Nesouhlasím s takovým generalizováním. Nikdy jsme před návštěvami nezavírali ani kavkazanky, ani černou ruskou teriérku, ani psy dalších plemen. Když je pes zvládnutý, není to potřeba.
Nesouhlasím s takovým generalizováním. Nikdy jsme před návštěvami nezavírali ani kavkazanky, ani černou ruskou teriérku, ani psy dalších plemen. Když je pes zvládnutý, není to potřeba.
Malamut nemalamut, to je jedno. Ta fena je matka a ta brání svá mláďata. Je to tak u všech druhů zvířat i u člověka. Tak co je na tom podivného? Že to fena vyhodnotila jako ohrožení? Kdo ví, jak to celé probíhalo. Lidi pravdu neřeknou, kor “majitelé” děcka.
Já bych žádnou návštěvu k feně s čerstvými štěňaty nepustila. Vlastně bych nechtěla žádnou návštěvu ani domů. Bála bych se nějaké nákazy, bála bych se o štěňata.
Ano, sledovat včerejší Máte slovo bylo utrpení. Kdo je slušný, neřve, nepřekřikuje ostatní, neskáče do řeči, ten nemůže ani dokončit svoji řeč a myšlenku.
Paní Tiché mi bylo líto.
Ta žena z Dočasek De De byla divná.
A Jílková je čím dál horší.
Kdyby to nebylo o psech, nedívám se.
Ta Jílková je úplně šílená. Nenechá lidi domluvit, skáče do řeči a hlavně vůbec nemá nastudované aspoň základní pojmy. Je jak dryjáčnice. Škoda, že nenechá mluvit paní Tichou.
Děkuji za odpověď. To mají moc fajn, když zeť dělá z domu, značka ideál.
Co tím sleduje a jestli vůbec něco, nevím.
Ale určitě by měla mnohem větší radost, kdybyste ji navštívili a věnovali jí svůj čas.
Vím to podle sebe, od určitého věku člověku vůbec nejde o to, jaké dárky, jak drahé, dostane, ale o to, aby mohl strávit čas se svými nejbližšími, což jsou většinou děti a jejich rodiny.
Jak je dcera venčí, když přijde z práce a netroufne si jít s oběma? Myslím situaci - oba, dcera i zeť v práci osm a půl hoďky, a cca hoďka cesta. První přijde dcera a je třeba oba psy nechat minimálně vyčurat… Jednoho nechá doma?
Ptám se, protože jsem měla svého času v bytě dva psy a nedovedu si představit, že bych přišla z práce a nevzala je oba okamžitě ven. Jen jsem otevřela dveře od bytu, přivítala se s nimi, nasadila jim obojky a vodítka a šli jsme.
Doufám, že tvůrci pořadu Kočka není pes RD za FŠ nevymění.
Ovšem to, že je někdo držitelem zbraně a má zbroják, neznamená, že zbraň neustále nosí u sebe.
Varaxi se ptát nebudu, protože je na tom osobně zainteresovaná.
Ale vám ostatním fakt případne normální chodit venčit s nabitou pistolí? A neváhat střílet na přibíhajícího psa? (Ptám se obecně, ne na ten konkrétní případ. Jaká je reakční doba od zaregistrování běžícího psa na vytáhnutí pistole, zamíření a výstřel?).
Já už jsem se divila v diskuzích o pepřácích a taseru, ale toto je další level, a popravdě mě to znepokojuje víc, než možnost, že potkám agresivního psa. Protože tu zbraň nemusí mít jen střízlivě a odpovědně uvažující člověk, ale labil, nebo člověk, který si chce vystřelit. Vždyť něco podobného známe z případů psů zastřelených myslivci v blízkosti obydlí a i v blízkosti majitelů.
Zavedení fyzických trestů - o kolik století zpět nebo kam na východ se chcete dostat?
Uvědomujete si, po čem voláte?
Nikdo jsme u toho nebyli. Ale nečetla jsem “fena útočila na psa/fenu střelce”…
No nic, doufám, že nepotkávám lidi, kteří venčí psa s pistolí. A to říkám jako občasný venčitel psa, který chodí na volno, neútočí na nikoho a poslechne na přivolání. Ale co kdyby byla jednou naše chodka jen více zvědavá a neposlechla hned nebo by si to majitel zbraně špatně vysvětlil…
Gratuluji!
Mně už se to neděje…
Kdo sem chodí déle, ví, že jsem striktně pouze pro chov s PP. Ovšem některé podmínky ve smlouvách bych nepodepsala. Chápu, že chce mít chovatel přehled o tom, jaké DKK (a další ) odchov má. Ale třeba my nechceme chovat (proto máme chodku nevhodnou do chovu), ani se zúčastňovat klubových chovatelských akcí a ani zbytečně fenu uspávat, když to není nezbytné. Nemám problém chovatelce a na klub nahlásit, pokud by začala fena trpět nějakým onemocněním, které by mohlo být dědičné nebo je v rámci plemene sledované.
A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila? Co kdyby někdo zastřelil vaší fenu venčenou na volno jen proto, že by mohla zaútočit? Nebo nechodíte se psy na volno?
Každý, kdo koupí bezpapíráka, je viníkem.
Já jsem četla Paskvil trail… 🙂
Ravene, díky.
Ravene, pořád čekám na nějakou, třeba malou, maličkou, reakci… Nechci, aby to vyšumělo do ztracena, protože se může kdykoliv opakovat, že někdo využije možnosti záměny písmen a pro mě to bylo velmi, velmi nepříjemné. Proto opakuji svou prosbu - změňte mi, prosím nick na BaLu.