Aktuálně: 2 329 inzerátů270 242 diskuzních příspěvků19 354 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.05.2025, 23:07:36 xxx.xxx.162.253
Miloslav Pšád:

Dobry den je inzerat poraad aktualni?

Jste normální?  Po 7 letech těžko.

Sarah01
Sarah01 23.05.2025, 11:30:46 xxx.xxx.11.197
Bobca:

jediné kvítko,co tu teď mám je lopatkovec-spatyfilum..takhle kvetlo,než jsem odjela..ale úplně uschlo..to taky vydrží hodně..sklopí listy,jak se zalije,do pár minut se zvednou..Ano kalanchoe je odolné,pak gloxinie se sametovými listy-tu jsem si množila rozřezáním té cibule napůl…tchýnin jazyk je taky nezničitelný…a zelenec měla švagrová hezčí-říkala,že ho zalije,až jí nakope do zadku,když jde kolem🤭..já měla u něj věčně hnědé špičky…

Obrázek Obrázek

Taky ji mám a je to takovej super upozorňovač, že se mají zalít všechny kytky, když svěsí ty listy. 😀

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 19:19:26 xxx.xxx.162.253
Plaka:

Nemohla odhárat skrytě? U bývalé feny se mi to po druhém vrhu stalo. Ale zase je fakt, že fenčí smečka zaznamenala i to skryté hárání.
Počkala bych. Nebo pro klid na duši udělat sono, zda je vše v pořádku.

Děkuju, nevěděla jsem právě, jestli sono nebo vzít krev na nějaký rozbor, nikdy jsem to neřešila. Odhárat skrytě asi nevím, to by mělo být cca před dvěma měsíci, kdyby dodržela ten interval 8 měsíců, ale nevzpomínám si, že by pes nějak reagoval, to bych si všimla. S veterinářem jsem to právě už řešila, ten navrhnul ještě počkat nebo vzít krev a udělat případně test na progesteron , ale že to nejdřív zjistí, jestli to má smysl, a nakonec mi volal, že je to blbost.

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 15:58:43 xxx.xxx.162.253

Mám dotaz. Fena mně po porodu ještě nehárala, je to už 10 měsíců. Zatím takový dlouhý interval mezi háráními ještě nikdy neměla, vždycky nejvýš tak 8 měsíců, poprvé ale hárala až ve 14 měsících. Co myslíte, mám nechat udělat nějaký vyšetření a jaký se vůbec dá udělat? Nic na vyvolání dávat nechci, ale nemám z toho prostě dobrej pocit. Možná, že zbytečně plaším…

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 15:41:11 xxx.xxx.162.253

A hlavně ten Radeček je alespoň trochu známá osoba, kdežto zkuste si jako normální běžný člověk někde stěžovat.

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 09:49:03 xxx.xxx.11.197

Já jsem sice zatrhla první možnost, ale tohleto se mi asi líbí víc, aby si zakladatel vlákna mohl vybrat, jestli budou moct přispívat i anonymové nebo ne. 👍

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 09:43:54 xxx.xxx.11.197
Bobca:

no nejsou boží😇🤗..se na ně nemůžu vynadívat..🐕.ty úsměvy..ta podoba..to si nedokážu představit takovou partu mít doma..

Obrázek

Děkuju, Bobčo, za každých okolností vždy výborně naladěni. 🥰

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 19:24:10 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Sarah, ještě se vrátím k tomu, jak jste psala: asi víte, jak tehdy lidi žili? Jo vím, vzpomněla jsem si zrovinka na to, když jste psala o nedlážděných ulicích. Byli jsme s bráchou o víkendu ve skanzenu. A mamka vyprávěla vnukům, jak chodila k babičce, která měla ještě v domečku taky hliněnou podlahu, jak byla ukázka tam. Mamka je ročník 52, takže skoro v roce 1960. Já to samozřejmě z jejího vyprávění znám dávno, jen jsem o tom blíž nepřemýšlela. Teď jim říká: pamatuju si, jak jsem ji umývala. Umývala?!?😲A to jak se jako umývala udusaná hlína? ,,No, ona byla taková právě vodou vyleštěná do hladka. Ale musela se často kropit a umývat, aby neprášila." To jen tak vsuvka, pro zajímavost🙂 

Jj, myslela jsem to tak, že když jste ze vsi, tak to víte od maminky, od babičky. Já to jako dítě hrozně ráda poslouchala a vždycky mně to připadalo hrozně moc dávno, ale taky že lidi měli menší nároky a byli si nějak blíž.

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 07:38:19 xxx.xxx.11.197
assil:

Jo a máme tu nějakých 400 plemen a ti allroundi jistě znají všechny standardy nazpaměť. Možná si ho tak přečte než jde do kruhu. Ono jako co může o plemeni vědět člověk, který ho ani nikdy nechoval a ani nevlastnil. Je to prostě celý nastavený špatně.

No, a pak to vypadá tak, že jeden mi řekne, že je fena tlustá, druhý, že je hubená. Prostě se na to kouká standardem plemena, který sám chová, a může mít nastudováno, co chce. Na takové rozhodčí už nejezdím, plemeno má posuzovat ten, kdo ho sám chová.

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:45:33 xxx.xxx.11.197
Verun:

Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně  prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů  a.t.d. dosaďte co chcete) 

Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…

Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …

Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”…. 

PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )

Maso z barfšopu je furt maso pro psa, podle mě, do druhýho dne, když ho necháte rozmrazený v ledničce, tak mně smrdí, psům teda ne. Na to, jaká je to kvalita, je to drahý. 

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:40:29 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

Ježíš toto letí, malej už měl o víkendu 7měsiců a začíná být  další velkej brácha.

Na poslední foto plyšáci v sousedství 😍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Rostou hrozně rychle, ani si to člověk neužije. Já předváděla na výstavě svůj odchov, chlapec už má 37 kilo a tahá jak bejk. 😄

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 06:32:12 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

To jsem právě chtěla napsat Sardullah. Ano, já se pohybuju mezi lidma, kteří to mají přesně, jak jste popsala. A když pak spustí tady tu mantru o tom, jak je to tu všechno naprd, otevírá se mi kudla v kapse. A chápu, že jsou lidé, jak píše Sardullah, kteří z různých důvodů na tom nejsou finančně dobře, ale o těch ani nemluvím. Moje mamka do té skupiny taky patří, i když důchod se jí za 10let, co dostala 9 tisíc výměru zvednul nad 20tisíc a to už je sakra poznat. Taky má nás, děti, co jí platíme dražší věci do baráku, vozíme ji na výlety a obědy, nákupy, aby jen tak neživořila, ale ještě si užila hezký život. A ona je taky zvyklá strašně šetřit. 

O válce jsem psala já, to je z naší kroniky. Tohle nahlédnutí napsal pán a je to z první republiky. 

No, s první republikou se to vůbec nedá srovnávat. Asi víte, jak tehdy běžní lidi bydleli. Moje babička ještě v padesátých letech bydlela v ulici, která nebyla ani vydlážděná, ani vyasfaltovaná, pořád bahno, a záchod měli tzv. suchý, prostě kadibudku. Neměli auto, ani televizi, na tu občas chodila koukat celá ulice k jedněm bohatším sousedům. A kdepak telefon, ten měl ještě na začátku osmdesátek v obci doma jen starosta (tehdy teda předseda MNV) a vedoucí pošty. Dnes jsou lidi často dost rozežraní (netvrdím, že všichni), hlavně ve městech. U nás je dlouhodobý problém s parkováním, na FB města si lidi neustále stěžují. Jenže dojít si na parkoviště 100 metrů od domu už se jim nechce, chtějí parkovat pěkně pod okny. Mluvila jsem s místostarostou, do parkovacího domu by se muselo investovat 50 milionů, město by si na to muselo půjčit a pak by pochopitelně parkovací místa v něm byla placená, to už lidi nechtějí. Prostě by chtěli všechno zadarmo, státe starej se. 

Jinak pro člověka, kterej žije sám, je to všechno určitě těžší táhnout, to bez debaty. Ale taky říkám, že může bejt hůř a jsem vděčná za to, jak to je, a klepu na dřevo.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 19:15:38 xxx.xxx.162.253

Taky mně to připadalo jako podvod, už je to smazáno.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 17:03:49 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Kdysi jsem asi sem, dávala výtah z naší kroniky, kolik si ve válce lidi vydělávali peněz a kolik stálo jídlo. S tím, že všichni kňourají jak se mají zle(nevím, asi český folklor) Teď čtu biofarmu z Beskyd, kde majitel píše: „Hodně lidí začalo u jídla přemýšlet a není jim jedno, co konzumují, protože všechno, co jíme, vstupuje do organismu a nějak ho ovlivňuje. Také jde o chuť. Konvenční kuře, které žije krátce, prakticky nemá žádnou chuť,“ říká. Připomíná, že lidé dnes utrácejí za potraviny mnohem méně peněz ze své mzdy než dříve, ač jsou bohatší. O tom svědčí i zápis jeho předků v rodové kronice z doby před druhou světovou válkou. Ceny potravin jsou dnes čtyřikrát nižší. Dřív byl život mnohem drsnější a útraty za potraviny tvořily asi 70 procent mzdy. V dnešních cenách bychom za jedno vejce platili 17 korun, za máslo přes 600 korun a kilogram mouky 80 korun. Máme se dobře,“ myslí si. Takže dávám pro zajímavost a proto, že to nebyl jen můj výmysl😉

Jenže dnes máme konzumní společnost a lidi chtějí všechno a hned. Prostě je jiná doba…lidi chtějí na dovolenou, nejlíp do zahraničí, chodí do fitka, dělají drahé sporty, i kdyby jen rekreačně, skoro každá rodina má 2 auta atd. atd., o bydlení ani nemluvím.

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 16:42:56 xxx.xxx.162.253
assil:

Tohle asi nebyl podvod, ale chybně vystavený PP od AKC a pak nějak vystavili správný, ale majitelka používala pořád ten starý chybný.

Samozřejmě nešlo o záměnu dogy a čivavy, ale je na tom pěkně vidět erudovanost rozhodčích na výstavách, ani jeden nic nepoznal.

Koukala jsem v těch zápisech, že někteří rozhodčí požádají o rozšíření posuzování o další plemena, splní jakousi zkoušku a je hotovo. Kolikpak asi může jeden posuzovat plemen, hmm. 

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 14:34:51 xxx.xxx.11.197
assil:

Ještě k těm výstavám něco se zápisu ČMKU

S chybným PP byla fena v Německu zaregistrována, uchovněna a dosáhla v plemeni, do nějž nepatří, i vynikajících výstavních úspěchů.

Tak jsem to nakonec nenašla, ale je teda nejen s podivem, ale až šokující, co všechno majitelé PP psů zkoušejí za podvody…kříží jezevčíka s borderou a normálně požádají o PP nebo dlouholetá chovatelka nechá všechny psy i feny v době říje společně a ani nezaznamená, že fenka je březí a že se narodila štěňata. 🙄

Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 12:44:28 xxx.xxx.11.197

Pro ty, kteří nechodí na FB, ještě dám rodinnou fotku z klubovky. Zprava Cherry, její mamka Nika, polorodá sestra Izzy, Cherrynky dcera Becky a synoveček Barney.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 20.05.2025, 07:06:57 xxx.xxx.11.197
Doron:

Psi většinou nežerou trávu, ale pýr, on je léčivý a detoxikační. Je to taková ta dlouhá tráva, já si ještě nedávno myslela, že jsou to takový ty plazivý bodláčky..😅

Moji se pasou každý den 🙂.

Jack si dělá takovou dietu, já bych na něj dala.

Asi i k vetovi bych zašla, ať máte klid.

Jsem docela velkým odpůrcem krmení krmné dávky z ruky, jednak si myslím že je to nezdravý ( trávicí trakt si neodpočine a nevyprázdní se) a druhak psi  při cvičení sežerou to, co by jinak nesežrali, je to už tak blbě napodmiňovaný, dělají to automaticky a někdy i jen tak ze slušnosti, protože to chcete.

Framík si dnes na vycházce radostně běhal pro pamlsky a pak jsem zjistila, že je nenápadně fluše.😅

Možná, že Jack je teď  přetažený, vzestup testosteronu, městské prostředí, výstava, háravky, hodně podnětů, hodně cvičení, hodně nároků, hodně stresu. On asi bude citlivý pes.

Já bych dopručila takovou regerační pauzičku, navařit kuře s mrkví 🙂 a zařadit dlouhé vycházky v přírodě bez programu. Vypadá to, že má trochu zavařenou hlavičku..

Taky se připojuju ke gratulacím !

Moji žerou určitě trávu, i s kořínkama. 😄 Budu muset vyset nový trávník asi.