Aktuálně: 2 295 inzerátů289 364 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 11.04.2026, 07:38:09 xxx.xxx.2.7

Ve čtvrtek jsem domů přitáhla dvě veliký tašky kuřat a kuřecích řízkû v akci… pro psy… já ulovila pro sebe šunkovej salám…

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 18:49:44 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 18:43:10

No já si myslela, že už jste asi něco podobného zkusili, ale tak pro jistotu jsem to nadhodila.

Já teda štěně samotné doma s kostí nechávala, ale fakt to byla ta obrovská hovězí, kde tak max žužlalo klouby. 
U nás se normálně prodávají v zooshopu.

Ale zase si to moc dobře neumím představit, že tohle praktikuju při vícero psech, kde by tohle dostal jeden.

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 17:54:50 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 11:40:41

Hele já vim, že už jste možná vyzkoušeli kde co a že teda teď obrazně řečeno přinesu dříví do lesa…nebo je to naopak neproveditelné…

Zkoušeli jste něco na zabavení…?  Teď mám na mysli třeba velkou hovězí morkovou kost..pokud by byl z její strany zájem… žvýkání uklidňuje a unavuje, pes se soustředí na kost…

Vrátit se ještě když je klid a pesa se zabývá kostí a kost vzít a dát zase až půjdu pryč…aby ty odchody měla spojený  s něčím pro ní vyjímečným… samozřejmě to nemusí být nutně ta kost, to, co je pro psa to vau určuje pes. 
Prostě zkusit změnit vzorec chování z “zase odešli a tak štěkám jako hrom, ať přijdou zpátky” na “ jé oni někam jdou… juchů, to mi dají tu super kost… “

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 17:15:03 xxx.xxx.221.235

Dcera si ve čtvrtek odvezla lapiňáka…povedly se jí 4 dny volna, tak ho přiveze až v neděli.

No doma to vypadá, že je najednou pusto a prázdno…resp. že moji psi upadli do bezvědomí a spí a spí a spí a vstávají pouze na jídlo a na nutné vyvenčení …Gina byla dnes ráno asi v 9 hodin venku čůrat a od té doby nevytáhla paty, Máťa to samý….

Včera jsme byli v parku….dneska dopolko u nás normálně sněhová chumelenice, ale na zemi se to neudrželo, takže je prostě jen mokro…no a teď teda čekám, až se teda Ginuš probere z bezvědomí, abych je vzala na prochajdu a už to vidím, že se pak nají a zase zalehnou.

Jsem si teda nemyslela, že je Árčího přítomnost tak zmáhá.

Pesani spí na chodbě a už jsem se byla 2x podívat, jestli dejchaj….i když manžel říká, že když jsem v práci, tak je to normální, že takhle celej den spí, ale já to neznám.

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 17:03:58 xxx.xxx.221.235

Holky…upřímně jsem fakt ráda, že tady je svět ještě v pořádku…v mém reálném životě, když něco podobnýho někomu řeknu, tak jsou dvě reakce…buď si lidi ťukaj na čelo a nebo se postaví do fronty, aby mohl být dalším psem u Sardullah…😎

No ty lidi, co si teda ťukaj na čelo na jednu stranu chápu…jakože čoklovi upeču kuře a sama si namažu chleba s máslem…na druhou stranu mi na tom nepřijde nic divného, protože psi, co se mojí péče týče, tak jsou na úrovni dětí…prostě si utrhnu od huby a všechno to lepší dostane moje dítě a je jedno jestli to biologický a nebo psí, co jsem si vzala do péče.

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 09:49:40 xxx.xxx.2.7

Mám andulky, mám klec a ta je nonstop otevřená… 

Co by se mi teda nelíbilo je, že by moje andulka měla trávit takovou dobu u zrcadla… radši mu kupte další andulku, ať má kámoše…

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 09:46:42 xxx.xxx.2.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 10.04.2026, 07:17:12

😂😂😂😂👍

Jo prostě klasika…. a nedávej psům ty párky, bůhví co tam semleli… dej jim tu šunku, ale ne tu obyč je tam ta od kosti🤪

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 09:43:45 xxx.xxx.2.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 09:28:48

Jo to je přesně ono… jak lidi píšou svoje zkušenosti, co třeba fungovalo, tak z toho si pak člověk může něco vyzobnout a říct si “ tý jo, tak to mě nenapadlo… to by možná mohlo fungovat… vyzkouším”…

Sardullah
Sardullah 09.04.2026, 21:25:12 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.04.2026, 18:28:40

No všechno už napsaly holky výše… tak já se k tomu připojuju 🍀🍀🍀🍀

Sardullah
Sardullah 09.04.2026, 00:09:44 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.04.2026, 18:49:16

No … Máťa jogurt nepapá… žádnej…

Gina a Árčí sno, ale… Gina je dámička a ne nějakej čokl, kterej bude něco vylizovat a je jedno jestli z kelímku a nebo talíŕku a nebo misky… je přeci slušně vychovaná a umí jíst příborem, takže jí normálně krmim lžičkou… Árčího moje dcera nenaučila jíst příborem a nejsem schopná mu vysvětlit, že jogurt ze lžičky se neolizuje, ale že musí otevřít tlamajznu a udělat ham. No už jsem jí mezery ve výchově vytkla.

Já jím jogurt tajně, když jsou psi na zahradě, tak to rychle zhltnu. Jà totiž kupuju jogurt hlavně kvůlivá psům, tak jim občas trochu ukradnu. 

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 10:03:55 xxx.xxx.189.104

Mě teď tak napadlo jaký je to paradox…lidi z města naloží psy do aut a frčí s nimi do přírody…já, která bydlí na konci města a přírodu mám, dalo by se říct, co by kamenem dohodil, naložím psici do auta a frčím do centra.😎

Jako jasně v parku procházkujeme běžně…večer, když je v zimě brzy tma, když měl Máťa loni ty problémy s drápy, tak jsme tam taky hodně chodili, protože posekaná travička, nikde žádnej sajrajt, žádný klíšťata…ale takhle si připadám, že tam jezdím defakto bezdůvodně, že bych měla raději tu přírodu a pak se kouknu na tu mojí bílou spokojenou holku a říkám si, ať nám všichni políbí….škoda jen, že ten park není větší a není tam víc jezírek, protože motat se defakto jako nudle v bandě kolem jednoho jezírka je teda pro mě trošinku vopruz…na druhou stranu vidím, že i v tom malém parku Gina absolutně nemá potřebu ho projít celej. Možná taky proto, když jsem jí tahala křížem krážem, tak jsem si myslela, že je dost konzerva, že trvá na tom, aby se chodila stejná trasa…a teď mi zpětně přijde, že to zase bylo proto, aby ten vopruz s tím chození dle paničky měla za sebou….jakože…no tak dělej…jdeme rovně na hřiště, pak vnější okruh, pak středem, kolem kačenek a pak zpět směr parkoviště…a chci domu.

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 08:55:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.04.2026, 08:26:12

Zkráceně…tohle mi vyhovovalo u afgána. Málo času…nevadí, za 15-20 minut je pes vysprintovanej a to včetně cesty na sprintovací místo a zpět a připravenej se zase xy hodin válet a čučet na animal planet.

Pro rozlítanou matku s dvěmi dětmi naprostej ideál a bez špatnýho svědomí, že zanedbávám psa 😎…ale zase abych mu nekřivdila, zvládal v duševní pohodě i dlouhý procházky.

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 07:59:20 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 08.04.2026, 07:18:32

Jo jo…Gina je myslím ráda, že panička pochopila, že její představa o ideální procházce a Ginina představa o ideální procházce, se diametrálně liší… 

Tak si myslím, že je ráda, že jsem to vzdala, že jí už nebudu načuřelou tahat přírodou, ale prostě se budu motat po malém městském parku, kde jí to óbr baví… teda pokud jdeme kam chce a děláme co chce. A jsou tam dětičky a pejsci.

No a až bude hic, tak k tomu přidáme ještě cachtání v potoce.

A budu ta ženská, co její chudák pes chodí na flexině v parku a vůbec s tím psím chudákem nechodí do lesa…😂

Sardullah
Sardullah 08.04.2026, 00:03:17 xxx.xxx.221.235

Mo já jse teda na trochu jinej typ koní… top jsou pro mě kladrubáci a shirský koně, ale tenhle ňuňáněk je pro mě prostě sympaťak roku … a všem těm tvým dobrým vílám, které z tebe udělali nakonec takové úžasňázko teda klobouček a velký dík ta tu práci. Velmi si toho vážím.

Sardullah
Sardullah 07.04.2026, 18:00:16 xxx.xxx.189.104
Horsana:

Dobry den, susite ty na parapete rozky? 

A mozem si nejaky zobrat?

Obrázek

Když si vzpomenu, jaký to bylo na začátku totálně zbědovaný stvořeníčko, tak nad takovou fotečkou mi srdéčko přetéká radostí…❤️

Sardullah
Sardullah 07.04.2026, 17:49:06 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 07.04.2026, 09:42:15

No takže takovej ideální pes po kavárenského štamgasta…😂…

Chudák Malina, musí chodit na procházky..🤣

Sardullah
Sardullah 07.04.2026, 17:44:58 xxx.xxx.189.104
šavlozubka:

My se včera vrátili z dovolený. To byla taková pohoda. No a jsme zpátky doma a hned při večerním venčení nás napadl černý ovčák. Od Vánoc je to potřetí. Oni ho začali nekdy v lednu/únoru vodit na vodítku, tak jsem polevila v ostražitosti. No a včera ho zas měli na volno. Vyřítil se na nás ze zatáčky. Nestihla jsem nic. Vůbec jsem ho nečekala. Dikybohu za hustý chlupy. Mladý pán je v pořádku. Já se klepala ještě za dvě hodiny. Chlap po mě ještě sprostě řval. Dneska jsem zjistila, že krom toho, že mám zase bolavou půlku člověka, protože jak jsem se snažila ho mladýmu sundat z krku, tak jsem si asi hnula se zádama, tak se mi ns předloktí vybarvujou parádní modřiny. Vůbec si nevyvavuju, že by mě některej ze psů vzal ruku do huby. Takže asi definitivně měníme venčicí lokál. Tady to začíná být o nejen nervy, ale o zdraví. Každej tu vodí psa na volno bez ohledu na to, jestli je nebo není vychovanej a když svého psa bráním, jsem ještě ta špatná já. Fakt toho mám dost. 

To je fakt děs…nejhorší na tom je, že i když si člověk k tomu doktorovi dojde a následně to nahlásí na PČR, tak jedinej výsledek je, že dotyčný bude mít na mě ještě větší pifku.

Resp….když už se něco takovýho stane slušnýmu pejskaři…že jeho pes napadne jinýho, tak to ihned řeší…běží si pro psa, omluví se, zajímá se o to, jestli váš pes a nebo vy nejste zranění a nabídne řešení…ale ignorant vám ještě vynadá…

A nejsmutnější je, že i když na něj potom úřad udělá nějaké ty ty ty, protože to bude určo tak max přestupek, tak vám nikdo nezaručí, že se to nestane opakovaně…a teda já jako ten, co je v právu radši chodím jinudy a ten co není, tak si dál může chodit kudy chce…jen proto, že má většího psa…a že je větší drsoň a hulvát než já…

Zase mám z toho takovou pachuť nespravedlnosti a bezmocnosti…

Sardullah
Sardullah 07.04.2026, 17:25:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.04.2026, 16:53:59

když jde někdo se psem, má v druhé ruce láhev s vodou a jak se pes vyčůrá, tak to hned spláchnou vodou z láhve. To bych zavedla u nás…

Pro tohle jsem všema deseti…já teda psu nedovoluju občůrávat baráky a podobně, ale když vidím jen u mamky na sídlišti, jak jsou baráky obchcaný…děs a běs…

Co si teda dost dobře neumím představit…třeba v parku, kde můj pes označkuje xy stromů…no to nevím, jestli by jedna lahev s vodou nebyla málo…a dočepovat není kde…

Sardullah
Sardullah 06.04.2026, 17:00:59 xxx.xxx.221.235

No tak já měla plány, i počasí se vydařilo, ale plány se plánujou a blázni se radujou… jak já říkám. Od pěti od rána trávím střídavě na WC a nebo v její blízkosti. 
Má to i synátor, ale z jídla to nebude, včera jsme měli každej něco jinýho k jídlu… jiné suroviny… tak nevím z čeho.

Teď už je to docela dobrý, ale na nějaké opouštění domu to nevidim.

Ještěže mi ti psi nerozumí, když jsem jim včera slibovala dlouhou procházku…😵‍💫

Sardullah
Sardullah 05.04.2026, 18:38:09 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 05.04.2026, 18:21:32

Jo to je pravda…s kolegou stejného plemene je ideál…a když je to ještě ke všeu spolubydla z jedné smečky….😎👍