Jaká nesnášenlivost? 😶
Jaká nesnášenlivost? 😶
No jo, jenže abychom ještě nevzpomínali, jaká byla ODS vlastně fajn, že ještě nečinila nic tak zásadního, ve světle možných budoucích událostí… Kdo ví, čeho se můžeme nadát.
Mně je nevolno z té instituce, že je bezzubá, ale těch lidí je mi líto, protože oni mají sami svázané ruce, raději budou kontrolovat slušné chovatele, kde je na zvířata radost pohledět, než bezmocně se pokoušet pokutovat a domlouvat lidem, kteří jsou nenapravitelní a dohadovat se s obcemi, které nechtějí pustit korunu. Jako já se těm úředníkům fakt nedivím, že rychle vyhoří a spadnou do letargie.
JO 👏
Je potřeba k tomu nemohoucímu zvířeti nechanému napospas zavolat policii. Nečetla jsem záměrně ten příspěvek, tak nevím, zda něco takového proběhlo, ale je potřeba to tepat, tepat, přes represivní složky, minimálně si ta policie musí toho majitele k tomu ubohému zavolat a k podání vysvětlení, policie též může umožnit záchranu života toho tvora tím, že zastřeší okamžitou pomoc na místě, přeci když je ohrožen život zvířete, tedy je ohrožen majetek, i kdyby (nebo právě) soukromé osoby, měla by policie zasáhnout, a tím spíše, když je na místě ochotný občan, který tu pomoc poskytne. Zvíře, které je na místě v ohrožení zdraví a života, je potřeba přece zajistit proti dalšímu utrpení a strádání. To musí přeci policie mít v popisu práce, zabránění škodám na majetku občanů.
Jen jsem začala číst a po dvou řádcích jsem si zakázala ten příspěvek dočíst. To je strašné, je mi to moc líto, chápu, že jste to potřebovala někde ventilovat. Nevím, co bych dělala, kdybych to našla já. Příšernost, dotyčný majitel je zrůda, v duchu ho proklínám, nechť ho stihne stejný osud. Ještě že moje myšičky jsou v pořádku, napapané, zaobstarané. Ani pomyslet nemůžu, že by se ty důvěřivé duše dostaly takovému do pazour. Pazoury se patří urazit. Uf uf.
no proč asi pořád píšu “stromečeeek” 😄
Podle mě by se správný prezident měl zajímat předně o ty co už kradli a ne o toho, který by teoreticky mohl.🙂
Jenže to by na ty, co už kradli, musel mít správný prezident nějaký vliv. Tak místo aby se ztrapňoval řešením něčeho, do čeho nemůže zasahovat, točí se na tom, kde může “něco” (symbolicky) udělat. Logicky.
aby se místo výsledků voleb konaly jakési průzkumy……a měly by být považovány za relevantní
Neporozuměla jsem. Tady se místo výsledků voleb konaly průzkumy? Co to? Já výsledky voleb viděla někde vyvěšené? To byl průzkum? Jsem zmatena.
Máme úplně stejný 🙂 Teď jsem teda dostala cuky si ho ozdobit… Ale huš, budu zdobit stromečeeeek kočkám! U stromečku pro kočky je dobré, že polovinu úklidu zařídí právě čičiny, neb samozřejmě polovinu ozdob poztrácejí a druhou polovinu nacházíte v různém stadiu opotřebení po celý zbytek roku roztahaný po zahradě (v záhonech, kočičích záchodkách, okapech, septiku, na střechách, u sousedů v květináčích)
sakra, to je napínavý příspěvek…
S tímhle punkovým zázemím za šestku měsíčně bych měla problém také i bez dítěte, i my máme aspoň tu starou boudu z avie jako sedlovnu, kde je sucho a trocha prostoru na převlečení a případné vysušení potřebného.
Co se pohybu dítěte týče, stejně nemůžete nechat dítě v kočáře případně dítě volně se mrskající nezabezpečené mezi koňmi, takže je třeba uvažovat, kde bude dítě, když budete cicmat koně. Pokud jdete jen narovnat deku a zkontrolovat okončetiny, tak může dítě dlíti v autě nebo v zatepleném kočárku (ehm… motůčku, čtyřkolce… tady vidím díru na trhu, matky prostě potřebují elektrifikované kočárky! A zdá se, že mnohé i 4x4 provedení s terénním dezénem) uklizené někde bokem, aby k němu lichokopytníci nemohli. Když už jsem se mrcasila po svých, matka mě zavřela do prvního vymístovaného boxu, takže tady bych směle navrhovala pořídit nějakou mobilní ohrádku protikoní i protidětí, naházet tam hračky, vložit dítě, zamíchat a nechat pobublávat, zatímco budete obstarávat komoně, a to se pak dá i pojezdit (k dítěti přihodit jablko či banán). No samozřejmě mít box, kam po vymístování dítě takto bezpečně uplacírujete, je rozhodně bezstarostnější, a za tu šestku v našich Sudetách i dosažitelné, jak řečeno, nevíme, odkud jste, ve Středočechách bude šestka za holou pláň možná ještě laciná.
Ale berte mě s rezervou, jsem bezdětná a u dětí celkem neschopná. Zato děti jsou velmi schopné a vynalézavé (a z ohrádek vylézavé).
Proč by měl být premiér někdo, kdo má největší autoritu? To je někde uzákoněno? Zvyklostí, které jsou porušeny, je mnoho, časy se mění.
Tak v pátek chodil černej po výběhu s postrojem (kompletním - i s brzdou, to ještě neměl - a byl celkem v pohodě!) a dítě mu viselo na postraňcích 🙂 A dobrý.
Včera jsem vzala zrzavýho ven s rozporkou (větývkou břízy) hozenou na zemi, a celou procházku půl hodiny si ji za sebou sám táhnul! První půlku procházky jsem ji musela stále navazovat na postraňky, protože se to pořád odpojovalo (všechno jen tak pověšené na provázky, kdyby cokoli, ať se to roztrhne, ušlápne, zlomí a rozváže), byl moc hodný, vždycky postál. A druhou půlku procházky se pro změnu klacík namotával na ty provázkové postraňky a různě za hříbětem jel po zemi chvíli napříč jako správná rozporka, chvíli s namotanými provázky podél, takže se postraňky hříběti za nohama zužovaly, párkrát si do nich hříbě i stouplo nebo na ně šláplo, ale bylo úplně v pohodě a krásně se nechalo vyvést a samo si z postraňků vyšláplo, jen jednou jsem musela nohu vyndavat (při té příležitosti kopnul, syčák, jak se mu to nelíbilo). Bude z něj profík. Dokonce jsem při té příležitosti poslala poníka objet jeden barák po louce a s hříbětem šla po cestě, tak šlo hříbátko poprvé v životě někde úplně samo 🙂 A nejdřív čučel, zastavoval, že se otočí, ale pak pochopil, že jsem mu zbyla jen já, byl ve známém prostředí, tenhle okruh chodíme každý týden, tak teda přijal krutou realitu a šel jak beran.
Ani uvěřit nemůžu, že to jde tak dobře. Je to hodně přemýšlení a plánování, aby se něco nepo, snad se mě štěstí bude držet a někde ta hříbátka nezradím, to bych si opravdu vyčítala.
O víkendu jdu s hříbětem za anděla a mám půjčená obří křídla, ještě mu je musím ukázat, jak se na ně bude tvářit 😀 Mám tucha, že jediné, co ho bude zajímat, je jestli je to k jídlu.
Ten bílý kůň trochu chybí, no ☹️
Taky, a nějak mi to nevadí…
No oni to mají dobře spočítané, zvolili ANO, aby mohlo zase nasekat nějaké průšvihy, pro které příští sněmovní volby vyhraje něco Fialovo, aby mohl Fiala zase usednout - je to vymakaný 😉
Já jsem třeba hodně dlouho věřila, že pokud vyhrají, Babiš tam fakt posadí toho Havlíčka.
To je zase přestřel, běžte si tyhle poznámky vypisovat do diskuse na Novinkách, tam najdete spřízněné duše.
Mno jo, jenže není podnikatel jako podnikatel. Babiš je velký podnikatel, moloch, logicky bude střetozájmovat ve prospěch velkých podnikatelů, a ono by to možná spíš chtělo podpořit ty malé podnikatele, mno… Nebo aspoň já si myslím, že ty malé a střední jsou ta sázka na jistotu, diverzifikace zdrojů, zaměstnavatelů, produkce, atd.
ale psa na otrkání bych určitě netáhla přímo k místu, kde se odpaluje…
No a to je přesně ono, co ten člověk nemusí vědět. Prostě lidé jsou různé. No a když čuba zrovna nezkoušela oběšení na vodítku, klidně taky mohl předpokládat, že se zrovna tolik nebojí, aby to musel řešit, že si “zvyká”. Jak říkám, nevědomost… Iluze si nedělám, pro mě je takový člověk hloupý, a je celkem jedno, zda je hloupý jedním nebo druhým způsobem. Jen to prostě nemusí být bezohledná sfiňa.
Oni ti lidi, co šlapou po jarním osení nebo zválí trávu před sečí nebo skáčou po balíkách sena na louce taky nejsou bezohledné sfině.