Aktuálně: 2 297 inzerátů289 372 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 13:54:38 xxx.xxx.189.104

Nevím, jak hodně nevhodné jsou rajčata pro psy, ale znám plno lidí, kterým chodili psi “sklízet” rajčata na zahradě a všichni pesani takovou konzumaci přežili ve zdraví.

Já bych z toho nedělala kovbojku…on pes neumře jen proto, že snědl jednu rozinku  nebo kousek čokolády, i když jsou tyto potraviny pro psa toxické.

Takže pokud vám ten tuňák s těstovinami přijde, že je to pro vaše psy vhodné, tak nějaký kousek rajčete fakty neřešte.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 11:31:06 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 02.12.2023, 11:21:53

Tak to u nás nehrozí…Gina vodu miluje, ale hloubka tak úplně max po břicho, ale raději méně. V létě, jak byly ty hice, tak jsme zkoušely rybník, ale tak to bylo …vlezu tam, stojím u břehu a prej…tak to by stačilo a jdeme ven. Ale na druhou stranu brodění potůčkem je prý super. A berňucha Matějíček teda taky nemá žádné ambice státi se náruživým plavcem…taky mu to prý po bříško stačí.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 11:03:51 xxx.xxx.189.104
Thielli:

A vy jste neměli soupravičku? 😂

Obrázek

Tý brďo, tak to je bomba 👍. Já si afgána pořizovala v roce 1998…a to jsem teda nezaznamenala, že by něco takového bylo v prodeji. A já zase nejsem tak manuálně zručná, abych něco takovýho samo domo vyrobila…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:52:41 xxx.xxx.189.104
Doron:

Zase jsem se ukázala jako úplný mimoň, nemůžu najít hrablo na sníh a že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností 🙈 .

Od rána neprojelo jediné auto , ulice zapadaná sněhem,  je to moc hezký..

Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?

Slunečnice a lojové koule stačí ?

že mám na autě letní gumy, jsem poznala až podle jízdních vlastností

😴…tý brďo, tak to je teda o hubu…

Poraďte, co dáváte ptákům do krmítka ?

Tak já asi klasika…slunečnice, nějakej ptačí zob, mák, proso, ovesný vločky…ale jakože základ mám slunečnici namíchanou s nějakým tím ptačím zobem….no a ty lojový koule. Kosákům napichuju na větvičky rozkrojená jablka.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:32:37 xxx.xxx.189.104

Vím, že je tady spousta krmičů venkovního ptactva a tak se zeptám …taky vám letos ptáci tak strašně moc “žerou”?

Já mám léta letoucí jedno krmítko a v pohodě stačilo dosypávat 1x denně + nějaký pověšený lojový koule pro sýkory. A to i v období kdy byl sníh a mráz. Letos se teda přiznám, že jsem kupovala druhé krmítko a minulý týden ještě jedno…a dosypávám každý den. Přitom osazenstvo mi přijde, že je pořád stejné…6x sýkora koňadra a asi 30-40 vrabců a jedna hrdlička. Ale ta spotřeba krmení je letos oproti jiným rokům neskutečná.

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:18:41 xxx.xxx.189.104

Tak u nás tolik sněhu není, bydlím ve městě v podhůří…když čtu, kolik sněhu je třeba u tetrivek, tak si to ani neumím představit. Ona je to asi krása, když člověk nikam nemusí, ale když se má někam přepravovat, tak to asi taková hitparáda není.

Jsem člověk co obecně nemá rád zimu…ale letos zima začala konečně tak, jak si to pamatuju s dětství….snížek…řekla bych, že konečně “normální” zima nejen na horách.  A jsem ráda, že ten sníh je.

Pyrenejka si začala snížek taky užívat….což bohužel třeba dnes v noci znamenalo, že já jsem se s ní naháněla po zahradě v jednu v noci a manžel následně od půl čtvrtý ráno…už dlouho jsem jí neviděla v tak rozverné náladě. Akorát se s tou naší pasteveckou potvorou nějak nesejdeme v tom čase, kdy by se měla honička po zahradě provozovat. Přes den madam chrápe doma a nemá o nějakou honičku venku zájem…a naopak v noci, tak to by se naháněla…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 10:09:31 xxx.xxx.189.104
Doron:

U nás v Praze pod mrakem a padá mokrý sníh .

Framíkovi se dělají na tlapkách sněhové bambule, moc nevím, co s tím 😔

Obrázek Obrázek Obrázek

No tak to znám….afgán to měl úplně stejně a byl to děs a běs…

Sardullah
Sardullah 02.12.2023, 09:54:22 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.12.2023, 19:23:04

Janinko myslím na tebe i na kočičáka a budu držet móc palečky a modlit se, aby se zadařilo…❤️🍀

Sardullah
Sardullah 30.11.2023, 18:14:42 xxx.xxx.189.104

Plako, teď jsem si to teprve přečetla …muselo to být hrozné…držte se, je mi to moc líto..😢😢😢

Sardullah
Sardullah 30.11.2023, 18:00:43 xxx.xxx.189.104
Daja:

Děkuji všem za hezká slova a pochopení. 

Dnes mám volno a využila jsem ho k tomu, abych být připravila na nové štěně ( dezinfikovat co se dalo, schovat dráty atd……).

Gigoušek stálé jen spí, pokud mu dám krmení neustále se otáčí kdy už se objeví Batynek😭 uffff….

Dája

Když odešla berberka Sára a zbyl mi doma její bratr, který byl spokojený podpantoflák, tak jsem si zkraje říkala, že ho nechám dožít jako jedináčka. Pak jsme se s manželem rozhodli, že teda štěndo pořídíme, ale nebyly žádné volné holčičky přijatelného plemene…takže já jsem to vzdala a “zapsala” se do pořadníku na štěňata u dvou chovek. No a pak začala hysterie…Jack defakto jen ležel dole na chodbě, nedal se rozptýlit, nechtěl se mazlit…a to byl pes mamánek, furt jsem ho měla za zadelí, furt na mě nalepenej…bála jsem se, že o něj přijdu, že umře žalem a rozšířila jsem okruh na další plemena. No nakonec byla pyrenejka Gina ze zrušené rezervace. Čekala jsem z Jackovi strany nadšení, ale to se teda nekonalo, Gina ho defakto vůbec nezajímala, spíš to vypadalo, že ho její přítomnost otravuje , ale….ale začal se zase chovat normálně a já jen doufám, že jsem mu pořízením bílé kanimůry alespoň o fous prodloužila život.

Sardullah
Sardullah 30.11.2023, 17:52:09 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 30.11.2023, 14:13:36

U nás v Krušných horách taky vlci jsou…já teda ještě nikdy nepotkala, ale upřímně se tak nějak nebojím, že by na nás někde vyskočil vlk…za to z divočáků strach mám…nějak si neumím představit, že by na nás někde na prochajdě mírnyx týrnyx zaútočil vlk, za to u divočáka to nepovažuju za úplný sci-fi.

Při setkání s vlkem bych se spíš bála o to, abych udržela Ginu…nevím, jestli by se v ní neprobudily instinkty pasteveckého strážce a nechtěla se vší razancí vlka zahnat….a teda vím, že ta potvora když chce, tak má páru jak bejk…bych asi prvotně hledala poblíž stromek, abych jí jistila přivázáním….jako čuba si třeba srnek vůbec nevšímá, ale na divočáky reaguje fakty agresivně. Ona je vesměs taková salámistka, ale jak slyší a nebo vidí divočáka, tak je jak kdyby jí někdo vyměnil a reaguje hodně ostře….kdyby nebyla na vodítku, tak ani nechci domýšlet, jak by to mohlo dopadnout.

Sardullah
Sardullah 29.11.2023, 22:01:36 xxx.xxx.221.216
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 29.11.2023, 21:54:13

Já jsem optimista, takže věřím, že to je blýskání na lepší časy a že to nejhorší máš s kočičákem za sebou.😇

Sardullah
Sardullah 29.11.2023, 17:01:19 xxx.xxx.221.216
keriton:

Zatím se u nás nehodlám s tímto odbojem smířit 😀 

A tak já vím, co mám doma … já vlastně podobné historky z natáčení píšu proto, abyste si vy…. majitelé a majitelky “normálních psů” řekli… “bože, ještěže nemám takovou bílou krasavici, jakou má doma Sardullah, to by mi šlehlo…můj pes je vlastně super poslušnej”… asi tak jako já jsem si říkala “ dalšího pyrenejce nee, mít dva, tak skončím ve cvokárně a pořídila jsem si k té mojí potvoře vzorňáka berňuchu.

Sardullah
Sardullah 29.11.2023, 15:09:16 xxx.xxx.221.216
keriton:

Potkáváme jednu takovou krysenku v hábitu a pes zatím odmítá uvěřit tomu, že jde o psa a nikoliv o lovnou zvěř 😀 

A tak nějak obecně musím přiznat, že dnes již vylovím ze skříně stopovačku a pacholek bude mít opakovací kurz o tom, že skutečně, dokonce i roztomilý pejsek, dokonce i ve sněhu, jednoduše bude poslouchat na první povel. 

Tak jsem to přečetla Gině a zdůraznila, že i roztomilý pes by měl poslouchat na první dobrou… a ona na to “vykuř bábě hrábě… já nejsem pes jsem pastevecká psice a protože já vím všechno nejlíp, tak bys ty měla dbát mých instinktů a poslechnout mě a když říkám, že je nutné prozkoumat křovíčko na obzoru, tak je to nutné a je to nadřazené tvému povelu….ke mně” … 

Sardullah
Sardullah 29.11.2023, 14:59:57 xxx.xxx.221.216

Pro mě nej pracovní pes je pastevec…naše Ginuška pracuje tak, že šetří energii, takže se furt povaluje. Přes den sem tam vyštěká někoho, kdo jde okolo. Večer preventivně ohlásí všem vlkům široko daleko, aby věděli, že nemá cenu chodit, protože nedá svoje lidské ovečky bez boje. A kdyby ten vlk přišel, tak by do toho šla na plný pecky. A co je hlavní… vůbec mě ke své pracovní činnosti nepotřebuje.  

Sardullah
Sardullah 28.11.2023, 18:31:37 xxx.xxx.189.104
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 28.11.2023, 17:15:47

U nás přes den sníh tak nějak zmokral a teď přituhuje…mám strach, že do rána by z toho mohla být solidní klouzačka a já mám zrovna docela běhání a popojíždění, tak jen doufám, že si někde nenamelu hubu….

Sardullah
Sardullah 28.11.2023, 16:36:43 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Jojo, taky se snažím milovat zimu jen kvůli psům, kteří ji zbožňujou. Včera večer před spaním jsem Dráčka nemohla dostat domů.

No včera večer napadalo trochu snížečku v “lepší” (ne tak mokré) kvalitě…a pyrenejce se to móc líbilo. Takže já jako nespavec jsem usnula asi 1:45h, ve 2:15h, když jsem byla v tom nejlepším spaníčku, Gina přišla, že by jako chtěla jít ven…tak jsem pesany vykopla a šla se zachumlat do peřin, že pro ně půjdu na zaštěkání…no napoprvé šel domů jen Mates…Gina prej že nee…no a pak kolem třetí (už jsem zase skorem usínala) haf, haf, haf…no tak jí jdu vzít dom a prdličky …prej “no to je dóst, že jsi tady, tak dělej, jdeme se honit…máš babu”..tak to jsem fáákt měla náladu lítat po dvoře v županu a pantoflích, když ráno vstávám do práce…

Vedle v diskuzi o papírových psech psala Arosek doby dožití psů a tady bych vypíchla tento: Prim (GR) - skoro 4 a stale zije (ale brzo ho asi zabiju 🙂)

a celé bych to tedy shrnula: Gina (PHP) - budou jí 4 roky a stále žije (ale asi jí brzo zabiju🙂)

A to jsem zrovna ten večír Ginuš chválila, jak chodí na zavolání ze zahrady dom…tak prej tůdle nůdle..

Sardullah
Sardullah 28.11.2023, 15:53:52 xxx.xxx.189.104

No tak si to shrňme…výhoda psa s PP je, že se dají dohledat informace a že tedy budeme mít zástupce daného plemene…

U psů bez PP jsou ty informace ve stylu “jedna paní povídala” a pokud takového psa neberete od dobrého známého, kterému opravdu věříte, tak ta “jedna paní” může i pěkně kecat.

A to říkám jako někdo, kdo měl psy bez PP, s PP i křížence.

Argumenty typu, že psi bez PP jsou zdravější…jo můžou být zdraví a dožít se požehnaného věku, ale pokud je takový pes bez PP příslušníkem plemene, které je na tom se zdravím na štýru, tak pravděpodobnost, že zrovínka můj bezpapírák z “výběrového bez PP chovu” bude ta vyjímka, která u toho plemene potvrzuje pravidlo, rovna výhře v loterii. A ano PP nám zdravíčko nezaručí, ale tak nějak se můžeme pohrabat v informacích a snažit se najít chovku, kde na to zdravíčko hledí.

To samé pokud chceme pracovního psa, tak budeme hledat nějaké pracovní spojení a zase můžeme dohledat výsledky atd atd

Jsem člověk, co si za určitých podmínek klíďo brďo pořídí psa bez PP, měla jsem ovčandu a spokojenost, měla jsem kavkazandu a dle infa od nového páníka, který už má několikátou kavkazandu je supr čupr.  Teď mám berňáka a to se přiznám, že toho bych si bez PP nevzala ani od nej kámoše…a i tak je to sázka do loterie…

A jak bylo psáno výše, ne všechno se dá dělat se psem bez PP stejně jako s PP, viz ty zkoušky, takže pokud mám takové ambice, tak asi nebudu pořizovat štěně bez PP.

Takhle nebudeme si lhát do kapsy …můžeme “nalítnout” i když pořídíme štěně s PP, ale pokud si dáme trochu práci a projedeme alespoň internet, tak je ta pravděpodobnost podstatně menší, než u štěněte bez PP.

Nejsem PP fanatik, jak už jsem psala…ne všichni moji psi byli s PP…ale chtěla bych napsat, že z podobných diskuzí nemám moc dobrý pocit a to z jednoho prostého důvodu…přečte si to laik..nějaký budoucí majitel pejska a stačí, že narazí na malé procento příspěvků, které budou chov bez PP hájit, neřku-li tvrdit, že je lepší, že psi nejsou zdegenerovaní, jsou zdravější….no a tak půjde a koupí si nějakou čivavku a nebo frbulíka z množírny….no a pak varianta, že čivava není čivava a frbulík není frbulík je ten nejmenší problém.

Stále mám v hlavě známou mého známého, (už jsem to kdysi psala na fauně), která před lety importovala modrou stafordku z Ukrajiny…bohužel tak nějak průkaz původu chovatelka nedodala, ale to je jedno. No a pak se rozhodla pro štěňátka neboť modrá je dobrá a čím víc modrých štěňat se narodí, tak tím víc penízků do rodinné kasičky. Vybrali čubině ženicha…dle parametru “to je moc hezkej pes” a nechali připusti. Na můj následný dotaz, poněvadž vše bylo prezentováno jako zodpovědný odchov i když bez PP, zda jsou psi testovaní na ataxii, mi bylo řečeno “co je to ataxie”…takže asi tak….

Sardullah
Sardullah 28.11.2023, 15:11:29 xxx.xxx.189.104

Já teda musím říct, že i kdyby byl úvodní dotaz jen nějaký výkřik do tmy, tak podobná problematika není nic neobvyklého. 

Za sebe, když to tak shrnu, co slýchám, tak povětšinoutaková  budoucí maminka nemá se psem nijak blízký vztah. Ve většině případů se budoucí maminka sestěhovala se psem, který “existoval”…její partner ho mohl mít už předtím nebo třeba bydlí s tchánovci a je to jejich pes…a to ani vůbec nepočítám maminy, které jsou obecně velmi až přehnaně úzkostlivé ve styku dítěte s nějakým zvířetem a nebo si třeba z minulosti nesou strach ze psů, protože je nějaký pes pokousal. A prostě se jim ani nechce se psem budovat nějaký vztah, snažit se vzájemně se dobře poznat, začít si důvěřovat, naučit se se psem komunikovat,  protože na to prostě nejsou. Situaci samozřejmě zhoršuje to, když pes nemá rád děti.

Jako ještě jsem neslyšela, že by se na tohle ptala nějaká majitelka psa-budoucí mamina, která opravdu se psem žije, vychovává ho, cvičí, procházkuje, miluje, krmí, stará se, mazlindá, hraje si, povídá si.. atd atd. Protože zná svého psa nejlépe a většina těchto pejskařek-budoucích mamin nemá strach, co bude až se jí narodí děcko.  Nebo třeba i mají doma pejska s problémy, s minulostí, ale tam by ten dotaz nebyl položen tímto stylem.

No a pak jsou právě ty případy, kde by nastávající maminka nejraději dala psa pryč…ona ho k životu nepotřebuje…navíc v jejích očích představuje pes nebezpečí pro její dítě. A vlastně ani se jim nedivím…já taky nevěřím “cizímu” psu vs. moje děti, prostě proto, že psa neznám, neznám jeho reakce, nemusím dobře číst jeho řeč. Navíc, co si budem, čím nervóznější bude matka, čím bude reagovat z pohledu psa “divně”, tím větší riziko.

Tady zadavatelka chtěla buď ujištění, že s jejím dítětem bude pes ok a nebo jasné sdělení “dejte psa pryč”…. resp. spíš ta druhá varianta.

Sardullah
Sardullah 27.11.2023, 18:48:27 xxx.xxx.189.104
assil:

🙂

Obrázek

No fujky fujky…já s mojí arachnofóbií bych se štítila i té naušnice…mám skorem infarkt jen když vidím tu fotku 😴