Aktuálně: 2 330 inzerátů269 961 diskuzních příspěvků19 347 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 21:54:44 xxx.xxx.221.216

Já budu mluvit sama za sebe…je fakt, že u pyrenejky jsem RTG nedělala a to přestože se dočítám, že tohle plemeno má problémy s dysplazií. Ale já jsem člověk, kterého hodně ovlivňují informace od majitelů a jsem na FB ve skupině pyrenejců a nevidím, že by se am nějak často řešila dysplazie…resp. nemůžu si vzpomenout, jestli jsem to tam za tu dobu, co mám Ginu vůbec viděla.

No a u berňuchů ve skupině, tam problémy s klouby vidím každou chvíli …takže u berňuchy jsem RTG dělala tak nějak pro můj klid….nevím, jak jsou na tom Matějíčkovi sourozenci, jen jsem zaznamenala jeho bratra, ten je uchovněnej a klouby na jedničku s hvězdičkou…teda vlastně na nulu…přiznám se, že je to asi hlavně z toho důvodu, že vím, co mám za plémě a tak jsem lehce paranoidní…takže bych letos ráda nechala preventivně vyšetřit ledviny a srdce…na rakovinu jsem bohužel krátká, tak to musíme nechat na vůli boží…

Kdybych se měla rozhodnout zpětně, tak bych RTG  asi udělala i u pyrenejky, hlavně jsem netušila, že bude tahle obrovská (i když mohla jsem to po tý kastraci čekat, berberka Sára měla stejné proporce), ale už je jí 5 let a už se mi do toho nechce.

Co se týče narkózy u pyrenejců, tak Gina měla jednou při kastraci a bez problémů…nějak jsem ani tuhle informaci nezaznamenala, že je naróza u PHP problém, ale nerozporuju, že to tak být nemůže.

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 16:42:29 xxx.xxx.189.104
kometa:

Já myslím za ostatní. Protože ne vždy platí - čistému vše čisté.😉

Vím, že je pták Pica pica i syndrom PICA.  Ale stejně ta asociace…

Pica sem pica tam…to je ještě zlatý.

Když já si vzpomenu na éru pokémonů, tak první stadium Picachu je Pichu (čte se Piču) a není nad to, když děcku zakoupíte v trafice kartičky pokémonů…ono to tam rozbalí a na celou trafiku nadšení zvolá “jé mamí, já mám Piču”😴

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 16:07:30 xxx.xxx.189.104
impact:

Mě přijde úplně absurdní slevovat ze svých nároků na nové majitele jen proto, že má někdo na internetové diskuzi jiný názor… Ti lidi si k Vám stejně štěně koupit nikdy nepůjdou. 🙃

Mě to pořád přijde absurdní to tady řešit…chovatel si to může dát do smlouvy a kupující to bude akceptovat a nebo půjde o dům resp. o chovku dál…není co řešit…a jak je vidět, štěňata i s takovou podmínkou ve smlouvě jsou normálně prodejná.

Já sama za sebe bych to uvítala…alespoň bych si ty rentgeny nemusela defakto platit ze svýho.  Takže mně to od Sarah přijde fér…vždyť ty zájemce fakty nikdo nenutí si koupit štěně od ní…

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 15:58:05 xxx.xxx.189.104

Hele holky já teda naštěstí (musím zaťukat) plotýnky v cajku, ale tak si říkám, že když už je takovej posun, tak to už se asi jinak než operací vyřešit nedá…nebo jo?….v každém případě do nějakého vyřešení by bylo fajn dostat nějaký super drogy, aby se s tím dalo fungovat.

Tak když nebudu brát nějaký injekce, infuze, tak nějakej fakt dryják… Tramal nebo Vicodin…

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 15:54:11 xxx.xxx.189.104

Dámy…to je vidět na co myslíte😂…vidím “pica” tak jo, neobvykle napsáno foneticky, ale nějak mě to netrklo….

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 15:45:42 xxx.xxx.189.104

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ze-vzteku-vyhodil-psa-z-okna-v-patem-patre-za-tyrani-chce-poslat-zalobce-jeho-majitele-do-kriminalu-40516967#utm_content=ribbonnews&utm_term=ZE%20VZTEKU%20VYHODIL%20PSA%20Z%20OKNA&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

státní zástupce jako trest pro Bedřicha Filipa (39) z Karlových Varů dva roky vězení

No tak to bych byla fakt překvapená, kdyby konečně někoho odsoudili natvrdo…

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 15:13:22 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.04.2025, 15:01:54

No to je druhá věc…věděla, že honí srnky…fakt by mě z takových lidí šlak trefil, hlavně, že ty její borderky jsou nejšikovnější a umí tři zadele triků, ale přivolání od zvěře nic…ale na volno je pouštět ano. Kurňa, buď má pes přivolání nebo ho povelem jsem schopná stopnout a můžu ho mít na volno a nebo přivolání nemá, tak potom nemá na volno co dělat a přivolání je u mě pouze, když pes poslouchá na stopro…ne že z 10 přivolání pes přijde 9x…takhle to má Gina a bez stopky ani ránu a to ani zvěř nehoní, lidi si nevšímá, cyklistů si nevšímá, to si jenom odkluše…no to ani není odklusání, ale rychle odchází a nereaguje na povel,  klusat začíná, až když já klusala za ní, očmuchat křoví daleko ode mne a sama se i vrátí a nebo počká…ale to je prostě nepřijatelné.

Ne už to nebudu komentovat, se mi z toho otvírá kudla v kapse. 

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 14:54:15 xxx.xxx.189.104
acher:

Tak to mělo štěstí.Kdyby u těch border nebyla už panička,tak jsem na ně pustila Alana,on jak něco brečí,tak to hned brání.Jenže takhle jsem měla obavy,že to špatně vyhodnotí a napadne i paničku. Neměla jsem ani mobil u sebe.

No myslím, že Gina by jim to šla hnedkoňs vysvětlit, má to stejně jako Alan…nevím, kdyby to srnče takhle naříkalo, jestli bych jí vůbec udržela, možná by tam doběhla se mnou v závěsu v poloze ležícího střelce. Ona je matka terezoid, ochránkyně všech mláďat na planetě a už jsem jí párkrát viděla přepnutou do bojovýho módu, když měla pocit, že nutně potřebuje zachránit tu plačící děcko, co dostalo od mámy na zadel…tu štěně čivavy, kterého páníček jen zvednul ze země a ječelo jak píchlé tele…ale to Ginu nezajímá, brečí mládě, tak hrrr na agresora dle hesla “nepřítele se nelekejme, na přesilu nehleďme”

By mě fakt zajímalo, co by majitelka border útočících na srnče dělala, kdyby si to s nima přiběhla vyřídit moje bílá medvědice… 

Jako já dokážu pochopit, když se něco takovýho stane poprvé…do té doby spolehliví psi a najednou zkrat…jako nemělo by, ale stalo se….ale jak je možný, že panička i po tomto incidentu nechá psy pořád běhat na volno, bez jištění nebo minimálně bez náhubků….to mi rozum nebere.

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 13:41:22 xxx.xxx.189.104

Akvárko bych určitě pořídila s krytem, protože se defakto nadechují nad hladinou a případný studený vzduch jim nemusí dělat moc dobře.…teoreticky není potřeba žádná technika, snad mimo topení, pokud je potřeba. Ale tak jasně svítíme, abychm na rybky viděli a filtr taky není k zahození.

No a teď k té obtížnosti chovu a snášenlivosti….to je moc obecný dotaz, až vyberete konkrétní labirintku, tak se můžeme pobavit o tom, jak je ryba náročná, snášenlivá a jaké jí zařídit akvárko.😉

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 11:39:54 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Pár labutích fotek od syna

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Synátor dělá krásný fotky…👍

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 11:28:06 xxx.xxx.189.104

Debulové jsou všude a odnášejí to ti slušní a je jedno, jestli se jedná o myslivce, pejskaře, cyklisty, řidiče…lidi pak mají tendence házet všechny do jednoho pytle.

Takže si myslím, že myslivci nebudou vyjímka a myslím, že spíš jde o osobní zkušenost…u nás jsou myslivci jako paní Colombová…za třicet let, co tady bydlím a se psy chodím na louky, do lesů, kde je několik posedů, jsem nepotkala ani jednoho a ani jsem neslyšela, že by měl s myslivci u nás někdo nějakej problém.

Nemáme v krajině vrcholové predátory, těch pár vlků to rozhodně nevytrhne a je teda na nás lidech, abychom regulovali stavy zvěře…no a z tohoto hlediska tu myslivost prostě potřebujeme. Nemám ráda lov, nechápu, jak někdo může mít potěšení a radost z toho, když střelí živého bezbranného tvora….ale přesto všechno vím, že je to potřeba, protože příroda tu regulaci v našich podmínkách sama nezvládne.

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 00:10:37 xxx.xxx.221.216
Lupus4:

Co je na tom božího - zbytečně trhat kytky ?

No myslím, že  těch pár pampelišek není tragédie. Kolik lidí likviduje na svých zahradách pampelišky jako plevel… já, pokud mi nějaká vyrostla, tak jsem z ní měla radost a nechala jí v trávníku… tak když nic jinýho, tak jsem snad vykompenzovala těch pár, co bylo utrženo. 

A slibuju, že až bude k dispozici pampeliškové chmýří, tak se pokusím vypěstovat na zahradě nějaké žluté krasavice.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:35:13 xxx.xxx.189.104
bambule:

Musim se pochlubit, za poslední dva dny jsme s Bambulí proťapkali bezmála 20 km (chybí nám 300m). Počasí ji nesmírně vyhovuje, i když dnes bylo obzvláště větrno. Jsem na ni tak moc pyšná, když si vzpomenu, že před rokem bylo ve hře i možnost jejího uspání. Snad nám to ještě nějaký čas spolu vydrží. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jé…Bambulka s pampeliškama je boží 🤗

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:34:25 xxx.xxx.189.104
Fiona Praha:

Proč? Chcete si tam něco koupit? 

Myslím, že ohledně Temu byla nějaká reportáž na ČT1 v černých ovcích, že se potom nějakým lidem ztrhávaly z účtu prachy, ale v praxi neznám nikoho, komu by se to stalo.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:32:55 xxx.xxx.189.104
Doron:

Já taky s rentgenem váhám, ve smlouvě ho tedy nemáme, ale myslím, že chovatelka by ho chtěla, tak to naznačovala..

Kdyby to bylo bez uspání jdeme hned, on by i spolupracoval, peněz by mi taky líto nebylo..

Já teda Ginu zrengenovanou nemám, ale berňuchu jsem nechala, pro můj klid a vím, co mám doma za plemeno. Spíš si teď říkám, jestli jsem mu z jedný vody na čisto neměla nechat přišít žaludek kvůlivá riziku torze…

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:30:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.04.2025, 17:05:04

No jsou i chovky, které takový požadavek ve smlouvě nemají…alespoň já ani u jednoho ze psů nemám. Takže pokud se mi nelíbí podmínky, tak odeberu štěndo jinde. Já bych si třeba nevzala štěně, kde by byla podmínka uchovnit…resp. se o uchovnění pokusit. Nebo třeba i jen absolvovat svod.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:27:14 xxx.xxx.189.104
Fiona Praha:

Já často čelím tomu, že cítímsejakočivava a měljsembýtyork jsou uňafaní vy.sír.ači, kteří startují skoro na každého psa. Je to jejich povahový rys. 

No to je druhá věc. Ale to se týká malých psů obecně bych řekla…přijde mi, že majitelé v takových situacích v tom nechají psa vymáchat, maximálně ho chlácholí takovým způsobem, že to zní jako pochvala za to vyřvávání. 

A co mě pak točí nejvíc je, že jsou ještě na svoje minimiláčky hrdí jakože “hele náš Rambo (povětšinou mají pidipsi ještě nějaký drsňácký jméno) seřval rotvíka..to je hrdina a statečnej pes, že se nebojí ani takovýho velkýho psa”.

Povahový rys to teda je, ale tak max jejich majitelů.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:18:16 xxx.xxx.189.104
acher:

Tak to mám také kliku,že Alan není lovecký.Ikdyž jsem si to několik let myslela,ale nevím,co s ním udělá dvouměsíční péče manžela🤣.Jestli místo vychovanýho psa to zas nebude janek,co sleduje všechno,co se hne.

To Ginu si venku netroufne vést nikdo…ona je “slušně” vychovaná, ale jen když jí vedu já, jinak si úplně klidně táhne jak lokomotiva a vzhledem k tomu, že madam má 58 kilíček, tak si to nikdo nelajzne. Ale tak od toho mám berňuchu a když chce jít někdo na prochajdu se mnou, vyfasuje “normálního” psa. 

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:02:04 xxx.xxx.189.104
hmn:

to je pravda, tahání pastevecké holčičky občas boj je…😀😎

My to už naštěstí máme za sebou (ale tak do 2-2,5 let to byl děs)…teda neříkám, že si madam nezatáhne, ale je to spíš ve stylu “tý brďo, podezřelá osoba, dělej, jdeme je sledovat” takže nastane diskuze o tom, že já nikoho sledovat nebudu…potom stojíme a na sebe významně, urputně, někdy nasupeně hledíme…pak si teda Gina vzpomene, že panička ač nedůslednej, rozmazlovací, diskutovací měkoň, je v tomhle neústupná a dá si říct…ale když si vzpomenu na její dloooouhou pubertu, tak se mi z toho ještě dneska dělá mdlo…

Nej sranda je, že jsem Ginu naučila, že pokud zatáhne, tak jde automaticky ke mně, k noze a bohužel jsem jí naučila se k noze přiřazovat tak, že mě obejde (nevim, asi mi v tu chvíli vypadnul mozek, všechny psy jsem měla naučený na obraty u nohy)…super…takže si vysvětlíme, že teda nikoho sledovat nebudeme, ale madam má ocas nahoru a snaží se o sledovačku, alespoň na délku vodítka a zatáhne "jejda, já jsem zatáhla, takže honem (to honem je teda v jejím podání došourání se) k noze….no a takhle to udělá několikrát, než ztratí o sledování zájem. Což teoreticky vypadá jako super počin, v praxi to je trochu složitější, protože mám na vodítku ještě druhého psa, takže při každé její vracečce udělám šary-vary taneček, aby nebyli psi zamotaní. Už jsem si kolikrát říkala, že jí to musím odnaučit, resp. přeučit na obrat u nohy, ale jak to mám nacvičený, tak se na to nesoustředím a automaticky dělám tanyny….problém to je, když jde někdo se mnou…to je potom motanice a každou chvíli psy rozmotávám. 

Hele tahání už za sebou máme, ale teď si na tebe vždycky vzpomenu, protože ta potvora začala bejt lehací…tady si chci čuchat a nikam nejdu a támhle nejdu…zalehne a konečná…to je potom zkouška mojí trpělivosti…takže přemlouvám, pak jdu k ní, že jí teda drapnu za postroj a na ty nohy jí postavím a ta sviňucha se převalí na záda a prej se předveď ty Copeerfielde….tak tajně doufám, že jí to třeba přejde…😴

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 16:28:24 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.04.2025, 13:59:16

Ach jo…já myslela, že ti pomůžou alespoň nějak s tou bolestí. Plotýnky jsou svinstvo.