Aktuálně: 2 331 inzerátů270 001 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 16:17:21 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 12.01.2025, 16:02:50

Hele já teda nejsem z těch, co by jim vyhovoval klikr…pro mě je to obrovská psychická zátěž…furt myslet na to, kdy mám kliknout…navíc je to předmět, který mi blokuje ruku.

A fakty mi na kliknutí reaguje i druhej pes, kterej nebyl osloven, nic neudělal, ale kliknutí má v hlavince spojený s odměnou.

Já používám pomocná slovíčka…na Ginu “áááno”…jsem takhle zvyklá od koní a ona je jak kobyla…kolikrát jí i říkám “ustup”, když potřebuju aby se o kousek hnula…na Matěje mám zase pomocný slovo “šik šik”, protože on na ÁNO moc nereagoval a ŠIK ŠIK jsem okoukla z nějakého videa, kde to používali a jako dobrý…asi teda proto, že běžně chválím slovem “šikulka” a tohle je defakto zkratka.

Hele nejsem žádnej kynologickej bůh…naopak ve zdejší společnosti jsem na posledních místech, ale u těch pomocných slovíček nemám problém, aby je rozlišil konkrétní pes, kterému bylo určeno a Gině je naprosto šumák, když slyší “šik šik” a matějovi zase, když Gině říkám “áno”…nikdo se nehrne pro odměnu.

Někdo tady zmiňoval 2 klikry…on ten princip je asi stejný…jen si myslím, že u toho klikání je to o fous složitější…rozlišení dvou klikacích zvuků…navíc ještě myslet na to, na který klikr mám kliknout.

Ale je to čistě můj subjektivní názor osoby, které klikr nevyhovuje….

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 16:07:01 xxx.xxx.189.104

Hele jestli si chceme pokecat o hudbě fajn, to je nic proti ničemu, bez ohledu na to, kdo vlákno založil a co ho k tomu vedlo…ale jinak prosím si všichni sedněte na ručičky, aby se nám to tady nezvrtlo v něco, co nechceme….🤫😉

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 16:04:59 xxx.xxx.189.104

Mě je ve své podstatě jedno, jestli jsou nějaký palce nebo ne…ale tak musím říct, že mě třeba zajímá, kdo dá palec nahoru a ne kvůlivá nějakým drbům nebo hádkám nebo kdo s kým je jeden gang…ale když se jedná třeba o nějaké zdravotní rady, výchovné, výživové a podobně…tak vidím, kdo palcoval a dle toho má pro mě rada větší či menší přidanou hodnotu, když vidím, kdo se pod to “podepsal”…jako není deset palců jako deset palců….

A naopak, když já něco písnu…tak mám zpětnou vazbu, zda nemelu nějaké úplné kynologické nesmyly…

Jako chápu, že to občas vede k tomu, co popisuje Irma, ale za mě teda taky hlasuju pro ne.

Ale tak každý to vidéme jinak…

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 15:50:21 xxx.xxx.189.104

Myslím, že pokud nemám naučený psy na to, že jeden cvičí a druhý má odložení, tak je použití klikru pro jednoho psa sci-fi.

Já třeba vůbec nemám psy naučený na samostatné cvičení, kdy jeden leží opodál a na můj povel se nezúčastňuje…i když klikr nepoužívám, tak oba moji současní psi se s použitím klikru setkali …byli naklikaní…a oba si přesně pamatujou, že klikr v ruce znamená, že budou odměny. 

V praxi to vypadá následovně…příklad…řeknu Matějovi SEDNI (teda ne sedni…řeknu hačánky, ale to je jedno)…pes vykoná…já kliknu a než stačím dát odměnu, tak už tam dřepí i pyrenejka, neboť klikr je jasný signál, že ze mě vypadne piškot…že jsem oslovila jen jednoho psa je jedno, protože nejsou naučení samostatně.

Venku je to jedno, poněvadž tam Gina pamlsky nechce, tudíž nereaguje ani na kliknutí…naopak Maťula po prvním kliknutí a odměně už se ode mne nehne a sleduje mě…

Naopak bez klikru jsem schopná povelovat psy každého zvlášť, aniž by na povel reagoval ten druhý….teda v případě, že tím osloveným psem je Gina, tak často nereaguje ani ten první….ale to už jinde jsme, je to jiná vesnice….

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 12:34:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 12.01.2025, 12:00:04

ventil emocí…nevím, někdy mi to přišlo jako dokazování nějaké dominance, ale nevím, zda je to možný…

tohle bych řekla, že dělala moje Sára, když byl její brácha z jejího pohledu drzý…dostal od čuby vyhudlíno a pak na něj naskočila. To z pohledu sousedů někdy muselo vypadat, že zaděláváme na štěňata, ale fena byla “nahoře”….a s háráním to teda nic společného nemělo, fena byla vykastrovaná.

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 12:29:59 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.01.2025, 09:09:20

Určitě vyzkoušejte…protože i irský setr se umí na vodítku chovat slušně…

Hlavně neházejte flintu do žita…je to osmiměsíční pubescent a nemusí to být vyřešeno za týden. Třeba u pyrenejky jsem měla od její puberty problém s taháním v řádu měsíců, to byl teda u mých psů extrém, to jsem u žádnýho nezažila…někdy jsem dokonce po dvacetiminutách jsem se otočila a šly jsme dom, protože s ní prostě nebyla rozumná řeč a bylo to marný…vypnula komunikaci a jela si svoje.  I do parku, který mám 200 metrů od baráku jsem jezdila autem, protože než se s ní dohadovat na chodníku nebo jí nechat s pohodlnosti a otrávenosti táhnout, jsem nechtěla.

No a pak třeba jednou týdně měla světlé chvilky, kdy šla jako slušně vychovanej pes…pak těch dní v týdnu přibývalo a pak to byla naopak jednou týdně vyjímka, kdy neměla svůj den a snažila se táhnout jako lokomotiva.

Chci tím říct, že člověk musí vytrvat a být pořád důsledný…jakože dnes nemám náladu psa pořád usměrňovat, tak to nebudu řešit…ono se nakonec pesanovi dříve či později v kebulce rozsvítí a ta práce se zúročí.

Tak držím palečky…přeju pevný nervy a trpělivost….hlavně to chce klid a nohy v teple😉

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 12:12:41 xxx.xxx.189.104

No já právě při poslední procházce, kdy nebyl sníh, viděla, jak jsou louky od divočáků dost brutálně rozrytý…takže prasátka se v naší venčící oblasti vyskytují a riskovat nebudu, protože na louku musíme projít i cestičkou lesíkem a mezi křovinama a tam bývají často…poznám to na Gině jak se chová…někdy je slyšet chrochtání.

Na louce už by to bylo v pohodě, protože tam vidím široko daleko, ale z těch cestiček na louku mám prostě strach.

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 11:57:18 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 12.01.2025, 11:36:18

Mojenka má na to nárok…je to mladá holka…a tohle počasí teda zvedlo elán i té mojí důstojné a pomalu se pohybující psí dámě a dokonce se i s Matýskem honila po zahradě…

Jen mě teda mrzí, že je konečně trochu normální zima a já jsem zapikaná v práci nonstop a tak si ten sníh ani pořádně neužijeme, protože ráno tma, vrátím se tma a já nejsem z těch, co by lítal někde potmě s čelovkou…bojím se divočáků …

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 11:32:49 xxx.xxx.189.104

U nás přes noc taky připadlo trochu prašanu…Gině asi počáso vyhovuje, neboť si v brzkých ranních hodinách (kdy já mám ještě noc)  šla hrát na venkovního psa. Pak se asi chystali nějací sousedé do práce, tak jsem jí šla zavřít, protože vyštěkávala…a po sedmý jsem vstala a to už byla zase venku…to jí pouštěl manžel.  Takže dnešní počáso jí asi sedlo…mě už míň, protože jsem v noci vstávala 2x abych jí pustila a následně jsem zase pro ní 2x byla, když se moc rozštěkala….

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 10:57:00 xxx.xxx.189.104
Q_:

Tak to máme doma taky husky a nebo je M. jen pohodlná a dříme v ní belgičan a já ho ještě neobjevil🤣

Já tyhle videa husky vs. normální pes  ..miluju. Navíc i ta podkresová hudba k těm videím je super.

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 10:54:21 xxx.xxx.189.104

Já dneska ráno viděla na krmítku červenku…tak to mám radost, ta se objeví jen občas…udělalo mi radost hejno vrabců…tak 20 jich přilítlo…tak doufám, že u mě vydrží a že to bude veselejší…..že nebude ticho, ale zase mi to bude čimčarat o sto péro…

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 10:47:19 xxx.xxx.189.104
Fíkovnice:

Počkej, Jani, a Ty nevíš, že S. v listopadu napsala VEŘEJNĚ sem, že ji někdo stalkuje? A pak přišly různé narážky/urážky, že v tom mám prsty já? Kdyby to zůstalo soukromě, řešilo by se to soukromě. 

Bohužel, v jeden večer se S. rozhodla to sem napsat veřejně. 

Jani, napsala bych ti SZ, protože už se mi to nechce rozpatlávat tady, ale nejde to…tak ještě poslední, co k tomu napíšu…

Ano zaregistrovala jsem, že Sarah měla s někým zde problém…vyjádřila jsem patřičné pohoršení, protože mi to přišlo neskutečné….to, že jsi v tom byla ty jsem vůbec netušila, to jsem defakto zjistila až teď. Nevím, kdo byl jak v obraze, já teda vůbec …nevěděla jsem kdo a proč.

Jestli se někde objevily nějaké narážky na to, že jsi to byla ty, tak jsem je asi přehlídla…a nebo možná nepřehlídla, ale nedovtípila jsem se.

Ani jednou z vás já osobně nemám problém…jestli se něco vyskytlo mezi vámi dvěma a soukromě, tak to opravdu není moje věc a myslím, že mi ani nepřísluší se pídit po tom o co se jedná, nedej bože se stavět do role nějakého soudce a pod.

Jestli na tebe bylo někde v diskuzích útočeno, jako teď na Sarah, tak je možný, že mě to minulo…nestíhám číst úplně všechno a to, co se tady ve finále dělo, to ani nebudu komentovat. Pokud bych na takové příspěvky kápla a měla bych z toho stejný pocit jako teď u Sarah, tak bych napsala to samé…že to není naše věc a že byste si to měly vyřídit sami mezi sebou.

To jestli ty jsi situaci probírala s někým dalším ve svém reálném soukromém životě…jestli jsi někomu nasdílela soukromé zprávy…fajn..tvoje věc, ale vůbec se mi nelíbí, pokud někdo takový pak vleze sem na diskuzi a probírá to zde. 

V žádném případě se nechci zastávat ani jedné z vás…já jsem vám u toho, co se mezi vámi stalo, nesvítila, nebyla jsem zainteresovaná osoba… takže já vůbec nebudu hodnotit, která z vás je v právu, která má nebo nemá pravdu…ale tohle mi celé přijde, že jde o to očernit Sarah zde na fóru, udělat jí tady zle…

Takže ještě jednou…jestli ti někde zde na fóru bylo ublíženo, bylo na tebe útočeno stejně jako teď na Sarah a máš pocit, že Sarah jsem se teď zastala a tebe ne, tak to opravdu není, že bych některé z vás nadržovala.

Jsme tady ve velké většině letité spoludiskutérky…(chlapy do toho nepočítám..ti se většinou taktně drží stranou)…už jsme tady za ty léta na sebe naprášily kde co a i když se spousta z nás osobně neznáme, tak ale máme o sobě jakous takous představu …že se tady shádáme do krve kvůlivá kastraci, granulím…že dostane držkovou člověk, co vymáchá štěněti čumák v loužičce…že se rozvine vášnivá debata o tom, kdo má jak vychovaného/nevychovaného psa…ok …jsme na fóru o zvířatech.  Ale soukromé spory tohoto typu sem určitě nepatří…už jen proto, že tady nejsme uzavřená skupina, do které má kdokoliv přístup, ale veřejné fórum, které může číst kdokoliv.

Vím, že to nemáš v životě jednoduchý…ale to je spousta z nás…taky jsem už delší dobu totálně v zadeli, ale nemyslím si, že bych to tady měla ventilovat a nebo s někým zde probírat…ono přeci jen reálný život a tento internetový mám tak nějak oddělený.

Takže pojďme se vrátit k našim chlupáčům…a já se jdu podívat do vlákna, kde se krmí ptáčci, že jsem dnes viděla na mém krmítku červenku…tam je totiž svět ještě v pořádku.

Sardullah
Sardullah 11.01.2025, 20:36:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Q_ z 11.01.2025, 16:03:41

Já dneska taky poházela kolem krmítka mimo jablek i lojové koule…a moji psi je sežrali…

Sardullah
Sardullah 11.01.2025, 20:33:00 xxx.xxx.221.216

Jestli si Sarah s Fíkovnicí něco soukromně “udělaly”…tak by si to měly vyřídit soukromně mezi sebou….vůbec nechápu, proč se do toho plete někdo další… L.S. a proč to navíc probírá tady, kde asi většina lidí nemá šajn co se stalo a vůbec to nesouvisí s fórem.

Pokud se jedná o soukromou záležitost, tak mi přijde krajně nevhodné, aby se tady někdo do Sarah pouštěl…a jestli zmiňuje něco, co Sarah udělala jako vrchol hnusu, tak mě přijde dost nechutné to zase zmiňovat tady…a zbytečné, protože za prvé je to nějaký jednostranný pohled…za druhé asi dost z nás vůbec neví k čemu došlo (teda alespoň já ne) a je nám do toho kulový, netýká se nás to, za třetí to je asi čistě soukromá záležitost a probírat to takhle na fóru mi přijde totál na palici.

L.S. vůbec jsem nepochopila o co vám jde a je mi to vlastně úplně jedno…myslím si, že se můžu považovat za nezúčastněnou osobu…měla jsem dobré internetové vztahy s Fíkovnicí a myslím, že i se Sarah, takže ani na jednu nemám pifku a dost mi vadí to…z mého pohledu…útočení na Sarah…takže prosím, běžte s tím někam….

Sardullah
Sardullah 11.01.2025, 15:01:05 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.01.2025, 14:49:48

Držím palce, aby to bylo co nejdřív cajk🍀🍀🍀🍀

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 20:51:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.01.2025, 19:50:00

No jasně….tomu rozumím, ale nějak pak nevidím řešení…pak je marná každá lásky snaha…

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 18:43:31 xxx.xxx.189.104

Nejsem rasista…vyrostla jsem v éře, kdy jsme se nebála ani o půlnoci projít převážně romským sídlištěm. Možná byli vždycky trochu hlučnější, komunitnější, ale nesetkala jsem se s problémem. Jasně, možná každej nebyl úplně anděl a bezúhonný, ale dalo se s nima normálně žít. Alespoň u nás teda jo…

Dneska nevím…

Si tak říkám, že kdyby měl člověk neomezené možnosti, postavil romům z osad nebo romských get  krásné domy…takovou vesničku s plnou občanskou vybaveností, děckám nabídnul vzdělání, volnočasové aktivity, dospělým slušně placenou práci, tak jestli by to k něčemu bylo…jestli by se ti lidé naučili žít jako majoritní většina…jestli by zapadli.

Jako sestěhovat je je problém a když je nastěhují mezi majoritu, tak kolikrát té majoritě ztrpčují život.

Spousta romů žije…jak to říct…jako slušný lidi…samozřejmě mají třeba jiný temperament, trochu jinou mentalitu, ale není problém mít takovou rodinu v sousedství…a tihle se teda taky distancují od těch, co jim “kazí pověst”.

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 18:13:52 xxx.xxx.189.104
Doron:

Oblékám poprvé v životě.

Gučka je rád, sám strká hlavu do kabátku i když to neznal, je už senior ;(.

Foto před veterinou, tváří se ztrápeně, bolela ho záda moc. 

Nemá provlečené zadní gumičky ( šli jsme hned do auta), jináč by mu obleček seděl perfektně.

Obrázek Obrázek

Já nejdřív rozklikla foto…a říkám “ten se chudák tváří, se mu asi ten obleček nelíbí” a pak jsem dočetla zbytek…tak tím se teda dost vysvětluje.

A co u veta…?  Dostal nějakou meducínu, aby se mu ulevilo…starouškovi utrápenýmu bolavozádíčkovýmu??