No ano byla možnost mít feny v režimu, jaký jsme vlastně používali, než jsem se definitivně rozhodla najít Jessince nový domov…brali jsme je domů přes noc a na “polední klid” a to teda tak, že doma byly oddělené, jinak byly holky venku a to fungovalo…pouze v případě, že doma nebyl manžel, jsem mohla mít holky doma spolu….protože to jsem byla v klidu a nebála jsem se…a v klidu tím pádem byla i Jess a byla pohoda.
Bohužel to byl systém, který nevyhovoval…hlavně teda Jessince, protože to byl hodně kontaktní pes, no a mě samozřejmě taky ne, protože my žijeme se psy a takhle to prostě dost dobře nešlo. A i Gina, i když není takový závislák, tak je ráda s námi.
Kdyby Jessinka nebyla kavkazák, tak by se s ní syn odstěhoval k mojí mámě, ale kavkazák do bytu v paneláku, to prostě nejde. A abych někde koupila a pronajmula třeba malý domeček a nebo chatu, tak na to jsem neměla finance.
Vždycky jsem říkala, že bych svýho psa nikdy nedala, i kdybych měla bydlet pod mostem…ale ve chvíli, kdy to prostě nevyhovuje těm psům… kdy jim nemůžu dát to max….
Pořád to cítím a cítit budu jako velikou křivdu na té psí dušince. Protože já můžu za to, že mě některé věci nenapadli…já můžu za to, že jsem si dostatečně neuvědomila, co by znamenalo případné oddělování fen…pro ty feny, které byly vychované v posteli, na gauči, v kruhu rodinném.
Když mi umře pes, i když je to takový pes jako Sára, tak je to strašné a mooc´to bolí, ale člověk se s tím časem smíří a to hlavně proto, že má vůči psu čisté svědomí, že celý jeho život dělal všechno proto, aby byl pes šťastný a že se víc udělat nedalo, ale to já vůči Jess nemám a nikdy mít nebudu. A nezmění to ani fakt, že její nová rodina je skvělá…že spinkala v mladým páníčkem v posteli, že jí měli doma do té doby, než se Jessinka sama “odstěhovala” ven…je to prostě bolest a stesk, který čas nezahojí.