Nečum do toho kalendáře a buď ráda, že tam nemáš sršňu😜
Jako Raduš, když to čtu s těmi sršni…já osobně bych dala do oken sítě…nemusí to být napevno, jsou i takové závěsy na magnety, co se dají dát i do balkónových dveří, aby se dalo normálně chodit ven.
Když jsou vedra, tak si vždycky říkám “škoda, že ti moji psi nechtějí plavat…koupat se, že by je to pěkně ochladilo” a pak když čtu ty trable s hotspotama a i dcery ausík ho měl a pěkně dlouho je to potrápilo, tak si zase říkám, že je vlastně výhoda, že mi psi vlezou do vody tak max po břicho..prostě jen namočit paciny…jako vůbec si neumím představit, jak bych je potom sušila a jestli by se jim ty zapařeniny neudělaly.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 22.08.2025, 22:35:15
Hele holky, dá se normálně objednat i kurýrní služba, která to u odesílatele vyzvedne a doručí…objednávala jsem takhle kurýra, aby mi vyzvedl na druhém konci republiky díly na auto z autovrakoviště…já objednávala dopravu přes PPL…jako nevím, jak se bazének povede zabalit..jakože rozměry a kolik to váží…dle toho je tam ceník, ale myslím, že do těch 120,- korun by se to mohlo vejít.
Tak já myslím, že dnes stromy třeba u silnic nemají cedulky, ale legálně by se z nich úrada sklidit neměla, že se vlastně někomu (teď nevím jestli obci nebo komu) zaplatí nějakej poplatek a pak si ten “zaplacený” strom můžu legálně očesat.
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 22.08.2025, 18:15:59
Děkuji za odpověď…já určitě nic odsuzovat nebudu, neboť nemám tolik zkušeností s koňmi, jen asi pozorování interakce koní ve výběhu za těch pár let, co jsem u nich jako holka strávila…no a u hříbat…no když vezmu “větší” hříbata, ne ještě ty, co chodí s maminama, tak jsme měli v maštali dva mladíky…ty teda byli ve výběhu sami a viděli na ostatní koně do dalších výběhů a myslím, že si to kluci docela užívali…dokonce byli do určité doby spolu i ve stáji v boxu.
Prostě nehledě na nějaké internetové diskuze a tak, jen z toho, co jsem tak nějak vypozorovala. Zkušenosti s koněm jedináčkem, a už vůbec ne s takhle mladým, nemám.
Ono určitě se dá chovat jen jeden kůň, stejně tak jako můžeme mít jen jedno morče, jednu andulku…takové zvíře má tedy péči svého chovatele jen pro sebe, víc k němu asi přilne a povětšinou kvůlivá tomu neumře, pokud takto žije už od mládí…a sama mám máslo na hlavě neboť jako holka jsem měla jen jedno morče a měli jsme kontinuálně jen jednu andulku.
Jo kasně a teď se řekne, že nelze srovnávat kůň a morče, ale nemyslím si, že to je tak nemožné, protože i u toho morčete a andulky máme zdánlivě spokojeného tvora, opečovávaného a svým způsobem spokojeného, ale až když má dva jedince toho druhu…dvě morčata, dvě andulky…tak vidí, jaká to byla chyba…že tu interakci se vým druhem mu prostě člověk nahradit nemůže.
Třeba teď s neskrývanou závistí sleduju, jak Dublinbarzoj očekává nový přírustek do rodiny…čtvrtého barzoje. Pro mě jsou barzoji top, ale nikdy mít barzoje nebudu…ale i kdyby se stal zázrak a já si tohle plemeno pořídila, tak už teď vím, že jeden barzoj je málo. A do smrti smrťoucí se budu omlouvat svému afgánovi, že jsem mu nepořídila afgáního kámoše…myslím, že by měl podstatně šťastnější život než jako psí jedináček.
Takže za mě si dovolím ještě jednou poznamenat, že to ta zvířata asi zvládnou, pokud jsou zvyklá, ale je to pro ně to nejlepší? A myslím, že pokud máme ty možnosti, tak bychom pro své zvíře měli udělat a pokud ty možnosti nemáme, tak by možná bylo lepší si zvíře nepořizovat.
Z toho co psala Coudas mi tak nějak došlo, že ona má se “samochovem koní” zkušenost a mě by opravdu (teď to myslím ironicky, opravdu jen moje zvědavost) zajímalo v čem je nějaké to pozitivum pro koně, oproti tomu, když je kůň ve vyhovující koňské skupině (záměrně nechci říkat stádo, může se jednat jen třeba o jednoho koňskýho kolegu) a třeba zvlášť u těch hříbat…klidně do SZ, když na na to bude mít čas a chuť, přestože nejsem tzv. od fochu, tak by mě to zajímalo. Nezajímají mě opravdu výhody takového držení pro člověka, ale opravdu jen výhody pro toho koně.
To nechápu, když bych chtěla koně pro dítě, tak nějakýho zkušenýho, klidnýho a spolehlivýho koníka…hříbě…než se vůbec dohrabe k tomu, aby na něm děcko mohlo jezdit, to jsou roky.
No já doufám, že se dohrabeme k tomu, že bude zákonem dané, že kůň musí žít s jiným koněm a ne sám jako kůl v plotě. U někoho, kdo má vzdělání chovatelka koní, bych čekala, že tohle je základ.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 22.08.2025, 09:22:21
My jsme z Chomutova…ZOO v Chomutově resp. ZOOpark…u nás teda neuvidíte lvi, tygry, žirafy, zebry…naše ZOO se specializuje na evropský zvířata. Jako co se týče zvířeny, tak určitě nejsme tak atraktivní jako jiné zoo, které ta “exotická” zvířata chovají. Ale je to moc příjemná procházka. Když má člověk štěstí…nebo si přímo najde kdy, tak se dělá i komentovaný krmení tuleňů, vyder, makaků a velbloudů. A nebo jezdí takovej vláček okružní jízdu.
Máme dokonce i safari…tam vozí návštěvníky safari expresem…
No tak já si nemyslím, že by se za komančů nějak nekradlo…ale spíš to bylo o tom, že se kradl stavební materiál na stavbách, co nebylo hlídaný a nebo třeba zboural se barák a lidi tam jezdili pro cihly, které ještě byly použitelné. A co si budem…kdo mohl něco “znárodnit” v práci, tak to taky ukradl…popř. to vyměnil za něco jinýho, co zase “znárodnil” někdo jinej někde jinde.
Prostě ve stylu “kdo nekrade, okrádá rodinu”.
Prostě myslím, že kde to bylo přístupný-neoplocený a bez hlídače, tak tam si lidi taky jeli něco natrhat…
Taky si pamatuju, že třeba ti hlídači v sadech byli, většinou sice nějakej důchodce, ale to v tý době asi stačilo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 08:01:07
Jo jasně… nebojte, on je hodnej…. no asi jsem měla použít jinou frázi, ale tohle je tak profláklý, že mi to naskočilo jako první. Moji psi šli samozřejmě na vodítku a už jsem je povelovala k noze… jejich pejsek byl na volno, ale držel se u nich. Ani ho na vodítko nepřipli.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.08.2025, 22:45:59
No proto si myslim, že oni taky ne a ta cyklostezka není moc široká a upřímně s mladou Ginou jsem ty manévry dělat musela… prostě někdo by řekl, že by nikam neuhnul, když jeho psi nejsou problém, ale já nechci, aby se lidi báli kolem mě projít, tak pokud vidím, že ty obavy vzbuzuju a mám kam, tak prostě uhnu. Většinou teda se vyhýbají nám, ale to jsou povětšinou lidi se psy, kteří nemají problém s námi, ale se psy obecně. A podle reakce jejich psa, když procházíme, tak asi mají důvod.
U nás je nej problém, že jsme prostorově výrazní, i když jdou psi spořádaně u nohy. Takže na užším chodníku a nebo cestě už to jsou i manévry, abychom protijdoucím lidem nechali dost místa… se psem už se to povětšinou bez fyzickýho kontaktu… očuchání… neobejde.
No a nám chovatelka, když jsme si brali afgána v roce 1998 doporučila eukanubu jako, že nic lepšího není… tak teda nevím jestli nic lepšího nebylo, ale asi nejdražší byla určitě… koupili jsme to, než jakože přejdeme na jinou stravu, ale afgáně se toho ani nedotklo, tak jsme to dali kámošovi pro vovčáka.
No upřímně, nejsem žádnej odborník na papoušky…ale pro mě vždycky “ručně dokrmeni” znamenalo, že teda je to papagáj krotký zvyklý na lidskou manipulaci, mazlení a podobně.
Moje kamarádka ručně dokrmovala ary a žaka, tak jsem ty papoušky viděla v reálu…tak si to tak nějak představuju…ochočený mazlítka…
Teď na mě vyskočila na FB fotka od té mojí kámošky, co si bere papoušky na ruční dokrmení…papouší školka 🙂…tady potom ručně dokrmený papoušek=papoušek ochočený…
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 09:47:04
Nebojíme se postihu, kdyby někdo vnikl na náš oplocený pozemek a pes mu ublížil. Pořád je to lepší varianta, než kdyby dotyčný ublížil nám nebo psovi.
I pro mě je to lepší varianta…když to řeknu hodně blbě, tak můj pes má pro mě větší hodnotu než cizí člověk a radši si půjdu sednout na tvrdo, že můj pes někomu na mém pozemku ublížil, než aby nedejbože někdo ublížil mému psu.
No a jasně…varianta s dítětem…můj názor je jasný…dítě, které dokáže přelézt naší branku (jinak všude sousedíme se sousedy a jejich děti nepolezou přes vysoký plot k nám), tak to není žádný dvouletý capart, co z toho nemá rozum…a opravdu si nemyslí, že poleze přes branku za kterou řvou dva velcí psi.
Nicméně…pokud není nikdo doma, tak jsou psi zavření v baráku, v noci jsou psi zavření v baráku. Jo a jsou na zahradě klidně i sami, ale pokud spustí řev, tak se okamžitě někdo z nás běží podívat, co se děje…minimálně proto, aby psy umravnil, poněvadž většinou je příčinou procházející cizí pes.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.08.2025, 15:03:47
No říkaly jsme s dcerou, že si to musíme někdy zopáknout, ale babu necháme doma a vezmu Máťu, ten ještě v zoo nebyl.
Proboha, teď jsem si všimla, že jsem napsala “babu necháme doma”…ulítlo mi tam písmenko, chtěla jsem napsat babču…aby s nikdo nemyslel, že jsem krkavčí dcéra a nazývám svojí maminku babou..😴
No a dneska jsme udělali jen takovou kraťounkou prochajdu a trošku jsme se cachtali v potoce. Máťa teda překvapil…toho jsem v potoce pak pustila na volno a fakty si to užíval…lítal vodičkou a prej super…
Cestou k čvachtacímu místečku jsme potkali takovej starší pár s takovým menším černým pejskem…no jak mě a medvědy viděli, tak se teda zarazili…říkám, že se nemusí bát, že mám hodný psy, ale viděla jsem jak váhají a vedle stezky byla zrovna loučka, tak jsem na ně houkla, že počkáme stranou až projdou….no když jsem se otočila zpátky k autu, tak jsem se bála, že se na konci cyklostezky ti lidi otočí a potkáme je cestou zpátky a třeba v místě, kde nebudu mít kam uhnout, tak jsme to zpátky vzaly po silnici…no ty lidi jsme potkali skoro už u auta v místě, kde cyklostezku a silnici dělil asi 1,5 široký pás s vyšší trávou…tak jsem šoupla psy k noze a prošli jsme kolem a pán říká “jste měla pravdu, oni jsou fakt hodný”…tak možná prostě nemaj s velkými psy dobrý zkušenosti a nebo prostě když lidi vidí ženskou a dva velký psy, tak to v nich vzbuzuje asi obavy…nevím…nicméně pokud vidím, že to pro ty lidi není úplně komfortní, že u nich vzbuzujeme nějakou obavu a mám kam uhnout, tak prostě uhnu…