No už nějakou dobu řeším dietu u Giny.
Vždycky jsem tvrdila, že není důvod, aby kastrovaná fena byla tlustá… no tak u Giny jsem svůj názor přehodnotila. Vzhledem k tomu, jak málo jí a stejně je takhle obrovská… jako jasně, ona po tý kastraci časem zmohutněla, navíc je to chlupatice, tak vypadá ještě větší, ale pokud jsem nahmátla žebra, tak cajk, ale teď už sice žebro nahmátnu, ale musím se dost snažit.
Už jsme byly i na veterině.. resp. jestli nemá třeba nějakej problém se štítnou žlázou a podobně, tak štítná žláza je cajk a nakonec to vypadá spíš na to, že jí vlivem kastrace hodně zpomalil metabolismus. Nevím, možná zkusím ještě jinou veterinu, abych měla další názor.
No a prej… dělejte víc kratších procházek a nasaďte dietu… no tak dík za radu, to by mě fakt nenapadlo… víc kratších procházek děláme a teď poslední měsíc má čuba opravdu striktně k obědu kuřecí stehno a k večeři půl kila prsních kuřecích nebo krůtích řízků a teda nějakou trochu zeleniny, to už si myslím, že je nějaká záchovná dávka u psa takové velikosti.
Veterinářka mi řekla, ať část masa nahradím vlákninou, že to čubě zaplácne žaludek, ale mi nemáme problém s hladem a teda úplně se mi nechce část masa nahradit třeba ovesnýma vločkama.
Do žádný vet diety se mi nechce.. resp. nejsem přesvědčená o tom, že to je lepší než libové drůbeží maso.
V úterý jedem na očkování tak jí budu vážit a teda tiše doufám, že jsme sundaly alespoň dvě kilča, abych viděla jestli to funguje, jestli bude mít stejně, nedejbože víc, tak mě omejou.
Krmná dávka je míň než 1% váhy Giny.
No dámy, kdybyste nějaká měla nápad nebo zkušenost jak to dělat efektivněji, tak budu ráda za každej podnět.
Gině je 6 let…letí to, mladší už nebude, nohy a klouby jí s přibývajícím věkem můžou sloužit hůř a ta její hmotnost jí v tom rozhodně nepomůže.
Pohybem jí nezhubnu… ona prostě nikdy nebyla chodec ani jako mladý rozlítaný játro to nebylo na dýl než hoďku půl.
Teď se nám teda velmi zlepšila rychlost… že už se teda netáhneme jak šneci, ale i já vedle ní popobíhám, abych jí v té “ rychlosti” nerušila… ale to bych řekla, že je tím, že jsem nechala procházky čistě v její režii. Takže sice děláme pořád půlhodinovky, ale v rychlejším tempu, takže toho našlape víc…