Aktuálně: 2 283 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 22.02.2026, 16:03:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.02.2026, 12:11:51

Jo to na mě taky vyskočilo a teda děs.

Jako já i pochopim, že malý dítě nemá odhad, co zvířátku může ublížit, co se nedělá a jak se ke zvířátku chovat, ale doprčit, od toho jsou rodiče, aby to dítě naučili…na tu ženštinu nemám absolutně žádnej komentář nebo takhle, měla bych, ale nechci zde napsat bambilion sprostých slov.😠

Sardullah
Sardullah 22.02.2026, 15:57:25 xxx.xxx.189.104

U nás prší celej den…a teda je dost nevlídno. To si furt říkám, už aby šla ta zima do hajzlu a dneska už si zase říkám, že než tohle, tak zlatá zima.😂

Sardullah
Sardullah 22.02.2026, 07:49:06 xxx.xxx.221.235
Horsana:

Dekubity ano, to sa u ulahnuteho kona stane za par hodin, ak sa nepolohuje.

Majitel spoliehal na veta. 5 dni ho doma “liecil”.

Prosim nevinte majitela, nie v tomto pripade.

Pomoc vyhladal a napriek zufalemu stavu ho nakoniec este odviezol na kliniku.

Tak to se majiteli hluboce omlouvám…

Sardullah
Sardullah 21.02.2026, 16:54:52 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 21.02.2026, 15:47:00

Takže to byl ječák, že se střecha natřásala.

No já minule vzala psy ven v jiném pořadí…tedy nejdřív moje a druhý kolo s lapiňákem a teda prý vyl celou dobu, ale jako omega. 

Takže příště nebudu experimentovat a půjde na tajňáka nejdřív lapiňu (aby moji psi nevěděli, že jde lapina na procházku) a pak rychlá výměna stráží…

Sardullah
Sardullah 21.02.2026, 13:41:53 xxx.xxx.189.104

Tak já jsem zastáncem krmení BARFem…resp. odpůrcem granulí.

Určitě bych jukla na odkazy, které výše dával Lupus.

Nicméně, jak psala výše Balu…někdy člověk míní a pes do toho následně hodí vidle, protože odmítá jíst to, co jsme s nejlepším vědomím a svědomím sestavili jako “ideální” jídelníček. 

Pro štěně pyrenejky jsem měla opravdu poctivě sestavený pestrý jídelníček…a ona hezky papkala a pak v osmi měsících jí přišlo, že už vyrostla dost a že už tudíž jíst nemusí a nastal boj, protože štěně velikého plemene ve vývoji a s vidinou zodpovědnosti, aby dobře narostlo, bez jídla prostě nenechám.

I já jsem měla psa, co syrový maso prostě do huby nevzal a musela jsem podávat vařené.

Kavkazanda a berňák mi zase jasně řekli, že nějaký přílohy a zeleninu si můžu strčit za klobouk a jestli budu mít takový debilní nápady dohánět to nějakými doplňky stravy zamíchané do masa, tak to teda radši nebudou jíst vůbec.

Samozřejmě všechno je individuální, takže ve stravě je nutné zohlednit případné alergie popř. citlivé zažívání, ale to nemá smysl řešit dopředu.

PS. hluboce se v duchu omlouvám , všem svým psům, kdy “mladý a blbý a obluzený" reklamou, jsem je zač. 90tých let cca 3 roky krmil těmi jen "zaručeněnejlepšímisuprčupr" granclemi světoznámých značek, fakt mi to mrzí, čemu jsem je “vystavil”.

No a tady bych taky souhlasila s Lupusem…taky jsem kdysi podlehla a dodnes mě to mrzí. Na granule jsem si vybudovala antipatii, když si představím výrobu, tak se mi dělá blivno.

Nicméně, i když jsem ve svém vědomí a svědomí zásadně proti granulím, tak je máme taky, ne teda jako běžnou krmnou dávku, ale někde se i dneska stane, že některý ze psů večeři v podobě masa moc nedá, protože zrovna dneska to, co servíruju, jíst nebude a nebude a nebude a tak nasypu grancle, aby chudinka do druhýho dne neumřel hlady…ale úplně to neřeším, protože při váhové kategorii mých psů 50+ a spotřebě 1 kg granclí týdně (někdy je to nula), se z toho úplně nezhroutím.

@BaLu: Ano, správně, psovi se u nás peče maso - většinou kuře.

Tak to peču Gině někdy taky…myslím, že kdyby bylo na ní, tak by nejraději jedla jenom pečený kuře a svíčkovou se šesti😂

Závěrem bych řekla, že na barfu mi vyrostli 3 psy medvědoidního typu (pyrenejka, berňák, kavkazanda) a všichni na pohodindu, bez růstových problémů a to přesto, že dle mého ten jídelníček není úplně vyvážený dle mých představ…resp. moje představy se smrskly na to, abych měla tak nějak dobře poměr vápníku a fosforu.

Za mých mladých let, v době předgranulové, kdy se ještě nekrmilo BARFem, ale normálně masem 😎, tak tam se to moc neřešilo, resp. krmilo se tím, co člověk sehnal, mnozí z nás si určo pamatují, jak chodili s kýblem na jatka a brali, co bylo plus se k tomu přisypal Roboran a bylo vymalováno.

Sardullah
Sardullah 21.02.2026, 12:56:43 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 21.02.2026, 10:51:08

No tohle je moje noční můra…

Vůbec nevím, jak se mu to povedlo

Tak tohle já mám přesně s Ginou…Máťa lítá na volno, vymete kde co a když se mu “zadaří”, tak má třeba jeden bodlák za uchem…Ginu vedu na vodítku, bedlivě sleduju vegetaci u cesty a kde to zavání nějakým lopuchem, bodlákem, svízelí a podobně, tak jí k tomu vůbec nepouštím…a přijdeme dem a madam je samej bodlák…a to si často v tom jejim kožichu bodláčí nevšimnu a princezna, jak se snaží si to sama odstranit, tak to do těch chlupů zacuchá a zaslintá tak, že pak už to vyřeší pouze nůžky.

Já mám takový podezření, že když se zrovna nekoukám, tak na ní ty bodláky skáčou z dálky.😇

Sardullah
Sardullah 21.02.2026, 12:50:26 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 21.02.2026, 12:17:35

Já si vždycky, když vidím fotky takhle zbídačelého zvířete a je jedno jestli kůň nebo pes, říkám “proboha, jak to ti lidi mohli nechat dojít tak daleko?”

To nejsou věci, který se stanou přes noc…jakože večer dám dobrou noc naprosto zdravému, veselému, spokojenému koníčkovi a ráno příjdu a leží tam tohle?

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 22:26:26 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.02.2026, 22:20:03

No uf, to bylo strašidelný

To by si snad po sobě měli uklízet, vždyť se do toho může zamotat cokoliv.

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 22:22:12 xxx.xxx.221.235

Neexistuje na tu nemoc očkování,.. jako když se plošně vakcinovaly lišky proti vzteklině?

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 21:24:47 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.02.2026, 20:37:27

To je situace… úplně z toho cítím to čiré zoufalství…😅

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 21:21:14 xxx.xxx.221.235

No.. tak ze dvora už mám zase kluziště..😴

Oběhla jsem se psy park .. nějak jsem si to blbě naplánovala a než jsem se dohrabśa domu se svými psi a naložila lapiňu, tak už jsme venčili potmě.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 14:39:29 xxx.xxx.221.235

Teď se vrátil manžel z práce a že je venku slunce, teplo a že to tam taje. Já čekám, až psům skončí polední klid a pak beru psy na etapy na prochajdu, tak uvidíme.

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 10:12:17 xxx.xxx.221.235

Já mám sníh ve své podstatě ráda… ale letos už toho mám fakt plný zuby a ještě v kombinaci s tou ledovkou… no už jsem z té zimy prostě unavená.

Přšel synátor, tak zkusíme co nejvvíc vystříhat Gině chlupy mezi packama plus stříhat dlouhý chlupy na nohou, od jara do podzimi je to lepší na údržbu.

Sardullah
Sardullah 18.02.2026, 08:18:51 xxx.xxx.221.235

Tvl… tak u ná v pondělí nasněžílo v úterý obleva, takže z prašanu mokrá čvachta… večer to zmrzlo a máme raníčko a brutálně sněží… mě už to nebaví.

Zejtra měla přijet dcera, ale řeknu jí ať sedí na prdeli v Praze, že to za nějakou návštěvu nestojí si někde namlít hubu s autem.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 17.02.2026, 22:27:20 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.02.2026, 21:33:09

Já koukala na reportáž ve zprávách… vůbec jsem netušila, že takoví psi existují.

Sardullah
Sardullah 17.02.2026, 18:13:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 17.02.2026, 17:23:12

No já vůbec nevím, jestli dcera bude následně ten obojek používat…když ne, tak si ho nechám doma a když mi lapiňáka šupne na hlídání, tak použiju… ale třeba když uvidí, že Árčí nemá absolutně problém s přetahováním obojku přes hlavu, tak ho třeba vezme na milost. 

No a s tím vyšitým jménem….to mi připomíná, že musim někde vyhrabat po Jackovi “známku” s adresou a telefonem, kdyby náhodou…jako jasně, má registrovanej čip, ale to běžný smrtelník na ulici nepřečte.

Sardullah
Sardullah 17.02.2026, 17:08:19 xxx.xxx.221.235

Tak jsem dnes mladýmu koupila obojek…nakonec jsem se rozhodla pro polostahovák blizard… prostě je pro mě komfortnější přetáhnout psu obojek přes hlavu než se mrcasit s jakýmkoliv zapínáním u chlupatého psa.

No a barvu jsem vybrala maskáč, když už je teda oapina chlapeček, tak ať je stylovej. Obojek jsem kupovala sama, bez psa, takže jsem se i v obchodě domlouvala, že kdybych to náhodou netrefila, tak přijedu obojek vyměnit.

No a teda nějak jsem nekoukala na cenu, mám doma tyhle blizardy asi čtyři, bohužel lapině jsou velký, tak jsem si myslela, že to je obojek za pár korun… u pokladny jsem teda poprosila, ať mi namarkují zvlášť… kupovala jsem psům ještě maso… no tak to byla chyba, kdyby to bylo markovaný dohromady, tak by se tam ta cena obojku schovala, ale takhle ne… 579,-… tak to jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak jsem to zaplatila, neboť jsem prostě chtěla tenhle obojek a teď hned… ale upřímně jsem si tak říkala, že jsem to určitě od oka neodhadla a budu ho muset měnit a vezmu nějakej levnější… no přátelé, co vám budu povídat, ten obojek Árčímu sedí, jak poklice na hrnec… a to jsem mu chtěla koupit ještě vodítko, protože to jeho mi nevyhovuje, tak aby nemusel chodit s Gininim růžovým…no tak to myslím tak nutně nepotřebujeme😂

Obrázek
Sardullah
Sardullah 17.02.2026, 15:10:45 xxx.xxx.221.235
Daja:

Jojo naše Bobi to bere s nadhledem, měla docela dobrou náladu a jsme se i za smáli.  

No tak alespoň, že není trudoyslná…🙂…

Sardullah
Sardullah 17.02.2026, 14:48:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.02.2026, 10:26:21

Ruce a hnáty jim zpřerážet a zavřít až zčernaj…

Nepodmíněné tresty od pěti do sedmi let a zákaz chovu zvířat na pět let navrhuje jako tresty státní zástupce pro členy rodinného klanu z Plzeňska

Zákaz chovu na 5 let?…Po tomhle?…Tak to snad na věky věků ámen…

Předání většinou probíhalo na ulici, kde měli zájemci jen chvilku na to si psa prohlédnout. Zaplatili tisíce a doma pak zjistili, že se zvíře sotva drží na nohou nebo je vážně nemocné.

Kurňa fix, kéž by si lidi, než si pořídí štěně alespoň přečetli, jak se štěně kupuje a koukli na nějaký dokument, jak prodávají překupníci a množitelé štěňata…a přebírat štěně na ulici, tak to už je v dnešní době fakt do nebe volající.

Ach jo, kdyby lidi trochu o nákupu štěněte přemýšleli, tak taková štěňata by vůbec neexistovala, protože když nebude poptávka, tak to nikdo množit nebude a překupníci se zaměří na něco jinýho…

Jenže tady si to můžeme vypisovat furt dokola, na podobný fóra a diskuze dorazí lidi, kteří už to štěně aktuálně koupili a teď řeší, že je někdo podvedl…no tak hlavně, že nekoupili to “zdegenerované a nemocemi prolezlé štěně s PP”…😢…bych všem, co tohle vypustí z tlamy přes tu držku jednu flákla, protože tím přesně podpoří takovéhle zrůdy.