Aktuálně: 2 327 inzerátů269 813 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.10.2025, 18:48:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 09.10.2025, 17:31:09

Tak značku Tetra nerozporuju…myslím, že obecně my akvaristi máme nějakej pojem a dojem o značkách, firmách, které vyrábějí techniku do akvárií a Tetra určitě patří mezi ty, jejíchž výrobky doma sice nemám, ale není to pro mě neznámý pojem….proto jsem i psala, že bych prostě gůglila recenze.

Když jsem přecházela na externí filtry a teda jeden z parametrů bylo hlavně, aby byl filtr tichý, tak Tetra Tec EX byl v hledáčku, protože mají z mého pohledu dobrej poměr cena/výkon, ale nakonec teda vyhrály filtry od JBL.

Sardullah
Sardullah 09.10.2025, 15:06:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Timor z 09.10.2025, 10:44:15

Osobně bych si zkusila na to topítko vygůglit recenze.

Měla jsem jedno levné topítko z nějakýho setu…používala jsem vyjímečně, třeba když jsme měla karanténu na nový ryby…nejenže to po nějaké době vůbec nedrželo nastavenou teplotu, ale defakto mi tam nešla vůbec nastavit nějaká žádoucí teplota…buď byla voda studená a nebo to bylo “sepnutý” furt pryč. Některá topítka třeba topí docela solidně na teplou např. 24 stupňů, ale běda, když člověk potřebuje přitopit třeba na 28 stupňů…to je opravdu u některých topítek sci-fi.

A pak další věc…rozbitý topítko, to opravdu člověk nechce, aby se mu “uvařily” ryby…

Nebudu tady lobovat za nějaký značky, ale za těch xy let, co pro potěchu oka, mám doma akvária, tak jsem se naučila jedno…že chci, aby mi akvarijní technika spolehlivě fungovala…takže opravdu kupuju jen značky JBL a Eheim…někdo říká, že je to zbytečně drahé, že platím za značku, ale já už se jednou spálila, když jsem koupila filtr od SUNSUNu…

Takže ještě jednou doporučuju pohledat a přečíst recenze na to vybrané topítko. 

U akvária předpokládám, že si ho pořizujeme minimálně na několik let a tak “šetřit” na technice…nebo něco koupit jen proto, že zrovna tohle mají v blízkém obchodě skladem…to z mého pohledu není správná cesta…a rozhodně tím nechci říct, že vybrané topítko není kvalitní, ale pokud nemám zkušenost, tak bych si informace dohledala…opravdu není topítko jako topítko.

Hlavně vybrat zodpovědně osádku akvária, aby měly rybky podobné nároky na podmínky. Ono často je možné, že v akváriu ani topení není třeba, protože v místnosti se topí a teplota v zimě není problém..naopak je problém třeba v létě a musí se chladit.

Upřímně, jestli akvárko zakládáte, tak stejně se tak měsíc bude zabíhat, než začnete postupně dávat do akva ryby…já osobně bych zatím topítko nekupovala, uvidíte, jak se teplota v akváriu bude držet…třeba by to nakonec byly vyhozený peníze. Já topím třeba jen u skalárů v zimě, protože v ložnici skorem netopím a teplota vody je kolikrát 22 stupňů a mi přijde taková hraniční, to u skalárů nechci riskovat, topím na 26 stupňů. Ale v obýváku mám neonky a tetry krvavý a razbory klínoskvrný a tam těch by i těch 22 stupňů bylo v pohodě, ale většinou má voda i bez topení 24 stupňů.

Tak bych prostě s nějakým topítkem klíďo brďo počkala…

Sardullah
Sardullah 08.10.2025, 11:09:12 xxx.xxx.221.216

mikrovlnku používám…parodaxně asi nejčastěji na ohřívání knedlíků. Když si jdu já pro sebe ohřát knedlíky, tak kvůlivá dvěma plátkům se mi nechce tahat hrnec a pařák, tak to šoupnu do igeliťáku, nastříkám tam trochu vody a tradá…

Neříkám, že si v mikrovlnce nikdy nic neohřeju, ale povětšinou jenom když spěchám, jinak raději ohřívám na kamnech nebo v troubě.

Ale moji chlapi doma ohřívají v mikrovlnce často…a moje mamka taky. Když jí třeba navařím na 3 dny, tak si to jen nandá, ohřeje a nemá s tím práci.

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 14:25:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 07.10.2025, 08:39:58

Snažím se napsat nějaká slova, co by vyzněla jako útěcha, podpora ve smutku, ale už asi na popátý jsem to napsala a zase  smazala, protože ve finále nejsem schopná to napsat nějak, aby to vystihovalo, co chci říct.

Tak jen snad, že budu držet pěsti, aby čas tu bolest, co nejdřív alespoň otupil..

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 14:13:21 xxx.xxx.221.216

Já jsem vděčná na mojí praktickou doktorku…jako jasně, je “otravná”, protože nejenže mě “honí” každý dva roky k ní na preventivku, ale i na gyndu, kožní, oční…no prostě řekne “je vám tolik a tolik a máte nárok na preventivní prohlídku takovou a makovou”, tak si tam dojděte…popř. vypíše žádanku třeba na mamograf.

Předtím jsem měla obvoďačku, kam jsem přicházela rovnou s tím, že jsem si doma stanovila diagnózu a jaký léky mi má napsat a jestli potřebuju neschopenku nebo ne…jako na jednu stranu super a pohodlný, na druhou stranu je to “sranda” jen do té doby, než člověku něco skutečně je…resp. co by se dalo nějakou prevencí zavčasu podchytit, ale ta prevence není.

No a praktika mojí mámy, toho bych nejraději vynesla v zubech…ten neudělá vůbec nic, co si tam vysloveně nevydupu…snažím se mamce sehnat už několik let někoho jiného, ale ti, co jsou dobří, tak nepříjmají nové pacienty ani omylem a tam, kam bych jí mohla po nějakým vynaloženým úsilí nacpat, tak by to bylo z bláta do louže.  Moje maka vždycky když sedíme v čekárně, tak mi preventivně říká “a nic mu neříkej, nebo bude naštvanej”…no tak to je jak červenej hadr na býka…ják jako bude naštvanej a už takhle nastartovaná vstupuji s mamkou do ordinace.

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:57:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stalejetostenatko z 07.10.2025, 12:10:34

Je mi to moc líto…😢

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:56:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.10.2025, 10:04:31

Ach jo 😴…taková šlicna 😢…

S tím límcem bych se zbláznila taky, se jí vůbec nedivím. Tak to mám v hlavě asi taky nějak v nepořádku. Ginu si vůbec neumím představit, že by měla límec.

No holky, tak držím palce, ať se to rychle zahojí a hlavně, ať se z toho domácího režimu obě nezblázníte.🍀

Sardullah
Sardullah 07.10.2025, 13:50:22 xxx.xxx.221.216

150ti litrový akvárko…jestli je to celkový objem nádrže, tak vody tam bude nakonec nějakých cca 130-135 litrů…možná i méně…100W topítko by to mělo utáhnout.

Já teda většinou kupuju topítka silnější…resp. cca kolik litrů vody, tolik watů, ale ve finále je to asi jedno…jestli slabší topítko nahřívá delší dobu nebo jestli silnější topítko nahřívá kratší dobu, ale spotřebuje víc energie.

Já teda používám topítka eheim…jako jasně podělat se může každý topítko, ale si tak říkám, že u těch “lepších” značek by měla být pravděpodobnost, že se něco podělá menší. Používám je už asi 6 let a fungují super. Drží nastavenou teplotu.

Se značkou Tetra žádné zkušenosti nemám…

Sardullah
Sardullah 06.10.2025, 11:31:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.10.2025, 10:08:31

😢😢😢

Sardullah
Sardullah 06.10.2025, 10:50:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Eli z 07.08.2025, 07:18:41

To je mi líto… člověk by za svýho psa i dejchal, kdybych mohla, tak vezmu jejich bolesti na sebe… jenže to nejde, nejhorší je ta bezmoc, když nemůžu pomoci.

Je dobře, že jste si pořídili novou parťačku, on člověk pak nemá čas se tolik patlat ve svém smutku a obzvlášť, když je to taková dračice.

Sardullah
Sardullah 05.10.2025, 18:40:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.10.2025, 16:08:37

Upřímnou soustrast… hodně sil 🖤

Sardullah
Sardullah 05.10.2025, 16:04:18 xxx.xxx.221.216

U nás sobota propršela, to jsme dělali pelíškovej den, ale dneska je nádherně, sluníčko…

Jo a jakobparadox k tomu krásnýmu slunečnímu počasí, vyfoceno předevčírem večer v parku( foto není moc kvalitní, líp to nešlo, ale snad je k rozpoznání)… rozsvícený strom a altán..

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 05.10.2025, 10:42:58 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 04.10.2025, 10:43:16

To je mi moc líto….co k tomuhle může člověk napsat😔…. drž se….

Sardullah
Sardullah 03.10.2025, 11:14:00 xxx.xxx.11.55
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 03.10.2025, 05:02:44

Tak já si vždycky dělám srandu, že kdyby Gina opravdu chtěla, tak mě odtáhne kamkoliv, ale že bych za žádných okolností nepustila její vodítko, i kdybych měla být jen zátěž v poloze ležícího střelce… a někdo si takhle lehne dobrovolně, aby udržel buldočka, no tak to je hodně smutný.

Bambulka je šikovná…. je to dáma.👍

Já, protože jsem zažila s Ginou ten několika měsíční horor, co se týká reakce na psy a cokoliv neobvyklého a podezřelého, tak si tyhle situace dost užívám, když projdu s Ginou kolem takovýho psa… a upřímně, i když jsem skromná a dokážu se vžít do kůže majitele vyvádějícího psa, tak v tu chvíli jsem nafrněná až na půdu a kynologickej bůh je moje druhý jméno… bohužel trochu nám to kazí Máťa, kterej teda alespoň kňourá…

V takových situacích mi majitel běsnícího menšího až malého psa říká, že mám štěstí, že moji psi netahají a já odpovídám, že to si vůbec nemůžu dovolit, aby tahali, že v jedný ruce vedu cca 120 kilo a že by mě odtáhli kam by chtěli.

Sardullah
Sardullah 02.10.2025, 07:56:04 xxx.xxx.221.216

Já nevim…. jak teď chtějí méně lidí ve věznicích a více alternativních trestú, tak se obávám, že budu mít čím dál větší pocit, že nebylo spravedlnosti učiněno za dost… a to nejen v souvislosti se zvířaty… 

Sardullah
Sardullah 30.09.2025, 15:45:19 xxx.xxx.189.104

Pavouky venku, ani v zahradní boudě, ani ve sklepě, ani na půdě, ani v garáži nelikviduju, ani neodlovuju a nepřenáším mimo objekt…to prostě když tam na mě vyběhne nějaký tarantulín, nejčastěji když se rozhodnu, že by to tam potřebovalo přerovnat, povyhazovat nepotřebné, tak prostě ukončuji tuto činnost a uteču …

Já jsem vychována v tom, že pavouci se nezabíjí, pokládám je za tvory užitečné, kteří mi i v domácnosti likvidují jiný hmyz…tak jen v případě nutnosti a v rámci zachování mého duševního zdraví, je přemísťuju.

Co teda vnímám jako velký problém…mě jako arachnofobika…jsou utopení pavouci , těch je tam menšina a  sekáči ve velkém, v bazénu. Nevím proč se tak děje a není to každý rok a je to jen v určitém období…vlezu do bazénu a jak rozvířím vodu na dně, tak zvířím tyto nohaté utopence. A tím pro mě koupání končí. Upřímně vůbec nevím, co s tím a proč tam všicí lezou…už jsem se snažila i dávat kolem bazénu “pítka” pro hmyz, jakože jestli nemají žížu, ale nepomohlo to.