Německo plánuje v příštím roce zvýšit svou finanční pomoc Ukrajině o přibližně tři miliardy eur, uvedly dnes dva vládní zdroje podle agentury Reuters. Německo je největším evropským poskytovatelem vojenské pomoci Ukrajině – od začátku ruské invaze v roce 2022 poskytlo přibližně 40 miliard eur. V návrhu rozpočtu na rok 2026 Berlín původně vyčlenil 8,5 miliardy eur na podporu Ukrajiny. „Budeme pokračovat v podpoře tak dlouho, jak to bude nutné, abychom pomohli čelit ruské útočné válce,“ řekl jeden ze zdrojů agentuře Reuters. Podle něj ministerstva financí a obrany přidají do závěrečných úprav rozpočtu na rok 2026 další tři miliardy eur. (Reuters)
To se čecháčci se svými sbírkami skutečně mohou jít klouzat. Snad abychom zalezli někde do rohu a nic nesbírali, stačí jedno zasedání říšské rady a naše veškerá pomoc státní plus nestátní je smáznutá…
Na UFO netřeba věřit, UFO prostě je. Je to neidentifikova(tel)ný létající objekt, neidentifikovatelný je z různých důvodů, většinou jen očití svědci, kteří nemusejí mít srovnání, případně nějaké fotografie, které mohou být zkreslené, a videozáznamy mohou být zkreslené zrovna tak a i kdyby ne, může to být prostě a jednoduše něco současným stupněm vědění nepostihnutelné 🙂
Spousta objektů zachycených v -sátých letech min. století by dnes byla snadno identifikovatelná pomocí různých technologií, některé byly jistě i tehdy, ale mělo na ně vliv mnoho věcí, třeba atmosférické rušení, sluneční vlivy a podobně, co dnes umějí technologie skvěle odstínit nebo vykompenzovat…
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2026, 14:09:24
No hele já vám nebudu brát “co by, kdyby”, ale momentálně je fakt, a to nějak úplně nevyvrátíte bez jiných ověřitelných dat, že ti váleční uprchlíci z UA nám tu jsou ekonomicky prospěšní.
Co se islamizace týče, to se skutečně mojí bubliny ještě nedotklo, naše země se tomu taky celkem úspěšně vyhýbá, takže mě to skutečně tak netrápí.
Ostatně jestli Rusák vlítne na Evropu, jak tady rachotí zásobníky N, tak bude rychle po islámu a tmavci zapadnou zase na jih jako by jich nebylo, páč jim tady pšenka nepokvete. Takže budete mít po problému 🙂
Já chtěl jen podotknout, že jsou to vyhozené peníze, které by v nadcházejícím období mohla potřebova ČR doma.
No podotknout jste to možná chtěl, tak to jsem tedy trestuhodně nepochopila z vašeho Tyhle gesta nic nezmění a brzy se dalekonosné dělostřelectvo pustí do Kyeva. Tak to příště napište rovnou a bude to jasné i nám méně prozíravým.
ČR potřebuje peněz hodně, ale stát u nás soukromí občané nějak sponzorovat nechtějí, to je divné, a přitom stát má sbírek založených na svůj provoz několik, asi z těch státních dluhopisů nemají obyčejní lidé tolik radosti jako z elektrocentrály v metru… Pokud vás to mrzí, hned se můžete osobně angažovat a státu nějaké penízky poslat 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2026, 12:37:03
Je nesmysl tvrdit, že bychom se měli líp, kdyby sem ti, co mají v současnosti status uprchlíka, nepřišli. Jednoznačně jsou prospěšní, i se svými pobírači dávek.
Vy byste asi nejraději, kdyby sem přišli jen ti uprchlíci, kteří by tady nakopli ekonomiku, a ti, kteří jsou nevýděleční, by mohli zůstat tam, že.
Verun, to je úplně normální, jak ty uzdečky už vyrábějí lidé naprosto odtržení od reality, tak se dějí úžasné věci. Já u nových uzdeček pravidelně mám podhrdelníky tak dlouhé, že bych je mohla klidně provlíknout dole pod nánosník a ještě pohodlně zapnout. Už jsem jich zkracovala asi pět…
A teď: kdyby vláda skutečně zamlčovala (i tamta i tahle, to by musely zamlčovat obě), že stát Ukrajinci stojí víc, než nám vydělají - proč by to falšovala? Komu by to pomohlo? To mě zajímá. Pojďte si o tom povídat.
Jaký, že znám někoho z Čechů, kdo si šmelí peníze bokem…
JÁ jsem Čech, který si šmelí peníze bokem a nedaní! 😀 No bohužel ne v takovém měřítku jako naši čelní představitelé, ale snažím se, co to jde. Vajíčka prodávám, co jen stačím slípkám od zadků utrhat, prodala jsem sousedovi slámu, loni jsem dokonce vytiskla pár diplomů na dětský tábor a nechala si to zaplatit. Ukrajinci nemají šanci, všechno vyžeru já.
Co se uprchlíků a humanitární dávky týče, AI k tomu píše toto (uvádí zdroj Člověk v tísni, nevím, zda vám takový zdroj bude stačit, protože je to neziskovka, a ty “nemáme rádi”) V České republice pobývalo k závěru roku 2025 přibližně 385 000 až 390 000 osob z Ukrajiny s dočasnou ochranou. Přesný počet příjemců humanitární dávky (HuD) se mění, nicméně data naznačují, že dávku čerpá zhruba každý čtvrtý až pátý uprchlík, tedy řádově desítky tisíc osob (v průběhu let 2023–2024 to bylo méně než 100 tisíc, přičemž trend je klesající).
Já vím, že by Jílkovou třeplo, ale vážně by to chtělo, aby pořad formátu “Máte slovo” byl aspoň dvouhodinový… Teda je fakt, že u některých témat se plácají od ničeho k ničemu, ale zrovna tohle bylo zajímavé, škoda, že se tam některé věci opakovaly, utrhnul se tím čas pro něco, co by neslo další informace. Občas se ti lidé zeptají na věci, nad kterými bych vůbec nepřemýšlela…
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 06.02.2026, 00:42:36
To je dobré od první minuty!
Chlop: Ukrajinci nám berou, určitě do rozpočtu nepřispívají víc, než dostávají. Rád bych si poslechl tady ekonoma, ten bude k tomu jistě mít relevantní údaje. Ekonom: Ukrajinci nám ve skutečnosti vydělávají, jsme díky nim jako společnost bohatší. Chlop: S tím nesouhlasím, to jste vzal kde, ty údaje. Ekonom: 250 let ekonomického výzkumu. Chlop: To tak nebude, já a určitě ani další občané s tím nesouhlasíme.
Mně moje tělo spát na břiše vůbec nedovolí, a jak tak pozoruji, asi dobře. ON naopak spí jen na břiše a nejde mu nic moc jiného, z jiné polohy ho bolí záda, ale na břiše to těm zádům taky moc nepomáhá, má pěkný hrb 😀 No ale spí tak už od mala, takže už se to asi neodnaučí. Já začínám zpravidla na zádech a pak se během noci různě valím ze strany na stranu podle toho, co zrovna bolí nebo je přeleželé. Poslední týden teda nic nebolí (!).
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.02.2026, 11:21:05
Taky by mě bolely, ale mám proleželou matraci, takže kyčli mám pěkně propadlou, což je super. Myslím, že na to existují i nějaké podložky, aby to bylo pohodlné?