Aktuálně: 2 704 inzerátů263 182 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 17:05:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 09.07.2025, 16:42:49

My si taky držíme palce….když jsem viděla, kolik toho budeme brát, tak jsem jela ještě přikoupit další plátkový sýr, ve kterém Máťovi podáváme léky….tak už mám v lednici 35 balíčků, už si připadám jak v pohádce Včelí medvídci…jak je šel pučmeloud vykrást a furt nahmatával jen sádlo…všude samý sádlo, to je pěkně mazaná rodina… tak u nás je to sýr.🙃 Manžel říkal, že teď by byla sranda, kdyby ty prášky přestal v tom sýru jíst…ale zase nemám strach, že by se to u nás nesnědlo…včera jsem spotřebovala 2 balíčky při česání Giny.

Jako dobře, není to žádná sranda, ale mohlo být hůř, mohla na nás skočit rakovina a nebo by pes ochrnul…tohle je proti tomu brnkačka, to zvládnem….pes je veselej, aktuálně to nevypadá, že by ho něco bolelo, takže je to vlastně na pohodu…

Když si vzpomenu na Sáry osteosarkom, tak co bych v té době za nějakou banalitu jako je SLO dala…

Tak nám prostě jen držte palečky, abychom z toho vyšli co nejlíp…a aby se nás ten hnusanec nedržel dlouhá léta.

Já pořád doufám, že díky tomu, že na tuhle nemoc upozornila Plaka, tak že jsme léčbu zahájili poměrně brzo, teda jestli tomu u autoimunity můžu říkat léčba, spíš držení nemoci v nějakých mezích a v rámci možností v přijatelném stavu…i když jasně o první dráp jsme přišli koncem dubna, ale kdyby mě Plaka nenaťukla, tak bych si myslela, že má prostě třeba problém s lámavostí drápů a můj vet mi na to defakto doporučil biotin…ono nakonec bych si našla jinýho doktora, ale bylo by to později.

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 16:42:52 xxx.xxx.221.216
kometa:

Kolegovi onehdá jeho sphynx upgradoval počítač - otočil obraz o 45 stupňů. Přitom musel zmáčknout současně nějaké 3 klávesy. Kolega se docela zapotil, než situaci vrátil zpět.

Ty zvířata jsou neobyčejně šikovný…my jsme si kdysi nějakým omylem zapli na sklokeramické desce dětskou pojistku. Pak jsme museli gůglit návod, jak tu desku teda vůbec zapnout…tu pojistku se nám vypnout nepodařilo…a už si přesně nepamatuju, ale bylo to nějak zmáčknutí /jako mělo to dotykovej displej, ale píšu zmáčknutí, protože dotknutí mi přijde divný/ např. tlačítko A, pak tlačítko C a pak kombinace D a E najednou…prostě něco na tenhle způsob…jako dost dlouho jsem to měla vyvěšené na lednici, abych ty kamna vůbec zapla a Sára udělala hopsá, aby se koukla, co je to tam vzadu na tom talíři…a kamna naskočila…

My máme kamna na extra jistič, který je u těch kamen a tak dostala rodina striktně nařízeno, že se kamna musí vypínat i tím jističem, aby je náhodou Sára zase nezapla…

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 16:35:26 xxx.xxx.221.216

No tak jsem skoro o 10 tisíc lehčí a máme teda:

Doxybactin, Agapurin, Apoquel…a pak teda jako doplněk, který mu mám dávat už na furt Dermanorm olej a ještě teda clorexyderm ve spreji, vetka říkala, že to pro tento účel bude lepší než šampon…

Zatím máme teda léky cca na tři týdny a uvidíme, jak to půjde a co dál.

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 16:15:41 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 09.07.2025, 15:47:59

Já jsem v to doufala, že to bude blbost…někdo si zvrtne kotník, taky se na něj tři dny nepostaví a teda v mém případě to řeší octovými zábaly, no tak vy jste si prostě zvrtla koleno…za chvíli budete běhat jako čamrda…a teď si holt dáte klidový režim.😎

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 14:33:16 xxx.xxx.221.216
šavlozubka:

Šavlozubka furt čeká. Třeba když si postěžuju. Tak se to pohne. Občas to funguje. 

😲…tak já myslela, že nepíšete, protože už jste v péči lékařů a ono ještě furt nic…

No odjíždím na veterinu, pak nakoupit, tak doufám, že až se vrátím, tak tady neuvidím, že furt čekáte…

Doufám, že až se vrátím, tak už budete doma a tady bude info, že je to jenom nějaká prkotina..😇

Jinak koukám, že čekačka, když se něco přihodí, tak  je podobná jako u nás v Chomutově….

Sardullah
Sardullah 09.07.2025, 13:53:58 xxx.xxx.221.216

Tak napjatě čekám, co teda to šavlozubky koleno…doufám, že to nebude nic vážnýho….

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 20:47:35 xxx.xxx.221.216

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-navstevnice-zamku-neuschwanstein-zamkla-ve-vedru-psa-do-odkladaci-skrinky-40529372#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest288_local_box_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No i v zahraničí se najdou majitelé psů bez mozku a s nulovou empatií…co by zasloužili pořádně nakopat do zadele..

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 20:42:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 08.07.2025, 20:20:30

V klidu…pako jsem já, prostě to se mnou není tak jednoduchý jak se možná tady na první pohled zdá.

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 20:04:32 xxx.xxx.221.216

No já nevim…nějak to nejdřív potřebuju schroupat a najet na nějakou denní rutinu…

Na ten FB jsem napsat chtěla…ale pro mě to není tak jednoduchý…já jsem strašnej introvert.

Tady vás znám…resp. s většinou se na fóru vídám už několik let a tudíž pro mě nejste cizí, ale napsat na FB, i když třeba do skupiny, kde jsem členem, to už je u mě na úrovni osobního hrdinství. Já na FB nejsem skorem vůbec aktivná. Jo občas písnu nějakou svojí zkušenost, když už mi to nedá a myslím, že to je v zájmu psa, ale jinak se diskuzí nezúčastňuju…

K tomu musím trochu dozrát…

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 19:59:15 xxx.xxx.221.216
Bodlinka:

jako buďme realisti, jsme v zemi, kde dostal podmínku chlápek za to, že ve sklepě týral ženskou. 

No já realista sem a neskutečně mě to sere (omlouvám se za ten výraz)…

Přijde mi, že slušný lidi, oběti trestných činů a jo i týraná zvířata prostě nemají dovolání…

A to nemluvím o tom, co třeba vůbec trestnej čin není…

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 18:38:21 xxx.xxx.221.216

Hele on má na to každej jinej názor…já už se nemusím starat o děti, nemám jiná zvířata krom rybiček a tak prostě psi jsou moje libůstka a mám čas a chuť se s nima crcat.

Třeba když jsem krmila mladou Ginu vidličkou, tak to nebylo proto, že bych do ní chtěla násilím našťouchat jídlo…ona by třeba tu večeři i snědla…za hodinu, za dvě..možná v noci, ale za prvé se mi opravdu nechtělo nechávat rozmražené maso takhle dlouho na talíři a za prvé nebydlela sama…a i když mám psy naučený, že se do cizího talíře neleze, tak si nemyslím, že by bezprizorní maso na zemi, kterého si nikdo nevšímá Gině nikdo nesežral a hlídat to fakt několik hodin nebudu.

Čímž neříkám, že takhle to má dělat každej…ale my to prostě máme takhle.

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 18:03:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 08.07.2025, 16:53:12

Hlavně nenápadně….to je klasika…oni jsou vyčůraný jak díra do sněhu…jak já říkám…pes dává pozor, jestli dávám pozor a když nedávám pozor, tak vymejšlí bejkárny.

Sranda je, že pokud psi zlobí, tak jsem v klidu…pokud nastane ticho a klid, tak běžím kontrolovat, co se děje. U nás teda, vzhledem k tomu, že mám dospělce, tak to znamená, že spí, ale člověk nikdy neví…

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 18:00:28 xxx.xxx.221.216

No takže máme potrvzenou symetrickou lupoidní onychodystrofii…resp. máme vyloučeno vše ostatní, k tomu, aby se to potvrdilo úplně na stopro by mu museli amputovat prst a udělat hystologii, což mě v této fázi přijde zbytečný resp. nechce se mi do toho…což je teda i názor vetky a konzultováno i s docentem Rybníčkem.

Takové malé bezvýznamné plus v téhle situaci je, že jinak je Máťa v pořádku…štítná žláza, ledviny, játra, slinivka, hormony, jiné případné autoimunitní problémy…

Zítra si jedu pro léky…zase…nepamatuju si jaký, jediný snad Apoquel (jestli jsem to pochytla dobře), omega 3…zbytek doplním zítra, až ty léky budu mít.

Zároveň mi teda bylo doporučeno koupit lak na nechty, nějaký výživný a nalakovat mu drápy a nejen drápy, ale i ta místa po odstranění posledních dvou drápů (což mi teda přijde divný, ale výslovně jsem se na to ptala, jestli jsem tomu dobře rozuměla a prý ano…no tak z toho jsem taková pořád rozpačitá.

Zatím teda budeme mít léky na měsíc a budeme čekat, jak se to bude vyvíjet. Vetka říkala, že když by to bylo hodně blbý, tak by stálo za to zvážit odstranění všech drápů, aby mohly začít růst nové…tak já pořád doufám, že to nebude nutné, ale při naší smůle…no nevím.

Takže teď mi nezbývá nic jiného, než se dát na modlení a doufat, že to prostě časem přestane, že imunitní systém “zklidní hormon” a začne se zabývat věcmi, kterými má a přestane vymejšlet bejkárny….

Zatím teda dobíráme antibiotika, ty máme na ještě na dva dny…dávám pupalku a ostropestřec a samozřejmě se snažíme starat se o paciny, jak nejlíp to jde.

Jsem ráda, že jsem objevila nový způsob podávání prášků (doufám teda, že ten bude fungovat co nejdéle), protože už to Máťa vypreparoval úplně ze všeho, co jsem vymyslela a už jsem mu to musela klasicky dávat do krku a držet tlamu, čekat až polkne.

Nyní oblemcám prášek máslem a zabalím do půlky plátku sýra, udělám takovou ruličku a konce zamáznu taky máslem…s tím, že ruličky sýru jíme všichni…já i Gina taky …my samozřejmě bez prášku, tak to snad vypadá nenápadně. Dneska na mě v Penny koukali dost divně, protože měli sýr v akci a já brala 20 balení.

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 13:54:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 08.07.2025, 13:32:56

Jo přesně to jsem si myslela…. měla jsem žravý psy i nežravý. Žravej pes mi přijde jako lepší varianta. Za prvé se nenimrá v jídle a za druhý, když se začne nimrat, tak vím, že je něco špatně.

Ginu jsem dva roky krmila z ruky resp. z vidličky… jídlo jsem do ní prostě našťouchala a ani to se mi vždycky nepovedlo. 

Asi proto, že jsem měla nežravky a psi, co si to museli rozmyslet, tak mi metoda dát misku na deset minut a sebrat, nepřijde ta nejšťastnějßí. Naví já jsem typ člověka, co všechno posuzuje podle sebe… chtěla bych já žít v takovém jídelním režimu… ne… no tak ani moji psi. To mám prostě hozený všechno trochu fo prava.

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 13:21:54 xxx.xxx.221.216

No nikdy nedovoluji, aby si psi lezli navzájem do misek…dovoleno mají pouze to, že když dojí..oba…tak si můžou jít navzájem zkontrolovat misky (teda my krmíme z porculánu, takže v našem případě talíře).

Když my mladý přivezou na hlídání lapiňáka, tak ten je do jídla celej žhavej, takže toho musím hlídat, aby nelezl mým psům do misky, protože on svojí večeři vdechne a klidně by šel pomoct i mým psům a vzhledem k tomu, že moji psi se o jídlo nehrdlí, tak by se mu to mohlo i povést…obzvlášť, když si moji psi nějakou dobu rozmýšlejí, jestli je to poživatelná večeře.

Ale proc by se mel pes frfnat v misce pul hodiny, to mi hlava nebere - bud ma hlad a zere, nebo hlad nema a nepotrebuje zrat

No tak mi trochu připadá, že jste nikdy neměla nežravku nebo tzv. váhavýho střelce…prostě ne všicí psi se vrhnou na jídlo okamžitě.

Třeba moje pyrenejka, ač po kastraci je žravka, tak si to stejně musí pořádně rozmyslet a berňák, tak ten kolikrát začne jíst až ve chvíli, kdy už je po večeři (Gina už je najedená) a tudíž jdou psi k páníkovi pro odměnu za večeři a já si udělám kafe, že si teda jdu se psema sednout na zahradu a až když mám hrnek v ruce a jsem na odchodu, tak se berňák zvedne a nají se…

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 12:48:58 xxx.xxx.221.216

Pokud mám žravku, co potřebuje ještě navíc zhubnout, tak nemůže mít jídlo k dispozici 24/7, aby si jedla, jak uzná za vhodné.

U krmení masem je potom výhoda, že se dá krmná dávka udělat dietnější, aniž bychom nějak výrazně zrouhli množství…praktikovala jsem to u berberky Sáry…nedala jsem přílohu, zvýšila na její úkor podíl zeleniny a masa a maso jsem dávala dietnější…libové a nebo hovězí plíce….

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 16:13:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.07.2025, 15:52:23

No já už si nedělám iluze o tom, že někdo někdy bude za utrpění zvířat potrestán, obzvlášť teď, když nechceme nikoho zavírat do věznic, protože jsou přeplněné a je to drahé…tak radši nějaký alternativní trest…

No, když vidím v článku fotku toho chudáka psa…teda myslím, že je to psí holka, tak doufám, že to uvidí co nejvíc zájemců konkrétně o módního pomíka, ale on jim bude stačit bez PP, protože nechtějí chodit na výstavy a tak nebudou platit takovou raketu za papírovýho psa…to si radši koupí za míň peněz psa na mazla od té hodné staré paní, jen škoda, že s maminkou odjela zrovna dcera na veterinu, tak jí nemůžete vidět…..

Ale to je furt dokola, proč tam ti psi takhle trpěj v továrně na štěňata…no protože ta štěňata lidi kupujou.