Jinak se chci dodatečně omluvit za zaplevelení tohoto vlákna neloveckými psy…
No o pobytu lidiček venku, pokud je hezké počasí, to se asi bavit nebudeme, to venku jsou. V zimě to tedy není určitě zas až tak, ale i tak to není o tom, že rodina je celej den zalezlá. Navíc návštěva psa doma není zakázanou věcí. I proto by mi do takového režimu seděl ten pastevec, tedy s ohledem na režim rodiny “hodnej” pastevec jako mám já. Ale holt občas se musí ten kartáč vzít a vyčesat. V době línání i víc než občas.
Upřímně to celé neumím posoudit, neumím si představit, že bych měla psy ve venkovním režimu. Možná je to celé jen o tom, jak je pes “naučený”. Já mám dva psy a nebudu tvrdit, že beze mně nevytáhnou sami paty na zahradu, ale jinak defakto je mám furt za zadelí …nebo ne za zadelí, ale prostě hodně času tráví tam, kde jsme my. Když budu celej den na zahradě, tak tam budou se mnou…když se budu celej den válet na gauči u televize, tak se tam budou válet se mnou. Je fakt, že když jsem měla holky…Ginušku a Jessinku, tak ty teda trávily hodně času venku, když jsem byla v práci, aby se chlapům doma nepopraly a šlo to, syn je bral dom akorát na “polední klid” a za 2-3 hoďky, když se holky vyhajaly, tak šly zase ven. Ale jak jsem přišla dom, tak už byly jak přílepky.
A berňuchu si vůbec neumím představit, i když vím, že spousta berňáků jsou venkovní psi. Ale když vidím u našeho Matýska, jak je hodně kontaktní…no nevím.
Jako mě napadlo ještě cane corzo, ale jak se o tyhle plemena vůbec nezajímám, tak si ani netroufnu takového psa někomu poradit. Znám jenom dva majitele a oba mají úžasné psí holky, ale jinak fakty nevím a to venkovní bydlení…?….😴