Já teda rozhodně preferuji, mám-li si vybrat, uslintanou psí tlamu před ptačím hovnem.
Jo, prostě žijeme v hovnech….
Ono všechno je relativní… vám by vadil trus, ale uslintaná tlama se dá překousnout, moje známá by se zvencla i z tý uslintaný tlamy resp, jí připadá krajně nehygienické mít doma zvíře, dokonce ani sěti si nesmí zvířata hladit… je to nehygienické. Vy si třeba řeknete, že tohle už je samozřejmě přehnané, ale to nic nemění na tom, že mi tahle ženská řekne, že nechápe, jak můžu bydlet s takovýma chlupatýma obludama, že to je nehygienické…fuj fuj
Někdo zase doma neustále všechno dezinfikuje, kvůlivá bakteriím.
Prostě každý to má nastavený jinak … to svoje hygienické minimum, přes které už vlak nejede.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 08:02:22
Hele je to možný, ale toho bude minimum, tam kde mají pisezení, tak pod tím jsou noviny, resp. letáky, tak to se prostě vyhodí a daj se čistý a tady na těch místech se samo domo uklízí víc… a teda nejen kvůlivá hygieně nás lidí, ale samozřejmě, aby bylo v čistotě ptactvo.
Hele upřímně řeknu, že jsem se nad tím nikdy moc nezamýšlela, prostě pták trousí, my to uklidíme, tím, že to není orel, ale andulka, tak to není katastrofa.
Chápu, že to někomu může připadat nehygienické a možná i je, ale nám to asi neva, prostě daň za to, že žijeme s ptactvem a dopřáváme mu alespoň tu omezenou svobodu v bytě.
No a co se hygieny týče… žila jsem s andulkama desítky let a jsem zdravá jak říps… takže možná je to nehygienický, ale na mojí funkci to nemělo vliv…
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 00:21:40
Jo a bordel z nich je… zrní, peří.. to teda minimálně a trus….. jo uklízet se to musí, my máme andulky už asi 45 let, si to bez nich neumíme představit. Navíc jako společníci pro 84 letou maminku ideál a když cokoliv, tak si je bez problémů můžu vzít. Stejně tak jako já mám bordel ze psů, chlupy, naťapáno, poslintáno. Jediný zvíře, které jsem kdy měla a nebyl z něho bordel byl leguán… ten dokonce chodil vykonávat pitřebu do rohu na noviny, když byl venku… což byl skoro furt, většinou seděl na okně a čučel ven… tak z toho bordel nebyl.
Když umřel kocour, tak už jinou kočku nechtěla, že prej je moc stará…. No kdyby člověk věděl, že tady bude ještě tak dlouho, že můžeme piřídit klíďo i kotě, tak bych jí pořídila nějakou mazlivku z útulku…. Takhle to jsou alespoň andulky.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.09.2024, 00:21:40
Větrá se normálně… máma má záclonu až na zem přes celou stěnu, takže je to defakto jako síť. No a vlastně pak jsou ještě zavření, když u mamky meju okna a peru záclony,
Kratší záclona je jen v kuchyni, ale to neva, protože tahle dvojice andulek nelétá mimo obývák… obletí ho, ale do jiné místnosti neletí. To jsem u žádné předchozí nezažila… ani nesedají na dveřích ani na obrazech… to taky všechny předchůdci dělali… jen na kleci, pak na svém stromě… obletět obývák… nikam jinam si nesednou.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 15.09.2024, 20:15:02
Klec mají otevřenou nonstop, zavíráme je pouze, když přijdu na návštěvu se psy. Proto taky ty bidýlka vně klece a na druhé straně místnosti mají ještě nainstalovaný větve z třešně. Do klece se chodí vlastně jen najíst a napít a teda ještě si tam zalezou, když jdou spát. Jinak tráví čas venku. Vím, že klec je nevhodná… ale u nás se ta vhodnost neřeší prioritně, nikdy jsme naše ptactvo, ať už to byly andulky a nebo korela , v kleci nezavírali. Ve své podstatě, kdyby nebylo potřeba ptáky občas transportovat ke mně dom na hlídání, když je mamka pryč, tak bychom asi ani žádnou klec nepotřebovali.
Tuhle klec kdysi dostal můj syn i s korelou a zkraje jsem uvažovala o koupi jiné, ale ani korela tam vlastně nebydlela, tak jsem to neřešila a tak nějak nám ta klec v rodině zůstala.
Jo jo… reklama … šťastná rodinka, děcka si hrají za krásného slunečného dne na dokonalém trávníku s hodňoučký, roztomiloučkým štěňátkem retrívra a pak střih, realita, z trávníku tankodrom a pes se vrací z procházek jak polomáčená sušenka, od bahna..pro děti je otravná povinnost psa vyvenčit, pro rodiče omezení v jejich aktivitách…
Já bych to ukončila už ve chvíli, kdy bych jistě věděla, že je to už jen na pár dní… Raději udělat psovi hezký den, vzít ho (odnést) na procházku, na sluníčko, projít oblíbená místa, dát oblíbené jídlo a s láskou ho nechat odejít.
Než se dívat na to, jak pes v posledních chvílích trpí a umírá. To bych nemohla. To si žádný pes nezaslouží.
Na to mám stejný názor, raději o pár dnů dřív než o minutu později. Ale někdy to jde a pak se pejsek zhorší během chvíle…
Tak jak to sleduju… zprávy… tak jsem ráda, že bydlím, kde bydlím, že se mě to netýká a fakt lituju všechny lidi, co mají zaplavené domy, zahrady, sklepy, gsráže… to musí být děs. A ty Troubky, tak snad se minulost nebude opakovat.
Tak dneska dorazili mladý se štěndem na seznamovací návštěvu. Matěj nezklamal, ten byl ze štěnda nadšenej, jen jsme ho museli trochu krotit, aby mlaďase moc nepodupal… buldozer jeden..Gina teda překvapila, na štěndo i zavrčela, když k ní lezlo. Přijde mi, že čím je starší, tím míň je tolerantní a háklivá na svůj osobní prostor. Když jezdili s mladým ausíkem, tak si nechala skákat po hlavě. Teď dala nevoli jasně najevo… vrrrr, ke mně nelez, nech mě, já si hrát nebudu. Když si jí mladej nevšímal a hleděl si svýho, tak to ale chodila za ním. Chtělo by to víc času, aby se Árčí naučil s tou mojí bručounkou fungovat… no Mates by mohl vyprávět, že s Ginou není žádná zábava. Vlastně jediná její kámoška, se kterou si hrála, mazlila, honila se, tulila, byla paradoxně Jessinka a to do poslední chvíle a i když jsme chvilku potom dovezli Matese, tak nemá absolutně zájem resp. zcela vyjímečně a chvilku. No a pak jsme se jeli ještě ukázat k babičce.. k mojí mámě… a tam byl teda špunt naprosto fascinován andulkama.
Mamka z něj byla unešená, neboť lapiňák připomíná haskouna a pro mojí mámu byl top pes na světě haskounka mojí tety.
Určitě mít domluveného veta a to jak v případě, že pejska budete chtít nechat uspat doma, tak i v případě, že se rozhodnete, že budete uspávat na veterině. Protože není nic horšího, když přijde ta chvíle, pes už se dvidentně trápí a vy sháníte veta… to si pak člověk vyčítá každou minutu, kterou pejsan trpěl zbytečně.
Tak jsme nakonec taky zvládli prochajdu bez deště, tak su ráda. Přístupová cesta na louku je pěkně zrytá od prasat… všude jsou popadaný žaludy. Vraceli jsme se dost za šera, tak jsem celý ten úsek povídala a povídala, aby o nás případná přítomná prasata věděla.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 14.09.2024, 10:33:45
No myslím, že nej je, když má člověk psa, se kterým to má stejně…a to my dvě s Ginou máme… rády chodíme na prochajdy, kde si každá myslíme na to svoje a vzájemně si neotravujeme život tím, že bychom musely mít nějakou organizovanou zábavu. No a když prostě prší, tak si klíďo uděláme pelíškovej den u televize… kdyby nám do toho neházel vidle Matěj, tak bychom to s Ginou vydržely na pohodu celý den.
No tak to tady čtu a připadám si trochu nepatřičně, až zahanbeně, že když je venku hnusně, tak my nikam nechodíme… a pak se kouknu vedle mě gauč, kde je na peřině uvelebená Gina a říkám si… tady je svět ještě v pořádku…😇
U nás to vypadá, že by dnes pršet nemělo… sice bude zima a bude foukat vítr, ale tak to nám neva, tak ještě uvidím, jak se mladý rozhodnou, jestli přijedou se štěndem na návštěvu a jestli ne, tak vyrazíme konečně na delší prochajdu.
Aha, tak to s tím deštěm beru zpět, začalo lejt jak z konve.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.09.2024, 23:38:48
Tak já v dešti na prochajdy nechodím, neboť mám psy, co to nevyžadují, ale to venčení je někdy u Giny problém… ze dveří jí sice”vykopnu” ale ona se svalí pod střechu u garáže a tam vyčká dokud mě baví jí přesvědčovat, ať jde udělat čůranda a pak řeknu, že se na to můžu krajcvajc a že teda jdeme dom, tak ať si pak zakňourá.
Vzhledem k předpovědi počasí na víkend to vidím na válení u televize. Jen teda s Matýskem musím vymyslet nějakou zábavu… toho to celej den nebaví. To mi pánbůh nakukal si pořídit “takhle akčního” psa.😜