Aktuálně: 2 702 inzerátů263 161 diskuzních příspěvků19 188 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 25.07.2025, 13:57:19 xxx.xxx.221.216

Z mého pohledu jsou s “náročností” na tom podobně jako pandičky…pokud máme v akváriu vhodné podmínky pro tuhle rybku a neflákáme údržbu, tak není problém…pokud si teda domů nepřineseme nějaký “načatý” rybky.

Určitě koupit hejníčko minimálně 6 kousků, je to hejnová rybička. A opravdu ještě jednou zdůrazňuju tu dostatečnou a pravidelnou údržbu…a samozřejmě ideálně na dně jemnější písek, ne žádnej “kamenolom” a nezapomenout, že potřebuje volný přístup k hladině…

Sardullah
Sardullah 25.07.2025, 13:29:44 xxx.xxx.221.216

Jinak dneska jsme byli na kontrole…bohužel teda “naše” doktorka má dovču a já zas vůbec nemůžu příští týden, protože má dovolenou kolegyně a jsem nonstop v práci….tak teda druhá paní doktorka nám zkoukla jak vypadají drápy…usnesly jsme se, že teda zatím (ťuk, ťuk) další dráp nezačal hnisat (ale na druhou stranu vím, že to je otázka dvou dnů a další dráp může být v čudu), tak uvidíme. K naší doktorce jdeme na kontrolu 5.8.

Agapurin jen dobereme, ten máme ještě na dva dny. Doxybactin bereme zatím až do té kontroly 5.8….a s apoquelem zatím pokračujeme 3 prášky denně (3x 16 mg).

Takže zatím teda žádná změna.

Sardullah
Sardullah 25.07.2025, 13:16:00 xxx.xxx.221.216
Irma19:

Jakým konkrétním lakem ty drápy lakujete? Existují i zpevňovače, nepomohlo by to?

Mám osobní zkušenost konkrétně s tímto, zpevňuje velmi dobře, mohla bych používat nehty místo šroubováku 🤭

Edit: ještě doplňuji o screenshot složení, nevím, jestli v tom není něco problematického pro psy 

Obrázek Obrázek Obrázek

Lakuju tímhle…

https://www.dermacol.cz/pure-3d-prirodni-lak-na-nehty-crystal-clear-c-01/

ale můžu klidně vyzkoušet i něco jinýho, ale nevím, jestli by to mělo nějaký větší efekt, poněvadž pokud se z drápu “sloupne” nějaká vrstvička, tak to jde dolů i s lakem…

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 14:50:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 24.07.2025, 14:02:03

Já mám teda švestky taky obsypaný…dokonce letos ani nějak významně nepadají (teda kvůlivá psům je to jedno, ty takový věci nežerou), tak jsem zvědavá jak to dozraje…jako zatím počasí super (z psího pohledu) a teda na prdlačku z pohledu čekatele na dozrávání plodin, myslím, že na rajčata, papriky a nakonec i ty švestky by bylo potřeba nějaký slunce…no tak švestky mají ještě čas, tak uvidíme.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 11:24:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 24.07.2025, 11:22:26

😂

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 10:14:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.07.2025, 10:11:02

No tak to je doufám jasnej důkaz pro ty, kteří to vidí podobně jako Tap…

Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku, která se hodila marod až po odhalení.

Pokud neprodávala, tak to prostě nebyla cílená množka za účelem generování zisku, ale prostě psychicky nemocnej člověk, kterej hlavně potřeboval pomoc sám se sebou, pak by se to možná nedostalo do takových obludných rozměrů.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 10:09:23 xxx.xxx.189.104
Tap:

Když už někdo psychicky onemocní, vždy může aspoň rozdělit
feny od psů. V jejích podmínkách to šlo - feny mít uvnitř (nebo venku).
A psy jinde.

Sousedé udělali chybu, že na psychicky nemocnou vzali kameru.
Na takovou se má vzít bábovka, zaklepat, pozvat se a řešit to
ve stylu: “Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”

Spíš to vypadá na vyčůranou hbitě inzerující množku,
která se hodila marod až po odhalení.

“Hele Maruš, já ti sem budu chodit pomáhat!”

V tomhle případě už by takové gesto, byť by bylo přijato nestačilo…při tolika psech, aby o ně bylo bylo postaráno alespoň v základu, tak je to bambilion peněz za krmení a veterinární péči….a kdo by tohle platil? Taky sousedi?

Ono něco jinýho je, když máte třeba sousedku, starou paní, která už není úplně schopná se fyzicky postarat o tři svoje pejsky, pak můžu jako sousedka nabídnout pomoc, ať už s úklidem, venčením a dopravou, ale v tomhle množství už to není na sousedskou pomoc.

Vždyť výše bylo psáno, že někdo měl snahu pomoci, snížit počet psů prodejem a majitelka ty psy nakonec nedala…tak bych předpokládala, že účelem množky je vydělávat na štěňatech a ne si je nechávat…tím nechci nic omlouvat, výsledek je stejnej, hromada psů živořících v hrozných podmínkách, jen chci říct, že tohle je dle mého trošinku jinej případ, alespoň v současnosti, nevím jak dříve.

Samotnou by mě zajímalo, kolik třeba štěňat majitelka prodala třeba za posledních pár let…a pokud prodávala, tak by mě zajímala zkušenost zájemců, jak prodej probíhal a kde. 

Nevím…má někdo nějaký informace o tom, jestli  to byla nějaká profláklá továrna na štěňata…při tom počtu psů ta produkce určitě není o pár štěnítkách ročně…já jsem střevo, já takový informace nemůžu dohledat.

Pokud neprodávala, tak je to z mého pohledu jasnej důkaz nějakého psychického problému.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:24:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.07.2025, 09:15:47

No teď bylo, jak “frajer” přivázal svojí fenu a podříznul jí.

To jak další “frajer” napadal svoje štěně, kopal do něj a další hrůzy…a to už mělo zlomenou nohu…ještě teď je mi z toho mdlo. To musí bejt člověk hodně duševní mrzák, když si agresi vybíjí na takovým tvorečkovi.

A teda ještě mi utkvěl v paměti kluk…ale to už bude hodně dlouho…jak svázal svojí feně nohy a hodil jí do vody, protože se mu jí už nechtělo venčit…

Ono takovýho týrání je hodně, nejsou to jenom psi, jsou to i jiná zvířata a v neposlední řadě děti a třeba i senioři…prostě ti slabší…a to co se dostane ven je dle mého jen špička ledovce….si tak říkám, kde se to v těch lidech bere…

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:18:49 xxx.xxx.189.104

Na tom, že člověk psychicky onemocní je nejhorší, že pokud se nechce léčit dobrovolně, tak ho k tomu nikdo nedonutí…pokud teda nedojde na nejhorší a někoho nezamorduje.

Když to tak člověk vidí, tak si říká…"panebože, jen ať nemím nikoho takovýho v sousedství" a teď nemyslím jenom třeba teď ty psi, ale třeba někdo hromadí bordel…je toho plnej barák, plná zahrada, smrdí to, jsou tam potkani a nikdo s tím nic neudělá…

Ale já jako slušný a spořádaný občan v tomhle nemám dovolání…nikdo nepomůže…

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:12:14 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

To je mně jasný, že to bude stát ohromný prachy. Na sockách lidi klasicky řvou pověsit "chovatelku", ale že to zadrbali úředníci….Ji zavřou tak maximálně do léčebny a to s tím ještě bude muset souhlasit. Četla jsem i vyjádření nějaké úřednice, že prý takové rozhodnutí o odebrání hrozně dlouho trvá. To nechápu, zákony máme a nejde to zrychlit? 

No to je ono…zákony máme, ale tak nějak to vázne.

Hlavně si myslím, že by bylo dobrý ty náklady za odebraný psy vymáhat po dotyčném…když už teda nikoho nezavřou, tak peněžní trest plus uhrazení nákladů…a zákaz chovu-držení na věky věků.

Ona je pak otázka, jak by to bylo vymahatelné…ale třeba ty množky, často mají nemovitost, ve které to provozují, no tak neuhradíš, exekuce a jsi bez baráku a fertig.

Sardullah
Sardullah 24.07.2025, 09:08:57 xxx.xxx.189.104

No chlapi možná tak často nemají bambiliony psů, ale co se týrání týče, tak toho už jsme taky viděli…přijde mi, že obecně ženský to spíš dělají jako “týrání špatnými podmínkami” a chlapi to dělají fyzicky jednotlivcům….popř. když už špatný podmínky, tak to povětšinou nejsou psi, ale hodpodářská zvířata nebo koně…

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 21:35:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 20:50:11

No kdyžtak dejte vědět, jak to dopadlo…docela by mě zajímalo, jestli nakonec štěndo nevrátí…

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 21:34:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 20:56:00

No mě se akorát potvrzuje, že ten “bič” v podobě povinností pro pejskaře jen na ty slušné…jo jasně, mě když by chytli, že nemám přihlášenýho psa, tak dostanu pokutu…no a jako “normální” člověk si to příště rozmyslím, protože mi to za to nestojí. 

Ale když budu mít nepřihlášených psů bambilion, tak se nic neděje.

A přesně, pokud ta ženská nebyla samotinká opuštěná na celým světě a nebo že příbuzní a blízcí nebyli taky postižení duševní chorobou, tak bych řekla, že je normální to nějak řešit.

To samý nechápu…nemyslím si, že by se u těch psů dodržovala nějaká hygiena, že by po nich někdo uklízel…při tolika psech by to snad muselo být několikrát denně…vždyť to muselo po okolí i smrdět, psy museli štěkat..ať mi nikdo neříká, že si nikdo nestěžoval a proč to následně někdo neřešil, tolik psů, to je víc, než má kdejaký útulek…

Prostě tohle je furt dokola…vždycky je veřejným tajemstvím, že je někde něco špatně…třeba že má někdo nechutnou množírnu, že někde živoří pes nařetězu a pod.ale než se orgány dohrabou k tomu, že to začnou řešit a psy odeberou, tak je to třeba několik let. A ty zvířata několik let trpí dál.☹️

A myslím, že tohle není jediný případ, kdy se lidem vymklo z ruky množství zvířat…i když tohle je teda asi největší co pamatuju.

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 20:02:45 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2025, 19:03:16

To je hrozný…takhle v tý reportáži to nevypadalo, bylo vidět pobíhající psi a nějaké, jak je dávají do klecí…jako bylo jasný, že tam budou i horší případy, že to bude děs, ale  když to člověk takhle vidí vyfocený….😢

Jako konroly už tam majitelka měla a nic…dobře tak nebudu brát v úvahu v jakém stavu byli při těch kontrolách psi, ale ať mi nikdo netvrdí, že v takovém počtu to bylo všechno očipovaný, oočkovaný, přihlášený a mám pocit, že nad pět fen je taky nějaká registrační povinnost….

Jako je to smutný, když na člověka skočí nějaká duševní nemoc a ještě smutnější, když to potom takhle odnesou zvířata a ještě smutnější, že se o tom ví, ale několik let se nic neděje…😕

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 17:39:26 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 23.07.2025, 16:38:09

No to spíš půjčit…Ginu by “lítací” psi pěkně sejřili…na procházce se chodí pomalu a rozvážně.😎. Nutně by zařadila barzoje do kategorie “tak ten má o kolečko víc” podobně jako borderky, o nich si to taky myslí…😄. No a Máťa taky není lítací..spíš chvíli pobíhací a pak klusací/chodící a pak už jen chodící mi u nohy…

Jako kdybych měla ještě afgána, tak bych se zbalila a dojela k vám, protože ten chudák žádnýho chrtího kámoše neměl a “obyčejní” psi, se kterými si hrával mu prostě v rychlosti a v manévrování mu nestačili. Ten By si to s nimi užil.

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 16:15:19 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Takže: štěňata, která zůstala doma - negativní, obvolaní ostatní majitelé - štěňata jsou naprosto v pořádku. Volám MvDr., která diagnostikovala parvo - údajně mohlo štěně jen něco olíznout a parvo jím jen projít. ? Dotaz, proč není hospitalizováno - nebyl klinický důvod. Dotaz zda byla odebrána krev - nenapadlo jí to, nebyl klinický důvod. Dotaz na test od jiného výrobce - používá zahraniční dovoz (asi záruka kvality)… Odpo se dovídáme o udání na plemenné knize, že jsme množírna a prodáváme štěňata s parvovirozou. Jedeme zkontrolovat štěně se svědkem. Štěně vesele skotačí na zahradě… Opět opakuji možnost odstoupení, vrácení peněz a odvoz štěněte - nechtějí. Tak k čemu to teda sakra vlastně bylo?😠 Do konce prázdnin však stejně očekávám návrat štěněte k nám.

😲…neuvěřitelné…

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 16:13:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 23.07.2025, 15:50:36

Tak za prvé opět zaplesalo mé srdíčko nad fotkami krásných barzojíčků 😍.

Za druhé véliká gratulace Satánkovi 👍🤗

Sardullah
Sardullah 23.07.2025, 16:08:21 xxx.xxx.189.104

Ad koutky…upřímně mně přijde, že ať to mažu čímkoliv nebo nemažu, tak výsledek je stejnej, doba hojení stejná.

Mě se udělají koutky pokud sním pomeranč nebo ananas…tak pomeranče už pro jistotu nejím, ananas tak max jednou ročně s tím, že počítám, že pár dní pořádně neotevřu, kvůlivá těm koutkům,  hubu.