Následující příspěvek je takové okénko do světa lidí, kteří odchovávají čistokrevná štěňata bez PP…ne klasické množky, ale takové ty domácí odchovy..tak koho to nezajímá, tak to ani nečtěte…
Jako holky, musím si vylíp srdíčko…resp. jestli jsem měla nějaký iluze o tom, že by lidi mohli používat mozek a chovat se zodpovědně, tak jsem je fakt ztratila…
Nějakým nedopatřením a ne vlastní snahou jsem se na FB ocitla ve skupině berňáků bez PP. Ve své podstatě jsem si všila, že jsem členem, až když na mě občas vyskočil nějaký příspěvek…já se na FB diskuzí moc neůčastním resp zcela vyjímečně. Už jednou jsem se tady podělila o nabídku krytí křížencem berňáka….no a nedávno další příspěvek…nabídka ke krytí berňáka bez PP a teda že by si jeho majitel chtěl nechat štěndo…nějakou dobu jsem si seděla na rukách a pak mi to nedalo a napsala jsem:
Lidi, mějte rozum… copak nestačí, jak jsou berňáci jako plemeno se zdravím a délkou dožití dost v zadeli, ale ještě budete množit dva random jedince, bez jakéhokoliv zodpovědného výběru, resp. jen takového, že si myslím, že moje fena je ta nej a majitel psa si myslí, že jeho pes je nej a hlavně, že nebydlíme daleko… vůbec se nebere v potaz, jestli budoucí rodičové nejsou blízce příbuzní, jestli nejsou z nějaké zdravotně problematické linie, bez zdravotních testů a to jen proto, že si chci nechat jedno štěňátko… obecně si nemyslím, že by měla mít štěňata každá uchovněná PP fena a ani každý chovný pes…. natož psi bez PP… prosím promyslete to ještě a štěndo si raději kupte…
na to by bylo odpovězeno “a vy víte o čem si píšeme mimo tento příspěvek?”
No napsala jsem, že nechápu souvislost mezi jejich soukromou konverzací a tím, že by se lidi měli chovat zodpovědně při výběru rodičů budoucích štěňat.
no a následovala odpověď
tohle je skupina s bernaky bez papírů, to že zjistime odkud nasi psi pochází je u normálních lidí samozřejmé
Říkám si, že je to marný, je to marný, je to marný…nicméně jsem teda napsala ještě jeden apel na selský rozum a odpovědnost..
nechci se v tom už patlat, co jsem chtěla, to jsem napsala… jen teda ještě technická… teoreticky mám psa bez PP po rodičích s PP a teoreticky teda vím, jaký rodokmen měli rodiče mého psa a teoreticky to ví i majitel feny, tedy v případě, že mi odchovatel mého psa řekl pravdivé informace, no a odchovám štěňata, která jsou po rodičích s PP a co když se na tomto odchovu rozhodne někdo odchovat další generaci a další generaci, ti už vědí kulový… no prostě ať si to každej přebere jak chce… neberte můj příspěvek osobně, za mě to platí obecně …u všech plemen a všech lidí, co odchovávají čistokrevná štěňata bez PP.
No a to byste nevěřili…tenhle můj příspěvek vůbec nebyl uveřejněn, prostě mi ho neschválili.
Někteří se taky snažili apelovat na nemnožení bezpapíráků…a co jim bylo odpovězeno?…
je tady spoustu lidí kteří hledají psa k fene, nikoho do toho nenutim, pokud vy nechcete , nevidím důvod proč se k tomu vyjadřujete, takový idioty fakt miluju
a další pokus …
podívejte se na Berňáci v nouzi kolik tam je psů jen kvůli takovým jako Vy. Jen proto, že chtěli štěně, ale už nepočítali s tím že jich bude třeba i 10 a víc a že je těžké jim najít ten správný domov. Zkuste se nad tím zastavit a trochu se zamyslet.
a odpověď na něj..
myslím si, že by se měl každý starat sám o sebe
Prostě můžete mít bambilion dle mého rozumných argumentů, diskutovat slušně a ti lidi jsou prostě zabejčený a přesvědčený o tom, že nic špatnýho nedělají.
Jako hodně jsem si musela sedět na rukách, abych nenapsala, že ještě chybí argument o tom, jak jsou bez PP berňáci zdravější a jak jsou ti papíroví nemocní, protože zdegenerovaní chovem…ale upřímně si po zkušenosti s neuveřejněním mého slušnějšího příspěvku nemyslím, že by byl zveřejněn…