Aktuálně: 2 330 inzerátů269 961 diskuzních příspěvků19 347 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 16:25:04 xxx.xxx.189.104

No ono mezi lidmi koluje hodně mýtů…jo ty bordery jsou klasika…nejchytřejší psi na světě, tak mají lidi pocit, že ti psi snad už od narození všechno umí…zase u čivav a jorků mi hodně jejich majitelů tvrdí, že jsou nečistotní, protože tihle psi to takhle mají…jako loužičky i exkrementy u dospělých zdravých jedinců jsou na denním pořádku a jejich majitelům to přijde normální. Jo a poslední bonbónek…tahající jakoraslteriér…tak toho nelze naučit chodit na vodítku bez tahání, protože je loveckej a tihle psi to takhle mají. No tak to jsem ráda, že Gina není lovecká, to by byl při její hmotnosti dost boj.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 13:28:12 xxx.xxx.189.104

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-plemene-bully-xxl-v-obci-na-prachaticku-roztrhal-sveho-pana-40516913#dop_ab_variant=1461501&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mi přijde, že s tímto plemenem jsou ty zprávy o napadení nějak často…teda alespoň co jsem tak zaznamenala třeba v Anglii.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 13:26:32 xxx.xxx.189.104
hmn:

jen tak (a není to dotaz od věci) - např. na Temu, nakupujete?

Já tam nenakupuju, ale můj kolega z práce si tam objednává něco docela často.

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 13:02:28 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Osvěta běží pouze v kruzích obeznámených. To si tady povídáme jen my. Stejně jako případy dobrými lidmi nakrmených koní, lam, ovcí… rotují převážně mezi chovateli, k laické veřejnosti to  dojede maximálně z televize dvakrát do roka. Kolikrát jste za poslední dobu v televizním zpravodajství v hlavním vysílacím čase zaregistrovali skutečně osvětovou reportáž o nákupu psa? Nene, to běží v pořadech jako Chcete mě a Kočka není pes, ale v Krimi zprávách uvidíte jen žháře a násilníky. Jinak řečeno osvěta mezi běžnou populací neběží. Nakonec kdo si pořizuje takhle psy? Mladí lidé. Ti dnes ani na tu televizi nekoukají. Kdyby se toho chytli nějací známí influenceři na instatvítfejsbůkách, možná by to k nějakému tomu mozečku doteklo, ale influenceři sdílejí momentálně hlavně jak si pořídili modré merle štěně a vše je růžové, nehezké věci a nedejbože že naletěli nějakému podvodníkovi, to už tam nenasdílí. A když už nalítli, tak sdílí pouze “to je zlý člověk” a nikoli “to jsem ale de**il, podívejte se všichni na mě, jak se to nemá dělat”.

No tak to máte pravdu.

Já jsem pořád za exota…to furt někomu vysvětluju, jak je to s nákupem štěňat…nebo těm, co psa mají a stěžují si na nějaký výchovný problém…pořád někomu říkám, že toho psa chápou špatně, že pes není člověk, že si jeho reakce vysvětlují špatně a že někdy je náprava špatného chování na týdny nebo měsíce…no nakonec si myslím, že jim jede hlavou myšlenka “no zase ta nafrněná PP fanatička, co sežrala Šalamounovo houno”

O krmení cizích koní atd…ani nemluvím….no tak hlavně, když mají lidi zážiteček, že?

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 12:11:53 xxx.xxx.189.104

Když se budeme bavit jen o eliminaci těch nechutných množek a eventuelně o překupnících, prostě o obchodě s psím utrpením a ne obecně o štěňatech bez PP….ono by možná stačilo, aby si zájemci o štěně nastudovali, jak standardně probíhá koupě štěněte a toho se drželi. Myslím, že už to by částečně pomohlo.  

Jenže to je sci-fi, lidi si to vygůglí, až když prachy odevzdali, štěně mají doma a je nějaký problém a pak fňukají, že je někdo podvedl.

Furt to omíláme dokola…kde není poptávka, není nabídka…

Já si pořád naivně myslím, že ta osvěta tady běží…každou chvíli na mě vyskočí nějakej článek na netu…každou chvíli nějaká reportáž v televizi a to ani nemluvím o tom, že pokud budu mít zájem si něco zjistit a zadám do vyhledávače “nákup štěněte” nebo něco podobnýho, tak tam toho na mě vyskáče bambilion…tak bych si myslela, že je situace lepší, ale v praxi, když se bavím s lidma, tak mi to zase přijde, že jsou všicí naprosto naivní a lehkovážní a nikdo nemá pojem ani dojem, jen vědí, že štěně z té nechutné množky by nekoupili…

Jsme zase u toho…když si chce někdo koupit mobil, pračku, vysavač…i blbou rychlovarnou konvici za pár stovek, tak to gůglí recenze o sto šest, jak o výrobku, tak o prodejci….ale u koupi psa? Výběr plemene…dle toho, co se mi líbí, ostatní kritéria mě nezajímají, pes jako pes…a o prodejci? to nemají informace žádné…

Prostě je to furt dokola a furt marný…

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 10:51:41 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

To by člověk neveřil, jaká je někdy radost z obyčejnýho 💩😀👍

Chtěla jsem napsat to samý 😂

Sardullah
Sardullah 09.04.2025, 21:01:58 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Já si už po zkušenostech na to beru vždycky nůž, horší je to potopení toho papírku na šňůrce, občas ho zapomenu podržet. 🙂

Na krabku beru rovnou ostrý předmět…po zkušenostech se šňůrkou kupuju buď sáčky, co šňůrky nemají a nebo jí utrhnu já, ještě před použitím.

Musím říct, že se pokládám za klidnýho člověka a když už klidná nejsem, tak zhluboka dýchám, počítám a pak teprve jednám…naučilo mě to soužití s mými psy…obecně psí se psími slečnami bych nikam nedošla a psí kluci by se mě báli…tak by člověk řekl, že ten klid, i když mě něco vytočí, mám nacvičenej….no a pak si člověk chce udělat čaj a zjistí, že léta praxe a odříkání jsou k ničemu…..

Sardullah
Sardullah 08.04.2025, 19:31:23 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Varaxi: Nějak nevím, co říct…

Zasmát se 🙂

Mně babička jako maličkaté při nemoci zpívala písničku:

V moři plavou sardele, 
velrybě u prdele,
velryba se otočí,
sardel strachy uskočí,
ty ty ty, sardeli, neplav mi u prdeli!

🙂

Koukala jsem, že existují i další varianty 🙂

Varaxi: v kontextu, že tohle rýmovačku odrecitovalo děcko, tak je to fákt ftipný 😄

Buggyra:

moje tchýňka naučila mého syna v té době čtyřletého:

Hovno, prdel, sračka to je moje značka,

hovno, prdel, kamení, to je moje znamení.

Já netušila, že vymejšlej takovýhle bejkárny a zjistila jsem to, až když jsme byli v nemocnici na Karláku…na dvoře tam měli pro děcka plastovou klouzačku a můj synátor se klouzal a do toho dost nahlas recitoval tuto rýmovačku…no to byla ostuda…synovi jsme teda vysvětlili, že ne všechna poezie je vhodná k prezentaci na veřejnosti a babičce jsme řekli “no babi…příště prosím i s poučením, kde se to může říkat…”😴

Sardullah
Sardullah 08.04.2025, 12:27:13 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Teď jsem byla doma, Mirďa se byl vyčůrat, po zahradě chodí se zájmem. Letargickej není, zbaštil pět košíčků kuřecího. Vývar uvařenej. Ale asi pije i vodu když čůrá. 

No hurá…🤗

Sardullah
Sardullah 08.04.2025, 12:21:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.04.2025, 08:32:39

Bobco, hlavně v klidu, nevymejšlej žádný bejkárny…úklid a jiné “důležité” práce počkají, nemají nožičky…holt budeš mít “televizní” a eventuelně “knížkovou pauzu. Třeba Gina by byla spokojená, kdybych měla takový klidový režim naordinovaný a ona by sde se mnou mohla válet u telky, ale to né, to má panička ”akční" období…tak buď likviduje džungli na zahradě a nebo šúruje doma. Já toho elánu musím využít, protože pak zase spadnu do stand-by režimu a neudělám už vůbec nic a budu zase čekat až to na mě přijde…a vím, že taková období trvají krátce a kurňa, potřebovala bych alespoň měsíc, ale myslím, že mám před sebou tak max týden ☹️ Ono je to pomalu horší, než když člověk nemůže fyzicky, protože to víš, že fyzicky můžeš, ale hlavu prostě nepřeperu….škoda, že to nemůžeme dát dohromady…tvůj elán a moje fyzično, byly bychom supr 2v1 😉

Jsem zvědavá, kdy se ti ozvou a jak ti bude od doktorů pomoženo…držím palce, aby to bylo co nejdřív 🍀🌼.

Sardullah
Sardullah 07.04.2025, 17:26:04 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Tak to vypadá na pořádnej zánět tlustého střeva 

Jejda…tak ať se nám ten náš krasaveček brzy uzdraví 🍀🍀🍀🍀

Sardullah
Sardullah 07.04.2025, 10:09:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.04.2025, 09:24:13

Útulkáče si nevezme… on si chce koupit čistokrevný štěně… množka? O těch jsem mu říkala, ale on přeci není blbej, z množírny si psa nekoupí. Překupníci? Ne, on by nenaletěl…

Holky ono je to těžký, on je takovej ten typ, kterej všechno ví, všechno zná, všude byl a tam kde nebyl, tam se chystá.

Upřímně bych byla asi ráda, kdyby si žádnýho psa nepořizoval. Ale obávám se, že když mu nevyjde tohle štěně, tak si na bazoši najde další inzerát.

Sardullah
Sardullah 07.04.2025, 09:01:19 xxx.xxx.221.216

No on si to představuje tak, že teriér bude odhánět mývaly a lišky… on chová i slepice a taky byly nějaký ztráty. Ale ta představa je taková… dám teriéra na pozemek a on se o to postará a bude klid. Nechci ani vědět jak ho vychová…. ovčoun ten základ zvládnul za pochodu, ale na prochajdy se s ním nechodí, protože táhne, když ho pustěj, tak pess jim zdrhne a pak ho tři hodiny hledaj, socializace nula… no a juchů, s tímhle stylem výchovy štěně teriéra a i když bude bez papírů, tak nějaký teriér tam bude. Upřímně si ani nechci představit, co nastane, když zahrdlí nějakou domácí zvěř.

Štěně měl odebírat teď někdy a upřímně ani nechci vědět, jestli ho skutečně má, protože o něm bude povídat a říkat mi jak ho vychovává a mě se z jeho světanázoru na psy otevírá kudla v kapse.

Sardullah
Sardullah 06.04.2025, 16:10:19 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Každý, kdo koupí bezpapíráka, je viníkem.  

Můj známý…pán už téměř v důchodovém věku…psy měli vždycky - na hlídání, neříkám, že u něj psy nějak trpí, ale defakto je tam od toho, aby hlídal, nic se s ním nedělá…ale mají ho rádi a vzhledem k tomu, že tráví prací kolem domu a zvířat dost času, tak pes není jak kůl v plotě osamělý venku.

Ten pes je postarší německý ovčák…před pár lety, jsem tomu známému rozmluvila krytí, resp. aby nehledal svému psu bez PP nevěstu, že i když jemu připadá pěknej, tak není potřeba produkovat další vlčákoidní štěňata, že jich je všude hafec.

Před měsícem mi sdělil, že si jede na Moravu pro štěně ohaře, protože mu mýval chodí na holuby a jeno ovčouna to vůbec nezajímá, tak aby ten lovecký pes odháněl tuhle zvěř…a vzhledem k tomu, že vím, že on by za psa nikdy nedal bambilion a že to teda bude ohař bez PP z inzerátu z bazoše, plus ještě chudák ohařoid, protože s ním nikdo pracovat nebude, tak jsem do něj hustila horem dolem…no ale on samozřejmě všechno tohle ví, ale stejně pro štěně jel…nepřivezl si ho jen proto, že prodávající měl po telefonu různé výmluvy, jakože štěně teď není na domluvené adrese, že ho hlídá někde jinde máma, protože oni museli někam odjet a že budou na adrese až později odpoledne, pak to ještě posunovali a mému známému došla trpělivost a odjel bez štěněte. Pak mi říkal, že na bazoši na to samý štěně (dle fotky) viděl zase jinej inzerát za jinou cenu….tak si říkám, alespoň, že to tak dopadlo…no a za týden ten dotyčný přišel, že si pojede pro štěně jagteriéra, že ten bude na toho mývala lepší a zase bez PP a pán je dává za malej peníz, protože se mu těch štěňat narodilo hodně….takže zase přednáška z mé strany a je to marný, je to marný, je to marný….já jenom bezmocně skřípu zubama a nejraději bych dotyčného vzala palicí po hlavě, aby se mu rozsvítilo. Jako jsem člověk, kterej nic zlýho nikomu nepřeje, ale přísahám, že po té snaze mu to vymluvit, mě napadlo “kdyby tě tak sežrat chtěl”

Chci tím říct, že někdo možná štěně bez PP koupí z neznalosti, ale jsou lidi a není jich málo, kteří ta rizika znají a stejně štěně koupí, protože je by nikdo nepodvedl, oni jsou na to chytří dost a papíry nepotřebují, protože na výstavu chodit nechtějí.

A nemusím chodit daleko, moje příbuzná má už 4 čivavu bez papírů (ty 4 čivavy má současně)…a je to žena mladšího středního věku…no sem tam nějaká patela není v cajku, ale co už…operace vyjde víc než kolik ušetřili na bezpapírákovi.

Já bych ráda řekla, že povědomí lidí se zlepšuje, ale pak když to vidím a slyším kolem sebe, tak je to z mého pohledu boj s větrnými mlýny….ach jo.

Sardullah
Sardullah 06.04.2025, 10:48:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.04.2025, 08:31:51

Tak jsem ráda, že je na tom je snacha takto.

Spíš mi teď děláš starost ty…😴

Sardullah
Sardullah 06.04.2025, 10:46:20 xxx.xxx.189.104
Bobca:

Ti psi na gauči nemají chybu🤭..kotě s krabicí..Max miloval krabice🤗…mě už dlouho nic nepřišlo😟

Ti psi na gauči nemají chybu

A proto my máme v obýváku dvě rohový sedačky a jednu dokonce permanentně rozloženou, protože všicí rádi u televize ležíme, tak abychom se ke psům nějak poskládali😛

No a to kotě s krabicí…to si myslím, že většina koček…moji dva kocouři to taky milovali..😎