Aktuálně: 2 293 inzerátů289 370 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 29.03.2026, 20:00:05 xxx.xxx.221.235

Ad separačka…to jsem nikdy řešit nemusela resp. měla jsem vždycky psy, co samotu nikdy extra neřešili. Teda nepočítám ovčandu, ale jen když byla hodně malý štěndo, to stačilo zavřít za sebou dveře a nastal řev, jak kdyby jí někdo stahoval z kůže…no ale standardně byla doa s prababičkou, když jsme byli všichni pryč a když se dostala do fáze, kdy se štěňata přestávají “držet máminy sukně”, tak to už potom neřešila. Ve své podstatě jsem vždycky řekla “tak si jedu, čau…” a odešla jsem…nebo takhle…ten odchod zkraje vždycky načasuju dle denního režimu…teď se jí, teď se venčí, teď si hrajem, teď se odpočívá…takže do toho odpočinku a to stačilo k tomu, aby to bylo v poho.

Nicméně už dlouho mám dvojici psů, takže u malých štěňat to vůbec neřeším, protože nezůstávají doma sama, ale s druhým psem a pak už se jich neptám…

Upřímně…dopuručuje se to štěně učit hned ze začátku…hodně lidí má po odběru štěněte 14 dní dovolenou a musí to během těch 14 dní nějak zvládnout, protože pak trapanděj do práce. Já mám tu výhodu, že tohle dělat nemusím, že to můžu nechat na později, protože syn je doma a tak se o psy v době mé nepřítomnosti stará nebo minimálně je s nima.

Tak jasně, kdyby to nastalo, tak to člověk musí řešit, ale pro mě je separačka vyšší dívčí, jakože z mého pohledu to nejtěžší. 

A když má štěndo nějaký trauma z minula, slabou nervovou soustavičku, tak o to to je těžší.

Sardullah
Sardullah 29.03.2026, 19:47:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.03.2026, 18:52:41

😠 nekomentuju, narvala bych mu hřebíky taky někam…

Sardullah
Sardullah 29.03.2026, 08:09:38 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.03.2026, 23:51:20

No když odcházím s Ginou, tak Máťa neví, že my dvě někam jdeme… obojek a vodítko a postroj je venku, takže úplně stačí v běžné situaci, kdy je Gina na zahradě a Máťa doma obléknout se, říct, že odjíždím na nákup a odejít. Gina neblázní, když jí “oblíkám”, tak dobrý. Teda venku mám i psí bundu, protože, když si jí oblíknu doma, tak je to jasný.

O něco horší je kombinace, že Máťa jde pryč a Gina doma… jo není problém ho vypustit na zahradu, Gině doma říct” si jedu,čau” , ale ve chvíli, kdy Máťa zjistí, že jde na procházku, tak začne pobíhat a kňourat… no a to Gina přes dveře slyší a ví, že Máťa odchází… no ale chvilku si doma pokňourá a je klid.

Teď jsem si s třetím psem myslela, že to bude jednodušší, že když vezmu jednoho psa, tak zůstanou doma dva, navíc lapiňák je od dcery zvyklej, že brala každýho psa extra. Ale opak je pravdou… je stejnej těšící poděs jako Máťa, takže nelze ututlat, že jdeme ven a naopak, když ví, že jsem s nějakým psem odešla, tak doma strašně brečí.

Já tohle naučit neumim… každý z mých psů zvládne být doma sám…není problém, že je jeden na zahradě a jeden doma…. ale nedokážu … nevím jak to udělat, že když pes doma zjistí, že jeho spolubydla jde na procházku, tak aby mu to bylo jedno… nějaký pokňouráníčko tam je.

Myslím, že to je mojí leností, že tak max chodím extra se štěnětem a mlaďochem a když mám s výchovou tak nějak hotovo, tak prostě beru furt oba najednou.

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 14:54:58 xxx.xxx.221.235

Následující příspěvek je takové okénko do světa lidí, kteří odchovávají čistokrevná štěňata bez PP…ne klasické množky, ale takové ty domácí odchovy..tak koho to nezajímá, tak to ani nečtěte…

Jako holky, musím si vylíp srdíčko…resp. jestli jsem měla nějaký iluze o tom, že by lidi mohli používat mozek a chovat se zodpovědně, tak jsem je fakt ztratila…

Nějakým nedopatřením a ne vlastní snahou jsem se na FB ocitla ve skupině berňáků bez PP. Ve své podstatě jsem si všila, že jsem členem, až když na mě občas vyskočil nějaký příspěvek…já se na FB diskuzí moc neůčastním resp zcela vyjímečně. Už jednou jsem se tady podělila o nabídku krytí křížencem berňáka….no a nedávno další příspěvek…nabídka ke krytí berňáka bez PP a teda že by si jeho majitel chtěl nechat štěndo…nějakou dobu jsem si seděla na rukách a pak mi to nedalo a napsala jsem:

Lidi, mějte rozum… copak nestačí, jak jsou berňáci jako plemeno se zdravím a délkou dožití dost v zadeli, ale ještě budete množit dva random jedince, bez jakéhokoliv zodpovědného výběru, resp. jen takového, že si myslím, že moje fena je ta nej a majitel psa si myslí, že jeho pes je nej a hlavně, že nebydlíme daleko… vůbec se nebere v potaz, jestli budoucí rodičové nejsou blízce příbuzní, jestli nejsou z nějaké zdravotně problematické linie, bez zdravotních testů a to jen proto, že si chci nechat jedno štěňátko… obecně si nemyslím, že by měla mít štěňata každá uchovněná PP fena a ani každý chovný pes…. natož psi bez PP… prosím promyslete to ještě a štěndo si raději kupte…

na to by bylo odpovězeno  “a vy víte o čem si píšeme mimo tento příspěvek?”

No napsala jsem, že nechápu souvislost mezi jejich soukromou konverzací a tím, že by se lidi měli chovat zodpovědně při výběru rodičů budoucích štěňat.

no a následovala odpověď 

tohle je skupina s bernaky bez papírů, to že zjistime odkud nasi psi pochází je u normálních lidí samozřejmé

Říkám si, že je to marný, je to marný, je to marný…nicméně jsem teda napsala ještě jeden apel na selský rozum a odpovědnost..

nechci se v tom už patlat, co jsem chtěla, to jsem napsala… jen teda ještě technická… teoreticky mám psa bez PP po rodičích s PP a teoreticky teda vím, jaký rodokmen měli rodiče mého psa a teoreticky to ví i majitel feny, tedy v případě, že mi odchovatel mého psa řekl pravdivé informace, no a odchovám štěňata, která jsou po rodičích s PP a co když se na tomto odchovu rozhodne někdo odchovat další generaci a další generaci, ti už vědí kulový… no prostě ať si to každej přebere jak chce… neberte můj příspěvek osobně, za mě to platí obecně …u všech plemen a všech lidí, co odchovávají čistokrevná štěňata bez PP.

No a to byste nevěřili…tenhle můj příspěvek vůbec nebyl uveřejněn, prostě mi ho neschválili.

Někteří se taky snažili apelovat na nemnožení bezpapíráků…a co jim bylo odpovězeno?…

je tady spoustu lidí kteří hledají psa k fene, nikoho do toho nenutim, pokud vy nechcete , nevidím důvod proč se k tomu vyjadřujete, takový idioty fakt miluju

a další pokus …

podívejte se na Berňáci v nouzi kolik tam je psů jen kvůli takovým jako Vy. Jen proto, že chtěli štěně, ale už nepočítali s tím že jich bude třeba i 10 a víc a že je těžké jim najít ten správný domov. Zkuste se nad tím zastavit a trochu se zamyslet.

a odpověď na něj..

myslím si, že by se měl každý starat sám o sebe

Prostě můžete mít bambilion dle mého rozumných argumentů, diskutovat slušně a ti lidi jsou prostě zabejčený a přesvědčený o tom, že nic špatnýho nedělají.

Jako hodně jsem si musela sedět na rukách, abych nenapsala, že ještě chybí argument o tom, jak jsou bez PP berňáci  zdravější a jak jsou ti papíroví nemocní, protože zdegenerovaní chovem…ale upřímně si po zkušenosti s neuveřejněním mého slušnějšího příspěvku nemyslím, že by byl zveřejněn…

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 13:28:20 xxx.xxx.221.235

No tak jsem dnes dospěla k názoru, že pokud to budu stíhat, tak budu brát Ginu na procházku extra. Protože jak chodím s Ginou i s Máťou, tak člověk dělá kopromisy a jak je každej pes jinej, tak to není úplně hitparáda…

Dneska jsme byly samy dvě v parku. Bylo krásně, takže plnej park dětiček, pejsků, což je pro Ginu stimulant k rychlejšímu pohybu …takhle…nenachodily jsme toho hodně, jenom 1,5 kiláku, ale když byla v pohybu tak pobíhala nebo šla v rychlejším tempu, jak jí flexi 8 metrů dovolila…nechala jsem jí, ať si sama vybere, kam chce jít (tím odpadlo zpruzelé "tak tam teda nejdu…potáhnu se za tebou jak smrad a nebo budu stávkovat)…takže si popobíhala, pak si to namířila ke kachnímu jezírku namočit nožky…pak se odebrala na takovou vyvýšeninu na konci trávníku, tam zalehla a pozorovala cvrkot…pak zavelela, že dost bylo koukání a dělej jdeme…tak jsme zase udělaly nějakej okruh dle jejího uvážení, zase jsme si šly namočit paciny do jezírka a zase jsme se usadily..teda Gina ulehla a zase jsme koukaly a pak to vzala oklikou k autu a že teda už chce dom.

No přijde mi, že bych měla zpytovat svědomí, že jsem se sice snažila, aby jí procházky vyhovovaly, ale dneska bych normálně řekla, že jsem asi nedělala nejlíp….dneska měla fakt takovou jiskru v oku celou dobu, nebyla zpruzelá…no nevim, po dlouhý době mi přišlo, že jí to fakt dneska bavilo od začátku až do konce. 

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 11:54:58 xxx.xxx.221.235
Irma19:

Jelikož jsem čerstvá babička, letí u nás teď tento humor…😅😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Humor??…mi tak přijde, že to je spíš realita ze života..😂😂…

Gratulace k vnoučátku..❤️

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 11:46:25 xxx.xxx.221.235

No teď čtu, že Bobí je už zase on-line, no tak juchů, tři krát sláva…❤️

Sardullah
Sardullah 27.03.2026, 22:11:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.03.2026, 11:11:26

nevyžádaný hovor, ukončuji ho téměř okamžitě se slovy “nemám zájem” a následně číslo ukládám pod kontakt “Nezvedat”. Vyřešeno

Já takové číslo hned zablokuju a to nejen ty, co mi volají, ale třeba i jen sms…a fertig.

Sardullah
Sardullah 27.03.2026, 22:08:11 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 27.03.2026, 20:53:30

Já teda na pyrenejku mám vodítko s posuvkou taky od Tameru…teda to lanové. Obecně mi moc nevyhovují “placatá” vodítka…léta jsem používala klasické přepínací resp. ještě dneska ho mám na berňáka…něco takového https://profizoo.cz/profizoo-voditko-prepinaci-lano-spirala-14mm-x-240cm-cerno-fuchsie, ale jak by ti to bylo příjemný do ruky nevím.

Jinak dcera mi loni dávala k narozkám postroj na pyrenejku od 4dox a koupila mi k tomu i vodítko https://www.4dox.cz/vybava-pro-pejsky/funkcni-voditka/prepinaci-voditka/prepinaci-voditko-cerne-reflex/ a to teda musím říct, že příjemný na omak je…já ho teda běžně nepoužívám, protože za prvé mám vodítko pyrenejky pro jistotu omotané kolem ruky a často mám v ruce vodítka dvě, takže opravdu lanová vodítka jsou pro mě jasná volba, ale vodím teď na něm dcery lapiňáka a jo docela příjemný do ruky mi to je…myslím, že i karabina je docela bytelná. Teda takhle…na pyrenejku mám karabinu s bezpečnostním uzávěrem, co by měla udržet 400 kilo…jistota je jistota…ale na podobných karabinách jako má to vodítko od 4dox mi odchodili oba berbeři ve váhové kategorii skorem 60 kilo a když to udrželo radikální Sáru i krizovce, tak si myslím, že by to mělo být cajk.

Nevím teda, jakou máš představu o normální ceně…já teď kupovala lapiňákovi obojek (protože to co i na něj dala dcera, tak k tomu nemám důvěru) a když po mě u kasy chtěli skorem 800,-, tak to jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak jsem to zaplatila…nejhorší na tom je, že stejnej typ obojku…no mám jich doma 5 v různých velikostech (samozřejmě lapiňákovi je velký i to, co pyrenejka nosila jako odrostlý štěně) a určitě to nestálo takovou raketu…no a pak jsem mu byla koupit kovovej náhubek…a dalších 700,- v zadeli.  Asi, jak už jsem dlouho nic nekupovala, tak mám zkreslený představy o cenách.

Sardullah
Sardullah 25.03.2026, 14:57:48 xxx.xxx.221.235

Já včera jela s Ginou na očkování a cestou zpátky jsem se s ní teda stavila v parku, protože chudák celou cestu na veterinu držkovala, kam to s ní jedu…no tak jakože alespoň jednou oběhnout park…bylo teda nádherně (což znamená, že teplota podstatně vyšší, než Giny provozní)…ale vyčvachtala se v kachním jezírku…(když vylezla, tak mi docvaklo, proč jsem jí v loni ostříhala nakrátko i zadní nohy…na ty mokrý chlupy postupně nabalila všechny drobounké větvičky a drobné suché listí, co jsme cestou z vodičky potkali)

No a cestou k autu už se teda táhla jak smrad, až jsem si říkala, že jsem se na to měla po tom očkování vyprdnout, že i těch blbejch 15 minut byla blbost…nakonec si madam lehla uprostřed trávníku, já si k ní dřepla a koukaly jsme na lidičky, dětičky, pejsky, co chodili kolem…tak to se jí líbilo, to ona dělá nejradši, že zalehne, někde kde má přehled a kde je nějakej pohyb a čučí…pak rozhodla, že koukání bylo dost a že jdeme…no a to už si i pohopsala, popoběhla, no prostě byla v docela dobrém rozmaru …takže si myslím, že i když to nebyla procházka v pravé slova smyslu, tak Gina si to určitě užila…

Sardullah
Sardullah 24.03.2026, 18:23:37 xxx.xxx.221.235

Já zvedám vše… teda mimo čísla, co vidím, že mají nějakou nestandardní předvolbu…když se s dotyčným nechci bavit, tak to prostě utnu… ale neumím si představit, že neznámé číslo nezvednu… 2x se mamce stal úraz a volali mi z nemocnice.

Ale jo, každej to máme nastaveno jinak.

Sardullah
Sardullah 23.03.2026, 17:05:27 xxx.xxx.189.104

Já jen hlásím, že u mě vše ok…

telefon Apple -  Safari

z PC - Google i Mozilla

Sardullah
Sardullah 23.03.2026, 10:56:26 xxx.xxx.189.104

My teda v rodině máme heslo pro komunikaci…skrz podvody, že se snaží vyloudit někdo, kdo se vydává za příbuzného, prachy třeba, že je v zahraničí v nemocnici.

Čísla, co mají prapodivnou předvolbu nezvedám, to většinou vygůglim, že je to nějaká africká republika.

Běžná čísla zvednu…pokud dotyčný začne tím, že je z té a té společnosti a rozhovor je z důvodu bezpečnosti nahráván…já jim sdělím, že si rozhovor taky nahrávám a ať mi teda řeknou, kde vzali moje telefonní číslo…to povětšinou stačí k tomu, aby druhá strana zavěsila.

Myslím, že většina lidí už o těch podvodech ví a ví z médií, jak se mají zachovat, ale přesně…bambilionkrát to zkusí a jednoho z toho bambiliónu prostě nachytají.

Sardullah
Sardullah 22.03.2026, 20:34:41 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.03.2026, 19:46:46

No to je fakt… tohle jsem do dneška nepochopila… resp. chápu, že někoho podvodník zblbne tak, že jsou jeho peníze na účtu v bance v ohrožení, dokonce i dokážu pochopit, že dotyčného zmanipulují tak, že si vezme úvěr… že ho přesvědčí, aby ty peníze vybral v hotovosti… ale kurňa, když už je držím v ruce, tak už v bezpečí jsou, už mi je žádný podvodník z toho účtu nevysosá, když tam nejsou, v téhle fázi opravdu nechápu, že ty peníze někomu cizímu na ulici předaj a nebo je nacpou do bitcoin-matu či jak se to zařízení jmenuje. 
Musím říct, že teda kluci podvodniciý to musí mít dost propracovaný, když dokážou člověka tak zblbnout, že přestane používat selskej rozum a peníze předají.

To zase pár tisíc za virtuální štěně vyjde docela lacino.

Sardullah
Sardullah 22.03.2026, 12:34:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.03.2026, 11:44:09

No to by byla ta lepší varianta…že by někdo shrábnul zálohy ..rezervační poplatky …

No a teď jsem chtěla napsat, že nikdo nepošle zálohu nějakýmu neznámýmu člověku za něco, co ani neviděl…a pak mi docvakne, že úplně s klidem…

Sardullah
Sardullah 22.03.2026, 11:08:52 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/216489079/hairless-civava-nahac.php

Hledáme pro ně milující a zodpovědné majitele

No tak určitě …no hlavně, že mají štěňata zodpovědné odchovatele…už jen to, že merle barva u čivavy není přípustná, takže merlatej čivaví tatínek je kříženec bůh ví čeho a o mamince si tím pádem nedělám žádné iluze. Odchovatelé se určitě zabývali genetikou takového spojení…😂

Ale nemám strach, že to lidi, co chtějí nějakou raritku koupí a ještě se tím budou chlubit…chjo…😴

Sardullah
Sardullah 20.03.2026, 17:08:22 xxx.xxx.189.104

No ono často si lidi pořídí pastevce i k domku se zahradou …jakože nekompromisní hlídač, co se nemusí cvičit…a pak jsou dost překvapený, že to není “normální pes”.

Bývalý sousedi si pořídili čuvačku…krásná usměvavá holčička…Terezka. To jsem ještě měla afgána a ten z ní byl celej hin, auf a nakonec dočista paf, to byla jeho lásenka. Jenže Terezka se rozhodně nechovala tak, jak si asi představovali. Předtím měli boxera. Pořád jsem slyšela, jak jí okřikujou, protože udělala to a nebo tamto nebo naopak nedělala to, co si představovali…měli jí asi 3 měsíce a pak jí dali pryč. 

Jako čuvače já mám pořád zafixlýho jako trochu spešl kategorii…jakože trochu normála mezi pasteveckými plemeny…tak nějak asi jako beaucerony…takže mi přijde, že teoreticky (zkušenost nemám) se mu dá zaměstnat hlavinka i jinak, než jen hlídáním zviřátek a nebo pozemku…v kombinaci s nějakým pohybem na procházkách…ale pořád je to teda pes, kterého bych si do bytu nepořídila ani náhodou.

Chce se mi říct.."proč si pořízením pastevce do bytu komplikovat život"

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 23:33:51 xxx.xxx.221.235

Nemám čuvače, ale snad se mohu vyjádřit jako majitelka psrenejské a tudíž pastevecké psice…Gina je pes domácí, odchovaný v posteli… gaučák… a přes to všechno si jí neumím představit jako bytového psa. Jo jasně, dokáže celý den prochrápat v baráku a na čůranda jí pomalu musím vytáhnout násilím, ale zároveň, pokud je dle jejího mínění příhodné počasí a konstalace hvězd, tak vydrží na dvoře hodiny… ne není to o pohybu. Ona se tam taky válí… ale tak, aby viděla na branku, na kolemjdoucí a hlídá… někdy stojí u branky a pozoruje ulici, i když je liduprázdno… odběhne do zahrady, provede monitoring a vrací se nejraději na některé ze stanovišť, kde má přehled, ale zároveň je ona sama schovaná. Co by dělala v bytě?

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 21:04:19 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jani a jaký repelent dáváš?

Tak je to tenhle…ale nevím jak hodně je účinnej… resp. s Máťou většinou chodím po posekaných plochách, kde je teda asi i menší výskyt klíšťat. A teda loni jsme klíště neměli ani lezoucí.

Obrázek