😢 To mě mrzí. Ale tak snad ji nic do posledka nebolelo, a pak to bylo rychlé. Také se toho děsím, kdy to přijde, málo platné tomu našemu bude letos 33, to prostě musí přijít každým dnem, musím se chlácholit tím, že měl krásný život.
Předevčírem jsem na něj posadila holčinu a po jízdárně s ní lítal jak pětiletý (!). Neskutečný… Snad ho trefí šlak nebo něco takového, jako že padne a nebude o sobě vědět. To bych mu přála.
Vlhko jde u ptáků sedících na zemi vlivem změn teploty pri inkubaci ze země. Právě sedici pták brání mimo jiné přímému odparu vody
Což by vlastně udělala i ta hermeticky uzavřená líheň, no ne. Teda ne vlhkost ze země, ale z těch vajec. A podle popisu se v našich podmínkách musí dokonce ta vlhkost z vajec větrat a nahrazovat dokonce i odvlhčeným vzduchem, takže na Sahaře (ve stínu) by to klidně mohlo fungovat 🙂 Si to tak jen říkám. Pořád mi to jakoby dává smysl.
Jo, Canko, máte tam elektriku? Totiž až se zmátořím finančně (ehm, tak v červenci…), tak by se mi líbilo dvě fotopasti takovéhle šikovné jako máte vy si taky dát ke koním. Zatím tam nemáme nic, taky se nám tam nikdy nic neztratilo nebo tak, ale vítejak, nejvíc ze všech zvířat se bojím lidí… Tak bych té techniky využila.
šmarjá Elišáku, vy jste šílená, tam by mě nikdo ani pěšky nedostal. Natož na kolobrndě. Ne, že bych se na ní nezmrzačila i na perfektním hladkém teplém asfaltu…
Já tady jediná odmítám cvičit a cokoli se sebou dělat, chlapi říkají, že jsem pěkná, tak jim to věřím, a kůň mě zatím tak tak unese, tak snad dobré. Od vánoc dolů zatím ani deko. Ale to se poddá 🙂 Jak bude déle vidět, půjde to dolů samo.
Dnes jsem stříhala nízké větve ve výběhu, který mi bude sloužit jako nová jízdárna, holky už se vyjezdily, tak můžou už lítat po větším 🙂 A hlavně ten přívěs je pryč, tak je tam prostor. Až přívěs přivezu (bude mi drahý), tak ho musím postavit pak někde, kde nebude překážet. Asi úplně nahoru ho dám, tam je kus přepažený…
Já jen že ten pštros by to na té poušti třeba v inkubátoru dal. Když u nás se musí ještě odvlhčovat a větrat vlhkost, která mizí z vajec, třeba tam by to v tom uzavřeném inkubátoru stačilo. Já to prve myslela jako vtip, ale když jsem nakoukla do článku, tak si říkám, že nakonec i to by šlo. Oni ti pštrosi když sedí na těch vejcích tak určitě velkou vlhkost neudělají, protože coby pouštní zvěř té vlhkosti zase tolik ztrácet nesmějí… Třeba vejce vydají víc vlhkosti než pštrosí rodiče, hm.
Tak, čert je spešl pluh, na kterém jsou vzadu takové vidle na kole, které vyhazují brambory pokud možno bez zeminy z té pluhem rozrušené hlíny. A samozřejmě vyberou i hroudy zeminy, když je hroudovatá. Dala jsem obr.
Rotavátor je zařízení, které má vpředu na podélné otáčející se tyči na discích nože jako jsou v tyčovém mixéru. Tyhle nože vlastně řežou (ukrajují) hlínu vepředu před strojem a tím ji zpracovávají. Rotavátor zvládne jakkoli hutnou hlínu, protože jeho postup reguluje obsluha. Když je lehká hlína, chodíte si za ním jako za kočárkem, když je těžká hlína (nebo já jsem na podzim příbuzným dělala nové záhony rovnou v louce - tj. rozbít drn), tak musíte rotavátor brzdit, aby vám po ní “neodběhl”, a nechat ho pomalu odkusovat, odřezávat ten materiál (druhý obr.).
Já rozflákanou pneu na disku mám furt ve výběhu, zatěžuje plachtu, co je přes sekačku.
Koupila jsem si komplet novou rezervu (jakože disk s gumou). Beztak už jsem si ověřila, že na nějaké hraní mimo silnici potřebuji jednoznačně dvě, protože jedna vždycky padne…
Takže je jasné, že na offroad se podívám zase až budu mít na nákup dvou nových pneu (na předek, kde jsem škubla tu gumu) 😀
No, neva, teď kupuju novou plachtu na přívěs, a padla jsem z cenovky naznak, takže letos asi off oželím 😂
Já na to jdu ještě jinak. Mívám vše v pořádku, tak aby chlapci neokouněli, zaúkoluji je ještě, aby mi v rámci “pomáhat a chránit” zkontrolovali, zda mi svítí brzdovky a zpátečky 😀 Páč to si sama kontroluju jen obtížně, žejo. To dá rozum.
aneb, pozor na datum, kdy ten článek na ČOI vyšel, protože před rokem 22 to tak mohlo skutečně být, že část té agendy řešila ČOI a část ERÚ. Teď by mělo vše spadat pod ERÚ.
Na “orání” máme rotavátor. Ale musí se s tím trochu umět. Nicméně já samouk jsem se to rychle naučila. Na druhou stranu moje starší příbuzná to nedokáže pochopit, a “orátko” s ní hodně mává.
To jste tedy zdatná technička, když se takhle vrháte do světýlek a záchodů - teda… teď jsem si uvědomila, že já dělám úplně totéž, takže mi ta pochvala z chlebárny neleze úplně hladko, protože pro mě je to naprosto přirozené se vrtat v různé technice. Tak jsem se teď zarazila, co to vlastně chválím, že když takhle chválí někdo mě, akorát mávnu rukou, že normálka 😀 Takže jste úplně normálně šikovná baba 🤗
Můžete juknout i na stránky ERÚ, jestli tam váš problém neřeší třeba v častých otázkách nebo na to nemají nějaké návody atd., možná tam mají i nějaký soupis stížností na dodavatele, pro inspiraci nebo vyděšení.