Aktuálně: 2 477 inzerátů • 293 159 diskuzních příspěvků • 21 489 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 15:55:57 xxx.xxx.198.226

Proto je mi právě divný, že by to ty křepelky vzalo jen tak z jedné vody načisto. Čekala bych, že budou chvíli divné a klesne snáška a třeba nebudou chtít spát nebo snášet na obvyklých místech, a vyšťaví je to až po několika dnech. Ze dne na den bez poklesu snášky, to je divné… Ale neznám křepelky, mám jen slepice.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 15:53:45 xxx.xxx.198.226
AAA:

To vím,že to čidlo neexistuje,zabývám se elektronikou všeho druhu.Ale skryté lejno může být tak šikovně,že tam zvířata momentálně být nemusejí.Napsal jsem to s tím čidlem jako ironii ,nebyl jsem první komu se to přihodilo.🙂

Zjevně se vám nikdy nestalo, že se vám tekutě pos*** pes a pak to ve spolupráci s kočkou důkladně rozťapal po koberci v celém domě. Pak by vás nějaký smradlavý vysavač a pár špinavých dlaždiček nechaly ledově klidným.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 14:42:27 xxx.xxx.198.226

Jakmile mám práci hotovou…

No jo, tak to já neznám 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 14:34:04 xxx.xxx.198.226

Tak oni ti čmelíci aktivují na noc, kdy se mi třeba slepice čechrají a probírají si peří tak jako tak, pak je zaklapnu v kurníku a už o nich nevím… Ráno zase čmelíci slezou a zmizí v dírách mezi prkny…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 13:47:36 xxx.xxx.198.226

Psal, že byla klec venkovní, no a jestli se chodili ptáci na křepelky dívat, tak to úplně stačí. Pokud navíc sem tam z klece vypadlo krmivo a nebo na stropě klece není komplet střecha, ale někde je volné pletivo, na které si pták může sednout a trousit…

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 11:16:46 xxx.xxx.198.226

Nu takto je to možné. Možná byste mohli pouvažovat mu nachystat nějaké “kanape”, aby se mu dobře spalo - třeba nějakou vhodně vysokou bednu s šikmou stěnou, na kterou přivážete matraci… pár takových beden do “L”, aby se na to mohl navalit… případně oboustranné řešení, aby mohl z boku na bok 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 09:13:31 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

To Orionka: Jak jste psala, že se mám do sebehodnocení vychválit, tak já toto vůbec neumím! Netuším ani, za co bych se měla chválit. Dnes to budu vyplňovat…a je mi záhadou, co tam teda napíšu. To zas bude dílo! Ještě to je Excel s asi 5 nebo i více listy na vyplnění!!!

Já ti poradím 🙂 Tohle mi docela jde.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 08:47:16 xxx.xxx.198.226

No přesně, na přesčasy já se můžu, dvakrát 😀 Taky tady pochopili, že já opravdu nejsem z těch, kteří by v práci nechali tělo i duši. Udělám si svoje, a když nestíhám, prostě to počká do zítřka, a nebo si sama rozhodnu, zda třeba v pondělí zůstanu déle, abych v pátek mohla jít dřív. Nejsem v oboru, kde by kvůli tomu měl někdo umřít.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 08:07:50 xxx.xxx.198.226

Já mám velkou výhodu, že mám práci 10 minut od domu a kolony skutečně nehrozí. Spěchat také nemusím, naštěstí mohu do práce přijít v podstatě kdy chci.

Mít práci doma, tak bych nikdy neměla klid. Já mám práci na stole pořád, papírování, dodělám jednu věc a na stole mi mezitím přistály další tři věci, takže bych na to pořád koukala a myslela na to. To se musí umět, mít práci doma, a vyhradit si na ni čas, a pak si jí nevšímat, já bych to nedala. Doma mám klidu až moc, to bych usínala 😀 V práci aspoň po chodbě někdo pořád chodí a vedle v dílně se pracuje. Kolektiv zaplaťpánbůh nemám, v kanclu jsem sama, když jsem ještě měla kolegyni, tak mě to obtěžovalo. V open space jsem byla vyloženě nešťastná, to bylo zlo, jediné štěstí, že tam byli samí chlapi, drželi pec a makali, kdyby tam ještě štěbetaly holky, tak bych asi zalezla na záchod 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:48:33 xxx.xxx.198.226

Já jsem tak šťastná, že jsem z toho akademického prostředí vypadla, právě kvůli tomuhle. Já prostě nejsem typ na homeoffice ani na docházení do práce v průběhu dne, doma na práci nemám morálku, hodně by mě to vyčerpávalo, a tahat se do práce, to je jasné, to by se nechtělo nikomu. Zažila jsem to při škole a díky nechci.

Teď mám svých 8 hodin, z fabriky s čistou hlavou, když potřebuji, můžu přijít později nebo odcházet dříve nebo nepřijít, v rámci měsíce si můžu nadělat a případně se to dá dohodnout i jinak.

No samozřejmě té spousty volna v létě je mi líto, ale zase ne tolik. Ten klídek mi za to stojí 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:36:34 xxx.xxx.198.226

ale mám to normálně zažraný v rukou a nejde to umýt snad ničím!!!

To je barvivo. Obarvilo kůži. Jako ořešákové slupky a tak. Musíte počkat, až se vymění kůže (týden..?) a budete jako nová 🙂 Poučena z předchozích nezdarů můžete příště použít úklidové gumové rukavice. 

Překvapilo mě, že je to na mšice, asi v tom vymáchám doma sazenice kvetoucích kytek.

A co se skůtru týče, mám tady o pár vesnic vedle servis zahradní techniky, který se zabývá i motorkama. Třeba by takovou službu mohl poskytovat i někdo u vás, zkuste se poptat garážníků okolo. Jinak s tím značkovým servisem Yamaha bych to zkusila - dát to tam na diagnostiku problému. Tj. aby zjistili, co tomu je. S lejstrem s popisem problému si pak zajdete za garážníkem, a ten vymění, co třeba.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:29:10 xxx.xxx.198.226
Bodlinka:

jak může být zima? doma netopím, nikde se netopí, místo šatiček jsem teda vytáhla kalhoty a tričko a tím je to vyřešeno.

19 stupňů  (ve výšce stolu, u země jsem se neodvažovala měřit) a sedět a mít ruce vystrčené na studeném (19stupňovém) stole na klávesnici pár hodin 🙂 No a na levé rameno mi táhne stálý lehký průvánek od okna, i když mám zavřené dveře a zatažené rolety a díru mezi roletami a parapetem utěsněnou hadem z hadrů. Kancl je na severu budovy, zastíněný celý den.

Na druhou stranu, bývalá kolegyně si za těhle podmínek ještě otevřela okno a měla triko se špagetovýma ramínkama a lehké tříčtvrťáky, páč jakože teplo. No tak asi jsem zimomřivka. Resp. jsem další vývojový stupeň člověka, připravená na globální oteplení! Tak.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 15:23:43 xxx.xxx.198.226

Ono to čipování je nakonec taky povinné, jako ze zákona…

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 15:08:59 xxx.xxx.198.226

No podle mě jste to měla pochopit tak, že si máte psa nechat načipovat a rovnou naočkovat 😀 Vzteklina je nebezpečná všude úplně stejně, jedno jestli v Čechách nebo na Bali, pokud ji pes chytí.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 13:59:50 xxx.xxx.198.226

Jen se zeptám, snad zbytečně: porovnala jste si provozní hmotnost toho přívěsu a hmotnosti svého auta? Přívěs 825 kg, pokud vaše auto smí tahat kupříkladu dvě tuny, tak smíte naložit koně o součtu hmotností 1175 kg, kde s dvěma narostlými teplokrevníky už můžete být přes (neřku-li, když přidáte pár kilo v sedlech a dalším vybavení). Jestli se zajímáte o prostornost, asi nemáte zrovna araby…

Vnitřní rozměr 167 cm znamená, že máte na koně přibližně 80 cm šířky, to je v pohodě běžný rozměr, tam bych potíž nehledala 🙂

No a 13pinová zástrčka, ale na to jsou redukce.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 13:47:05 xxx.xxx.198.226

No on byl naserkaný, že ho slečna nepustila rychleji než krokem, a to on takhle mlátí nohama a tváří se jako největší drezurák, ale vlastně si jen vybíjí zlost, protože on je cholerik a potřebuje to vybouřit, a bylo pro něj velmi těžké jít se slečnou poklidným krokem, ale dal to, jsem na něj v tomhle ohledu pyšná 🙂 Léta dřiny a odříkání se vyplatila. Na druhou stranu pak šel dohryzat nebohého nemocného kámoše zahnaného do rohu u ohrady, takže je to ultradement a ta bolavá noha mu patří.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 11:46:12 xxx.xxx.198.226

To jste si tedy na výběr přepravníku dala šibeniční termín. Hodně štěstí.

Ten ifor můžete pořídit i z druhé ruky, zachovává si svoje prvotřídní vlastnosti dlouhá léta. Také po něm prahnu, ale ten je mimo mé finanční možnosti i bazarový, takže …

⋮
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 11:00:05 xxx.xxx.198.226
assil:

Já nejsem mladá 😀a proto taky už jsem mockrát viděla, že když někoho chtějí vyhodit, tak ho vyhodí a jako bonus toho člověka vystresují a ještě mu na dva nebo tři měsíce v podstatě znemožní najít si novou práci.

Prostě já radši bych dostala prachy na ruku a nazdar.

Na druhou stranu, pokud chcete dostat prachy na ruku a nazdar, není problém se zaměstnavatelem sepsat tu dohodu, kde si prostě dohodnete, že dostanete prachy, a končíte od minuty. Pokud zaměstnavatel se vás chce zbavit i za cenu odstupného a vy s tím takto nemáte problém, tak nemáte ani jeden problém a takovou dohodu klidně dohodnete už teď.