Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 226 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 07.08.2024, 08:59:31 xxx.xxx.198.226

Třeba mí rodiče se loni a letos zbláznili, otec po rakovině a máti astmatička s četnými alergiemi, které se u ní objevily kdysi kolem padesátky, šedesátky, tím chci naznačit, že imunita ani jednoho žádná velká sláva. Zbláznili se tím směrem, že už dva roky se nechávají očkovat na VŠECHNO, čím jim doktor zamává před čumákem, encef, chřipka, covid, mening, pneumo, tubera, černý kašel, snad i spalničky a neštovice dali, no prostě šílenství, nechávají si to píchat po koktejlech, v jednom týdnu třeba 5 vakcín (třeba trojkombinaci plus dvě samostatné).

Ještě neumřeli… No kupodivu ani netahají nohu, nevisí jim koutek a teď, když jsou “zdraví”, tak začali vymýšlet, jak pojedeme na vánoce na dovolenou. Magoři. No vlastně… třeba jim ty vakcíny vlezly na mozek!

⋮
Buggyra
Buggyra 07.08.2024, 08:50:53 xxx.xxx.198.226

Na chřipku to samý, před jednou variantou chrání, jiné zvýší

To říkali kde? Já to slyšela zase upe navopak, tj. před jednou variantou chrání třeba na 80 % a když se toho roku nezadaří a probují jiné varianty, chrání na ně třeba z 50 % nebo z 30 % podle toho, jak moc ne/příbuzné ty další varianty jsou. 

No a je to všechno statistický údaj, takže vlastně v jednotlivém případě velká nepravda, že, je to třeba vše brát s rezervou.(a nevím, co reprezentují ta procenta, jestli podíl lidí, u kterých nepropuknou příznaky, nebo lidí, kteří nemusejí do nemocnice nebo lidí, u kterých po setkání s patogenem nedojde k pozorovatelnému množení patogenu v organismu…)

Na druhou stranu statistika nežádoucích účinků z očkování na chřipku bude hovořit určitě o nějakých setinách procent nahlášených případů. No ale jo. Když se nenaočkuju, STOPROCENTNĚ se vyhnu nežádoucím účinkům očkování 😀 O tom žádná, tuhle pravdu nikdo nevyvrátí.

⋮
Buggyra
Buggyra 07.08.2024, 07:25:59 xxx.xxx.198.226

Ono když rodinným nekoňákům naservírujete, že by nedejbože hrozil prodej, tak rodinní nekoňáci určitě neřeknou “ježiš, tak to my ti začneme víc pomáhat”, ale právě naopak “tak je prodej, však se u nich marně honíš, stojí to jen peníze a tebe energii, víš, co bychom ušetřili, jak by sis odpočala…” a tak dále.

Možná bych to raději podala tak, že koně jsou jediná radost v životě a že už nemládnu a je třeba, aby se zapojili hlavně mladší členové domácnosti, i kdyby právě jen v domácnosti. No a v práci by to chtělo také umět říct “ne”. I v práci musejí počítat s tím, že zaměstnanec nemládne a že nebude podávat imrvére stoprocentní výkon. Kdyby vám onemocněl člen rodiny, tak taky v práci nebudete na značkách. Takže zkuste popřemýšlet, od koho jste převzala jaké úkoly, a komu by se co dalo vrátit a nebo nadřízeným vysvětlit, že i když to před rokem zrušené pracovní místo oni nepotřebují mít obsazené, vy na převedené úkoly nestačíte. 

(takhle to mám v práci já, ze 4 kancelářských pozic udělali 2 a my bychom tu třetí fakt potřebovali, ale jestli mi ještě přistane na hlavě další objem práce, tak pak začnu řvát, ať koukají to třetí místo obsadit - byrokracie, výkazů, statistik a tabulek je čím dál víc, děláme čím dál složitější zakázky, abychom udrželi ceny, a lidí nepřibývá, takže tady bude muset nastat nějaký posun)

⋮
Buggyra
Buggyra 06.08.2024, 14:56:32 xxx.xxx.198.226

Jano, vězte, že já po “desítkách let” koní doma se jen třesu na to, až si toho jednoho svýho chudáka dám do ustájení (jednou, až nebudeme mít koně v rodině). No, jenže jak tu zaznělo, kam ho dát, abych měla pocit, že je o něj dobře postaráno. A protože mám koně proto, abych si na něm mohla vozit zadek, tak chci mít i ty podmínky k ježdění, což by mi ve vašem popisovaném ustájení také vadilo. Na druhou stranu, já bych si uměla asi vychodit jízdárnu uplně klidně někde přímo na té pastvině, kdyby to majiteli nevadilo 😀 Co by mi vadilo, a co mi v současnosti často i právě vadí, že není s kým vyjet. Samotnou mě to taky do nekonečna nebaví…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 12:27:40 xxx.xxx.198.226

Také Kentaury, ale mám celkem konfekční velikost. Ty první mi vydržely takových 20 let, než jsem z nich vytloustla a než jsem seznala, že zcela prodřené výztuže zevnitř nohy už nemá cenu znovu přilepovat a ty “papírové” zbytky kůže přišívat 🙂

I bych si uměla představit nechat si ty vybrané zkrátit třeba u opraváře obuvi nebo sedláře, pokud by to fakt byl problém 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 12:21:10 xxx.xxx.198.226

jů, na zahuštění mě to nenapadlo! Skvělý nápad, díky. Už se mi ji povedlo vecpat do špaget, nechala jsem zesklovatět s cibulí - to by se dalo právě i do té omáčky nebo do toho základu pod maso - teď jsem dělala krůtí nudličky, škoda, že mě to nenapadlo…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 11:46:37 xxx.xxx.198.226

Já si tak blahopřeju, že si umím sladké odpustit… Když vím, že nesmím a mám chuť na sladké, tak si dám třeba jablko. Nebo zaplácnu jednou kostičkou čokolády a pak mám tu čokoládovou příchuť až do kysela v hubě tak dlouho, že si zase na dlouho odpustím. Figurky se mi válí od vánoc doma… musím se dokopat je rozpustit na nějaký moučník, jinak se jich nezbavím! Mám hodně vajec, asi umotám bábovky a popatlám je čokoládou, mohla bych prubnout čokokousky i do těsta, to je dobrý nápad, tam se toho vejde.

Moje hříchy se většinou týkají slaných křupinek jako jsou chipsy. Případně velkých porcí mých milovaných jídel jako jsou chleba ve vejci, špagety notně podlité olejem (nezvracet), různé domácí pomazánky jako vajíčková, česneková, naštěstí zpravidla s chlebem (bílé pečivo naštěstí nepotřebuji), ale majolky mám slušnou spotřebu. Díky bohu za horkovzdušnou fritézu, že aspoň ty smažené věci (smažák, hranolky, krokety…) si můžu udělat bez tuku, ani ten párek nejsem schopná strčit do vody nebo na pařník…

Mimochodem co ta bábovka s cuketou? Nebo jiný moučník. Zkoušel někdo? Možná tu cuketu spíš zdělám do bramboráků o víkendu, což. To by mohlo být méně kontroverzní.

Naštěstí tu desetikilovou si vzal kamarád na krmení šneků a stínek, brzy již také dostanu své šneky a stínky a možná, považte (!) i pár vlastních švábíků! Pro slepice (stínky a šváby). Šneky budu mít jen na likvidaci odpadu, a ještě zkusím do substrátu naházet nějaké velké žížaly, ať ten kuchyňský odpad sviští 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 11:41:25 xxx.xxx.198.226

Tyjo, to je dilemato. No kdybyste našla stejně bomba ustájení, asi by se dalo uvažovat… Takhle bych to asi brala “aspoň si protáhnu tělo a nelezu na koně rovnou z auta nerozcvičená”. 

Co se týče přikrmování každý den, to tam ustajovatel nejde denně koně zkontrolovat? Jiný majitel tam denně nechodí a nebo se nedá s jinými lidmi domluvit, že byste si “krmící návštěvy” rozdělili? Případně mě napadá brigádník za prachy na tu letní sezonu. Nějaké dítě z dědiny, co rádo koně, za dobře odvedenou práci nějaký bakšiš a možnost svezení… domluvit vše s rodiči, aby bylo zastání, kdyby se něco nepovedlo. Nebo připlatit ustajovateli, ať to zařídí, pokud by to šlo. Nebo koupit ten automat na čip, třeba by se to řešení líbilo víc majitelům. 

Co se travnatého plácku týče, pokud je v moci ustajovatele, třeba tenhle problém má víc jezdců, no a pak už by byla možnost se domluvit na investici do zpevnění, drenáže, ve více investorech to nemusejí být velké částky.

Pardon, já když vidím problém, snažím se nalézat řešení 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 11:27:21 xxx.xxx.198.226

Jirka zase válí, trochu jsem změnila úhel pohledu na oběti těchto podvodů.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 08:55:03 xxx.xxx.198.226

Pokud užvýká i ty klacky, tak ať si dá. Nestravitelná vláknina má též ve výživě koní své nezastupitelné postavení a v takovém množství bych se jí vůbec nebála (není to jako když půl dne má přístup kůň jen ke slámě, aby měl co do žaludku). Též jsem našemu plnokrevníkovi dávala na přilepšenou vojtěškové seno (v balíku po pozvolném nájezdu v podstatě adlibitně), loni jsem přešla na voj. senáž, protože ji mám k disp. v malých balících, dobře se skladuje a dobře se krmí, ale kdyby nebyla, zase bych vzala mileráda voj. seno a klackovitost mi není vůbec na překážku.

Granulovanou vojtěšku jsem dávala, než do ní začali přidávat diamanty (nebo jinak si tu cenovku neumím vysvětlit) a kůň mi ji žral se střídavými úspěchy, nějaká várka byla chutnější, nějaká méně chutná, někde to smrdělo kysele, někde spáleně, no… za ty peníze už fakt ne, díky.

Za sebe tedy mohu vojtěškové seno doporučit 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 08:31:35 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

A jsi si jistá?? Četla jsem vyjádření lidí - elektrikářů, že to nelze. A naopak jsem zas četla to, co píšeš Ty. Pro mě je to všechno záhada a myslet si můžu, co chci (přinejmenším, že je K. psychopat), ale Kramný dle mě nemá sedět.

Případ neznám, neumím odpovědět. Pokud se odborníci vyjadřovali přímo k tomu případu, tak bych věřila odborníkům. Já vycházím z případů zejm. zásahu bleskem, kterých bylo popsáno dost. Ale to je stejnosměrný proud, netuším, co za formu bylo užito v případu, a mám za to, že efekt střídavého je dost odlišný.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.08.2024, 08:15:05 xxx.xxx.198.226

Vezla jsem min. dva netopejry na záchrannou stanici a několik jsem jich rvala kočkám ze zubů, všichni dost živí a dost nakvašení (mnoho jich, pravda, následnou péči nepřežilo, holt stres a podchlazení atd.). Vždycky rukavice a dlouhé rukávy a pak všechno vydesinfikovat a vyprat. No a kočky holt tak max pozorovat, protože co už s dvaceni půlvenkovníma kočkama. Kdyby se číčy začaly chovat divně, tak holt rukavice, vaťák, veterina a před vyložením poučení pro veterinářku.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 15:46:15 xxx.xxx.198.226

Je to možné.

Stačí aby elektrika skrz ženu prošla nějakou cestou, kterou toho nepoškodí moc důležitého, zatímco dítětem projde s devastačním účinkem někudy, kde je toho hodně důležitého.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 15:42:51 xxx.xxx.198.226

Jaký je správný všeobjímající název pro tyto osoby se změněným pohlavím, klonícím se k pohlaví jinému než je jejich fyzické vybavení, s chimérismem, s hormonálními poruchami, s obojetným orgánovým vybavením, a jistě existují další varianty, které se mi teď nevybavují? Transgender? Jak to mají v tom odkazu? Nebo “nebinární”? Moc se v problematice nevyznám…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 12:52:43 xxx.xxx.198.226

Nejprve zjistěte, jaké krmivo a případně doplňky dostává od majitele, ustajovatele (solný, minerální liz…) a jestli nejsou k dispozici nějaké výsledky rozborů krve ohledně deficitu/přebývání prvků a sloučenin v metabolismu. 

Pokud kůň nedostává krmivo s minerálním premixem a nemá k dispozici mineralizovanou sůl, můžete zvolit jakýkoli krmný doplněk vit-min určený k objemové krmné dávce. Pokud dostává kůň mineralizované krmivo, tak musíte zahrnout do výpočtu dávky vit-minu i podíl minerálních složek, které kůň přijme v krmivu. U soli se těžko dopátráte, kolik jí přijme, takže tam bych byla s podáním vit-minu dost opatrná. 

Co se doplňků na pohybový aparát týče, pokud kůň nic nedostává, můžete dát cokoli dostupného na trhu v základním provedení, zpravidla obsahuje tedy hyaluronáty, chondroitin, glukosamin a MSM. 

Pokud budete podávat zároveň vit-min a pohybový doplněk, dejte pozor, abyste v obou najednou nedávala stejný mikroprvek, do pohybových se občas přidává třeba hořčík, mangan, selen. Ať nepředávkujete. 

Všechna přilepšení konzultujte s majitelem koně. Optimální je konzultovat celou krmnou dávku v souvislostech (režim, ustájení, kvalita píce…) s výživářem, kolikrát koni můžete udělat lepší službu úpravou krmné dávky než podáním nějakého doplňku. Výživář vás může uchránit vyhozených peněz a konzultace stojí jako sada doplňků na dva měsíce.

Lidé si chválí Perfect Equi, Dromy Vit-Min, Reformin, Nutrihorse, Mikros, Premin… Na klouby a pohyb pak Arthroregen, Orling, Alavis, Geloren, ArtiVit Pegas Forte, bylinné výluhy čertova drápu a kadidlovníku… na imunitu dávají Immunoregen nebo se to snad už jmenuje jinak.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 11:56:53 xxx.xxx.198.226
bassrock:

Ano ano, trochu jsem to doladila a vyrábím tři typy. Zkusím sem hodit nějaké foto.

Prosila bych i cenovky, jestli by se nám třeba také nehodilo.. 🙂 Děkuji

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 11:56:20 xxx.xxx.198.226
Lenacia:

Čus lidi, mám takový hloupý dotaz…

Vůbec nevím kde mám papíry s výsledky krví pro převoz koní. A v pondělí si jedu, frajerka na přehlídku 😅🙈… 

Nevíte náhodou jestli by se nedalo někam zavolat, zda ty papíry nemají v elektronické podobě a nešly by zaslat…. respektive vím že by to jít mělo, už sem to jednou takhle řešila, ale vůbec už si nepamatuju, kam sem to zaboha volala.😅

Však stačí potvrzení v průkaze, ne? Tam je zápis, že negativní a razítko veta?

No a pokud potřebuješ duplikát, asi bych si adresu zařízení, kde test proběhl, vyžádala právě od toho veta…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 09:59:44 xxx.xxx.198.226

Být Nikčou, tak se na nějaké hubnutí srdečně vykvajznu, taková krasavice výstavní! Radost pohledět. Jen držet váhu a je to, úplně ideál.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 09:58:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.08.2024, 09:10:13

Já to nechtěla říkat, ale souhlasím. Doktoři jsou nejhorší pacienti 😀 Proto asi všichni reagovali pak s takovou ouctou, když to Fikovnice zmínila…