»
Odpověď na příspěvek uživatele
lesnizinka z 20.05.2025, 16:33:01
S tím, že všichni kňourají jak se mají zle(nevím, asi český folklor)
Raduš, to je celkově o tom, jaký máš příjem resp. kolik z toho příjmu můžeš vynaložit na jídlo…pokud jsem nízkopříjmová rodina, že sakra musíš otočit každou korunu a přemýšlet, jak z toho minima ukrmit rodinu, tak je jasný, že pokud by byly potraviny levnější, tak toho můžeš nakoupit víc.
Když jsem měla berbery…takže nějakých 5 let zpátky a dál, tak krmení mě vyšlo na cca 2-3 tisíce měsíčně…no a současnost…krmení psů mě vyjde na 5-6 tisíc…
No a stejně tak z mého pohledu podražilo nejen jídlo pro lidi, ale i energie a spoustu dalších věcí…ono když se to pak nasčítá….
Prostě mzda mi sice trochu stoupla, ale reálně si za ní koupím míň, než třeba před těmi 5ti lety.
Upřímně…já se zle teda mám…dva velcí psi jsou pro mě momentálně velkej luxus…o tom, kolik mi zbyde na jídlo ani nemluvím..ještě, že už nemám malý děti, protože jasně, že radši budu žrát suchej chleba, ale psi musí dostat maso, ale těžko bych malý dítě krmila suchým chlebem.
Ne nechci, aby to vypadalo, že tady kňourám, bože chraň, že bych si stěžovala, vždycky může být hůř, zaplať pánbůh za ty dary…dokud budu zdravá a mojí blízcí budou zdraví a moji psi a budu mít kde bydlet a uživím psy, tak je to pohoda, víc ke svému životu nepotřebuju, ale chápu nízkopříjmové skupiny, že kňourají…protože se jim prostě žije zle, z ruky do huby a když jsou v rodině malé děti, tak je to úplně na prdlačku.
Nějaký srovnání s cenama za války, to bych sem vůbec netahala…není válka, je jiná doba, celkově jsme asi rozmazlení…možná zase válka bude, možná ještě budeme vzpomínat, jak levně se teď máme….ale myslím, že to není na pořadu dne.