Repta-A-Repta:Soutěž ve skocích do vody - AI - olympiáda
🙂
AI tam má chybu, správně je 1st a 2nd. 😊
Repta-A-Repta:Soutěž ve skocích do vody - AI - olympiáda
🙂
AI tam má chybu, správně je 1st a 2nd. 😊
On se odvolal proti tak nízké pokutě, to je normální vůl. Výmluvy, ti psi museli být v autě delší dobu, za 10 minut určitě neuhynuli.
Tak já bych určitě takovýho psa, kterej zdrhá, venčila na stopovačce. Taky jsem to asi 6 let dělala a občas dělám i teď, pokud venčím víc psů naráz a u některého si nejsem jistá. Jednak kvůli jeho bezpečnosti, pak kvůli lidem, kterých je teď v přírodě nějak víc a někteří se psů bojí a nakonec i kvůli zvěři. Mám lovecký plemeno, který je na to cíleně cvičený, i když teda hlavně na nošení zhaslé, ale mám plemeno čistokrevný a papírový, takže vůbec netuším, jaké to je se psem z osady. A mě třeba zaráží i to, že když si uloví kdeco kočka, tak to nevadí.
Orionka:A co chcete dělat? Nějaká rada? Nevolit? Volit ty stejné? Slyšela jsem názor “ti už si nakradli, ti už tu potřebu mít nebudou”. Tak tohle akceptovat opravdu nemíním. Jediný způsob, jak přinutit politiky chovat se jaktakž slušně, je jejich vědomí, že to nemají doživotně, ale že za pár půjdou. Že jim voliči další mandát nedají. (Jestli se to tedy povede, jestli už tam nejsou zakopaní na věčné časy, jestli ještě na voličích záleží a jestli ti budou mít rozum).
Jsem si jistá, že Benda už se tamodsud nehne.
V jižních Čechách, přesněji Číměř, prý padaly roupy.
Teď nevím, kam jsem to psala o té životní pojistce, že mě ČSOB pojišťovna nechtěla pojistit, tak nakonec mě pojistila Kooperativa a bez keců. 👍
Anonymní:https://x.com/citarnyknihy/status/1935851048205160640?t=9xVpM-XH5lFxmr7e5gX1Zg&s=19
To je pěkná kravina, já topím dřevem nebo dřevěnýma briketama a nikdo nepozná, že topím, z komína se vůbec nekouří nebo jen minimálně. Dnes jsou na vesnicích kontejnery na plasty na každým rohu, topil byl s nimi jen blázen, jako kdo by to chtěl čuchat, že jo. Že je tady čistší vzduch, než ve městech, jsem si teda jistá, a navíc v létě na vesnici není takový horko, jak ve městech, kde je všude asfalt a beton.
Plaka:Psala jsem, že nechci původní majitele hodnotit. Protože Mysty i můj vořech (a co vím i další jejich ségra) jsou prostě jiní. Nikdo nemohl vědět, že když si v dobré víře vezme z útulku cca 2měsíční štěně, vyvrbí se ze štěněte totál psychouš. Xerxová to popsala dobře. Nevím, co měl tenhle vrh vořechů za sebou, nakolik se do jejich povahy propsala genetika, epigenetika, špatné zážitky, násilí, ale upřímně říkám, že takovýho psa jsem v životě neměla.
Od prvního dne to byl boj, nečekaný reakce na běžný věci (cokoliv v ruce = tvrdej útok do člověka, strachová agrese nejvyššího kalibru, přikládám foto díry v ruce, kterou mi udělal jehličkama coby pidimidi prcek, nebyla jsem dostatečně rychlá). Něco se přes den naučil, ráno jsme začínali od nuly, vymazanej software. Nulová motivace, neustálé hledání únikových zón odkudkoliv, agresivní výlevy na cizí psy při jejich míjení. Lidi má rád, ale neuměl s nima komunikovat, jakmile se rozjel, nechtěně ubližoval.
Jsem zkušenej člověk, ale tenhle Netvor mi opravdu zavařil mozkový závity. Jestli je Mystery z poloviny taková jako on, nedivím se, že ji méně zkušení lidé nezvládnou. A držím jí moc a moc palce, ať se najde ten správnej páník pro ni. Ale původní majitele bych opravdu nesoudila, tohle není zvíře pro každého.
Od dvou měsíců, říkáš? No, tak to jim to matka musela snad předat v mateřským mlíku.
Já řeknu jen Kde je ten pes? A Dráček už se plíží v domnění, že něco provedl a dostane vynadáno. 😀 Přitom já fakt chci jen vědět, kde je. Jak má ten hotspot, musí být po dohledem.
Já mám teda většinu zahrady trávník, taky bych to nezvládala, posekám to a je hotovo. Proto likviduju skleník, stejně byl jen na bordel. A pak mám skalku, o kterou se starat moc nemusím, jen občas vytrhat pampelišky, ty jsou v poslední době všude. Vzadu mám už jen 4 stromy, dvě jabloně, švestku a broskvoň, ostatní jsem nechala pokácet, stejně už to nerodilo a na podzim bylo moc listí, které jsem do sněhu nestačila uklidit. Práce na zahradě mě dřív taky nijak nebavila, teda hlavně pletí zeleninových záhonů, rytí a tak, to jsem musela dělat doma jako dítě a nesnášela jsem to. Ale nemám teda tak velkou zahradu, jak LŽ, ta je obrovská, tu bych nezvládala ani náhodou.
Daja:Já jsem vlastně človíček celoživotní panelákový a musím napsat, že není to ideál protože v tom paneláku je nuda. Já vím můžete chodit na výlety , za kulturou, různé sporty …..atd, ale mít zahradu je prostě nej. Jen bydlení na vesnici má jednu nevýhodu prozatím na co jsme přišly, že když něco potřebujeme vyřídit a nebo lékaře tak je to jízda autem na půl hodiny. V městě vše pod nosem dojdete i pěšky, auto na vesnici nutnost a až nebudeme moct tak se stěhuji do domova důchodců a nebo blíž k synovy do garsonky.
Pro mě bydlení v baráčku je prostě nej a nerada bych měnila a tím, že miluji přírodu je pro mě a mou dušičku super. Samozřejmě, že starost o barák je zase někde jinde a co to neustále stojí peněz, o jéje.
V paneláku jsme bydleli taky, asi 16 let, stěhovali jsme se tam, když měl nejstarší kluk asi rok. Naši barák prodali a u tchánovců bydlet nešlo. Musím říct, že s malýma dětma v 5. patře to bylo hrozný, dost často nejezdil výtah a jak děti povyrostly, tak zase nikdo neměl soukromí. Takže jak to šlo, koupili jsme domek. Jo, je to něco za něco, na domku je víc práce a tady ani není plyn, tak se člověk musí starat i o topení. Bez auta by to i docela šlo, mám autobusovou zastávku přímo u domu, ale jsou situace, kdy je to nutnost (třeba když některej pes onemocní, nemůže chodit a musí se na veterinu). Dnes vám málokdo v tomto směru pomůže, člověk se musí spoléhat hlavně sám na sebe. Já mám teda moc hodný jedny sousedy (ti druzí jsou opak), moc mně pomáhají a asi jim to nebudu moct nikdy pořádně oplatit, i když se snažím. Protože takoví lidi jsou k nezaplacení.
Plaka:Chudak, fuj, ten to ma hnusny. Drzim palce, at se mu to brzo srovna, neni to uz na atb?
Šavlozubka
Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší.
Mně se na psiska nejvíc osvědčily “mokrý” ručníky, nevím, jestli je znáte. Mám tenhle od Trixie, stojí to pár korun a je to k nezaplacení. Rotvice je náchylná na mrtvej ocas, přitom je to hrozná kachna, takže k vodě jedině s tímhle.
Jj, dostal antibiotika, bohužel. Nikdy to takhle neměl, dle veterináře snad reakce na traviny. Já nevím, krmím pořád stejně, přidávám multivitamíny a probiotika, jinak mě nenapadá, co víc dělat. Možná mu chybí obyčejná práce….😊
Doron:To je jasný, já pořád rozhazuju peníze jak Večerníček noviny a nemůžu říct, že by to na baráku bylo nějak vidět.
Ale ! Udělala jsem si radost a koupila si “ vířivku” gumovou🤣. Instalovala jsem ji do takovýho zákoutí za domem, dřív tam byly králíkárny. Včera a dneska tam byla vnoučata celý den a teď navečer dvě hodiny já s knihou.
Stála teda pět tisíc, ale mám ji už druhou sezónu a úplně mi to změnilo život.🙂 Dědeček říkával: “ Není to ideální, ale službu to udělá”, tak já se tím řídím.😂
Holky, musím poslat foto.😅
Taky plánuju, do budoucna na starý kolena. Teď si pořídili sousedi a nemůžou si ji vynachválit. Vlastně zjišťuju, že bych v bytě bydlet nemohla. Dnes jsem byla celý den na zahradě a teď večer sedíme se synem u ohně.
Coudas:Děkuji za uznání. Já jsem to již v jedné diskuzi vysvětlovala, nebudu to radši dále rozebírat, je to osobní důvod - nejsem přínosem a nepůsobí mi pobyt zde radost, jestli to takto stačí. Ať se Vám se zahradou daří a máte z ní jen radost 🙂
Děkuju. Taky přeju do budoucna jen to nej. 🍀
šavlozubka:Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Je mu tipťop.
Župan je výborná věc. 👍 Jeden mám, ale musím přikoupit i ostatním.
eva:Nene, v baráku u rodičů, v patře…tohle byl barák po druhých rodičích, který zdědili..
No, tak to jde těžko pochopit. Ale lidi jsou různí, třeba jim vyhovuje, že hlavní starost o nynější bydlení leží na bedrech někoho jiného a oni to pak zdědí. Kdybych měla byt v osobním, tak bych se ho rozhodně nezbavovala.
My jsme byli vždycky velká rodina, nikdo široko v rodině není jedináček, takže šance, že zdědíme nemovitost, byla malá, museli jsme se o bydlení postarat sami. Ještě asi 6 let budu platit hypotéku, nejmladší kluk by tu chtěl zůstat, ale kdoví.
Plaka:Dobrý, tak jinak. Kopíruju sem příspěvek z adopťáků, ať si to přečte víc lidí a třeba se zázrak stane…
Achjo. Mluvila jsem s paní z útulku, ze kterýho mám svýho pruhatýho blázna, abych jí dala info o kastraci, jeho pánvi a tak. Lidi, kdo jste zkušenej pejskař a měl byste místo, prosím. Prosím za Mystery, ségru mýho vořecha. Očividně stejnej materiál, stejná strachová agrese, stejný problémy, jen to její lidé nezvládají. Nehodnotím je, vím, jak těžký to bylo s mým šílencem. Bude s ní asi hodně práce, ale dá se to zvládnout, jsme toho příkladem.
Prosím, mrkněte, rozhoďte sítě po zkušených lidech, Mystery je mi líto.
Můžu to třeba sdílet na FB, ale bohužel já sama kapacity nemám. Teď mám na hlídání svůj odchov z Béček, je vidět, že slečna byla zvyklá na hodně aktivit s páníky, ale u mě to mít nebude, jednak plno práce na zahradě a pak moji vlastní chlupáči. Psovi se teď rozjel obrovský hotspot na vnitřní straně stehna, denně ošetřování, venčit ho nemůžu, takže se strašně nudí a vymýšlí, jak se k bebíčku dostat. Musela jsem pořídit větší límec. Aspoň je mi teď jasný, že tři psi jsou strop, čtvrtého už bych nedala. ☹️
Od toho Lukefry myslíte video politické peklo?
Blíží se volby a já fakt netuším, koho volit, fakt ne.
eva:Tak to asi nic jiného opravdu nezbývá, to je fakt…ale mám v rodině příbuznou, prodali barák a koupili za ty prachy byt…zbytek utratili…potom prodali i ten byt, peníze rozfrcali a nemají nic, tak to nepochopím..😲
A kde bydlí teď, v podnájmu?
Sardullah:A tak mě přijde, že zase někdo brnknul na naší citlivou strunu… takže si myslím, že je to buď troll a nebo jedinec rozumu mdlého, protože normální člověk, který by chtěl trávit kočky, nebude shánět návody a informace na fóru milovníků zvířátek.
Většinou to bývají ty mladší náplavy z města, tady je jich taky dost. Myslí si, že když se přestěhují na vesnici, tak si budou klást podmínky. Holt se musí smířit s tím, že na vesnici zvířata jsou. Já mám za domem pastvinu a taky si nestěžuju, že ty krávy tam serou a bučí. Občas je v létě hodně much, ale musíme si na to zkrátka zvyknout.