Aktuálně: 2 298 inzerátů289 380 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 15:15:37 xxx.xxx.189.104

Holky…jak to u vás vypadá s klíšťaty?

Vzhledem k tomu, že počasí je suché a tudíž povrchy nejsou blátivé, tak mě to láká vyrazit s Máťou na “naše” louky, ale upřímně mám trochu obavy, že teď je to období, kdy je klíšťat bambilion. Na Árčím ani na Gině to nepoznám, protože je mám zakapaný…ale s Máťou mám strach…zakapanej neni…a teda mám sice repelent, ale nemám ho vyzkoušenej v tý nej klíšťový špičce. A teda jasně, no tak by chytil klíště…jenže já jak už jsem paranoidní, tak mám i z těch blbech klíšťat strach, aby se mu zase nerozjela ta autoimunita…

Přijde mi, že množství klíšťat během sezony přichází ve vlnách…kdy jich je opravdu hafec a kdy to docela jde.

No tak jasně…klíště může chytnout, i když by to bylo jediné klíště na celé louce, ale tak nějak se mi nechce ho tahat přírodou…vyšší tráva a index výskytu klíšťat na max… 

Sardullah
Sardullah 25.04.2026, 15:05:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 25.04.2026, 14:27:27

Škoda, že nejsou cesty a chodníky všude lemované pařezy…to by bylo pro Dafču super 😎…

vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila

No my máme opačný problém…minule jsem si šla dát “psí” bundu a vestu do auta, abych se mohla inkognito vytrácet na prochajdu s Ginou a přistihnul mě Máťa…zbytek dne se ode mne nehnul na krok, abych mu jakože s Ginou nezdrhla…o tom, když náhodou zavadím na věšáku o obojky a vodítka, o tom radši nemluvím.

Sardullah
Sardullah 23.04.2026, 14:31:42 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jako dáreček jsem dostala brož. To mně zase dcera řekne, že my pejskaři jsme pošahaný. 😂

Obrázek

A bude mít pravdu 😂

Sardullah
Sardullah 23.04.2026, 12:54:43 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.04.2026, 12:53:43

Jo, normálně se mi to otevře…

edit: otevírala jsem to na PC…tak jsem teď zkoušela i na telefonu a taky ok

Sardullah
Sardullah 23.04.2026, 12:49:18 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.04.2026, 12:19:27

Já jsem ráda, že dneska mi stačí mobil, že sebou žádný doklady tahat nemusím, občanku mám v mobilu, platební karty v mobilu, to mi stačí, defakto nosím jen telefon, strčím do kapsy a je to. V krytu mám strčenou nějakou hotovost pro strejčka příhodu, pro mě to je teda velký ulehčení, nenosím ani kabelku, vezmu telefon a jdu…jako dlouho jsem se chytrýmu telefonu bránila, ale v tomhle je to fakt super.

Ale taštičky jsou moc hezký…👍

Sardullah
Sardullah 22.04.2026, 13:08:24 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.04.2026, 12:59:07

Držím fšécko co mám, plus u nás 12 psích tlapek…🍀

Sardullah
Sardullah 22.04.2026, 12:54:29 xxx.xxx.189.104

No a jsme tak nějak zase zpátky u peněz…resp., že ti lidi v klubu to dělají defakto ve volném čase. Nevím jaký za to či ono mají odměny, ale pořád je to asi o tom, že to nikdo nedělá na plnej úvazek za normální mzdu.  A další věc je u těch početných plemen, jak psala Sarah 700 štěňat…

No upřímně moje naivní představa ještě donedávna byla, že teda kluby provádí minimálně tu kontrolu vrhů a třeba poradkyně chovu hlídá, kdo s kym, aby ten směr chovu měl nějaký smysl.

Blbý je, že to furt člověk agituje, aby lidi, pokud chtějí čistokrevného psa, tak nekupovali bez PP, ať nepodporujou množky…a spousta lidí si pak bohužel myslí, že teda opravdu stačí koupit štěně s PP bez nějaké další “detektivní práce” a pak si vlastně koupí stejně štěně z množky…a nebo od někoho, kdo jede na kvantitu.

Si kolikrát říkám, že cvičáky by neměli pořádat jen školičky pro štěňata, ale školení budoucích majitelů štěňat…ať už se jedná o koupi a nebo o následnou péči a socializaci….jenže, kdo by to platil a kdo by tam chodil…

Jako já se přiznám, že si neumím představit, jak probíhá prodej z takové množírny….pokud mi to vyjde, tak se jedu na štěně kouknout - vybrat si ještě před odběrem…ale i když si pro štěně frčím rovnou (ale předtím si stejně dopisujeme, voláme), tak…vidím, kde štěňata vyrůstají, vidím minimálně mámu štěňat…většinou i třeba babičku, tetu…dost chovatelů má těch fen více…vidím, jak se chová chovatel ke psům a hlavně, jak se chovají psi k němu, vidím jak se chovají štěnďata…následuje kafíčko u chovatele doma a probírání věcí okolo štěněte…završeno podpisem smlouvy a zaplacením…

Neříkejte mi, že takhle stejně probíhá nákup u množitele byť množitele s PP…ve své podstatě nechápu, jak může někdo koupit štěně “mezi dveřma”. 

Sardullah
Sardullah 22.04.2026, 07:47:32 xxx.xxx.221.235

Myslela jsem, že kontroly vrhů normálně probíhají… teda u Giny nevim, ale u Máti kontrola vrhu byla.

Chci říct, že dřív moje představa byla, že klub je ten, kdo tak nějak kormidluje plemeno správným směrem a doporučuje a nebo naopak nepovoluje krytí konkrétní feny a psa. Právě s ohledem na to zdraví, povahu, pracovní vlohy, linie,  atd atd Ale pak člověk tak nějak nakoukne pod pokličku, tak mu ty růžové brýle spadnou.

Ale pořád je to o tom, že já jako zájemce o štěně mám u PP štěňat pořád šanci vybrat si chovku, zjistit si, co jde o rodičích štěněte… pořád mám šanci jít tomu štěstíčku naproti…. u anonymního štěněte od anonymního bez PP chovatele jsem bez šance a jediný informace, který mám je to, co mi nabulíkuje prodávající.

Jinak je to masakr… dle toho bince mi přijde, že prostě takoví lidi nejsou psychicky zdraví….myslím, že i množírna by se dala dělat třeba v kotcích a čistě… tohle není normální.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 22:22:31 xxx.xxx.221.235

To měření mě zaujalo… tak s tím začnu taky… pro jistotu i pas i hrudník. Když držím dietu já, tak taky neberu váhu jako to nejdůležitější resp. to musí jít ruku v ruce s úbytkem centimetrů.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 18:44:14 xxx.xxx.189.104

Ach …😔

Bambulko 💔, neznala jsem tě osobně, ale přesto teď tečou slzy proudem…tvoje panička má můj velký obdiv, jak bojovala…

Je mi to moc líto, přímnou soustrast…😢

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 12:49:00 xxx.xxx.221.235

Tak hlásím, že za 2 měsíce Gina zhubla celkem 2 kila.Není to moc, ale zaplať pánbůh, že teda alespoň něco a pokračujeme v dietě … a uvidíme zase za měsíc při kontrolním vážení.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 08:27:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 21.04.2026, 08:15:42

No může to bejt průšvih… já bych si teda takový štěně nevzala ani zadarmo.

Škoda, že potom už člověk nemá info, jak štěňata z velmi diskutabilních spojení mají zdraví popř. povahy… v dospělosti.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 08:23:04 xxx.xxx.221.235

No z mrazíků mám taky strach… koukala jsem na týden dopředu u nás na počasí… tak v noci sice zima, ale pod nulu by to klesnout nemělo.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 07:57:57 xxx.xxx.221.235

Jiřičky ani vlaštovky jsem u nás ještě lítat neviděla.

Docela mě trápí to počasí… třešně a švestky v plném květu a je zima, že včely a čmeláci u nás nevytáhli včera křídla… 

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 07:52:41 xxx.xxx.221.235

Poptala jsem se po známých, kteří nedávno o pejska přišli, ale už dalšího nechtějí. Zbytek známých, kteří by připadali v úvahu, abych zkusila přemluvit, má psy-samce. 

Sardullah
Sardullah 20.04.2026, 21:58:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 14:14:46

Tyhle grancle jsem měla jednou… v době, kdy Gina často nesnědla večeři, tak aby se kdyžtak v noci mohla trochu najíst, protože mi přišly jako nejmenší zlo… tak těch se ani nedotkla.

Sardullah
Sardullah 20.04.2026, 13:54:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 10:07:42

No slýchám často, jak lidi řeší zuby u výhradních granulářů…

Já za sebe řeknu, že všichni moji psi, kteří jedli maso, ať už vařený a nebo syrový, plus na okus velké hovězí kosti, se zuby žádnej problém neměli, jak perličky až do smrti.

Náhoda?

Sardullah
Sardullah 20.04.2026, 13:52:01 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.04.2026, 09:55:28

Krev a ultrazvuk…všechno v normě. 

Prostě mi přijde, že jí možná zpomalil metabolismus.

Tak to beru tak, že je to prostě přibývajícími roky…no zamakáme na tom a uvidíme. Jako určitě nezhubne ze dne na den, ale jak říkám, alespoň kilčo dole, abych viděla nějakej efekt, by potěšilo. Uvidím zítra na veterině, až jí postavím na váhu.

Jinak teda musím říct, že mi poslední dobou fakt přijde taková rozverná a i ty procházky vypadají jinak…je podstatně akčnější…resp. rychlejší…míň čmuchací, víc koukací, víc se zajímá o svět kolem…což je teda z mého pohledu změna k lepšímu. 

Sardullah
Sardullah 19.04.2026, 22:33:19 xxx.xxx.87.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.04.2026, 22:02:04

Hele tomu já rozumím… máš pravdu, to nerozporuju. Spíš jsem byla přesvědčená, že to množství, co Gině dávám, je tak akorát, protože váhu měla roky v cajku… a pohyb má plus mínus furt stejnej. Akorát jsem to rozložila na víc kratších procházek, když jí ty “ dlouhý” nebavily. Proto mě to i překvapilo, že takhle nabrala.

Takže jsem opravdu zkrouhla na minimum věci, co dostávala okolo… ale to evidentně nestačilo a proto řeším  dietu.  Teď je to teda změna na “dietnější” maso a uvidíme.