Aktuálně: 2 334 inzerátů269 849 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 20.11.2025, 11:12:00 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Hele v hlouby historie lovim vzpominky …
S Arosem jsme sla na rtg az pozde, nekdy v roce 1999. Tehda jsem za rtg dala asi 1000 a za vyhodnoceni u Snasila asi taky tak nejak. Ale to v tom byli jen kycle a lokty, pac o ramenou tehda jeste nikde nebyla ani zminka.
Takze ano, je mozne ze to byvalo nekde kolem dvojky, ale fakt v praveku 😀

Ono se to liší i veterina od veteriny. Já třeba dala minule za progesteron v rozmezí 600 - 1200 a to kupodivu ta nejlevnější veterina byla v Čechách. 

Na rtg se teď chystají moje dva odchovy, tak jsem taky zvědavá na cenu.

Sarah01
Sarah01 20.11.2025, 07:15:41 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 19.11.2025, 23:06:19

Díky moc. Takže nejspíš tam fakt něco bude. Uvidím, jak to bude vypadat dál.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 20:22:34 xxx.xxx.162.253
assil:

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jen brusinky jsou na zánět močáku k ničemu, chce to i něco s mendozou, výborný zkušenosti mám s Urinal akut, myslím, že kromě pytlíčků na pití se to prodává i v práškách. A kombinovat to s tou mendozou.

Co to je mendoza? To vůbec neznám. 🤔

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 19:31:23 xxx.xxx.162.253
kometa:

Taky trochu nerozumím, proč neproběhlo vyšetření moče a krve. To považuji za základ.

Foto těch papírku budete posílat nebo jak?

Ano, mám prý posílat mailem.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 19:01:21 xxx.xxx.162.253
janaa:

A aspoň rozbor moči se dělal?

Ne, nedělal. Vyšetřil prostatu a domů mi dal ty papírky (jak je na fotce), abych je do pátku máčela do tý louže, když bude. Když nebude, tak asi za ním při venčení budu běhat. 🙄

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 18:06:43 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Sarah, myslela jsem dnes na Vás…to jsem ráda, že to není prostata, ale řekněte mi proč se nenabrala krev? CRP kvůli zánětu, jestli už nemá a taky teda radši ten cukr? Vždyť to trvá už dlouho docela….no a co k brusinkám zkusit i lichořeřišnici? Bez alkoholu teda myslím. Salvia paradise má bez alkoholu.

Myslíte nějakou tinkturu? Zkusím někde sehnat, děkuju za tip.

Vůbec nevím, proč nevzal krev. Jdu tam zase v pátek, tak to nadhodím. Tady je to s veterinou taky na houby, musela bych asi do Opavy.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 17:52:22 xxx.xxx.162.253
Bobca:

objednala jsem si v Temu jednou halenku-vypadala krásná,ty barvy…ale materiál?umělina,ale taková zvláštní..i velikost neseděla..dostala ji švagruše…takže oblečení neberu..ale ty nalepovací háčky..prodlouženou ruku za pár korun-140,.Ale ty gelové oboustranné lepicí pásky,co PRÝ udrží všechno jsou slabé,vůbec nevypadají jak v nabídce..to je škoda i těch 19 korun..

Přesně tak, hrozná a nepříjemná umělina, co jsem tak viděla, ani na spaní se to nedá.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 17:40:31 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Já jsem socka… ale některý věci fakt kupuju značkový, protože vím, že mi vydrží roky. Třeba ale bavlněný triko nemusím mít nutně za bambilion, protože je to adidas, ale dá se koupit kvalitní levněji bez značky. Třeba jedny značkový boty mi vydržely 15 let chození defakto podzim až jaro… teď se odlepila podrážka, tak jsem je ještě ani nevyhodila, zkusím ještě oběhnout opravy obuvi,jestli je nedaj dohromady… další značkový boty mám 4 roky… defakto od jara do pidzimu furt na nohou.

Navíc značkový boty se dají koupit ve slevě za prachy za který koupím nějaký no name za stejný peníze… teda nejsem naivní, vím, že i výroba těch značkových je asi povětšinou v číně, ale z těch od vietnamců mě pálily normálně nohy a boty vydržely tak jednu sezonu.

Jsem třeba fakt šťastná, že jsem našla oblečení od 4dox… jako nebudu říkat, pro mě je to drahý jak prase, ale vidím, že nějaký kousky nosím intenzivně už několik let a zatím na nich není vidět vůbec žádná známka opotřebení a ještě mám dobrej pocit, že teda podporuju českou výrobu.

Na druhou stranu musím říct, že co se oblečení a bot týče, tak jsem fakt minimalista… nehoním parádu, nemusím…chápu, že ženskejch, které by odchodily zimu ve dvou kalhotech a třech mikinách moc nebude, takže asi nebudu úplně objektivní.

Mám to stejně. Značkový mám třeba i Crocsy, protože ty fejkový se hned rozpadly. Originály mám víc než 10 let. Za boty dám klidně víc, když jsou kvalitní, ale na moji nohu ve. 35 - 36 se kvalita dost blbě shání. Měla jsem kdysi turistické Lowa a to byly držáky. Trika si taky kupuju obyč, nosím je tak rok do práce a pak už jen na doma na vaření nebo na venčení. Bundy mám taky radši kvalitnější. Na výstavy mám teda i nějaký šaty a nejvíc jsem nadšená z obyčejných bavlněných s potiskem dovoz z Nepálu.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 17:27:49 xxx.xxx.162.253

Tak na veterině jsme byli až dnes, prostata je prý v pořádku. Dostali jsme papírky na moč a zatím mám prý koupit brusinky nebo něco podobnýho a uvidí se. Dnes teda po víkendu opět louže, sice menší, ale byla. 

Fotku papírku vložím, jestli tomu někdo rozumíte, já ne. V případě zánětu by se samozřejmě musela nasadit atb.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 17:22:59 xxx.xxx.162.253

Tak ta Studentská pečeť je pěkně drahá, pokud by to byl fejk. Je tam ale napsáno, že původ je ČR. Podle mě by si to z Číny objednával jen blázen.

Pár věcí jsem si tam objednala, byly to třeba tejpy nebo pytlíky na psí 💩. Co jsem viděla od kolegyň v práci šaty nebo boty, tak to bych si neobjednala ani omylem, zadarmo drahý a nosit se to nedá. Hračky pro vnučky kupuju zásadně tady. A kosmetiku většinou na Notino nebo v dm. Dřív jsem si občas objednávala přímo na Cult Beauty nebo Deciem, ale teď už se dá všechno sehnat tady.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 17:04:42 xxx.xxx.162.253
janaa:

Jj,taky tak nějak platím. Dva jsem určitě neplatila nikdy. Ani hodně historicky😂

Ali,desítka za obyč kastraci mi tedy přijde docela pálka

Jo, je, příště půjdu jinam.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 14:24:57 xxx.xxx.11.197
janaa:

Ali,jsi si jistá? Posouzení bez RTG podle posuzovatale stojí samo o sobě v rozmezí 1100-1500

Jojo, bylo to v Opavě, rentgenoval i posuzoval MVDr. Pepřík. Nebylo to teda úplně zaokrouhlený na 2 tis., plus minus tak nějak. Ale je to spíš už 5 let, Cherry bude mít v květnu už 7 let. 😲 Od té doby šly ceny veteriny obrovsky nahoru. Za léčbu pyometry a kastraci u Sáry před 11 lety na klinice jsme dali 10 tisíc i se 3 dny hospitalizace, teď loni březen u Julinky, jen kastrace a hned domů u známýho veta 10 tisíc, na klinice a s hospitalizací by to bylo 2x tolik.

Sarah01
Sarah01 19.11.2025, 13:37:39 xxx.xxx.11.197

Za RTG DKK + DLK + OCD a oficiální posouzení jsem dala před cca 4 lety 2 tisíce. To vám ale nic neřekne. AI říká, že se to pohybuje od 2210 Kč do 2600 Kč, s posouzením až 7 tisíc. 😉

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 20:28:17 xxx.xxx.35.133

Já mám kastrovanou  skoro devítiletou fenu a je to děs občas, voní všem a furt.  🤦 Každý mně vždycky tvrdí, že hárá, a nevěří. Už ji pro jistotu, když očekávám na venčení hafo lidi, vodím na stopovačce. Podotýkám, že žádný zdravotní problém nemá, je vyšetřená. Myslím si, že vám doma nezbude nic jinýho, než prozatím oddělovat, pokud je to hodně obtěžující. Snad se to časem zlepší. Starší pejsek potřebuje víc klidu. Já jsem dřív svoji první goldenku nechala štěnětem otravovat a dnes si to hodně vyčítám. Není to vždycky tak, že starší pes se štěnětem omládne.

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 19:21:18 xxx.xxx.35.133
orionka-2:

Nedávno mě překvapila informace, že veterinářů je málo, že jsou přetížení a dost jich trpí vyhořením. Chápu, že psů je čím dál víc. Ale asi jsou taky čím dál víc nemocní.

Mezi veterináři je i nejvíce sebevražd. Údajně, viděla jsem nějakou statistiku. Myslím, že psi nejsou víc nemocní, ale už je jich hodně, 2 miliony, a už je vlastní i sobci atd. Prostě nemají to ti veterináři jednoduchý.

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 18:47:45 xxx.xxx.35.133
lesnizinka:

Blééé, nechám si déšť😜

Je to mokré, je nad nulou, taje to. Naštěstí. 😊

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 18:46:32 xxx.xxx.35.133

Takže u nás opravdu sněží, ale je to dost mokré. Doufám, že to nevydrží a ráno bude maximálně jen mokro. Celé odpoledne jsem si užívala vnučku a teď si pouštím pohádky. Sice mně od soboty nefunguje WiFi, v sobotu byl několikrát výpadek elektřiny, zřejmě to poškodilo router a servis přijede až zítra. Ale naštěstí jsem objevila manželova DVD. Hotové poklady. 😊

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 18:04:47 xxx.xxx.35.133

Takže tady cca od 3 hodin odpoledne fakt sněží. 😯

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 16:16:31 xxx.xxx.35.133
Ph:

V Praze sice veteriny s pohotovosti jsou, ale taky je tu moc psu na ne. Ne kazda pohotovost i operuje a kdyz uz operuji, dalsiho psa nevezmou…S jednim kontaktem si nevystacite. Nahlaseny porod je neco jineho nez treba torze. 

Proste kdyz je potreba, ani v Praze to neni jednoduche. Bohuzel to aktualne resim, protoze svatky a to je vzdycky cas na prusvih.    Jsem se psem v Brne, kde ho vzali okamzite.

Panebože, to jste jela z Prahy až do Brna? 😯 To je strašný teda.

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 16:15:00 xxx.xxx.35.133
Arosek:

Alenko na Ivetu zmtvili tehda tu Otikovo kastraci.
Ono na velkych klinikach strasne zalezi, na jakyho doktora narazis

Jo, to je pravda, že na těch klinikách je nejlepší, když si člověk najde toho svýho doktora a chodí jen k němu. Zrovna teď jsem se nezávisle na sobě bavila se dvěma majiteli, co chodili v Opavě na kliniku Gebauer, jeden spokojený a druhý naopak ne.