Tap: Když už někdo psychicky onemocní, vždy může aspoň rozdělit
feny od psů. V jejích podmínkách to šlo - feny mít uvnitř (nebo venku).
A psy jinde.
Sousedé udělali chybu, že na psychicky nemocnou vzali kameru.
Na takovou se má vzít bábovka, zaklepat, pozvat se a řešit to
ve stylu: “Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”
Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku,
která se hodila marod až po odhalení.
“Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”
V tomhle případě už by takové gesto, byť by bylo přijato nestačilo…při tolika psech, aby o ně bylo bylo postaráno alespoň v základu, tak je to bambilion peněz za krmení a veterinární péči….a kdo by tohle platil? Taky sousedi?
Ono něco jinýho je, když máte třeba sousedku, starou paní, která už není úplně schopná se fyzicky postarat o tři svoje pejsky, pak můžu jako sousedka nabídnout pomoc, ať už s úklidem, venčením a dopravou, ale v tomhle množství už to není na sousedskou pomoc.
Vždyť výše bylo psáno, že někdo měl snahu pomoci, snížit počet psů prodejem a majitelka ty psy nakonec nedala…tak bych předpokládala, že účelem množky je vydělávat na štěňatech a ne si je nechávat…tím nechci nic omlouvat, výsledek je stejnej, hromada psů živořících v hrozných podmínkách, jen chci říct, že tohle je dle mého trošinku jinej případ, alespoň v současnosti, nevím jak dříve.
Samotnou by mě zajímalo, kolik třeba štěňat majitelka prodala třeba za posledních pár let…a pokud prodávala, tak by mě zajímala zkušenost zájemců, jak prodej probíhal a kde.
Nevím…má někdo nějaký informace o tom, jestli to byla nějaká profláklá továrna na štěňata…při tom počtu psů ta produkce určitě není o pár štěnítkách ročně…já jsem střevo, já takový informace nemůžu dohledat.
Pokud neprodávala, tak je to z mého pohledu jasnej důkaz nějakého psychického problému.