Aktuálně: 2 339 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.02.2026, 11:27:15 xxx.xxx.198.226

Jako naprostý laik (za nějž považuju s dovolením i vás, při takovém dotazu), si dovolím zateoretizovat:

Asi dost záleží na tom, co od toho očekáváte. Jestli vám jde o čerstvou prdelačku a ovar, zpracujete vše, co z prasátka vzejde, těšíte se na různé vzácné kousky jako jsou vnitřnosti, rypáček, a co já vím, tak v tu chvíli dává smysl si pašíka picnout doma. Umím si představit, že pod taktovkou zkušeného řezníka z toho zase kdovíkolik nepořádku není.

Jestli vám jde pouze o velké množství masa najednou, vnitřnosti byste stejně vyhodili, krev někde vylili… tak je pohodlnější koupit dvě vepřové půlky z háku🙂

Buggyra
Buggyra 02.02.2026, 06:32:36 xxx.xxx.198.226

Bobčo, hodně štěstí, ať jde vše hladce a bez komplikací, ať už to nikdy nebolí!

Buggyra
Buggyra 02.02.2026, 05:56:33 xxx.xxx.198.226

Jů, trénink s jejich oslíkem by se mi líbil!

My jsme teda měli asi oslíky nějaké více vychované…? Nebo nevím. Fungovali prostě jako poníci. Ne jako plnokrevník nebo španěl, ale jako poník nebo hucul. Přesně já pán - ty pán, ale hranice musely být nastavené, a nezažila jsem od oslíka “umanutost” větší než od hucula. 

Já teda oslíky plánuji, je to asi tak stejný plán jako ty dexterky. Až jednou budu mít ten stateček. A oslíci budou pochopitelně vozit, chodit v zápřahu, pokud se povede pořídit veeelké osly, tak bych se i ráda svezla, ale to už asi budu ve věku, kdy se mi nebude chtít obsedat a dohadovat se s velkým zvířetem, tak spíš pořídíme ty metr deset a budou dělat parádu na vesnických slezinách 🙂 

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 13:39:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.01.2026, 13:34:34

😂

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 11:49:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 30.01.2026, 08:44:31

Jako že si HaM myslí, že jejich modely jsou tak děsné, že raději budou upozorňovat na těla v nich, aby to šatstvo jaksi zaniklo?

Nebo že cílí na spotřebitele, kteří chtějí mít postavu jako ty dámy v těch šatech? Tj. obléknu si ten hadřík, a taky budu vypadat takhle vychrtle?

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 11:39:19 xxx.xxx.198.226

Tak zase dvě až tři svíce, to už je mi maličko drahé. Při posledním pokusu jsem do svíce hodila pár vypálených sirek, aby sloužily jako knoty, a svíce utěšeně hořela, dokud jsem ji zase nezhasla, tak se zdá, že řešení mám.

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 11:29:58 xxx.xxx.198.226

Taky jsme jednou prodávali kobylu, a co se ozývalo za lidi, to jsem se musela smát. A to je tak 10+ let zpátky. Dali jsme ji kamarádce, a když ona musela dát pryč, vzal si ji kamarád jako chovnou kobylu. Nakonec všichni koně od nás odcházeli darem nebo za symbol, protože šli známým, u kterých jsme věděli, že se budou mít dobře.

Ráda bych dala na vědomost, že nesnáším hříbata. Malej zrzek si včera otevřel branku do krmírny, netuším jak, a sežral, co zvládl. Mimo jiné třeba 15 kg jablek. Holky ráno nehlásily, že je chcíplej, takže to zjevně přežil a jak známo, co tě nezabije, to tě posílí a nabudí, takže sice branka bude odteď zajištěná ještě víc, ale náš malý poklad jistě už vymýšlí, co kde vyšmoulí dalšího zábavného. Odteď už jezdím na předkupní prohlídky koní jen k jedincům 5+ ! 

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 08:31:07 xxx.xxx.198.226

No to jsem pochopila, že na nich visí, protože nemají ty chudiny čím to vyplnit.

Co jsem tím chtěla říct je, proč sakra si ten obchodní dům nenajme na tu prezentaci normální ženské a ne adeptky na hospitalizaci.

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 07:57:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 30.01.2026, 07:37:40

No, tady už je většina těch holek normálních a nemám potřebu je napíchnout na kapačku…

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 07:13:49 xxx.xxx.198.226

Tak jsem si dala “dámský top” do vyhledávače a vypadlo na mě tohle, asi “top” je všeobecný výraz pro české “svršek” nebo tak něco. Je tam vše, jen teda ne ta sportovní podprda.

https://www2.hm.com/cs_cz/zeny/vybrat-podle-produktu/topy.html?srsltid=AfmBOopMFCHlkwoQYqwS4sc7Gmpt7E1oMsMKvzNMjyJ_MtPUPI10MKVT

Ale co mě zaskočilo, na jakých osobách je to nafocené. To jsou samé tyčky tyčky, to oblečení na nich nevzhledně visí, to přijde jen mně, že je to ošklivé? Ty děvy vypadají jak nemocné, nemůžu si pomoct, to je teď opravdu móda? No příšernost.

Ha, zkrácené tílko, pod tímhle názvem mi to našlo jen tyhle podprdy 🙂 Hledala jsem taky crop top, ale pod tím se schovávají i věci s rukávy nebo s takovými fanglemi v dekoltu, na krku, může to mít i rolák, no potěš…

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 06:57:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 29.01.2026, 14:06:42

Pak vidím částečné řešení v tom, dát náhubek velké. 

Ale myslím, že už jsme na to narazily, a já zapomněla (mně se z hlavy vykouří snadno kde co), že pokud nedokážete zařídit ani během vycházky, aby dělaly co mají a velká dala malé pokoj a malá tím pádem nemusela zdrhat, tak potom to opravdu nemá řešení. To by se muselo podchytit výchovou…

Buggyra
Buggyra 30.01.2026, 06:52:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 29.01.2026, 15:40:19

haha, ha ha, ha hahaha 😀 nebyl ani před opichem… Opich v zásadě udělal jen tu změnu, že to nebolí a teda z výběhu nelezu večer po čtyřech. Jinak funguju jako předtím… Doktor žádné omezení nejmenoval, naopak když jsem říkala, že teda mám rozcvičovat, jak to přestane bolet, tak říkal ano ano, takže asi pohoda. Hlavní je, že to není nějaké zásadní zranění, ale opět jen svaly.

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 13:42:54 xxx.xxx.198.226

Výraz “barokní tvary” je mi velmi sympatický! Jestli ho nezapomenu, začnu používat 🙂

Já zase plavky mám raději jednodílné, už od mala, protože jsem se prostě v těch dvoudílných nikdy necítila… já obecně nerada odhaluji kůži, trika bez ramínek nebo bez rukávů, krátká trika, sukně nad kolena, nevlastním to. Zase v létě, když je krize, nemám problém k těm černým teplákům navlíct takovou tu sportovní podprsenku (neříká se tomu nějak jinak? Je to ve tvaru sporťácké podprsenky, ale je to určené jako vrchní oděv…) a jít v tom, pneumatika ven, holá záda. Když třeba jdeme obracet seno, aby se to mělo jak větrat, protože holé nohy v seně, to nechceš. To radši holý pupek. No a ty jednodílné plavky na sobě nenechávám. Mám po babičce poděděno několikero plavek, tak je prostě za ten den prostřídám, ony si na sluníčku mezitím uschnou, a mám vždy do čeho se převléct, i když jdu do vody několikrát. Ne, že bych od Bosny byla někde plavat. Vlastně loni s chlapem u něj v lesní přehrádce, tam to bylo i kousek na plavání. Ale není tam v té vodě nic vidět pod hladinou, tak mě to tam nebaví. Já se ráda potápím a rejdím po dně…

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 13:36:25 xxx.xxx.198.226

Ráda bych poznamenala, že JÁ po opichu dorostenka JSEM 😀

Ale varovala mě kolegyně, že ty kortikoidy budou fungovat max. týden, tak ať se klidním s rozcvičováním a zatěžováním, že se taky za ten týden nemusím hnout. Mno…

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 13:33:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 29.01.2026, 12:16:40

To naši poně by taky běželi mým tempem, toho se nebojím, vychovaní jsou. Stejně se běhat nedonutím…

Teď v zimě jak zatahávám hříbata, tak jsem nucena s nimi chodit na procházky na ruce, tak mi nezbývá, než špeky taky protáhnout, ale pěkně krokem a za skřípění zubů a mezi sliby, že až budou zatahaní, tak vedle nich neudělám už ani krok, buď se povezu na nich nebo na vozíčku 😊

Ještě že nemám astma. Fujky. To bych měla hodně potíží. Dost často musíme třeba ze sena odpreparovat nějaké plesnivé části, ve výběhu se často práší, když je sucho, musím fungovat i v mrazech nebo vedrech… blééé, tak to teda zase nezávidím.

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 13:29:41 xxx.xxx.198.226

Sago, já bych vypohybování obou kobyl vyřešila velmi rázně, prostě bych tu malou vzala na vodítko ze sedla té velké. S poníky jsem to taky tak dělala, na lesní cestě jsem si pak mohla dovolit poníka vypustit a on se musel držet pak už mě a mého koně, na louce pochopitelně nemožno, protože to se poník zapíchl do trávy a hodil po nás bobek. A teď jsem ještě objevila kouzlo náhubků na vycházky a vyjížďky, již žádné vytahané ruce jako orangutan, oni vědí, že si prostě za chůze nezvládnou ukousnout, že musejí počkat až na konec louky na pasení, kde mají čas si tu trávu do náhubku nasoukat, a to je teprve blaho. Takže já pokud bych ještě brala poníka na vodítko ze sedla, tak pěkně už s náhubkem, aby mi s rukou neškubal. Cha 😀 Já teda tisíckrát raději zadnici v sedle a holt v jedné ruce poníka, než pěšourem. Kdybych měla jen dva koně a takového volného času, uvažovala bych o tom, naučit je na tandem, už jsem to tady radila, lidi se mi vysmáli, že nevím, jak je to těžké, inu tak jsem si vzala plnokrevníka a poníka, obřišník z postroje, opratě, dlouhej bič, a šlo se po jízdárně, a když poník pochopil, že se fakt nebude žrát a bude se poslouchat (no, poník je zatahanej, to je fakt), tak vyšlapoval před plnokrevníkem jako panenka. Jediný zádrhel v tomhle je, že plnokrevník prostě chodí nadsvětelnou rychlostí, a když se musel přizpůsobit poníkovi, byl nepříčetnej 😀 Ale jinak ze sedla se dá, to si poník popoběhne za plnokrevníkem, což má i ten báječný efekt, že poník se krásně vyvenčí, i když jen jdeme na hodinovou krokovku - on si toho půlku odkluše. Mno jo, mně se to radí, mně už na poníkách rajtují děti, a taky se dají zapřáhnout (a nám silnice nevadí), takže to je pohoda.

Já vím, že s tím společným pohybováním těch dvou máte problém, malá moc rychlá a na velkou protivná, a tak. Ale kdybyste si s tím dala tu práci a jeden rok ji pečlivě vychovávala, já jsem přesvědčená, že byste nelitovala. A ten náhubek by zabránil i tomu, že by oštipovala velkou.

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 10:14:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 29.01.2026, 09:15:39

Chovám obdiv ke každému, kdo zvládne běhat, jakkoli. Já bych ještě tak třeba s kamarádkou někde “jogging”, když se u toho dá kecat (já už dávno ne, teď už bych jen funěla), ale vyloženě jako běh, že tempem běžícího psa nebo běžícího koně, to je pro mě smrtelné. Občas potřebuji zaklusat s dítětem nebo s koněm na oprati nebo na vodítku, a to je krize.

Ale tajně si myslím na to, že bych pořídila amortizér na dogtreking a chodila popobíhat s poníky. Poník by mě vytáhl do kopce a tak. Chtělo by to ale taky nějakou parťačku… No běhat nezačnu, to je jisté. Ale jezdit bych mohla… Naneštěstí u nás jsou tlustí jen koně, na kterých jezdit nemůžu 😀

Buggyra
Buggyra 29.01.2026, 09:06:42 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.01.2026, 09:00:18

To je hrozná historka. Zaplaťbůh za rozumné doktory, když jsou…