lupus4:botička a mast to spraví, Anča po vyříznutí kuřího oka to měla horší a cca za 14 dní byla OK
No tak pozor…na tý fotce to je ale dámička 👍❤️
lupus4:botička a mast to spraví, Anča po vyříznutí kuřího oka to měla horší a cca za 14 dní byla OK
No tak pozor…na tý fotce to je ale dámička 👍❤️
Vahine:Jenom nápad. Když mi po stehách rupnul prst, pomohly “mašličky” z náplasti a obden opatrně sundat, vyčistit a znovu a ochranu na to. Já vím, pes furt po noze šmajdá, ale přes noc třeba by to hojení podpořilo? Je to blbost?
Chudák, to bolí hodně 🌷
Nevenčím, ležím s horečkama….🤕 páneček to fláká, ale jsem ráda, že mám zastání 🙏
Tak přeju rychlé uzdravení🍀…mě se chřipka držela asi deset dní…ne teda horečky, ale únava byla obrovská.
Zraněný polštářek je moje noční můra😴…tak přeju, aby to co nejdřív bylo v pohodě…🍀
Já teda dávám preventivně hydrolyzovaný kolagen…ale upřímně spíš si myslím, že pro můj dobrý pocit.
Chodím se synem na revmatoligii a když se bavím s doktorem o nějakých preventivních doplňcích stravy na klouby, tak i on říká, že to je spíš pro dobrý pocit, než aby to mělo nějaký zásadní účinek…tak si myslím, že u psů je to podobně.
Ono s tou prevencí je to přesně o tom, že člověk prostě neví, jaký by byl stav bez toho pojídání preventivních přípravků na klouby…já si teda zcela upřímně myslím, že podstatně větší ne-li zásadní vliv na klouby má obecně genetická výbava jedince a přiměřený nebo naopak nepřiměřený pohyb a možná strava…že pak je dlouho, dlouho nic a pak nějaký nula nula prd procenty budou ty prevence na klouby..
V loni jsem měla poslední- třetí dávku - vše bez reakce.
Pro zajímavost, četl jsem že růžkatec (Ceratophyllum demersum) je schopen v době vrcholné vegetační fáze a v příznivých podmínkách přirůstat až o šest cm denně a to na všech vegetačních vrcholech jedné rostliny.
Tak to potvrzuji…se mi chlapec nějak rozjel, co tejden vyhazuju půl kýble, už to nikdo nechce ani zadarmo. Asi jde na něj jaro bo co…protože pak mám období, kdy přirůstá úplně minimálně, ale teď se fakticky splašil.
To není náhoda…alespoň z mého pohledu…čím víc rovnováha v akvárku, tím míň problémy typu slepá hladina, zákaly, řasy…a plovoučky toho dost spotřebují, takže pak toho v akvárku neplave tolik…tím myslím nadbytečné živiny…
Myslím si, že pokud člověk nefláká údržbu, nemá přerybněno a pod. tak povlak na hladině je klasická nemoc akvarijních čerstváčků…kolikrát fakty stačí mechanicky odstraňovat, víc čeřit hladinu a prostě počkat, až se nám akvárko pěkně zajede….
Věřím…tolik zkušeností nemám, jen asi 4-5 let a už je to drahně let…
Přijde mi, že my lidi máme ke koni často intenzivnější vztah než kůň k nám…jako holka jsem chodila do jezdeckýho oddílu, byla jsem tam denně, denně u “svého” koně…ale když jsem třeba byla nemocná a týden se neukázala, tak koni bylo naprosto jedno, že se o něj postaral někdo jiný. Nikdy jsem si nevšimla, že by některý z koní byl nějak smutný z toho, že se kolem něho nemotá “jeho” človíček…i když možná existují i vyjímky.
Nikdy se mi nestalo, že bych po tom týdnu nemoci dorazila, šla pozdravit koně na pastvinu a že on by ke mně letěj jak blázen “no konečně jsi tady, mě už se stýskalo”, tak jako je to třeba u psa…spíš to bylo jakože “no ahoj…máš něco dobrýho?” A to byl boxový kůň, takže ta interakce se mnou byla intenzivnější a každodenní.
Jo jako první pomoc ty papírový utěrky…já používala i čerpací hlavu k většímu pohybu hladiny hlavně z důvodu lepší výměny plynů…u mě to byl problém u jednoho nově založeného akvária…řekla bych, že primárně způsobeno ještě nerovnováhou v nádrži.
Obecně povlaky nebo chceme-li slepé hladiny…nebo obecně problémy v akváriu…jde o to, proč se tak děje…mechanicky odstraním následky, ale ne příčinu…
Ono se dá také využít skimmer jako náplň s filtrační vatou nebo jako výstup z filtru se dá použít rozstřikovací rampa.
Pokud akvárko není žádnej čerstváček (i třeba několikaměsíční), tak to klíďo může způsobovat nějaké krmivo, hnojivo, může to být způsobeno přebytkem živin…často je vidět i šneky v akvárku, že o takovou hladinu mají zájem…
Může to taky způsobovat nějaký kořen nebo jiná dekorace. Zásobní substrát…
Seachem Pristine vyzkoušenej nemám, ale fungovat by to mohlo…i přesto bych se pak zamyslela nad provozem akvária…jakože nemám přerybněno, nepřekrmuju, je dostatečná údržba akvária, neprovádím v akvárku pravidelně hlubokou orbu, nešťourám se moc často ve filtru…atd atd
No však on se chlapec rozkouká…teď je to pro něj nové, ale za chvíli to bude suverénní frajer😉
Když kolikrát v telce vidím úvazy bull psů….řetěz jak na mamuta s obří karabinou…poněvadž ti psi pak permanentně posilují…je mi z toho hodně smutno.
Xerxova:teď jsme se Yodovi smáli hodně a nahlas. Chudáčka přepadla venku děsivá věc… Svazek nafouknutých různobarevných balónků (asi 10 kusů) už se jen povaloval po trávníku. Yodu to zaujalo, šel to prozkoumat… ale zlomyslný vítr je rozkutálel velmi rychle směrem k nebohému psíčkovi… Ten zdrhal a přitom děsně vrčel… ale ocásek měl až pod bradou 😄
Chudinka malej…doufám, že jste těm balónkům pořádně nabacali, protože to se nedělá strašit Yodouška…kurňá, kde je potom image tý rozvážný dogy…😇
😂😂…to nejsou vtipy…to jsou životní moudra a svatá pravda…si mě zase pobavila..😂
Tak já teda nemám zkušenost s odchovy…jestli se někdy něco rozmnožilo, tak to požraly ty “piraně” co mi plavou v nádržích…
K chování pancéřníčků se mohu vyjádřit k druhům kropenatý, panda, zelený…
Tito pancéřníčci se drží ve skupinkách, alespoň v mých nádržích…jo jasně, jsou vidět i samostatně, ale spíš je to takový “jsem si odplaval něco prozkoumat a zase se vrátím”…na pandičkách a zelených je vidět, že společnost svého druhu vyhledávají…většinou jsem měla hejníčka po 8 jedincích. Jednou se mi do akva omylem při koupi v obchodě dostal pancéřníček skvrnkatý (Corydoras leucomelas)…byl teda jeden jedinec s osmi pancéřníčky panda a ten s nimi hejno nedělal..plaval si sám…tak já jsem cíťa, tak jsem mu jela dokoupit kámoše a ti potom tvořili hejníčko…ale tak nějak obě hejníčka si “hrály na vlastním písečku”…mimo krmení, to je šrumec všeobecně.
Pancéřníček kropenatý je taková kapitola sama pro sebe, on je to taky takový obřík mezi pancéřníčky…těch 15 cenťáků naroste stopro…z mého pohledu to teda není hejnová ryba…je jim úplně šuma fuk, jestli mají vedle sebe kolegu stejného druhu, přijde mi, že si každý rejdí samostatně….když jsou ve skupince, tak spíš proto, že jeden z nich našel něco zajímavého a ostatní připlavou podívat se, zda je to něco k snědku. Prostě, když už plavou pospolu, tak je to spíš proto, že se náhodou sešli.
Ono s těmi hejníčkovými rybami je to těžký…je třeba vždy mít ryby v odpovídající nádrži a v nějakých minimálních počtech…
třeba neonky…jako 8 rybek v akvárku 60 litrů…nebo i 100 litrů se jako hejno chovat nebude….ale dejme je v počtu několik desítek do akvárka minimálně 120 cenťáků dlouhýho a pořiďme jim pár sparring partnerů …já mám vyzkoušené tetry červenoústé…a uvidíte tu parádičku…je to prostě o počtech a o velikosti nádrže.
To samý třeba moje milované skaláry….z mého pohledu je skalár hejnová ryba určitě…bohužel jsou to cichlidy a tudíž potvory a dokážou se rubat tak, až šupiny lítaj, v období, kdy kladou a hlídaj jikry, tak dokážou usurbovat třičtvrtě nádrže, dokážou pěkně šikanovat nově příchozí…ale za ta léta si troufám říct, že už jsem to vychytala…pořizuju skupinu minimálně deseti jedinců a všechny najednou, sourozence….funguje mi to o dost líp, než když mám třeba 3 páry…teď zrovna mám novou skupinku, v akvárku mi zbyli už jen dva poslední zasloužilí dědoušci, tak se nastěhovala nová skupinka prcků…tak doufám, že zase budu mít “šťastnou” ruku na povahy a že mi tam neplave nějaký budoucí vysírač…
Pro Bobcu… tak ti ď… ftipný to nebylo vůbec, akorát jsem dostala strašnou chuť na dorta😴😅 a teď na ty dorty budu furt myslet a neusnu…
kometa:První vtip je přesný! Kolegovi se kocour prošel po klávesnici. A otočil mu obraz o 90 stupňů. Prý při tom musel stisknout kombinaci čtyř kláves. Ale tak má čtyři nohy, tak proč ne.
Můj kocour mi zase zapnul funkci přehrávání filmu pro nevidomé. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje.🙂
Zvířata jsou neskutečně šikovný. My jsme si svého času zapnuli na varný desce nějakým omylem dětskou pojistku a pak jsme gůglili návod, abychom tu desku byli schopní zapnout… zmáčknout jedno kolečko, pak najednou kombinaci dvou koleček a pak jedno jiné kolečko… a ještě v určitém tempu jinak jsme zapli kulový a Sára udělala hopsá a tlapajznou ty kamna zapnula na první dobrou.
Což mi potrzuje moje podezření, že dětský pojistky jsou od toho, aby to nemohl zapnout dospělej člověk… dítě i pes to zapnou v pohodě.
Zrzavci:, ani nevím, kdo nás to naučil.
máma. Pazoury by mi urazila. Vždycky říkala, že je zajímavý, že kupř. kuřák (sama kouřila) nemá problém s krabičkou cigaret, kde má tu jednu poslední cigaretu. To mu ta krabička v kapse rozhodně nevadí. Ale! Jak to poslední cigáro vyndá - už krabička letí. Stejně tak obaly od něčeho. Dokud to něco je v obalu v kapse, tašce, tak ač je to objemnější, než obal prázdný, nevadí to. A, jakmile je obsah sežrán - šup už to prase hodí do prostoru. Eh, omlouvám se prasatům, ty nejsou nečistotný jako člověk.
Čím jsem starší, tím víc mě vytáčí do běla, když někde vidím odhozené odpadky…kurňa fix…přesně, když to ti lidi dotáhli až sem a bylo to plný, tak to nepřekáželo a jak sežeru tyčinku, vypiju pití, tak to odhodím?…bych jim ty ruce fakt zpřerážela…a nechala bych je bydlet někde na skládce, ať si ty odpadky užijou…
A pak člověk poslouchá, jak je třeba v Německu čisto, že tam poházený odpadky nejsou…a kdo je u nás asi tak odhazuje…
Ach jo…já tak na to pořád zálibně koukám a teda musím si doslova sedět na rukách, abych taky něco novýho nezaložila. Mám zabalenou krásný setový akva asi 20 litránků, co chtěla dcera jako šnekárium a pak už na to nedošlo a tak mě svrbí ručky, že bych z toho udělala betárium…ale pak si říkám Sardullah uklidni se, ty dvě akvárka co máš, je momentálně max na víc nemáš kapacity…a tak se zase uklidním.
Zrovna včera jsem vyklízela dcery bývalý pokoj a pod stolem našla nevyužitý 72 litrový akvárko, co jsem v něm chovala paví oka…tak jsem ho rychle odnesla do sklepa, poněvadž nějakej písek a techniku doma vždycky mám navíc a teď budu určo vyhazovat přebytky plevele z velkýho akvárka, tak i rostlinstvo by bylo…a znám se…za chvíli bych zase provozovala 5 akvárií…😴
Tap:Mečovky jsou živorodky. Prasata to nejsou.
Živorodky mají rychlý metabolismus.
Třeba jako sloni. Vyloučí mnoho nestrávené potravy.
Právě proto je vhodnější krmit tyto druhy ryb stravitelným přírodním krmivem,
typu Sera San.
Opravdu tu hodláte veřejně tvrdit, že je umělé?
A že lepší je (pro živorodky !!) mražené krmivo??
Pokud se nám vy a Kometa omluvíte, zkusíme vaši neznalost pochopit.
Živorodky jsou čuňata za tím si stojím a nemyslím to nijak zle… je to normální akvaristický výraz pro druh ryby, která produkuje hodně odpadu….
Já krmím všechny ryby pestře… používám klasické vločkové, granulky, sušené, tablety, mražené i živé… mimo nitěnek, těmi nekrmím vůbec… základ je teda živé a mražené krmivo a živorodky už teda nemám, ale mikdy jsem si nevšimla, že by na takovém krmení neprospívaly, naopak…
Omlouvat se rozhodně nebudu, protože nemám za co.