Štěňata jsme chtěli, protože nemnožit tak povedená zvířata by byla škoda.
Tak jestli tyhle prodaj, tak za rok budou štěňata znovu…by bylo škoda to nenamnožit na maximální počty.
Štěňata jsme chtěli, protože nemnožit tak povedená zvířata by byla škoda.
Tak jestli tyhle prodaj, tak za rok budou štěňata znovu…by bylo škoda to nenamnožit na maximální počty.
No a on tom to celé je… zodpovědnost a náhubek není ostuda.
Raději mít koš nasazenej “zbytečně”, než nemít a něco se semele. To je můj názor.
Nemám zkušenosti z výstav ani jako divák. Takže si neumím představit, jak fungují nebo nefungují pastevci na výstavě….resp. jestli je běžné, že třeba mimo kruh mají nasazené náhubky, jak se obecně chovají, když je okolo tolik lidí a psů, jak se chovají jejich páníčci v takovém prostředí.
Nicméně si neumí představit, že se v takovém prostředí pohybuju s pastevcem bez náhubku…to bych si nelajzla ani s hodnou Ginou, protože nikdy nevím, co se může stát a v takovém prostředí bych nebyla schopná udržet nějakou distanční vzdálenost a vzhledem k tomu, když vím, jak rychle je schopná reagovat….
A teda dost mě překvapilo, že skočil po feně…
Tohle mi hlava vůbec nebete… a nikdo neudělal chybu, takže není viník a holčička je po smrti…
Jak mohla soudkyně takhle rozhodnout, to nechápu…
Ach jo… škoda…😴
On strejda gůgl taky neví všechno.
Souhlas…ani jsem nekoukala, jaký zdroj mi předhodil…ani bych nic negůglila, jen mě zaujalo to …světlý pes - víc klíšťat, tmavý pes- míň klíšťat…upřímně ..víc jsem to ani nezkoumala…
S tím vydechováním…jo to se mi do toho zamíchal komár.😴
Mě to asi přijde neskutečný, protože od malinka dětem vysvětluju, jak se chovat ke zvířátkům, co by zvířátku mohlo být nepříjemné nebo dokonce ublížit, člověk to hlídá a koriguje, protože ví, že dětičky by mohly zviřátku ublížit a nebo ho trápit nechtěně…prostě si nějak neumím představit, že tohle by udělalo moje dospělé nebo adolescentní dítě, bych mu ty hnáty zpřerážela sama (doufám, že by to bylo dostatečně výchovný)… upřímně vlastně nevím, jak bych s ním pak mohla nějak lidsky fungovat.
Fuj, raději si to nepředstavovat.
Chápu, že pubertální mozek funguje úplně jinak, ale tohle…
Jo …
teď jsem trochu gůglila …
Vědci zjistili, že klíšťata mají speciální fotoreceptory, které jsou mimořádně citlivé na světlé barvy, zejména na bílou. Tyto receptory jim pomáhají orientovat se v prostředí a najít potenciální hostitele. Když klíště zaregistruje bílou barvu, jeho mozek vyšle signál: “Pozor, možná potrava!”
Pokud tedy nechcete sloužit jako klíštěcí bufet, je lepší se bílé barvě při výletech do přírody vyhnout. Místo toho zkuste tmavší barvy jako: 1. Tmavě zelenou 2. Hnědou 3. Černou 4. Námořnicky modrou Tyto barvy se lépe splynou s přírodním prostředím a pro klíšťata budou méně nápadné.
Jinak asi primární je to, že potenciální oběť vydechuje ..
No je černej, ale pořád má bílou hruď.
Já jak už xy let zakapávám frontline tri-act, kterej má i repelentní účinek, tak fakt nemám představu o výskytu klíšťat v naší lokalitě…takže jsme vždycky byli celou sezonu bez klíšťat…resp. když jsem přešvihla interval zakapání třeba o 14 dnů, tak jsem třeba jedno lezoucí klíště našla…a je teda fakt, že to vždycky byla bílá Gina a vždycky na hlavě…
Tak obecně se traduje, že klíšťata přitahují světlé barvy…hlavně bílá.
No tak když to tak čtu dámy, tak se mi s Máťou do divočiny úplně nechce.😴…možná spíš popojedu do větší nadmořské výšky, tam by těch klíšťat snad mohlo být méně…nebo mě to vždycky tak přišlo…
Výchovnou funkci…
tak máme tady mladý kluky, kteří zavřeli živého tvora do sušičky a natáčeli si to utrpení a teda myslím, že je to i bavilo….nejsou to malinký děti, který ještě nemusí odhadnout co ublíží, jsou to ve své podstatě dospělí lidi, kteří moc dobře vědí, že svým jednáním způsobí strach, bolest, utrpení živému tvoru a je to pro ně zábava…neumím si představit, že tohle se změní jen tím, že jim defakto řekneme “ty ty ty, to se kočičce nedělá, kočičku to bolí…” a jim najednou bude kočičky líto …a v hlavě se jim změní základní nastavení…
Prostě moc dobře věděli, co dělají …páni tvorstva…no určitě to budou v hlouby duše hodní a empatičtí kluci.
Je mi z takových lidí hodně blivno a smutno…a upřímně doufám, že nedostanou žádnej alternativní trest, jako třeba domácí vězení a nebo nějaké poflakování s koštětem v parku….
No to je další věc… na Gině vidím klíště hned…,u Máti je to horší…
Gratuluju… jste holky šikovný 👍
No to jsou strašidelný počty.
Držíííííímmmm…🍀
Díky, že ta “mrňavá bestie” měla tak super domov a mohla prožít tak super psí život…to je to, co se počítá…🍀
Upřímnou soustrast…💔
Holky…jak to u vás vypadá s klíšťaty?
Vzhledem k tomu, že počasí je suché a tudíž povrchy nejsou blátivé, tak mě to láká vyrazit s Máťou na “naše” louky, ale upřímně mám trochu obavy, že teď je to období, kdy je klíšťat bambilion. Na Árčím ani na Gině to nepoznám, protože je mám zakapaný…ale s Máťou mám strach…zakapanej neni…a teda mám sice repelent, ale nemám ho vyzkoušenej v tý nej klíšťový špičce. A teda jasně, no tak by chytil klíště…jenže já jak už jsem paranoidní, tak mám i z těch blbech klíšťat strach, aby se mu zase nerozjela ta autoimunita…
Přijde mi, že množství klíšťat během sezony přichází ve vlnách…kdy jich je opravdu hafec a kdy to docela jde.
No tak jasně…klíště může chytnout, i když by to bylo jediné klíště na celé louce, ale tak nějak se mi nechce ho tahat přírodou…vyšší tráva a index výskytu klíšťat na max…
Škoda, že nejsou cesty a chodníky všude lemované pařezy…to by bylo pro Dafču super 😎…
vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila
No my máme opačný problém…minule jsem si šla dát “psí” bundu a vestu do auta, abych se mohla inkognito vytrácet na prochajdu s Ginou a přistihnul mě Máťa…zbytek dne se ode mne nehnul na krok, abych mu jakože s Ginou nezdrhla…o tom, když náhodou zavadím na věšáku o obojky a vodítka, o tom radši nemluvím.