Příspěvky uživatele
Sardullah
No jasně…to je ten úhel pohledu…možná, kdybyste osobně neznala nikoho komu vlk napadnul ovce…možná kdybyste bydlela na “našich” horách, tak byste vlka, neřku-li nějakou jeho regulaci taky nevnímala jako nějaké téma.
No a co se týče těch případných regulací a teď se na to dívám snad objektivně a beru to jako regulace zvěře obecně, tak z toho mám teda obavy…divočáci jsou přemnožení, už jsou na tom tak, že klíďo bivakují na sídlištích ve městech, o nějaké případné nebezpečnosti pro lidi se asi bavit nemusíme a jak vypadá regulace? Mám obavy i z regulace vlka…kdo to bude dělat? Jak se budou vybírat jedinci ze smečky, kteří mají být zlikvidováni? A teď nemyslím na počty, ale co se nějaké hierarchie ve smečce týče…budeme regulovat mladé kusy nebo ty výše společensky postavené? Nebo to budem brát padni kam padni, co se nám povede trefit?
Věřím tomu, že k regulaci vlků jednou dojde. A co se týče plachosti vlka, tak jo, souhlasím s tím, že by vlk neměl být zvyklý na to, že od člověka automaticky nic nehrozí…že by se vlkům mělo ukázat zač je toho člověk, možná by stačilo, aby se po nich střílelo na potkání třeba paitbolovou puškou…ale kdo to bude dělat, že? Túristi asi těžko a už vidím myslivce, jak lítají po lese třeba s gumovými náboji, aby vlka odradili od toho se k lidem přibližovat.
Je to prostě složitý a vlastně si myslím, že vůbec nejde o to, kdo má nějakou objektivní pravdu ohledně vlků, ale která lobby si prosadí svojí…
Tenurri:My se včera vrátili z Jizerek, bylo tam krásně. Jack byl moc hodnej i sám na pokoji. Vlastně byl rád, že po výletech spí 😁. Kde to šlo byl alespoň na stopovačce. Na volno jsem si netroufla, i když jsme žádné zvířátko nepotkali. Jen na stanovištích jsem ho odepnula, když tam nikdo nebyl.
Tý brďo, jak sedí na tom kameni…kde je to štěňátko? Tohle už je regulérní velkej pes..😲
Omlouvám se předem za román…
No co se vlků týče, tak já to vidím následovně…obyvatelé naší republiky se dělí do dvou základních skupin a to…
Chovatelé nějakého zvířectva, které vlk buď může ohrozit a nebo už jim něco zlikvidoval…nejsem chovatel žádného zvířectva, tak k téhle problematice se vyjadřovat nebudu..
No a pak je druhá skupina obyvatel a to jsou ti, kdož nemají žádnou zvířenu, kterou by jim vlk zlikvidoval…žádné ovečky, které přijde zlý vlk sežrat…no a tato skupina obyvatel se dělí dalších kategorií a to..
Jsem městský typ a je krajně nepravděpodobné, že by mě ohrozil vlk na Václaváku a tak jsou mi nějací vlci u zadele…upřímně myslím, že většině obyvatel naší republiky je vlk u zadele, protože mají jiný starosti.
Bydlím někde, kde je možnost, že se s vlkem potkám třeba na prochajdě, ale zatím mi nepřijde, že by vlk představoval reálné nebezpečí a spíš by byla obrovská náhodičky, když bych vlka zahlédla…(do této skupiny teda patřím já).
No a pak jsou zde ti, kteří bijí na poplach, že vlk je nebezpečnej lidem a mělo by se s tím něco dělat…nejlépe “zničit krtka”…teda vlka.
Nikomu neberu jeho názor, ale upřímně mě vždycky děsila a děsit bude nějaká preventivní likvidace…a zase tady chápu třeba majitele oveček, kterým vlk něco zlikvidoval, tak to bych na vlky byla taky dost naprdlá, ale teď konkrétně se bavíme o případném napadení člověka někde na prochajdě v přírodě…a tady se teda omlouvám drvodelkafialové, ale na mě vaše příspěvky ohledně vlků působí lehounce hystericky….přijde mi, že opravdu žijete někde, kde vlk obchází a číhá na lidi a že už napadnul několik turistů…
Já za sebe musím říct, že je mi fakt proti srsti, když se něco likviduje preventivně…u nás vlk ještě člověka nenapadnul, jeho nej prohřeškem se teda momentálně stalo, že lidi fyzicky viděli ve své blízkosti pravděpodobně jednu a tu samou vlčici a další zvědavá vlčata….ale protože by se mohlo stát, že někdy v budoucnu vlk někoho napadne, tak je preventivně vystřílíme…
Vidím kolem sebe tolik nebezpečí, reálného nebezpečí, že mi opravdu vlk viděný na lesní cestě nepřijde jako konec světa…
Myslím, že celý problém je v tom, že jsem ještě neslyšela, nečetla, neviděla, že by se někdo k vlčí tematice vyjadřoval opravdu objektivně, protože vždycky patří do nějaké zainteresované skupiny a každá skupina na to má svůj velmi subjektivní názor, i když si ve své podstatě všichni myslí, že jsou objektivní.
Já mám na vlčí tématiku nějaký pohled a vím, že ten určitě není objektivní…nemůže být, protože někde žiju, žiju někde, kde můžu vlka potkat, ale zatím jsem nepotkala a ani nevím, že u nás v Krušných horách by byl s vlky nějaký problém. Ale tak si myslím, že jsem alespoň schopná si přiznat, že objektivní být nemůžu. Ale upřímně řeknu, že kdyby někdo u nás na horách vyfotil vlka…protože došlo k blízkému setkání třetího druhu..a někdo by začal poukazovat na to, že by se měl vlk zregulovat, protože ho někdo potkal, tak budu bojovat proti tý regulaci, protože mi to teda u nás přijde jako nesmysl.
A teď k těm lidem, co ty vlky viděli….jak to líčili…jako hrůzu a že se strachy málem potento, cítili se ohrožení nebo spíš to byl zážitek na celej život a tak vytáhli mobily a fotili a natáčeli.
Takže to spíš vypadá, že vlk nejen nikoho nesežral, nenapadnul, ale asi úplně ani nevyděsil…
Já si to pamatuju podle vzhledu, respektive troufám si říct, že když uvidím třeba fotku, tak si myslím, že poznám jestli je to mezek nebo mula…myslím, že minimálně dřív to hodně bylo vidět v amerických filmech z “divokého západu” …mezek je menší (víc mi připomíná osla) a tak má menší matku…oslici, mula je vyšší (to už vypadá trochu jako divnej kůň) a tak má matku kobylu. A tatínka doplním, aby to byl kříženec buď hřebce nebo osla.
Podle ničeho jinýho nejsem schopná si to pamatovat.
Jejda…a to to vypadalo tak nadějně, že nebudou žádný komplikace. Nemůže to být i tím, že jste to začala moc brzy naplno zatěžovat"
Jinak souhlasím s holkama…já bych to také nějak přiměřeně ledovala.
Nebo mám pocit, že existují i nějaké masti na zánět a otok…
mezek je kříženec samice osla se samcem koně a mula je kříženec samce osla a samice koně..
U nás v Chomutově máme v zoo taky červenou pandu…jsou super..
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-sedesatikilogramovy-rotvajler-ve-francii-usmrtil-doma-devitileteho-chlapce-40533049#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Zase jedna tragédie…ani nechci domyslet, co se tam muselo stát…
Já se budu opakovat…nezaznamenala jsem u nás problém se psy na volno, které by neměl majitel pod kontrolou…teda vyjímkou jsou štěňata minipsů jako jsou čivavindy a jorkšírci…ty jsem párkrát zachraňovala na jejich sebevražedné misi směrem k Sárině…
Jinak já zaznamenávám tak trochu opačný trend…nebo možná je to z pohledu majitelky velkých psů, tak nám se teda lidi spíše vyhýbají, což je mi na jednu stranu jedno a příjemnější, protože když druhýho psa neznám a nevím jaké má reakce…známe to, přijde se očuchat, vypadá, že je v klidu a za další okamžik ztuhne a za další okamžik je z něj řvoucí příšera a tam už by reagovala i Gina…a ne že by ho sežrala, ale už vidím, jak bychom se tam motali jak nudle v bandě..
Ale zrovna včera, když jsem jela z veteriny, tak jsme jeli k mámě na návštěvu a tak jsem s Máťou obešla sídliště, protože Máťa psi miluje, ale když mám i Ginu, tak k žádnýmu nelezu, protože jí znám jaké má ochranitelské tendence a není sice agresivní, ale snaží se fyzicky zabránit kontaktu Máti s jiným psem a nebo jeho páníčkem, takže se cpe mezi a i má tendence skákat na lidi, tak teď byla šance, aby se s nějakými pejsky počuchal a teda obcházeli nás obloukem i lidi se středními psi a to přestože se Matýsek chová slušně a přátelsky…tak neměl ani šanci se s nějakým psem pozdravit.
Nevím, jak je to se psy u nás na panelákových sídlištích, obzvlášť na těch, kde bydlí taková ta ne úplně sousedsky příjemná komunita obyvatel, ale u nás ve městě, v parku a v přírodě, kde chodíme je to naštěstí na pohodu.
Tak já jsem ze severu…uhelný elektrárny za humny, chemička nedaleko, kyselý deště, inverze….takže my jezdili do školy v přírodě na 3 týdny, dokonce bych řekla, že 2x ročně…
Buď jsme jezdili celá škola (nebo teda minimálně 2. stupeň) do “velkých” škol v přírodě, kam jsme se vešli…to byla Přimda, Volyně a Kouty nad Desnou- Dlouhé stráně…a nebo nás dovezl vlak do Valašského Meziříčí a pak nás rozvezli asi po dvou třídách do horských chat v Beskydech nebo Jeseníkách…
Ve své podstatě mě dnes mrzí, že jsem to neuměla víc ocenit…že pro mě byl děsnej vopruz, když jsme šlapali na Praděd, na Lysou horu..(já ty kopce neměla ráda už jako dítě)…
Mrzí mě, že jsem si nevedla nějakej deník, kam bych si napsala, kde všude jsem byla a třeba k tomu přiložila pohled…v té době foťáky sebou děcka neměla.
A zpětně jsem ráda, že jsem to “procestovala”, protože teď bych tam určitě nejela.
Jezdili jsme i blíže…třeba do Českého ráje a taky jsme byli ve škole v přírodě v Kyselce…to je městečko kousek od Karlových varů, je tam pramen minerálky mattoni, bydleli jsem v lázeňské budově a měli jsme i lázeňské procedůry. Ty lázně už dnes nefungujou.
Nejraději vzpomínám na pobyt v Pálkovických hůrkách…tam jsme byli 2x, bydleli jsme v chatkách za hlavní budovou viz foto…tak to bych řekla, že ze všech škol v přírod tahle byla top…
To je mi moc líto😢…rakovina je prevít…
No a o tom to je…. to, co popisujete je pro neakčního introverta nesnášejícího, když mu někdo organizuje volný čas, opravdu noční můra.
Úplně mi to stačilo na školách v přírodě…. ale to mělo alespoň bonus, že jsem byla mezi svými… se svojí třídou, takže se svými kamarády. Když si představím, že tak teda budou cizí lidi, cizí děti…. to bych nedala.
Kilian:…je no, kdyby ho měl v rukou kdpkoli schopnější než já, tak ten pes asi opravdu dovede dovede nemožné..
Ale o to přeci nejde, že by toho možná svedl líp a víc…. nejdůležitější je, že se máte rádi a že spolu děláte to, co vás oba dva baví. Tomu psu je úplně šumák kolik má zkoušek…
A teda nevim jak ostatní… ale já neznám nikoho, kdo by tohle dělal s malým pejskem. Jako když už, tak povětšinou dělaj agility nebo tanec se psem…
Doxybactin, Agapurin, Apoquel
Tak jsme se vrátili z veteriny a doktorka byla ráda, že teda od doby nasazení léků, nám nezačalo nic hnisat, prohlídla mu drápy…jako drápy by asi nevyhrály soutěž krásy, ale žádnej akutní problém nenastal.
Zatím jsme dostali léky na další 3 týdny, akorát nám trochu snížila dávku Doxybactinu z 500 mg na 400mg, jinak Agapurin a Apoquel zůstal na stejno.
Pokud nenastane žádná komplikace, buď snížíme dávky nebo zkusíme úplně vysadit…prý zkonzultuje.
Taky jsem jí říkala, že ten dermanorm olej je problém do Máti dostat resp. dostat do něj takovou dávku, že už bohužel dochází nápady a že budu muset aplikovat do tlamy stříkačkou…jestli není nějaká varianta v kapslích…říkala, že se na to koukne. Protože tohle bychom už měli dávat celoživotně…
Takže zatím teda pokračujeme a 26.8. jdeme na další kontrolu.
Dodatečně poděkuju mojí mamince, že mě na tábory opravdu neposílala a nechala mě “flákat se” o prázdninách doma.
Teda holky…vy máte s těma bull psy “zážitky” …jako fakt děkuju bohu, že se mi tohle ještě nestalo a doufám, že svůj “psí” život bez takových zkušeností už nějak doklepu.
Ten na něj skočil, zalehnul ho a celou dobu na něm ležel, abychom mohly s Bonnie projít. Super reakce, ale nebylo by to třeba, kdyby měli psa zabezpečeného.
No tohle mi připomnělo, jak se mi z obojku vyvlíkla Gina v parku…to bylo taky divadlo, jak jsem po ní skočila a válely jsme se po zemi a já přemýšlela, jak jí nasadím obojek…bála jsem se, že když jednou rukou pustím, tak že se mi vysmekne….od tý doby bez postroje, který ten obojek jistí, ani ránu…tohle už v životě nechci zažít.
Na tábory jsem nejezdila, měla jsem to štěstí, že jsem nemusela…sice jsem byla tázána, zda bych nechtěla, jako jestli mi to není líto, že ostatní děti jezdí a já ne, ale vždycky jsem odmítla.
Pro mě byla noční můra kombinace prázdnin a nějaké organizace…budíček, snídaně, rozcvička a pak se jde dělat tohle a pak toto…moje představa prázdnin byla, že vstávat ráno až se probudím a pokud je hezky, tak budu celý den u vody…prostě, že ty povinnosti a stereotyp a organizaci po dobu školního roku hodím za hlavu a budu si dělat co chci.
Jako takhle…na koňský tábor bych jela určitě, ale vůbec jsem neslyšela, že by se za mých mladých let pořádaly…ale tak pak už jsem chodila do oddílu ke koním, tak to bylo jedno…
acher:https://chrudimsky.denik.cz/zpravy_region/chrudimsko-pardubicko-pravostaciva-supercela-20250802.html
U nás kromě pár stromů,opadeného ovoce celkem dobrý ,proudy vody vichr, ale někde to bylo horší.
Já to včéra viděla ve zprávách… jako někde to byla fakt síla.