No jasně..poklidí kotec, upraví boudu a jede se dál…
Mě na tom nejvíc děsí, že majiteli psů tohle připadá v pořádku a že vlastně on chová furt stejně dobře, ale změnily se ty podmínky…to je prostě neskutečný.
No upřímně, vzhledem k tomu, že to jsou lovečtí psi…tak mám takovýho tucha, jestli pan majitel nebude zároveň myslivec a upřímně myslím, že dřív se s lovečákama nikdo moc necrcal…ve své podstatě si myslím, že mnoho z nich mělo dost sparťánskou výchovu a životní podmínky, protože kdyby ne, tak by byl takovej loveckej pes nepoužitelnej měkota. Jako už je to dlouho a léta letoucí, ale když jsem viděla, jak to mají někteří myslivci se svými psy, tak se mi chtělo hodně brečet…
Já fakty nevím, že má někdo na tohle žaludek…myslím, že v tomhle případě psa nebere ani jako nějakého živého tvora ke kterému má citový vztah, ale spíš jako pracovní nástroj, popř. u fen eventuelně jako výrobnu štěňat.
Od samotných myslivců jsem několikrát slyšela, jak cvičili někteří starší z jejich řad, hnus fakt. Mladší generace už to dělá jinak, kamarádka mi říkala, že známýmu se na honu zaběhl pes, olamžitě se sebral a 3 hodiny ho hledal, až našel. Staří myslivci by se na to vykašlali, ke psům často neměli žádnou citovou vazbu, prostě prej přijde domů a nebo psa vem čert.
Takže dnes na veterině. Máťovi odstranila ten dráp….
A jsem ráda, že to vetka konečně viděla v reálu, jak to vypadá …musím říct, že jí dost překvapilo, že ten dráp šel do hajzlu v průběhu pobírání antibiotik.
Dneska nám žádný vyšetření nedělala, měli už předtím domluvenej termín na pondělí, takže dneska jen ten dráp a další vyšetření budeme řešit v pondělí.
Přikládám foto drápu. Tenhle dráp byl resp. vypadal ještě v úterý večer v pořádku….ve čtvrtek ráno už bylo vidět, že je tam hnis a dneska ráno to vypadalo takto…to jen abyste měli představu o nějakém časovém průběhu.
No, vypadá to hrozně a je mně Matýska líto teda, musí to děsně bolet. ☹️
Nezmínila se vetka, jaký bude další postup?
My dnes dobrali atb na ten hotspot, už se to pěkně zhojilo, oproti tomu drápku je to brnkačka, i když taky naprd.
Já se neopaluju, nesnáším to, nemám ráda to pečení na slunci a nikdy to nebyl můj koníček. Nohy mám jak tvaroh, teda pokud se mně sluníčko trochu někde nechytilo při práci na zahradě nebo při túře na horách, ruce opálený mám. Jako dítě jsem asi taky někdy spálená byla, moc si to už nepamatuju, asi nic fatálního to nebylo. Mamka mně pokaždé, když mě v létě vidí, dělá přednášku, jak jsem bledá a že je vitamín D potřeba a bla bla bla, je mně to fuk.
Tady je důvod, proč je kočka nepostradatelný pomocník u venkovských domů. Tahle černá micina má 2.5 kila, vážila jsem ji kvůli odčervení. Maličká, ale kurážná - nebýt jí, jsou tu potkani všude. Zároveň mám puštěné malé indické běžce, stačilo na ni zakřičet a ani se jich nedotkne, totéž kuřata.
Když se drží u baráku, tak je to v pohodě přece. Mně potkany loví psi, myslím, že jsem tady někde nedávno psala, že už je naštěstí po něm, další se zatím neobjevil. Ale dřevník budu muset ještě aspoň jednou vystříkat Savem. Je pravda, že kdybych ho bývala nechávala otevřený už od začátku, mohlo být po něm daleko dřív. Přece jen pes se tak neprosmýkne škvírou, jako kočka.
To jo, ale když se pak ty mladé nakrmí, tak ty pavouky asi z toho hnízda vystrkají, bych řekla. Jak rostou…
Ale jinak jak řečeno jestli máte invazi třesavek, tak se nesmíte závojům chcíplých pokoutníků divit, ony je nejspíš jedí ty třesavky.
No jo, jenže ty mrtvolky jsou celé a naopak pod třesavkou většinou, když si někde lebedí, tak je plno kousků z toho, co nestačí sežrat. 🤔 Tak nějak mě napadlo, že pokoutníci mají rádi vlhko a teď prostě žádný není, je to ale jen moje domněnka, pavouky neznám, nepěstuju a ani pěstovat nechci. 🤐
Třesavek mám plnou garáž a i v obytných místnostech je nestačím likvidovat, nechávají za sebou na zdech hnusné pavučiny a vypadá to, jak kdybych několik let neuklízela. Taky mně vadí.
Jj, kutilka asijská, v životě jsem ji tady neviděla. Už i syn mi hlásil, že ji asi má v pokoji, ale zatím hnízda v posteli nenašel. Včera jsem ji zahlídla i v garáži. Četla jsem někde, že se živí pavouky, tak kdyby mně vyhubila ty třesavky, nevadilo by to, v garáži bych jí hnízdečka nechala.
Jinak všude nacházím mrtvé pokoutníky, je to záhada. Ne že bych je potřebovala živé, to fuj. Na hmyzu jsem se ptala a zatím nic, asi nikdo neví.
Dnes do rána všechna okna dokořán a níž než 22 to v baráku nešlo. Včera jsem nebyla schopna vstát do práce, asi úžeh nebo co. Mají přijít bouřky, tak uvidíme, jestli to přijde i k nám a v jaké intenzitě. Tráva je suchá na troud.
s drůbežím tam nekupuji nic - to se vyplatí v normálním krámě v akci. Ale na hrubomleté hovězí, na mletého králíka a mletou krůtu si nemůžu stěžovat. Ty mletiny s kostmi Yoda potřebuje - co alespoň dvakrát do týdne má “kostěnou stravu” a následně bobky kosťáky, tak nemá problém s análama (za mlada mu je dvakrát čistili, od té doby v pohodě). A dát mu velkou kost nelze - odlamuje z nich obrovské kusy a ty polyká a následně bleje… I kuřecí krky a křídla polyká… tak mu je raději trochu nastříhám jak štěněti…
Velké pytle s kostma za rozumnou cenu (velký igelit jako taška) za 39,- má i Globus. Ale já z toho jen okrájím chrupavky a zbytky masa… a občas předložím psisku plochou kost. Protože ten dement to holt neokusuje, ale láme a žere
No, právě, drůbeží se tam vůbec nedá. Jestli je to drahý, to jsem teda nezkoumala, ale na pohled je to nevábné a pokud to nechám do druhého dne v ledničce už rozdělané, tak je to zašedlé a smrdí. Taky potřebujeme kosti, na to čistě hovězí jsem koukala, tak to asi zkusím. Kloubové kosti taky nechci dávat, musím u toho psy hlídat, občas se to i šprajcne mezi zuby a kamarádka takhle musela na veterinu, takže radši ne.
Nevěděl byste někdo, proč pořád doma nacházím mrtvý pokoutniky? Ne že by mně to nějak vadilo, živý nemusím, ale je to pro mě prostě záhada. Určitě je nikdo záměrně nezabil.
moje mamka měla jít před pár lety na “běžnou” operaci šedého zákalu - chtěli jí dělat obě oči současně. Vyndali její čočku - něco se nepovedlo, … kapačky, snižování nitroočního tlaku - operace nedokončena, … byla z toho hospitalizace na pár dní. Po dvou měsících (kdy na oko neviděla) se operace dokončila vložením té nové čočky. Na oko vidí - ale na druhé oko si pochopitelně nechce nechat sáhnout… Vidí na svůj věk (88) stále docela dobře.
Moje mamka bylo myslím loni a prý vždycky chtějí udělat obě oči. Jí dokonce nejdřív udělali to oko, na který viděla dobře, to druhý až pak. Podle toho, co mně říkala, tak nebyla spokojená, viděla prý hůř a trvalo dlouho, než se to dostalo do normálu. Je jí 78.
Byla sem objednaná vloni na oper "karpálů". Po operaci očí, jsem pochopila, že si žádný zákroky, pokud nejde o život, dělat nenechám.
Já jsem byla předloni s pravou rukou a jsem spokojená, jizvička maličká, operace byla hotová snad do 10 minut, nemarodila jsem s tím ani měsíc. Ale s tou levou zatím jít nechci, už jsem letos byla více než měsíc v prac. neschopnosti kvůli té břišní operaci a další výpadek příjmů si zatím nemůžu dovolit, jak se říká “složenky” nepočkají.
Děkuju, já masíruju každej den skoro, i masážní pistolí. V zimě je to v pohodě, ale jak vyjedu se sekačkou, tak to začne bolet, ty vibrace na to nejsou dobrý, no.