Aktuálně: 2 298 inzerátů289 379 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 13:54:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.03.2026, 13:19:59

Já si ten název nepamatuju (přísahala bych, že rozprašovač je zelenej, ale jistá si nejsem, letos jsem ho ještě nepoužila

…když si vzpomenu, tak juknu doma, jak se to jmenuje. Vím, že jak měl Máťa ten autoimunitní problém, tak mi ten sprej tady někdo doporučil…

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 13:07:58 xxx.xxx.189.104

Holky ani mi o ochraně proti klíšťatům nemluvte…řešila jsem s dcerou, co mám dát jejímu lapiňákovi…loni měl Simparicu…já kapu léta Frontline tri-act, mám to vyzkoušený, když extrémně nepřetáhnu dobu další aplikace, tak jsme celou sezónu bez ztráty kytičky a to jak zakouslé tak lezoucí…Máťa teda má se všemi prostředky útrum, tam se bojím, aby zase nenastoupila autoimunita…takže ten má jen repelent, když opravdu půjdeme někam do vyšší trávy.

No a dcera říká, ať Árčího klidně taky zakápnu.

No zakápla jsem včera a teda nebyla to úplně dobrá volba…pes se drbe…není to teda nějakej extrém, že by se drbal nonstop, ale je to tak často, že si toho prostě člověk všimne. Kůži jsem mu kontrolovala, zarudlý to není…no tak teda vyčkávám, jak to bude pokračovat…no a až doběhne účinnost, tak ať si mu dcera nějakou ochranu proti klíšťákům aplikuje sama.

Sardullah
Sardullah 17.03.2026, 19:09:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.03.2026, 10:00:33

Teď mi ale prosím napište, na kolik taková komplexní lecba od odborníka vyjde? Já na to totiž nemám a to myslím vážně. Pořizovala jsem si psa před 12 lety, kdy jsem byla v úplně jiné životní situaci. Je výsledek jistý?

Nevím ve vašem případě…já co se týče veteriny zahučela letos do berňáka asi 35-40 tisíc (hlavně teda apoquel na jeho váhu byl finanční nářez)…no a modlím se, aby se nám nemoc nerozjela znovu…no a loni v září to završila pyrenejka, kde to vypadalo na osinu v přední tlapajzně, která už možná cestuje a to si teda bez narkózy v noze rýpat nenechala, takže při její váze jsem do toho zahučela dalších 6500,-

Psy jsem si taky pořizovala v jiné finanční situaci, teď jsem finančně socka…vyčerpala jsem téměř všechny finanční rezervy, co mi ještě zbyly a teda dcera mi přispěla 10 tis., syn také.

Pokud by můj pes potřeboval, tak klidně prodám ledvinu a zadlužím se na věky věkův ámen, ale veterinu zaplatím. Stejně tak maso…celá rodina budeme žrát suchej chleba, ale psi musí dostat maso.

Jinak radím, abyste na tu dermatologii zajela.

Já chodila s berňákem nejprve na “svojí” veterinu, kam už jsem chodila i s předchozími psy…a po třech měsích a několika antibiotiky, kdy už jsem apelovala na svého veta, že by to chtělo hledat příčinu a ne dávat antibiotika na následek…bezvýsledně…jsme na rady holek taky vyhledala specializovanější pracoviště na dermatologii a tam to teda frčelo jinak a konečně se začala řešit příčina… 

Sardullah
Sardullah 15.03.2026, 17:47:11 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 15.03.2026, 14:26:26

No já to mám stejně… Gina měla poprvý náhubek v září.. na veterině… vetka se jí šťourala v noze a já nevěděla jak madam pyrenejská bude reagovat…

No zkusim to na tý prochajdě a uvidíme.

Ve svý podstatě by mi to bylo jedno, ať si ho to dcerunka naučí sama, ale v pátek si pro něj přijede a asi tím autobusem i pojedou, tak to trochu natrénovat musim.

Sardullah
Sardullah 15.03.2026, 13:13:44 xxx.xxx.221.235

Mě dcera poprosila, jestli bych mladýmu pánovi (lapiňákovi) nešla koupit náhubek, že až si ho odveze, tak někdy bude potřeba popojet pár stanic autobusem a on žádný náhubek nemá.

No tak jsem ho naložila do auta a vyrazili jsme do zveráče…jako holky, jestli jsem vá tady psala, jak lapiňák neumí chodit na vodítku, že tahá, tak to byl teda slabej odvar toho, co mi předvedl včéra…jak jsem ho vyložila z auta, tak tahal tu sem tu tam, slepej hluchej….nevím, přijde mi, že to ožná bylo tím, že na tom parkovišti se vystřídá celá řada psů, počůrají travičku na kraji…možná nějaká háravka…vůbec se mi ho nedařilo dostat pod kontrolu v pohybu…když jsme stály, tak na povel sednul a čekal, ale stačilo udělat krok a tradá…

No náhubek jsme zakoupili…dcera mi pak volala, že teda jsme to zmákli rychle, že měla trochu strach…se jí ptám z čeho…no že si ten náhubek nenechá nasadit…jí říkám, že tohle mě ani nenapadlo, já se mých psů neptám jestli chtějí a nebo ne, prostě když je potřeba, tak nasadím koš a je to….myslím, že to je celý problém s výchovou Árčího…mladý pán řekne, že nechce a vzhledem k tomu, že umí být trochu herečka, trochu hysterka, tak mu to projde.

No tak teď několikrát denně nasazujeme, sundaváme…nasazení máme na pohodu, horší je, že se v okamžiku snaží náhubku zbavit a tam jsem teda trochu bezradná…na moje psy houknu, ať to nedělaj, ale Árčí nevnímá….tak to teď zkouším tak, že nasadíme náhubek a já ho pak prokrmuju piškotkama…chvilku vždycky musí počkat na další a pak ho sundavám ještě než se pokusí si ho sundat sám.

Holky jestli máte nějaký eventuelně jiný rady, tipy, triky, co vám fungovaly, tak sem s nima…si připadám jak debul…37 let mám psy a nevím, jak říct pinďovi “hele, ten náhubek si necháš, nebudeš se ho snažit sundat a fertig…ty se ptáš proč…no protože jsem to řekla"

Zkusím ještě spojit nošení náhubku s procházkou….třeba bude mít na prochajdě jiný starosti…zájmy, než řešit náhubek.

Sardullah
Sardullah 15.03.2026, 12:44:54 xxx.xxx.221.235

Mrzí, že jsem nechtěně rozpoutala takovouhle diskuzi…

Nejsem PP fanatik….nebudeme si lhát do kapsy, někdy fakt lepší povedená křižovatka, než sázka do loterie plemene, které je chodící diagnoza a nebo má velké predispozice k nemocem.

Nejsem PP fanatik a tak mi přijde, že cílené spojení dvou čistokrevných bez PP nebo i nečistokrevných psů má smysl pokud je to pracovní spojení…teda, že v tu chvíli nekoukám úplně na to jak pes vypadá a jestli je von Banhof, ale spíš, že je zdravej, vysoce funkční a pracovně se osvědčil velmi dobře…

Množit psy na mazly mi přijde prostě zbytečný, když se všude štěňat tři zadele a kousek..nehledě na to, jak potom lidem vysvětlíte, která bez PP štěňátka si může koupit, protože to jsou ta vymazlená a maminka je doma za princeznu a která ne, protože to jsou z těch eaných množíren.

No a ti, co v PP chovu některá plemena dotáhli tak nějak zdravotně do zadele v honbě za nějakou ideou extreriéru, tak ať si dají přes tlamu…

Sardullah
Sardullah 14.03.2026, 13:51:02 xxx.xxx.93.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.03.2026, 13:21:24

To já nerozporuju, je krásnej a i to zdraví může mít lepší… ale furt je to vořech a když s ním někdo bude krýt, tak si dovedu představit, že teda berňačku bez PP.. . taky jsem měla křížence a bezpapíráky, ale z “nehody”, což by se taky nemělo stávat, ale prostě reálně se to děje, že to lidi neuhlídaj a i když se snažili, tak podcenili vynalézavost a urputnost psů, ale cílený krytí takových psů je mi teda dost proti srsti. 
Prostě mi to přijde zbytečný.

No je fakt, že takoví psi jsou líbiví a sama jsem měla u berberů nejen nabídky, jestli by Jack nenakryl něčí fenu a teda hlavně dotazy, že když mám kluka a holku, tak jestli plánuju štěňata… zájem by byl dost velkej.

Sardullah
Sardullah 14.03.2026, 09:58:01 xxx.xxx.221.235

Tohle není klasická inzerce… je to nabídka na krytí, ve své podstatě mě to zaujalo, protože pes byl na první pohled dost podobnej mým berberům.

To je prostě neuvěřitelný, lidi nabízí ke krytí i vořecha a ještě vypíchnou, že je to unikát🙄

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 14.03.2026, 09:46:28 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.03.2026, 09:09:17

Jako já bych snad i pochopila, že někdo je opravdu psím světem nepolíbený a klidně identifikuje desetiměsíčního goldena jako maminku a 13ti letou čivavu jako jeho štěně a to jen proto, že mají podobnou barvu…. ale poník a koza? No to né… to už přeci učíme malinký dětičky jak vypadá koníček, jak kozénka a jak slepička a jak kachnička….

Sardullah
Sardullah 14.03.2026, 08:31:29 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.03.2026, 07:42:58

😂😂😂 jo to je klasika… jakmile máte dva psy , tak je úplně jedno jak moc jsou na první pohled rozdílných plemen…ten větší je automaticky maminka …

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 22:01:29 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 13.03.2026, 20:13:40

No zkušenost nemám, takové věci mám v povědomí jako přílohu k masu při barfování… u granulí, tak tam nevidím moc smysl.

2procenta z váhy

No 2 procenta váhy psa… to bych řekla, že je nějaká orientační denní dávka u dospělého psa na barfu, ale sakum prdum všechno… nejen tahle příloha 2% váhy plus maso k tomu.

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 18:48:52 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Na celej kómix nény cas, tak teda takhle:

Obrázek

😂…hele třeba není mentál, třeba je to naopak, je tak chytrá, že schválně a úmysleně “klame tělem”😂 a nebo běží tak rychle, že je jasný, že by za ní do zatáčky ta hlava vlála, no tak jí umístí rovnou sama do správné pozice…😇

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 18:46:19 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

Mně se ešče nevenčí  teprvá bude, ale z tramvaje se mi naskytl velmi smutny pohled na krasnyho vižláka… s haltinou na hlavě. Bože  můj. Proč si tedy takového  psa pani porizovala.

Ráda bych řekla…klíííd, halti, pokud je na ní pes naučen, tak není týrání, jen taková pojistka…(vím, sama jsem používala), třeba má paní majitelka v zadeli záda a škubání na vodítku je to poslední, co by potřebovala…třeba jakmile dorazí na vhodné prostranství, tak je vižlák vypuštěn k proběhnutí a panička mu zaměstná i hlavinku, třeba je paní jen denní venčitelka, která to jinak nezvládá, třeba “hlídá” psa dětem a ti se mu normálně věnují….ale už se ze mě v tomto ohledu stává skeptik a spíš bych řekla, že ho prostě nenaučili chodit na vodítku a teda nějaký ten volný pohyb a “práci” vidím taky spíš na štýru.

Myslím, že vižloně obecně dojíždějí na svojí líbivost, snadnou udržovatelnost a pověst “hodných” psů vhodných k dětem…no jako spousta dalších plemen…

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 12:58:52 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Já bych tam asi zůstala. Co se tam, ještě víc může pos.at? Pro mě je pes jak dvouleté děcko, to bych přece taky nenechala uvázané u lampy. Že je nechtějí vzít do letadla, to i chápu, ale do busu nebo do auta? 

Jako já tu situaci v televizi sleduju…dokonce mám i zprávy od známých, kteří v Dubaji momentálně jsou…jo ano, bouchá to tam, ale zatím je to tam více méně v klidu…takže na jednu stranu chápu snahu lidí odletět do bezpečí svých rodných vlastí, na druhou stranu situace v Dubaji momentálně dle mého není tak kritická, abych čtyřnohého člena rodiny uvázala u lampy a nechala svému osudu…resp.dokonce  s vědomím, že se ho nikdo neujme a že u tý lampy pojde žízní a hlady…

Tohle nepochopím…já mám dodnes noční můry a brečím po Jessince, neboť z mého pohledu jsem zklamala její důvěru a to už je to 5 let a madam má milující rodinu, kde se má jako prasátko v žitě…to, že bych psa takhle někde nechala svému osudu, tak to bych asi opravdu nemohla žít sama se sebou…fuj, no ani si to nechci představovat…třeba za situace nějaké vynucené evakuace bez domácích zvířat…to doufám, že se něčeho takovýho nikdy nedožiju…to by mě museli opravdu odvléct násilím…

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 12:45:43 xxx.xxx.189.104
Ivus:

U nás se dneska v noci rodilo ❤️

Obrázek Obrázek Obrázek

No tak gratulace…hlavně mamině a ať štěňátka pěkně rostou a nakonec, ať si je najdou ti nej páníčci na světě..❤️

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 12:10:33 xxx.xxx.189.104
Zrzavci:

My lidi jsme fakt, fakt šmejdi. Luxus, nádhera , ťuťuňunu žvížátka a jak jde do tuhýho, tak ….

https://medium.seznam.cz/clanek/alena-vachtova-psi-uvazani-k-lampam-kocky-v-krabicich-na-ulici-lide-prchajici-z-dubaje-opousteji-sve-mazlicky-250979?utm_campaign=abtest302_asistent_url_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=2

To si teda vůbec neumím představit, že bych svoje psy, kteří mi důvěřují, uvázala někde u lampy a odletěla pryč…to bych se svým svědomím nemohla žít.

Sardullah
Sardullah 13.03.2026, 12:05:57 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.03.2026, 09:24:41

To je fakt děs….bože lidi, začněte při pořízení štěněte používat mozek a něco si ke koupi štěněte nastudujte.😔

Sardullah
Sardullah 11.03.2026, 10:57:51 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.03.2026, 09:35:12

Upřímnou soustrast.

Ale teda musím říct, že tohle by si přál asi každý… dožít se vysokého věku a přitom být do poslední chvíle soběstačný a pak si jít večer lehnout a ráno se neprobudit.