Aktuálně: 2 330 inzerátů269 997 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 16.01.2025, 11:43:11 xxx.xxx.189.104
ančovička:

Ono je to kočkám přirozené,chodit ve výškách.. rády lezou po stromech, chodí po střechách..tak se nedivím,že rády na linku..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Takových fotek vícero…mám hned lepší pracovní den..

fotka v hrnci mi připoměla mainskýho kočičáka mojí dcery, který zalehl do hrnce, který nebyl prázdný, ale byla v něm vlažná hrachová polévka…samozřejmě když to dcera zjistila, tak první reakce “no FERDO!!!!!!” a Ferda taky umí komunikovat telepaticky, takže přesně věděl, co se paničce honí hlavou…že ho čeká koupel, takže začal zdrhat…dcera ho začala honit. Výsledek snažení teda nakonec vykoupanej a načuřelej kočičák…tomu ale předcházelo…byt od hrachovky všude, kde koucour proběhnul…dcera od hrachovky, když se jí kocoura podařilo chytit….

Sardullah
Sardullah 16.01.2025, 10:01:54 xxx.xxx.189.104

Jako já žasnu za co jsou lidi ochotní zaplatit…žasnu kolik lidí se nachytá na podvodníky….viz imaginární štěňata, o těch zamilovaných vojácích a doktorech ani nemluvím…kolik lidí se nachytá na zázraky…

Si tak vždycky říkám…to je fakt tak jednoduchý vytáhnout z lidí prachy?  Proč já chodím do práce, abych vydělala peníze…to fakt nevím…

Sardullah
Sardullah 16.01.2025, 08:08:09 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 16.01.2025, 07:58:02

Tak já s krevetama nemám žádný zkušenosti, skaláry by je zpucli k svačině…takže nevím jak jsou a nebo nejsou krevetky citlivý… ale třeba neonky já dávám do akvárka, který jede už tak dva nebo tři měsíce….a používám …jak to nazvat… záběhový ryby… ale u mě to není problém, vždycky mi v nějakým akvárku plave nějaká živorodka, takže jen přesunu a když jí tam pak nechci, tak přesunu zpět. 

Pak je další možnost, že byly krevetky už načatý při koupi… stres, teplotní šok, moc rychle přesunutý z transportního sáčku do akva…akvárko byť jede měsíc, tak nemusí být ještě pořádně zajeté.

Toho je bambilion a hoď kamenem komu z nás jako začátečníkovi a nejen začátečníkovi nikdy nic nepomřelo.

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 22:19:21 xxx.xxx.221.216

Telepatická komunikace se zvířaty je vědomé napojení se na zvíře

Ono jedna věc je, když majiteli zvířete někdo osvětlí třeba řeč těla…to si myslím, že se dá nějak naučit..

Ale ta “telepatie”?? Tak to je teda z mého pohledu o vztahu se zvířetem, o empatii….o tom kolik času člověk s tím psem tráví a nejenom nějakou prací třeba se psem, ale já vidím důležitější ten běžný život…to že jsme jedna rodina, jedna smečka, jedna skupina (to je jedno jak to nazveme)…prostě žijeme spolu, komunikujeme spolu, milujeme se, chtáníme se, důvěřujeme si a td atd…a to se obávám, že se naučit nedá….že to člověk prostě musí v sobě…

OT:

Komunikace mého manžela s naší pyrenejskou krasavicí…

Gina leží na páníčkovo místě na gauči…hlavinku pěkně na polštáři, páníček si chce lehnout a tak následuje několik minut přemlouvání…potom fyzické snažení se, aby slezla (prej ta je ale hrozně těžká)…já myslím, že při první snaze jí fyzicky vystrnadit se Gina udělala ještě těžší a navíc se lehce přetočila do pozice, kdy by s ní pohnul tak max kulturista…po dalších xy minutách se teda manžel postavil před ní a zavelel “Gino, k noze….k noze povídám…Gino k noze…" no a Gina už z toho byla tak otrávená, že jí nenechá v klidu, že teda z toho gauče nakonec slezla…a manžel "no ty jsi poslušná a šikovná, přijdeš na povel k noze ( a to ani k noze nešla, jen jak slezla z gauče, tak stála před ním)….nějaký kurzy jsou zbytečný, já vim přesně co ta palice dubová pyrenejská  říkala telepaticky a manžel to vědět nemusí…resp. on si myslí, že z toho gauče slezla proto, že je strašně hodná a z lásky k němu, aby si mohl lehnout…takže spokojenost.

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 18:16:46 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.01.2025, 14:34:26

😂

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 17:24:34 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.01.2025, 13:37:27

Puberta…případné hárání…no a možná to je celé vysvětlení záhady. 😉

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 17:23:09 xxx.xxx.189.104

O pohotovosti veterinární ani nemluvte…moje klinika to zrušila z personálních důvodů. Kdyby bylo potřeba, tak asi hupsnu do auta a jedu do Práglu. Dcera tam jezdí se psema, mají zkušenost i s pohotovostí a jsou tam spokojený…tak bych asi dala na její zkušenost.

Jinak moje noční můra je, že bych psa měla někde nechat. Ale zase v případě, že pes třeba potřebuje přes noc kapačku, tak ta se dá přinejhorším aplikovat i v čekárně…tak bych tam bivakovala se psem….ale fuj, raději nemyslet.

Když jsme kastrovali Ginu, tak měli ten den na programu víc fen a měli jsme přijet ráno a že se tam feny nechaj a že mi pak zavolaj až bude po…no tak to určitě, prostě jsem s ní čekala než přijde na řadu..asi 3 hodiny a “opustila jí” až ve chvíli, kdy byla uspaná…nicméně byla jsem jediná, ostatní tam ty feny nechali a odešli.. a byla jsem u toho, když se zase probudila….prostě když je to možný, tak psa neopustím…

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 11:29:44 xxx.xxx.189.104

No upřímně…že si venku nevzal pamlsek chrťák…že pyrenejka si venku raději vyvrátí hlavu, než by si vzala kousek sýra, který běžně používám jako odměnu, když jí volám dom ze zahrady…to se člověk fakt nezhroutí…holt má psa, kterýho venku není možné na pamlsek motivovat…zase má to výhodu…tihle psi mi venku nic nesbírali a když jsme šli s chrťákem kolem dělníků, kteří svačinovali, zapovídali jsme se a jeden z nich chrťákovi v nestřeženém okamžiku šoupnul kus párku…chrt ho převzal, vyplivnul s výrazem “blééé párek” a odešel.

Maťula na pamlsky funguje…já je teda teď používám zcela vyjímečně, protože když ví, že je mám, tak je furt ve střehu, jestli nebudu něco po něm chtít a když chci, aby si prostě jen užil couračku a nesledoval každý můj pohyb, gesto a nešmrdolil se kolem mě…ale kdyby ho zničehož nic přestaly zajímat, tak se budu ptát proč….teda pokud by to nebyl pes v pubertě…známe to, někteří zapomenou naučené povely a selektivně ohluchnou…motivace pamlskem vs zajímavější věci venku…pamlsek může prohrát.

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 20:21:39 xxx.xxx.221.216
Ph:

to ma varovat a ne kousat 😇

me muj vlastni pes ted ve hre zmacknul pest - jako macka micek. Normalne jsem na par vterin uplne odpadla. nejaka obrana vubec nehrozila. Nemam kousance -jen tlakove modrinky - ale pochroumanou celou ruku. Diteti by 100% praskaly kustky. 

Ne, je to porad selma, je treba to respektovat

Já jsem několikrát měla část těla v nepraviu chvíli na nepravém místě… modřiny jsou asi to nejmenší…

Jednou se mi stalo, že jsem hrábla po míčku ve stejnou chvíli jako pes… ten si teda uvědomil, že má v tlamajzně mojí ruku a nedocvaknul, ale zmáčknu pěkně, ruka mě bolela tejden.

To že mě při hře pes praští zubem… nepičítám aneb modřina sem modřina tam.

To že mi Maťula podá pac, když zrovna koukám, kde co lítá… škrábanec přes celou nohu… dítěti by hrábnul do obličeje.

Se Sárou jsme se na sebe smály a ona mi dala hudlana, ale s otevřenou hubinkou, já taky otevřenou tlamu, urazila mi kus zubu.

Jessinka jako štěně ještě s mléčným chrupem… blbly jsme… chňapaly po sobě… no zasekla mi zoubek do tváře a jak se chtěla odseknout, tak mi tím ostrým zubiskem rozřízla tvář… krve jak z vola a jizva mi zůstala.

Nic z toho nebyl útok, bylo to v rámci hry a já si prostě nedávala pozor… ale při představě,  že by na mém místě bylo menší děcko….

Vůbec si neumím představit, jak bych dopadla, kdyby to můj pes myslel vážně a pustil se do mě. Ono se to nezdá… Gina je třeba něžňoučká, měkoučká… ale když se mordujeme a ona se rozdovádí, tak ta síla je obrovská… a to nejede na plno, není to útok, hraje si a já řeknu “ auuu.. opatrně”, ale děcko by v tomhle pes nemusel respektovat a v rámci hry by ho mohl pěkně zmordovat…

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:30:03 xxx.xxx.189.104
efe:

A já si krásně pokazila Pana Bečku, který celých sedm let NIKDY nebyl ani na lince, ani na stole. Jenže jak stárne, tak jsem ho začla krmit na stole, protože mu to dýl trvá a psi by ho vyhnali a sežrali mu to (nemám oči všude). A od tý doby se na lince začly objevovat záhadně okousané zapomenuté zbytky jídla… 🙂 

Tak ale za to pan Bečka nemůže…to byli trpaslíci…😇

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:27:45 xxx.xxx.189.104
Dafi:

tak,tak-úplně se tam vidím🙂

má častá věta k Žerykovi je-co bys chtěl,máš paničku debila🙂

u Dafinky se mi nic takového nestává,tam neházím míčky-ona je narada,tam házím kroužky-3metry a pletence taky kousek,činku taky ne daleko-ona by pak musela chudák moc běhat🙂

Já neumim házet vůbec…ale jakože vůbec…činku bych si hodila tak max na hlavu a nebo psovi…na hlavu…

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 17:26:12 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Ze spousty plemen  se teď  dělají chůvičky,  canisterapeuti, lidi je mají  místo mimin….a bohužel  tím trpí  OBĚ strany.  Mám teď  blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná  rozmáhat, přitom  je to špatně,  jsou to tvrdí rusové,  velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky  tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně  něco jiného než  jednotlivec a dítě nemá  nikdy autoritu, může být milováno, ale když  je průser, tak instinkt vítězí. 

Tak já musím říct, že třeba afgán byl k dětem super z pohledu bezpečnosti…nikdy ani v tom největším trysku a v nepřehledné situaci se nestalo, že by do dítěte byť nechtěně vrazil a dítě povalil. Když si děti hráli na zemi, tak u nich ležel…můj malý nemluvný syn mu pořád něco vykládal…v případě mých velmi dobře socializovaných dětí nehrozilo, že by na ně zaútočil. S mojí tříletou dcerou si za piškoty hrál v obýváku na cvičák…

No a tím veškerá pozitiva a sociální jistoty končí…nemůžu říct, že by to byl pro děti nějaký parťák na hraní…a pokud by ho děti nějak intenzivněji otravovali…a nemyslím nic špatnýho, třeba by se jen chtěli mazlit, on nebyl moc kontaktní, tak nevím, jestli by mu třeba nedošla trpělivost.

No a teď mám Ginu…jako jestli můžeme někoho označit za děckou psí chůvu, tak mojí pyrenejku určitě…něco tak trpělivýho a něžnýho a opatrnýho v přístupu k dětem jsem ještě neviděla (teda po té, co dospěla) a to ani vlastní děti nemáme, takže pozorování u cizích dětí…ale co by se stalo, kdyby vyhodnotila, že dítěti hrozí nebezpečí??  Tak to by teda nebezpečná mohla být a nechci domyslet, kdyby se tam přimotalo děcko…nemyslím, že by na něj zaútočila, ale teda nejsem si jistá, že by na dítě dávala v té situaci pozor. Myslím, že ona je zrovna z těch…co by v klidu ležela na zahradě u pískoviště a hlídala si svojí holčičku a sousedovic Pepík by tu naší praštil lopatkou po hlavě, strčil do ní a ta naše by upadla a začala ječet….třeba by neudělala nic, protože dítě a dítě, ale třeba by to byl průser…třeba by tohle prošlo jednou, dvakrát, desetkrát a někdo by mohl říct…ona je hodná, ona neublíží…no a po jedenáctý už by jí došla trpělivost…

Moje děti vyrostly se psy…s ovčandou, afgánem a pak s berberama….u každého svého psa jsem věděla jakej je na něj spoleh a musím říct, že moji psi mě nezklamali nikdy…ale za předpokladu, že je stejnej spoleh i na děcko…což není a tak se to prostě musí hlídat. Mezi smečku pubošů bych já osobně děcko nepustila. Nenechala bych svoje dítě, aby psu ubližovalo a to ani s omluvou, že je malé a nemá z toho rozum…

Když kolikrát vidím ty videa dětí a psů, co všechno rodiče dítěti dovolí, aby psu nebo se psem dělalo…ještě se tomu smějou a pěkně natáčí…tak se mi vaří krev a je mi mdlo z toho, co by se mohlo stát…

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 14:00:42 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

A já čtu: malého miminkového😜

já taky 😂

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 13:42:01 xxx.xxx.189.104
hmn:

nene sardullah, to není správný pohled
ten je takový : ještě jsem se to nenaučila házet tak, abych se psu trefila do tlamy…..😉

já už to umím!💪 a když se netrefím, tak se důře/princezně pokorně omluvím a přidám na snaze….😎

ne ne…když se teda nebudu bavit o normálním…byť nešikovném psu, ale o bílých důrách..

Gina chytat umí, ale…

Já nejdřív musím říct “Gino, chytej…” a ne proto, že by byla slepá a neviděla, že jí jdu něco hodit, ale proto, abych získala zpětnou vazbu, jestli bude chytat a nebo ne…a dle toho jestli odpoví “jo..házej” - to potom hodím a ona chytí - nebo jestli odpoví “si upadla někde na hlavu, přece mi to nebudeš házet jako psovi…snad mi to podáš” - no a já přiklušu a podám, protože když jí to po takové odpovědi hodím, tak se ani nesnaží to chytnout..takže se jí tím trefím někam do hlavy…a to bych přísahala, že dá oči v sloup, kouká do stropu a říká si…to není možný….

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:54:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2025, 11:43:44

Náš Mates to neumí ani jako dospělej😀…prostě nějak na to nemá talent…

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:53:14 xxx.xxx.189.104

No děti a psy…ono pes ani nemusí zaútočit…u velkýho psa stačí, když se blbě otočí, žďuchne zadelí do děcka…nebo má otevřenou tlamajznu, protože se směje od ucha k uchu, otočí hlavou…tlamajznu na úrovni dětskýho obličeje a je vymalováno.

Děcka se prostě musí hlídat, i když mám doma hodnýho psa…no a smečka pubescentů je teda hodně jinej level…ono 10x se nic nestane a po jedenáctý…

Sardullah
Sardullah 14.01.2025, 11:28:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.01.2025, 06:46:51

Mě teda chybí info co je to za plémě a věk a jestli nebere vůbec žádné pamlsky…jakože zkoušeli jste třeba opečenej párek, grilovaný kuře, syrový maso…ono není pes jako pes…

Sardullah
Sardullah 13.01.2025, 21:48:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 13.01.2025, 21:44:40

🤣🤣🤣