Aktuálně: 2 663 inzerátů263 473 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 10:00:30 xxx.xxx.221.216
assil:

Nemyslím si, že by to bylo pro ni dobré, protože by tam byla sama a pes bez smečky podlě mě nic moc. V tom Rumunsku jich určitě bylo pohromadě víc.

Bohužel tohle nemá dobrý řešení a ti co ji sem dovezli mají teda dost máslo na hlavě.

Jasně, pes je smečkové zvíře…ale v tomhle případě těžko říct, jestli je jí líp samotné a nebo ve smečce lidí…

Jako fakty holce budu držet pěsti, aby jí její lidi přesvědčili o tom, že je fajn žít s lidmi a mít se vzájemně rádi…

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 08:49:03 xxx.xxx.221.216

Tak když opomenu to, co jak chutná a podobně…a budu v situaci, kde je to otázka života a smrti…třeba sníst koně, psa…jo klidně medvěda…tak si myslím, že v takové situaci sní člověk asi cokoliv…byvím se jen o jídle, pokud bych měla zvíře zabít osobně, tak chcípnu hlady…

Jsem akvarista…občas se stane, že je potřeba nějakou rybu utratit, aby se netrápila…já rybu dám do sklenice, kde je minerálka s ledem…ve své podstatě to má za sebou třeba po dvou nadechnutích…..vím, že je to humánní, vím že to musím udělat…ale upřímně je mi z toho zle ještě tejden…

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 08:40:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 29.05.2025, 23:51:55

Upřímně, zrovna v tomhle případě je mi feňule normálně líto, zas jí někam zavřou a budou jí “nutit” žít život rodinného psa. Myslím, že je spokojenější “na útěku”.

Přijde mi, že by pro ní bylo ideál žít jako ty kočky, které se drží v nějaké lokalitě a lidi je tam krmí….myslím, že by byla schopná žít někde lokálně…a přitom by měla zdroj potravy, který by jí na tom místě držel….

Ale chápu, že je to sci-fi. Je mi smutno z toho, že zrovna tahle psí holka měla t smůlu, že jí někdo musel zachránit.

Sardullah
Sardullah 29.05.2025, 23:12:30 xxx.xxx.221.216

Stejná látka jako chemická kastrace u samců….  moje známá měla dvě feny berňáka a psa…někdy v budoucnu chtěla štěňata…ale ještě to nebylo na pořadu dne a tak to holkám nechala aplikovat, aby nemusela při hárání oddělovat. Feny už se nikdy nerozháraly.  … nevím jestli náhoda, špatná konstalace hvězd, že to potkalo obě. Nicméně  pak litovsla, že do toho šla.

Můj veterinář jí schodou okolností jezdil ke koním, tak když jsme tam na sebe narazili, ptala jsem se ho na to a říkal, že to pro feny důrazně nedoporučuje. …

Hele já nevím jestli to s tím mělo souvislost, ale na to, že psi většinu dne pobíhali po statku, protože samozřejmě museli u všeho asistovat… takže pohyb měli, tak obě holky byly dost obézní, ale jakože na můj vkus fakt hodně… oproti tomu psu, co byl založením žravá popelnice… ale nevím, jestli to mělo teda nějakou souvislost.

Sardullah
Sardullah 28.05.2025, 22:29:45 xxx.xxx.221.216

Moje kamarádka měla rotvičku.. mrtvičku měla čubinka ve věku asi 11 let, přesně si nepamatuju. Léky nevím, ale vím, že chodily na rehábka nějaký cvičení na míči a docela to pomohlo.

Držím pěsti, ať se to z toho vylížete co nejlépe🍀

Sardullah
Sardullah 28.05.2025, 15:24:38 xxx.xxx.189.104

Tak ohledně klíšťat, tak u nás teda bez ztráty kytičky já i psi…ani jedno zakouslý, ani jedno lezoucí 🤗

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 14:34:09 xxx.xxx.189.104
sutrik:

O víkendu jsem chtěla jet na první letošní túru s přespáním venku, ale předpověď nočních teplot mě zase odradila. Tak jsme si Bonnie udělaly jednodenní výlet pardubickou rovinou na výstavu voříšků i čistokrevných psů. A i když jsme jen přihlížely, nějaké fotky máme. A samozřejmě při oblíbeném plazení, protože tráva na fotbalovém hřišti byla podle Bonnie úžasná 😁

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Škoda, že jste se nezúčastnily…to by byl určitě titul 😎

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 13:31:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.05.2025, 12:56:29

Já teda nejsem odborník…ale myslím, že prostě někteří jedinci mohou být citlivější než jiní…je to jako u lidí.

Moje berberka jednou “objevila” na plotně pánev plnou teplého oleje, který tam čekal, až vychladne, aby byl slit do sběrné nádoby…no ani se potom neposejřila…

Někdy mi fakty přijde, že ..a teď musím zaťukat…my, co máme psy, kteří defakto jedí s námi lidmi, mimo extrémě mastných a nebo kořeněných jídel dávám defakto ochutnat od všeho, někdy fakty jíme společně a nic…a někdo se snaží krmit maximálně správně a tramtadadá a je z toho taková polízanice.

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 11:15:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.05.2025, 11:11:34

No jejda…no tak hlavně, že se to podchytilo…tak budeme držet palečky, aby to bylo v cajku co nejdřív…🍀

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 11:14:07 xxx.xxx.189.104
zjarda:

Já se do toho nechci montovat…

A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem  Zappe 

Ono jde o to, jestli má člověk k tématu co říct. Já třeba nejsem zkušený chovatel…ve své podstatě mám celý život andulky…korelu jsem měla jen jednu a byla to úžasňačka…žádný chov, jen na mazly. Ale uvažuju vážně o tom, že až už nebudu moci mít psi, tak si na důchod pořídím dvě korely…a tak ty informace a rady čtu, neboť nevím, co se mi třeba v tom budoucnu bude hodit. Třeba už právě proto, že svojí korelu jsem měla ze zverexu, ale v budoucnu bych si chtěla koupit mláďata na ochočení od chovatele.

A myslím, že takových lidí bude i víc…

Takže se nenechte otrávit…oni ti prudiči jsou tak nějak vidět nejvíc, ale opravdu jsou tady i slušní lidé, kteří možná k probíranému tématu nemají co říct, ale informace je zajímají.

Ono to není jen tady…jsem pejskařka a tak vím, jak ty diskuze kolikrát vypadají…často vypisuju stále stejné základní věci dokola…a nepíšu je pro zdejší registrované diskutéry, protože vesměs ty zkušenosti tady všichni máme…teda ty základní určitě, ale vypisuju je zas a znova pro lidi, kteří třeba i v budoucnu navštíví tento web a budou informace hledat a k něčemu jim to třeba bude.

Navíc vím, že je spousta lidí, kteří z různých důvodů do diskuzí nepřispívají, ale čtou je a bylo by škoda, kvůlivá prudičům, co se baví tím, že trolí, aby ti slušní o to přišli.

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 06:18:31 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Fci nemá patent na ty jediné správné pp

Bože, tak si kupte krémovýho jezevčíka s papírama od jiné organizace než FCI…. nám je to tady fakt šumák…

Úvodní dotaz zněl jasně… jestli tady někdo chová krémovýho jezevčíka a jak je to s touto barvou v ČR a na to bylo slušně odpovězeno.

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 21:58:06 xxx.xxx.221.216

Já se do toho nechci montovat…ale nedá mi a musím napsat, že pro někoho to význam má. Možná ne pro tazatele, ale jsou i tací, kteří se diskuze sice nezúčastňují, ale čtou jí a jsou rádi, že právě zkušení chovatelé jsou ochotni poradit.👍 

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 19:31:27 xxx.xxx.221.216

Upřímně ať si každej pořídí co chce…myslím, že v této diskuzi bylo řečeno, kde by se dal krémový jezevčík sehnat…také, že u nás tahle barva není uznaná. Dál se asi shodneme na tom, že pokud nemá štěně průkaz původu, tak není jak ověřit (možná nějaké testy DNA), zda se jedná o čistokrevné zvíře a není to jen povedený kříženec, což je asi nic proti ničemu, ale nebudeme se potom bavit o čistokrévném jezevčíkovi.

No a máte pravdu, množky budou vznikat bez ohledu na poptávku po krémovém jezevčíku…na druhou stranu, pokud množky zaznamenají poptávku po krémových jezevčících, tak určitě vyrobí zaručeně čistoktervná štěňata, aby uspokojili poptávku.

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 18:11:58 xxx.xxx.221.216

Já jsem typ člověka, co teď hned potřebuje nové štěně, protože mu ten předchozí odešel do psího nebe a já to psychicky nedávám…no ani tak to není, že uvidím štěně v inzerci, beru prachy a jedu aniž bych si cokoliv zjistila. 

Akorát Jessinka byla to, co by být nemělo…jedu se kouknout a poňufat ke známým se štěňaty…kdyby byly k odběru hned, tak odjíždím rovnou s ní….ale i když to u nás nedopadlo, tak i u Jess u bezpapošky Jess jsem přesně věděla, po jakých rodičích je…a vyrostla z ní “kavkazanda” tělem i duší…úžasňačka…kavkazanda hodně v uvozovkách, protože za jejího tátu bez PP, bych ruku do ohně nedala, že je čistokrevnej. Ale tak nějak se přeci jen do toho kavkaze nakonec vyloupla.

Jinak doma jsem pejskař já, já si neumím představit život bez psa…takže je fakt, že můj manžel ty “znalosti” a povědomí mít nemusí. On totiž naše psy miluje, ale kdyby si měl pořídit psa sám a opravdu se o něj starat a vychovávat, tak vím, že by to nedal…on je jen na to mazlení a rozmazlování…a já na tu komplet péči, výchovu, procházky, veteriny ..no prostě vše…

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 15:22:21 xxx.xxx.221.216
Ph:

tak člověk trušku v obraze si právě vyhledá informace

problem je prave to “byt trosku v obraze” . Bez dalsich znalosti to uz moc  rozlisit nejde, co je pravda a co vymysl. 

I jen jednotliva plemena maji specifika - kde a co hledat, co je dulezite. 

Myslim si, ze kdyby by u toho inzeratu s shibou nebyla cena, ani by vas nenapadlo patrat, jestli je pravdivy 😇

Kdyby u toho inzerátu byla odpovídající cena, tak se nad tím asi opravdu nikdo nepozastaví… alespoň si nemyslím, že lidi zde ověřují každý normálně vypadající inzerát.

Ale jde o to, že jakmile bych se poohlížela po štěněti šiba inu, tak na to, že to není cajk, zrovna u tohoto inzerátu bych přišla na první dobrou.

Ale můj muž je typickej člověk, co by na to asi skočil, nic by neověřoval…

Když jsme se rozhodli koupit berňuchu, tak jsme bohužel byli v pořadníku na psa samce až čtvrtí a narodil se jinej pejsek. Můj manžel nechtěl čekat na další vrh a tak, když narazil na FB na inzerát na štěňata, tak se do Matěje zamiloval podle fotky… já byla ta, co řekla fajn, ale musím se kouknout na jeho rodokmen, příbuzenstvo, hlavně kvůlivá zdraví… přeci jen je to berňák a opravdu jsem týden hledala informace o všech dohledatelných příbuzných a o chovce.  … a můj muž se mě furt ptal, jestli už jsem štěně zarezervovala a já že ještě ne a on proč ne…co o něm furt hledám.

No a třeba pyrenejka se k nám dostala náhodou po zrušené rezervaci, takže tam jsem měla taky týden na to najít si info, než zaplatíme zálohu…

Před tím jsem narazila na štěňata pyrenejců.. dle inzerce otec import Francie junior šampion, matka pracovní fena na farmě, štěňata socializovaná s dětmi, se zvířaty… značka ideál… první co mě zarazilo bylo, že měli několik volných fen v době, kdy o štěňata byla nouze a feny nebyly volné vůbec a za druhé cena byla cca o 10tis nižší, než obvyklá u tohoto plemene… po dohledání infa bylo jasné proč… ale zase… můj manžel řekl super… ještě ušetříme, tak jedeme pro štěně.

A to můj manžel žije pod jednou střechou s pejskařkou a psi už màme kontinuálně 35 let, tak by člověk řekl, že by mohl být trošilinku v obraze.

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 13:19:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.05.2025, 11:56:51

Jasně… na doporučení by to bylo fajn, ale jsou lidi, kteří nikoho neznají… a doporučení je tedy sci-fi. 
Samozřejmě taková sázka na jistotu by bylo sbalit se, navštívit výstavu, omrknout psy a získat nějaké kontakty… ale to taky každý nedělá.

Nicméně i když je inzerát sofistikovaně napsaný, tak člověk trušku v obraze si právě vyhledá informace… ano chovka uvedená u jména feny existuje, ale vůbec nechová šibiny, v seznamu registrovaných chovek šibin vúbec nejsou chovky uvedených rodičů… i kdyby byla uvěřitelná cena, tak vím, že tady něco kurňa smrdí a jdu od toho.

Ale tohle běžná populace nedělá, lidi naprosto věří všemu, co je napsané v inzerátu, co jim nakuká prodávající… nic si předtím nezjišťují, nesnaží se nic ověřit…to začnou dělat, až když je štěně doma, prachy v nenávratnu…a objeví se problém …. to se potom gůglí a fejsbukuje o sto šest…

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 20:41:54 xxx.xxx.221.216
Dafi:

dnes kolem řeky Moravy kousek,pak Těšánky…,odpo veget a Bettynka včera šestnáct let

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Betynka měla narozeniny, my máme přání jediný … hodně štěstí hodně zdraví… hlavně to zdraví…🌷🍀

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 19:50:26 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 25.05.2025, 19:01:48

Taky jsa paprikama čekala…a taky budu vysazovat zítra…už to vypadá, že mrazíky jsou za námi.

Ty devadesátky musely bejt mazec…umím si to představit..👍