říká.

Já přece neříkám, že ta druhá strana je čistá.

Ne, říká se tomu whataboutismus. 😉

Sarah01
Sarah01 24.11.2025, 08:39:52 xxx.xxx.162.253

To se stalo jako před 15 lety, jo? No, zajímavý je, že leckdo takový věci vysvětluje mladickou nerozvážností. Ono je to totiž spíš tak, že na tom, koho jsme nevolili a nechceme ho tam, nám vadí všechno, v tom bude zakopanej pes. Zatímco u toho, koho volíme a chceme ho tam, tak nám nevadí vůbec nic, i kdyby rozkradl půlku republiky.

Sarah01
Sarah01 23.11.2025, 20:15:47 xxx.xxx.162.253

Zrovna toto mně přijde jako zloděj křičí chyťte zloděje. Vytáhne to nějaký týpek, který stát bezostyšně okrádá a vůbec mu to není blbý. A ze zákonů si dělá trhací kalendář.

Sarah01
Sarah01 23.11.2025, 16:14:50 xxx.xxx.162.253

Tak dle těch diskuzí na FB mají lidi dávno nakoupeno a řeší, jak to udělat, aby je policajti nevyhmátli. Prostě odpalovat se bude, zákaz nezákaz.

Sarah01
Sarah01 23.11.2025, 14:13:29 xxx.xxx.162.253
Irma19:

Ano!!! 🤩

Píšu vám…

Já určitě najdu nějaké látky, proberu to a dám vám vědět. 

Sarah01
Sarah01 23.11.2025, 14:11:53 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Ono lidi možná i o zákazech ví…ale teoreticky…někdo bude střílet rachejtle a nevidím viníka, protože mi to neodpaluje před brankou, co udělám já…zavolám měšťáky, než dojedou, tak je už je dostříleno…

No a když jsem zahlédla, že bouchací kuličky nejsou problém…no když to parchanti hodí psu pod nohy a somo utečou, tak to problém je…bohužel neřešitelný…když jde člověk sám, tak má co dělat, aby uklidnil psa a nikoho honit nebude.

Ono, kdyby se střílelo jen na Silvestra, tak se na to člověk připraví, popř. se sebere a někam odjede, když má psa bojínka s reakcí….ale to se střílí celej prosinec a často ještě začátkem ledna evidentně někomu něco doma zbylo…fakt nevím, kde na to lidi berou prachy…

Já mám zkušenost ze svýho okolí, že to většinou nakupují nepříliš finančně vzdělaní lidi, často mají exekuce. Mají potřebu se na konci roku pořádně odvázat a nic jinýho je nezajímá. Myslím si, že zdejší si to dovezou z Polska, když to neseženou v obchodech tady. Vlastně jsem ani nevěděla, že je prodej této pyrotechniky už zakázaný.

Sarah01
Sarah01 23.11.2025, 13:59:25 xxx.xxx.162.253

Mám auto, takže krev bych si do laboratoře klidně odvezla. Jen se musí až do Krnova a o víkendu to stejně nikdo neudělá. Zítra jdu na ten odběr a nadhodím možnost toho diabetu insipidus a podle toho, jak bude vet postupovat, se zařídím. Možná pojedu úplně jinam. Možností tady v pohraničí ale moc není. Takže buď Opava, nebo směr Olomouc. Tady ten veterinář není špatnej, ale spíš tak na očkování a podobný jednoduchý věci. Třeba ten otohematom nám vyléčil neinvazivní metodou. Ale…rád si povídá a tím všechno protahuje, u štěňat mně samým kecáním zaměnil čipy. Takže musím být vždycky obezřetná a dávat na všechno pozor víc než on. Zase je ochotnej přijet je mně domů, to spousta vetu vůbec nedělá a třeba při očkování nebo čipování štěňat prostě já na veterinu jezdit nechci. Ovšem na kastraci a podobný operace si musím najít někoho jinýho. A ani nemá přístroj na vyhodnocení progesteronu z krve, to se u něj člověk dozví až druhý den, což je k prdu. Rtg taky nemá, jen přenosný sono. Tady jsou všude pastviny, takže primárně jezdí ke kravám. Finance jsou u mě právě teď, asi tušíte, dost problém. Ale zase mám psy pojištěný, tak by se to hradilo z toho plus spoluúčast 500.

Sarah01
Sarah01 22.11.2025, 22:18:14 xxx.xxx.162.253
Helena M.:

Dobry večer, můžu se zeptat… máme doma starého pejska, je nemocný, ale zatím netrpí, tak ho nechceme nechávat uspat. Spíš jen čekáme, až to jednou přijde samo. A já teď řeším, co se vlastně dělá, když pejsek odejde doma. Nechci ho dávat do kafilerky a nemáme ani zahradu, kam bychom ho uložili. Jak jste to řešily vy (bydlíme v Karlových varech)?

Co mám známé, kteří bydlí v bytech, tak si nechali pejska zpopelnit a urnu pak mají doma. Jinak se připravte na to, že ta smrt někdy opravdu nemusí přijít jen tak sama v ten pravý čas.

Sarah01
Sarah01 22.11.2025, 22:01:01 xxx.xxx.162.253

My jsme dnes byli na národní výstavě Vánočka v Brně, Cherrynka získala v třídě vítězů res. CAC a můj odchov z Béček Bailey získal ve třídě mladých CAJC.  Oba jsem předváděla já, na fotce je pejsek s paní majitelkou a myslím, že příště už to krásně zvládnou sami. 🥰

Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 18:49:52 xxx.xxx.162.253
list:

Za tu oběť by to stálo 😄

Mně asi ne.  

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 17:39:26 xxx.xxx.162.253
Irma19:

Ta kolečka jsou uprostřed zástavby, chov zvířat tam 100% není.

Tak si asi požádali lidi, aby měli klid. 🤔 Jako nedivím se jim. My máme zprava divnýho souseda a jeho syn si třeba o půlnoci usmyslel, že bude něco slavit, my všichni už spali a on začal vedle na zahradě odpalovat, pokoušel se o mě infarkt, jak jsem se lekla.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 17:02:51 xxx.xxx.162.253
Varaxi:

Tipuju, že tam je nějaký objekt, u kterého se v nějakém okruhu odpalovat pyrotechnika nesmí.

Ale je to fakt divné - v mé dědině není žádná z jmenovaných budov, staveb, oblastí, není tady ani vyhláška, která by něco zakatovala, a přesto je celá červená. To prostě neodpovídá realitě. Ještě se můžu zeptat starostky, ale… 

Nikdo tam nechová koně, není tam ani žádný jiný chov hospodářských zvířat? 

U nás je červená celá půlka obce, chov koní a skotu.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 16:25:08 xxx.xxx.162.253

Na FB je to zdrojem všeobecnýho veselí, takže počítám, že lidi na to budou zvysoka 💩 a kontrola žádná nebude.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 16:20:39 xxx.xxx.162.253
Fiona.Praha:

Nechci číst celou diskusi slovo od slova, jen jsem ji přelétla očima, ale…. nenapadla veta úplavice (nevím přesný název)? Není to úplavice jako známe u lidí, že se člověk vys.r. z podoby. Ale laicky je to, že mozek nějak neumí hospodařit s vodou a nevnímá, že nemá žízeň a tak nutí psa lemtat a lemtat a tím pádem musí voda ven. Pes má furt žízeň, vylemptá litry vody a k tomu se mu v podstatě pořád chce čůrat. Nebývá to často, náš veterinář řekl, že to vidí podruhé v životě za svou cca 25ti letou praxi. Fenka dostala prášky, chvíli trvalo, než se to ustálilo a bylo po loužích. Je potřeba dávat prášky pravidelně ve stejný čas 2x denně a ideálně po 12ti hodinách. 

A víte, že mě to napadlo taky? Že ho to nutí chlastat a pak se musí počůrat. Jen jsem nevěděla, co je to za nemoc či poruchu. Každopádně ale na odběru krve trvám, co kdyby to fakt byl zánět močáku, že jo. A tady tu úplavici vetovi nadhodím. Ono totiž to počůrávání není až teď, bývalo to i dřív, ale jen občas a až teď se to tak zintenzívnilo. Mimochodem dnes bylo louže dvakrát, ráno a v poledne, kdy jsem přišla z práce, zas. A to mám pocit, že vody z misky ani moc neubylo. Už ani nestíhám prát ty vetbedky, takže je nedávám.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 10:52:26 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

No a podle těch papírků něco poznali?… mě to celý přijde od toho úterka jako promarněnej čas…🙄

Mně taky, Jani, proto jsem na něj už zatlačila, že chci odběr krve. Já ho chápu, že nechce do psa cpát zbytečně atb, zvlášť když je už letos měl, ale takovýto sledování mi přijde o ničem, když žádná změna, pes nadále močí doma, ptž nevydrží. A papírky jsou pořád stejné, podle veta prý zvýšené bílé krvinky, krve v moči je minimum a bílkoviny taky nejsou zvýšené. 

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 10:43:24 xxx.xxx.11.197
Tenurri:

Nám se tu střídá jen námraza a bláto 😀…Když to vypadá, že by mohlo trochu sněžit, začne místo toho stejně hned pršet/mrholit. Navíc je taková nepříjemná zima i když zrovna nemrzne…asi za to může vysoká vlhkost vzduchu.

Tady totéž. Ačkoliv je ráno mráz, tak odpoledne z venčení přijdeme všichni jako 🐷. Se psem se mně v tomto počasí kvůli jeho zdravotním problémům ani nechce a on to ne a ne pochopit.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 10:41:14 xxx.xxx.11.197

Takže aktuálně dávám ten Urinal Akut s manosou, je to teprve druhý den, takže zatím změna žádná. K odběru krve jsem veta dotlačila, ale odběr bude až v pondělí, protože tak jako tak by se tak krev do laboratoře bohužel dřív nedostala.

Sarah01
Sarah01 21.11.2025, 07:01:11 xxx.xxx.11.197
Irma19:

A když už jsme u toho plýtvání…  Nepovaluje se vám někomu doma výplňový materiál pro rukodělné výrobky? Ideálně duté vlákno, klidně v podobě vyřazeného polštáře. 

Pustila jsem se po nocích do výroby panenek pro UNICEF, trpím brutální nespavostí a tvůrčí rukodělná činnost mi prospívá. Takže to pojímám jako pracovní terapii, která může pomáhat dál. Snažím se v maximální možné míře o recyklaci, využiju i zbytky látek a příze (na vlasy) 🙏

Já bych asi našla jen látky. Nějakou přízi sice mám, ale budou to barvy, které nejsou vhodné na vlasy.

Sarah01
Sarah01 20.11.2025, 16:55:10 xxx.xxx.162.253

Tak když to už 15. 9. bylo v pohodě, tak co s tím teď po dvou měsících?