Aktuálně: 2 682 inzerátů263 361 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 18:27:01 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.02.2025, 18:23:58

Já vůbec netuším, jak je to u koní, kdy je vhodný věk a kdy už není. I když tři hříbata mně připadá hodně, to je běžné?

Ale to už jsme OT.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 18:14:35 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.02.2025, 18:07:05

Kdybych si myslela, že to nedá, tak by ta štěňata neměla. Vyšetření před krytím je přece samozřejmý. Nepráskám štěňata jak Baťa cvičky, dva nebo tři vrhy na feně jsou podle mě v pořádku. S fenkou se v pohodě stíhá i jiná činnost, včetně výstav a zkoušek, protože je ve výborné kondici. 

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 18:04:24 xxx.xxx.162.253
kometa:

Tak já to nevěděla.

A v pěti letech feny bych se už rozmýšlela. 

Záleží hodně na kondici feny. Ta moje není v 5 letech rozhodně stará, spíš naopak. 

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 17:56:42 xxx.xxx.162.253
kometa:

Ale to jste nenapsala, že by to byl její druhý porod. 

Tak já jsem myslela, že se to tady už ví. Ale i kdyby, tak v 5 letech je první krytí ještě v pohodě. Znám i případy, kdy měla fena štěňata poprvé v osmi, ale do toho bych já už nešla.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 17:49:40 xxx.xxx.162.253
kometa:

.pětiletá fena je prý na porod už stará.

Ale tady záleží i na plemeni, ne?

Možná, ale GR není určitě v 5 letech na druhý porod stará. Chovnost končí v 8 letech u všech plemen.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 17:40:59 xxx.xxx.162.253
Doron:

Taky myslím, že s vetem by měl člověk tak nějak názorově souznít, ale už dlouho takového hledám. Věřila jsem doktoru Herčíkovi, jeho klinika byla úžasná, měli tam rádi zvířata  i lidi. Jenže on zavřel a šel do důchodu ☹️.

Najít moudrýho člověka, který to bere nejenom jako zaměstnání, ale alespoň trochu jako poslání a umí zvážit všechny okolnosti, je těžký.

Teď s Doroušovou rozříznutou tlapkou chodíme na kliniku Zbraskav a jsem tam spokojená.

Ale co lékař, to názor ( pokaždý je tam někdo jiný). První to chtěl přeléčit atb a pak šít v narkóze, druhá vet řekla, že je to naprosto zbytečný šít, třetí , že se to hojí parádně, ale dá tam dva stehy, čtvrtá tam ještě jeden přidala..Chodíme tam na převazy, to bych doma nezvládla, za každý zaplatím tak tisícovku, to je hodně fér cena, protože to dělají dvě sestry půl hodiny a dávají tam spoustu materiálu. Je tam dobrá atmosféra a Dorouš tam chodí dokonce rád🙂.

To vnímám taky jako dost blbý, že přijdete na kliniku a pokaždý natrefíte na jinýho doktora. Myslím si, že by si toho pacienta vždycky měl nechat jen ten jeden, ke kterýmu se přijde poprvé. Sama si taky myslím, že těm mladým veterinářům ty kliniky vyhovují, svoji samostatnou praxi často ani nechtějí. Já naposled na klinice docela koukala na ty názory mladé veterinářky….pětiletá fena je prý na porod už stará. Hm, a v kolika by teda měla rodit, když ještě ve třech je to úplně trhlý štěně.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 15:22:31 xxx.xxx.162.253
bambule:

Nechtěla jsem být rýpavá, ale u nás byla souvislá sněhová pokrývka nejdéle necelých 48 hodin a o zmrzlé zemi se nám může jenom zdát…. 

No, právě proto se ptám. A ve velkých městech jako je Praha nebo Brno zvlášť, tam sníh nevydrží vůbec.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 14:58:18 xxx.xxx.162.253

Např. během jedné zimu,/ to je 4 měsíců/ když bude sněhová pokrývka a zamrzlá zem, by se holubi dali zredukovat o více jak 50 procent, a možná i víc v každém městě.

Můžete prosím podrobně popsat, jak? Jen by mě to zajímalo, díky.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 14:56:07 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 26.02.2025, 14:23:19

Čumím, jak jste šikovná, tolik různých boudiček, přístřešků, chatiček ze dřeva. 👍 A moc pěkně to máte udělaný. 

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 13:37:05 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Dům bude stát zhruba v místech červeného fleku. Pozemek stavební je malý, asi 2000m², a je to nudle, v nejširším místě od silnice to má 30 metrů, na dýlku ani nevím, 200?

Obrázek

Pěkný…..to nevypadá na nějakou hlavní cestu, kde je velký provoz. Myslím, že vysoký živý plot ani nebude potřeba.

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 07:39:02 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Vy toho koně ale můžete v případě potřeby prodat. Zatímco tady u paní prodej nepřipadá v úvahu. Zřejmě živí paní také dost svých stávajících zvířat, která klidně tu stovku ročně taky stojí, bez návratnosti. Zaznělo, že cvičák není její. Netušíte, zda tam z dobré vůle nechodí předcvičovat zadarmo. Prodává cvičené psy - no jasně, jako by to byl nějaký vejvar (kolik jich prodá do roka?). Chovná stanice - no jasně, jako by to byl nějakej vejvar (vysvětlí zde kterýkoli chovatel). A to nevíme, zda nedává peníze do něčeho zásadního, třeba nemoc v rodině, podpora důchodců, a nebo neměla v poslední době nebo ji nečeká nějaký zásadní výdaj. 

Ještě jednou bych se zdržela soudů na základě JPP. Bavme se obecně.

Záleží, jaký chovatel. Pokud má několik chovných fen a x vrhů do roka, tak si troufám tvrdit, že i těch 100 tis. je pro něj pakatel, ta zvířata mu na to dávno vydělala. 

Ale jak už píšu výš, co se týká tohoto pejska, zašla bych určitě i jinam na veterinu, třeba by to tolik ani nestálo, a nechala bych psa znovu pořádně vyšetřit. Sama nevím, co bych dělala, psa ani majitele neznám, nevím, jak ten pes vypadá, v jakém je stavu, nevím prostě nic. 

Sarah01
Sarah01 25.02.2025, 08:26:25 xxx.xxx.162.253
Ph:

že u GR už dělají chovatelé standardně i rtg na OCD při zhotovení rtg na DKK a DLK před uchovněním

OCD se projevuje hlavne u rostoucich zvirat - ne u dospelcu bez pohyb obtizi. Nejcasteji jsou to ramena a lokty - ale nejen.  A nekdy na diagnozu nestaci RTG, chteji CT. 

k tomu uspani - nevim, co bych delala. Asi by zalezelo na projevu toho konkretniho psa. Jak se pohybuje ted. 

Ono to ted asi na uspani nebude, proto se do toho ani vetovi nechce. Zadnemu se nebude chtit. Jestli je v kloubu/kloubech ulomek, bude se to zhorsovat . Pokud vim -konzervativni lecba -jako treba u vazu - neexistuje.  Operace nebo jen mirnit projevy - leky proti zanetu a bolesti.  

Kolem cca roku věku se to u nás dělá, to nevím, jestli je to už pozdě? Jj, CT je určitě na diagnostiku lepší, to je jasný, jen asi neznám veterinu, která ho má, to budou asi spíš ty lepší kliniky ve větších městech.

Já teda taky nevím, co bych dělala, proto bych to chtěla zkonzultovat s více veterináři. Možná by se dala najít veterina, která to udělá levněji, jak píše assil. Nikdo toho psa neznáme a nevíme, jak moc je to těžké, jestli je ležák nebo ne.

Sarah01
Sarah01 25.02.2025, 08:04:58 xxx.xxx.162.253

No, já co si přečetla na tom FB pod postem od těch asi sousedů, tak jsem koukala…. majitelka hospicu přece žádný příspěvek od obce nepotřebuje, peněz má dost, nato zveřejněný její transparentní účet (taky dobře, aspoň nemusím složitě hledat 😁) a světě div se chodí ke kadeřnici, na nehty a na masáže. To jsem teda nevěděla, že majitelka psího hospicu musí vypadat jak šmudla od trpaslíků a trpět bolestí zad, aby si ty peníze zasloužila. Lidi jsou fakt závistivé svině, nic víc. Jinak v Bukovince bydlí moje kamarádka, takže info mám celkem z první ruky. Ano, pejskové občas štěkají, to tak prostě bývá a hlavní problém asi je, že skorosousedka Bulharka je doma s dítětem a nemá co na práci. Údajně to vadí více lidem, ale v TV nikdo jiný nevystoupil, zřejmě si za svým tak očividně nestojí a spíš to bude taková ta davová psychóza, kdy si prostě většina potřebuje kopnout, když si hystericky postěžuje na obecním zasedání jedna ženská. Kdyby se majitelé psů starali o svý mazlíčky do konce svých dní, tak by tam ten hospic přece vůbec být nemusel. 

Sarah01
Sarah01 25.02.2025, 07:50:31 xxx.xxx.162.253
Anonym8899:

Mě to u toho veterináře nepřekvapuje, mám pocit, že řada veterinářů je nastavena na to, aby se léčilo za každou cenu. Asi bych hledala jiného veta, který používá selský rozum. Ale jak se takoví hledají, to nevím. 

Ale jo, najdete. Ale i tak zaplatit se musí, zadarmo to nikdo dělat nebude a vet péče je prostě drahá. Ostatně co dnes není.

Sarah01
Sarah01 25.02.2025, 07:47:15 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Já nevím.Můj čistě laický názor je, že to je kombinace  -   čá st genetika, část krmení a přetěžování štěněte. Každopádně chovatelka, když viděla v jakém je stavu, si ho vzala zpátky.

Mě ani nejde o konkrétní nemoc, ale o to , co vlastně může majitel psa v podobné situaci dělat, když na podobnou operaci nebo drahou éčbu prostě nemá. 

Může vypsat sbírku na Donio. 😁

Sarah01
Sarah01 24.02.2025, 22:53:00 xxx.xxx.162.253

Vzhledem k tomu, co se o OCD píše, tak asi těžko určit, co se zrovna u toho psa na onemocnění podepsalo https://www.metropolevet.cz/osteochondroza-u-psa/

Myslím si, že u GR už dělají chovatelé standardně i rtg na OCD při zhotovení rtg na DKK a DLK před uchovněním. Jak je to u jinýho plemene, to netuším. Co se týká toho veterináře, tak si myslím, že kecá, protože pokud majitelka nemá na operaci, tak pes bude trpět boletí a to je zase na druhou stranu porušením zákona proti týrání. No, je otázka, jak moc těžce je ten pes postižený, ale pokud má už teď problémy s běžným pohybem, já bych šla jinam.

Sarah01
Sarah01 24.02.2025, 20:39:52 xxx.xxx.162.253
Doron:

Paráda!

Co říkali pesani?

Vysvětlila jste jim, že  je teď nemůžete chvíli chovat🙂?

Skoro mě povalili, jakou měli radost. 🥰

Těžko se vysvětluje, i když už je nechovám, 32 nebo 38 kg to prostě už nejde no. Ale  byli zvyklí mě čumáčky různě pošťuchovat a to bohužel teď dost bolí. Tak budou muset chvilku vydržet. 😊

Sarah01
Sarah01 24.02.2025, 17:16:41 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Dnes řekl kolega, vy je sbíráte? nebo co, že vám  nestačí to co už  máte doma. Toto fakt pobavilo 🤣🤣🤣

To jsme slýchávali dost často, proč tři nebo čtyři. Manžel vždycky odpovídal Na mazlení. Až ho jednou už přešla trpělivost, tak řekl, že až bude echt nouze a lidi nebudou mít co do huby, tak my budeme mít ty psy. 😁

Sarah01
Sarah01 24.02.2025, 17:14:06 xxx.xxx.162.253
janaa:

Hele,já napsat do nějaký barf skupiny,jak krmím,tak si lidi budou rvát vlasy,že to nejde. Protože to budou stejný fanatici,co před dvaceti lety tvrdili, že na mase psa zabiju😂 fakt nemám peníze,čas,náladu dávat každej den jiný maso, přílohy,zeleninku,vitamíny,oleje,bylinky….

Oleje jsem nikdy žádný nedávala.  💩 má být takové konsistence, aby se dalo sebrat, a přiměřené velikosti. A to taky je. 👍😁