Já budu mluvit sama za sebe…je fakt, že u pyrenejky jsem RTG nedělala a to přestože se dočítám, že tohle plemeno má problémy s dysplazií. Ale já jsem člověk, kterého hodně ovlivňují informace od majitelů a jsem na FB ve skupině pyrenejců a nevidím, že by se am nějak často řešila dysplazie…resp. nemůžu si vzpomenout, jestli jsem to tam za tu dobu, co mám Ginu vůbec viděla.
No a u berňuchů ve skupině, tam problémy s klouby vidím každou chvíli …takže u berňuchy jsem RTG dělala tak nějak pro můj klid….nevím, jak jsou na tom Matějíčkovi sourozenci, jen jsem zaznamenala jeho bratra, ten je uchovněnej a klouby na jedničku s hvězdičkou…teda vlastně na nulu…přiznám se, že je to asi hlavně z toho důvodu, že vím, co mám za plémě a tak jsem lehce paranoidní…takže bych letos ráda nechala preventivně vyšetřit ledviny a srdce…na rakovinu jsem bohužel krátká, tak to musíme nechat na vůli boží…
Kdybych se měla rozhodnout zpětně, tak bych RTG asi udělala i u pyrenejky, hlavně jsem netušila, že bude tahle obrovská (i když mohla jsem to po tý kastraci čekat, berberka Sára měla stejné proporce), ale už je jí 5 let a už se mi do toho nechce.
Co se týče narkózy u pyrenejců, tak Gina měla jednou při kastraci a bez problémů…nějak jsem ani tuhle informaci nezaznamenala, že je naróza u PHP problém, ale nerozporuju, že to tak být nemůže.