Držím moc palce, ať to dopadne co nejlíp. 🍀
Já jsem člověk, co by se psem na chemo nejezdil, psa bych uspala…v tomhle bojovník nejsem.
Držím moc palce, ať to dopadne co nejlíp. 🍀
Já jsem člověk, co by se psem na chemo nejezdil, psa bych uspala…v tomhle bojovník nejsem.
Mě nejvíc štve, že neustále jsou protlačovány “ zelené” věci jako bezemisní a nej a tak nějak už se nezmiňují ty emise při výrobě, to že ta výroba počínaje těžbou není tak zelená a jak bude následně likvidováno, jak to zatíží životní prostředí a teda jak provozování třeba těch větrných parků bude mít vliv třeba na ty živočichy.
Dál mi vadí, jak je tlačeno, aby elektrická energie byla vyráběna zeleně… hlavně soláry a větrníky… stylem… postavme toho co nejvíc a vypněme elektrárny… super a když nebude foukat a bude málo svítit, tak jsme v zadeli. Ale přijde mi, že tohle EU tak nějak už neřeší.
Tak držím palce, aby to dopadlo na jedničku s hvězdičkou… tedy vlastně na nulu.
Tak tady už musím být sprostá….tak to už si dělaj prdel…😠
Ekologičtí aktivisti často dělají té ekologii medvědí službu…bohužel se třeba i oprávněně snaží upozornit na ta ekologická témata tak nevhodným způsobem, že většinovou veřejnost naštvou a účinek je přesně opačný…není to pak o tom “pojďme se nad tím společně zamyslet a vymyslet nějaký kompromis, abychom to zlepšili”, ale “zavřít ty aktivisty až zčernaj, napařit jim pokuty”….bohužel vždycky bude lobby na obou stranách, jak na té …nazvěme to “ochranou přírody”, tak na té, která chce co nejlevněji něco budovat, provozovat, chovat, stavět a pod….
Bohužel stejnou…z mého pohledu laické veřejnosti…medvědí službu dělají i chovatelé ovcí, kteří tlačí na regulaci populace vlků způsobem a projevem…jak to nazvat…"zničit krtka".
Chovatelé ovcí mají z mého pohledu jednu nevýhodu…nejsou jich bambilióny, běžné populaci jsou celkem u zadele ..člověk z města z paneláku má jiné starosti, než se starat o to, jaké starosti má chovatel ovcí…často bylo zmiňováno, že do toho “nevidí” a to je pravda a ani se do toho nebude snažit vidět…často i v této diskuzi bylo minimálně naznačováno, že ti co ovce nechovají by se do toho neměli plést. Jo fajn…ale jestli je to takhle obecně “vy si svůj názor strčte do zadele…nemáte ovce”, tak o to víc to bude té veřejnosti jedno nebo naopak o to víc lidí se přikloní na stranu vlka…a kdo teda pak bude tlačit na tu regulaci…myslím, že v tomhle případě je názor společnosti plusový bodík a to směrem na obě strany. …tedy dokud vlk někde ve městě nezardousí na dětským hřišti celou mateřskou školku.
Regulace vlků je ve finále na politicích a co si budem, kdo si proti sobě dobrovolně poštve voliče, kvůlivá pár chovatelům ovcí.
Třeba mně jako té společnosti, veřejnosti, laikovi chybí nějaká koncepce, jak by se případně vlk reguloval…kdy, kde, proč a jak by se vybírali jedinci na odstřel.
A pak ve mně zůstává taková pachuť, že teda běhají nám po městech přemnožení divočáci a nějak se nedaří jejich počty zregulovat, to samé určitě v některých místech platí i o srnčí, kde třeba dělá velké škody na porostech a nic…ale vlky zregulujeme levou zadní…a to ještě s ohledem na nějakou hierarchii vlčí smečky.
Nejsem myslivec, ale obecně mi vlk přijde jako paní Colombová, tak nějak si neumím představit…jak bude lovit ty vlky…budeme je lákat do sklopců? Protože stejně jako nejsem chovatel ovcí, tak nejsem ani myslivec, takže nevím…
Ale má vysoké crp… Takže doufáme, že je to ještě k té viroze…
Tak držím palce a všechny tlapky co máme, aby to tak bylo…🍀
Bývala jsem udatná slovanská žena, která se nikoho a ničeho nebojí, protože má Sáru, která se nikoho a ničeho nebojí a která ukousne každýmu bubulákovi palici… a čert a Sára nikdy nespí, takže jsem byla osoba střežená a ta Sáry odvaha ve mně byla, i když jsem tu megeru radikální neměla po boku… aneb… člověk se koukne pod postel, jestli tam není bubák a bubák kouká pod postel, jestli tam není Sára.
A pak si Sára klidně umře a nechá mě tady, sirotečka opuštěnýho… a odvaha je pryč a je ze mě normální srababa, co za každým stromem vidí Jožina z bažin. A to přestože mám pasteveckou čubu, o které vím, že mě nedá.
Takže na takové nocování mám jediný komentář… odvážná to žena…
Ovce…nebo potažmo jakékoliv hospodářské zvířectvo je prostě práce, starost a teda v neposlední řadě i peníze.
Myslím, že úbytek chovatelů bude z velké části způsoben tím, že ti “staří” končí a mladí to dělat nechtějí…
Vidím to i v mém okolí jen na slepicích a králících…před 30ti lety to u nás choval skoro každý a pak samozřejmě ti staří umřeli, odešli do domova důchodců do baráku se nastěhovali mladí a nebo se prodal, zrekonstruoval, tak najednou v té okrasné zahradě nebylo na slepice a králíky místo, nebyl zájem to chovat. A co si budem, ty ovce je o trochu vyšší level než slepice.
U nás včera pozdě večír byla bouřka, tak i něco napršelo.
Ale jinak je to děs, hrozný sucho. A to ještě nezačalo léto.
No já si myslim, že u mě dělá hodně i to, že mám barák se zahradou a že založením nejsem turista ani já ani Gina.
Takže nějaká potřeba vyjet někam do přírody a tam špacírovat, když mám přírodu za barákem a nebo skočím do auta, popojedu do hor a mohli bychom procházkovat až do aleluja (kdyby Gina chodila ráda v lese), se nekoná.
Ale umím si představit, že když bych bydlela v bytě, tak bych tu potřebu odjet někam do lůna přírody měla.
Včera si dcera zase na 3 dny odvezla lapiňáka…takže moji psi upadli do bezvědomí.
Večer jsem je vzala do parku…takže Gina proběhla park (jako fakt jdu vedle ní rychlochůzí, indiánským během, někdy i regulérně klušu)…zastavili jsme se jen u jezírka namočit nožky…
Jako netrháme rekordy na vzdálenost, urazili jsme jen 1,5 kiláku, ale fakty v poklusu…se mi chce říct “Kdo jsi a co jsi udělala s Ginou”…
Jo to taky slýchám…ve své podstatě mě lidi normálně litujou, že nejezdím na dovolený…jakože jsem chudák “uvázaná u těch psů a nemůžu nikam jet”…musím říct, že se mi opravdu těžko vysvětluje, že u psů fakt uvázaná nejsem, že kdybych někam jet chtěla, tak se seberu a jedu, o psy mám postaráno 24/7, ale že mě cestování neláká.
Jako jo…nebudu kecat…občas se mi zasteskne po moři…moře mám ráda, ale upřímně už se mi nechce absolvovat tu cestu. Do letadla mě nikdo nedostane ani párem volů a autem už je to na mě prostě daleko. Navíc dřív jsme jezdili parta i s děckama, tak to taky bylo o něčem jiným.
No za mě teda… zaplať pánbůh za odebrání… to je to, co se počítá, pejsci v okolí jsou v bezpečí… no a snad nějaký náklady a pokuta budou následovat.
Já jsem fakt příjemně překvapená, že k odebrání došlo.
Já teda musím říct, že pro mě bylo nej mít psí dvojčata. Jasně, je to víc záhul, protože je potřeba se věnovat i každýmu zvlášť… ale tak to se nově příchozímu štěněti věnuje člověk stejně zvlášť.
Beru to spíš tak, že ti psi mají stejnou … jak to napsat… potřebu vyžití… nejdřív štěněcí hraní, pak jsou oba mladí psi a spolu i zestárnou. To je pak zas náročný období, protože dva senioři. Ale zase ta potřeba pohybu a aktivit je podobná.
Ale teda pořád je to z pohledu člověka, který není kynologicky aktivní a není nutno mít psy od sebe věkově tak, aby jeden z nich byl v těch “ nejlepších” letech.
No a taky záleží asi na služebně starším psu… některÿ bude nadšen, že “má” štěně…. no a jiný pes nebude ze psího spolubydly nadšen.
Ale nějaký vzácný kočičí plemeno… přísahala bych, že to je pejsek… 😂😂😂
Je dojemnej…
Jo to je klasika… vždycky to přjde… svátek, víkend, noc…
No tak hlavně, že to není na další návštěvu veteriny.
A si tak říkám, že bych to na ten moribundus i tipla. Teda třeba u nás takových 1-2 denních střevních potíží lítá mezi lidma dost, tak jestli něco podobnýho není i u psů…
Když jsem se vrátila do sedla po… no asi taky po deseti letech, tak jsem si nebyla úplně jistá v kramflecích a na rovinu jsem se nechala vzít i na “blbej” klus na lonž, abych se nemusela” starat “o koně, ale abych se mohla soustředit na sebe. Aby ten chudák kůň, co mě vyfasoval, neměl na zádech poskakující pytel.
První jízda půl hoďky a bylo hodně znát, že už nejsem zvyklá jezdit pravidelně. … a to jsem byla mladá. Když jsem slezla, tak jsem skoro nemohla chodit…to si pamatuju do dneška.
Irma19:Sardullah?? 🤭😅
Tak tohle teda u nás vůbec nehrozí, protože můj psí vnouček neumí jíst ze lžíce 😎😄. No ale jinak si tohodle Árčík u babí moc neužije, neboť Gina drží dietu, takže společné snídaně tak jednou za 3 týdny ve velmi omezeném množství…
Ale vzpomněla jsem si na mojí maminku, když jsem k ní přišla na návštěvu s afgánem….Lumba se natáhl na zemi a moje máma letěla pro polštářek a dávala mu ho pod hlavu, aby neležel na tvrdým…
No prostě babičky….když jsem si lehla na zem já jako malá, tak neletěla pro polštářek, ale řekla mi “neválej se po tý zemi”🤭
👍😂😂😂
Jo berbery jsem nakonec raději zavírala do výběhu… Sára strážce vesmíru a Jack bojínek, který když se poplašil, tak to řešil velkým bububu… to prostě nechceš celou návštěvu mít v merku svoje psy a i ty “cizí” lidi.
Gina ta je teda ze začátku ostražitá klidně i vrkne, ale pokud mě příchozí nebude rdousit, tak nic neudělá… hlavně respektuje, jak se chovám k návštěvě já. V tomhle je to jednodušší…
Ale pokud přijde někdo jednorázově, třeba na odečet plynu a podobně, tak to psy zavírám… protože nemá smysl absolvovat nějaký seznamovací rituál a samozřejmě i já se k cizímu člověku chovám jinak než ke kamarádům…
A teda musím říct, že jsem takhle zavírala i afgána, ten byl schopnej klidně na cizího vystartovat, když se mu z nějakýho důvodu nelíbil..