Aktuálně: 2 479 inzerátů • 293 020 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 15:44:55 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.06.2025, 14:52:37

No my bydlíme v baráku po rodičích…tam jsme se museli přestěhovat, když umřela tchýně, abychom se mohli starat o tchána…měl Alzheimera a my měli malý barák, tam bychom se všicí nevešli…ale tam teda byly taky schody…

Jo …jsou i čupr babky, ale tak zase nemůžu počítat s tím, že já taková budu. Už teď zjišťuju, že to není jako “za mlada” a to se nepovažuju za starou bábu.

Příklad…chtěla jsem postavit nový plot přepažující zahradu…nic složitýho…zemní vruty, železný sloupky, pletivo orámované prkny…plus brána…k tomu bylo potřeba z jedné strany brutálně ořezat velký tis…a pak demontovat starý plot, protože nový jsem posouvala o metr do zahrady. No když jsem na to jukla “odborným” očkem, tak jsem myslela, že za jeden den to zmáknu…vždyť na tom nic není…no rubání tisu řetězovou pilou mi zabralo dvě odpoledne, bylo toho nějak víc než jsem čekala..větve jsem pak ještě rozřezávala a co šlo tak rovnou štěpkovala a další den jsem dodělala plot a další den demontovala ten původní….takže z jednoho dne byly najednou 4 dny…i když samozřejmě ne v kuse. Myslím, že ještě tak před několika lety bych to zvládla za půlku času a bude hůř…ono s těma mejma zádama to taky není takový, jak to bejvávalo, i když se snažím záda posilovat cvičením, já s nima měla vždycky problémy, mimo dobu, kdy jsem jezdila na koni. 

Dneska když makám celý odpolko na zahradě a to teda s přestávkama, tak večer automaticky beru nějakej prášek na bolest…

Tenhle tejden se chystám začít umravňovat ty černý bezy, který od jara zvětšily velikost snad 3x…a už teď je mi z toho špatně…když si zas představím jak budu tahat ty větve 😴….mám sto chutí to pokácet úplně, ale zase je mi to líto…

⋮
Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 11:00:57 xxx.xxx.189.104

Tak bydlení v baráku….já jsem původně panelákový dítě a nikdy mi to nepřišlo jako problém, protože jsme jako děcka furt někde lítaly venku…

Nicméně jsem ráda, že jsme s manželem koupili barák, když byl synovi rok…s malejma děckama je to k nezaplacení….měli tam písek, bazén…nemuseli jsme se někde crcat na koupališti, mohli jsme být celej den venku, já venku i vařila…super…no a na psy, to ani nemluvím…hlavně se štěňaty je zahrada velká výhoda, když člověk s nima lítá každý 2-3 hoďky i v noci.

Ale má to i svoje negativa…mě absolutně nebaví o tu zahradu pečovat, to je pro mě za trest…a samozřejmě, ten luxus, že si na tu zahradu můžu dřepnout stojí dost peněz…tak známe to všicí, co máme starší baráky, to do toho člověk kolkrát sype prachy, který ve finále nejsou ani vidět. Třeba moje kamarádka se svého času pochlubila krásnou novou sedačkou…já za ty prachy měla novej kotel v kotelně, kterej nikdo neviděl. Moje další kamarádka odfrčela k móři, já jsem dělala novou dlažbu…protože jsme nikdy neměli takový příjmy, aby to vyzbylo na všechno.

Možná, že nejsem moc objektivní hlavně proto, že mi manžel nepomáhá a vždycky péče o dům a zahradu byla na mě. Ještě zkraje, když jsme byli..nazvala bych to vyšší příjmovou skupinou, tak mi na ty těžší práce zajistil a zaplatil lidi, ale to skončilo a tradá. Přijde mi, že nic nestíhám…nevim, co mám dělat dřív, jestli uklidit doma, vrhnout se na zahradu, jít se psy na prochajdu, postarat se o mamku, do toho práce a moje chronická prokrastinace…takže se tím práce nahromadí a o to víc se mi do toho nechce.

Upřímně se docela těším, až se na starý kolena přesunu do bytu a nebudu muset nic kolem baráku řešit.  A samozřejmě zbyde i víc peněz, protože i běžnej provoz baráku vyjde měsíčně na pěknou sumičku, oproti nákladům v bytě,  …teda ve vlastním bytě. Což bych si z důchodu ani nemohla dovolit. Navíc barák by potřeboval větší rekonstrukci, na kterou taky nejsou prachy, bůh ví, co ještě vymyslí Evropská unie za bejkárny, které taky nebudou zadarmo…z toho mám upřímně taky strach….další věc, my máme v baráku samý schody, pokud by někdo z rodiny byl imobilní, nebo částečně imobilní, byť dočasně, tak je to taky problém….teď když má třeba Bobca takový zdravotní problémy, tak mě to jen utvrzuje v tom, že bezbariérový byt  ve středu města a přitom v klidé lokalitě, je prostě takové významné plus.

⋮
Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 07:44:12 xxx.xxx.221.216
Trickyvoo:

Ráno vstanu, převléknu se do domácího a jdu snídat, Malina mě normálně uvítá. Když vstanu a rozhodnu se, že jdeme už na tu dlouhou procházku hned po snídani, ona to hned pozná. Nemám speciální venčící oblečení, ta myšlenka je jen v mé hlavě a všichni podle Maliny poznají, že už mám “plán”.  Ona se hned chystá ke dveřím, že jdeme. Nechci se vás Sardullah dotknout, ale prostě asi se změní náš pach, když máme “plán” 😁

Jo je to možný… tak podle něčeho to ti psi poznat musí… nevšimla jsem si, že by měli někdo schovanou křišťálovou kouli. 
I když to často vypadalo, že čtení myšlenek je základní funkce… hlavně Sára, ta byla přeborník… ležím na gauči, čučím na telku a napadlo mě, že bysme mohli vyrazit na prochajdu… a Sára přilítla “juchů… jdeme na procházku”

Takže můj plán musí smrdět až za roh…😜

⋮
Sardullah
Sardullah 21.06.2025, 20:52:12 xxx.xxx.221.216
Aluška:

Takhle Mirďa naznačuje, že je třeba jít do lesa 😀. No odolat nelze….

Obrázek Obrázek

Teda řeknu ti, že Mirďovi fotky bys měla dávat pouze do vlákna “psí a jiné oči”…protože ty jeho pohledy jsou teda nepřekonatelný….jak tady nedávno proběhla diskuze o té aplikaci, co by měla překládat psí řeč…na co by nám byla? Specielně Mireček dokáže mluvit očima..😍

⋮
Sardullah
Sardullah 21.06.2025, 12:44:24 xxx.xxx.189.104
Bobca:

No chvíli jsem čučela na ten úhloměr,než mi to došlo🤭..

Buď v klidu…já taky🤪

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 22:02:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 20.06.2025, 21:24:08

No já jenom doufám, že najde domov s těmi správnými páničky a že už nikdy nebude muset hledat nový domov, protože už bude mít ten svůj nový napořád.🍀

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 18:18:53 xxx.xxx.221.216

Nemusim sahat na obojek, ani brát do ruky vodítko, ty “potvory” to poznaj už když se jdu oblíkat…i když se snažím, aby to vypadalo normálně, jako když chci jít někam bez nich. To potom běhaj ke koupelně, kde se převlíkám a čekat ke dveřím a pak zase ke koupelně, poněvadž mi to dle jejich soudu dlouho trvá.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 14:47:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.06.2025, 14:00:06

No když se ty peníze rozfrcaj, tak to je potom blbý.

Ono chápu barák, co si budem, obzvlášť když je starý a potřebuje rekonstrukci, tak ne každej na to má. Ale zbavit se bytu v osobním vlastnictví, kde jsou náklady nula nula prd a jít do pronájmu, kde zaplatím řádově o tisíce víc… tak to pochpím jen když je člověk opravdu v tíživé situaci a prostě ty peníze nutně potřebuje, jinak nastane velkej průšvih.. chápu, ale jinak ne.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 12:48:45 xxx.xxx.221.216

A tak mě přijde, že zase někdo brnknul na naší citlivou strunu… takže si myslím, že je to buď troll a nebo jedinec rozumu mdlého, protože normální člověk, který by chtěl trávit kočky, nebude shánět návody a informace na fóru milovníků zvířátek. 

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 12:41:12 xxx.xxx.221.216
eva:

Já bych se nemovitosti v dnešní době nezbavovala, i kdybych na chleba neměla…🤔

No jo, ale když člověk finančně plave a tím spíš nemá kapacity na to, aby nemovitost udržoval… ani fyzické, ani finanční ani časové  a nemovitost  není ani v takovém stavu, abych jí pronajala, tak co s tím?

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 12:20:42 xxx.xxx.221.216
kometa:

Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.

Za mě jsou zase horší okna za západ.. jak se přehoupne sluníčko, tak to tam paří až do večera, zatímco východní strana už je v poho… a to teda nejen u mě v baráku, ale i u mámy v bytě.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 08:52:36 xxx.xxx.221.216

Buďte ráda, že jste žádné fotky neviděla…ani z menších množíren to není hezký pokoukání, natož z takové obří. Člověk má tak akorát příšernej vztek, jak může existovat taková lidská zrůda a nevím, jak na Slovensku, ale u nás pak následně skřípe zuby podruhé, když se těm množitelům prakticky nic nestane, protože jsou potrestaní tak max podmínkou a nějakým dočasným zákazem chovu, který se dá samozřejmě obejít.

⋮
Sardullah
Sardullah 20.06.2025, 08:29:55 xxx.xxx.221.216

Já teda letos neviděla ještě ani jednoho slimáka…ale samozřejmě jsou i léta, kdy jich je moc moc moc. Pokud zrovna v tý sezóně nic nepěstuju, tak je mi to šumák, ale byly doby, kdy jsem měla květinový záhonky, ty sviňuchy byly schopný ty kytky sežrat do mrtě…ale pak jsem se dočetla, že slimáky odpuzuje levandule a to mám teda vyzkoušený, to mi fungovalo, když jsem jako obrubu záhonu tu levanduli nasázela…prý funguje i rozmarýn, ale to vyzkoušený nemám.

Ale v případě nějakých velkých záhonů je levnější metoda ty granulky a nebo odchytávání a likvidace.

⋮
Sardullah
Sardullah 19.06.2025, 20:52:21 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Zrušila jsem skleník a už se to začíná rýsovat. Ještě celé porýt a asi i navozit nějakou zeminu.

Obrázek

No tak klobouk dolu…udatná slovanská žena 😇

⋮
Sardullah
Sardullah 19.06.2025, 18:09:26 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Já mám ode dneška na hlídání Megi, papírovým jménem Bubble z Kočovského dvora. 🥰 Paničci mají v sobotu svatbu a pak odjíždějí na svatební cestu.

Obrázek

My budeme hlídat příští týden lapiňáka…mladý maj nějaký grilování s kámošema, tak ausíka berou sebou, ten je zvyklej a Árčího mi v pátek ráno dovalej a v sobotu večer si ho vyzvednou….tak budeme mít zase nějaký vzrůšo, protože to není takovej povaleč jako moji pesani. Už vidím Ginu, ta bude z toho chudák tak znavená, že prospí celou neděli…a to si s ním ani nehraje, je unavená jen z toho, že to kolem ní pobíhá. No a Máťa taky…oni se furt tahaj o nějaký hračky, tak jsem zvědavá, kolik plyšáků přijde o nějakou končetinu…

⋮
Sardullah
Sardullah 19.06.2025, 11:05:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 18:39:11

Teda to stříhání je docela horor… to si vůbec neumím představit, že bych tohle praktikovala s Ginou…. Gina má děsnej problém s česáním zadele a stehýnek a tam se to češe trochu hůř, protože v téhle partii se jí kastrací zhoršila kvalita srsti … upřímně, kdybych to dělala tak jako ty, tak by to bylo naposled, co by na sebe nechala sáhnout… jako jasně, zkrmíme u toho pytel piškotů… syn prokrmuje, já češu, ale naštěstí je to v klidu, můžu dělat cokoliv.. bez piškotů by mi dala jasně najevo, že česat se nebude… a to samý děláme když jí potřebuju vyjímečně zastřihnout drápy.

Berberka Sára byla to samý v bledě modrým… ta měla ještě specialitu, že drápy se musely stříhat v obýváku na gauči, jinak ani náhodou… a uši si nechala vyčistit jenom v koupelně jinak nee. Ale tak to bylo jedno, hlavně že to šlo.

⋮
Sardullah
Sardullah 18.06.2025, 21:56:03 xxx.xxx.221.216

Můj afgán byl moc hodnej pes a zvířátka miloval…dokonce i ptactvo, ovšem do chvíle, než to začlo mávat křídlama, to se z něj stal okamžitě lovec…nevím, jestli by slepici zabil, asi možná ani ne, ale možná by je uhonil…

⋮
Sardullah
Sardullah 18.06.2025, 16:31:18 xxx.xxx.221.216

No když o tom tak mluvíme…známej si pořídil štěně jagteriéra bez PP..protože má problém s liškou a mývalem, tak aby ve své podstatě ochránil slepice před touto divou zvěří, protože jeho staršímu ovčounovi je to šumák, že se mu v noci po dvorku prochází liška.

No, tak teď má docela hoňku, aby ochránil holuby a slepice před psem…už byly i nějaký ztráty na životech.

Proto jsem na začátku vypíchla toho teriéra, protože to bylo první, co mě v této souvislosti napadlo.

Já si dokonce myslím, že pokud máme alespoň trochu kynologicý játro, tak psa asi každýho psa naučíme neubližovat slepičkám, ale nevím, jestli každý pes bude v tomto spolehlivý i bez lidského dozoru.

Přijde mi, že to může být něco podobnýho jako náš kocour a náš andulák…pokud kocour věděl, že ho máme v merku, tak se mu andulák mohl pohybovat před kocourem, na kocourovi…když kocour jedl, tak andulák mu uzobával z tlamajzny…nej kámoš…tvářil se tak, že ho andulák vůbec nezajímá, ale nechat ho bez dozoru?  To ho dokázal honit po celý místnosti….to nešlo, protože andulák by skončil brzy zakousnutej…..a myslím, že tohle může být i u psa, myslím si, že téměř stoprocent psů můžeme naučit, aby se ke slepicím chovali pod naším vlivem a dozorem slušně, ale otázka je, kolik procent psů dokáže se slepicemi fungovat bez dozoru.

⋮
Sardullah
Sardullah 18.06.2025, 13:42:55 xxx.xxx.221.216

Zkušenost nemám…zvyknout se asi dá, ale některej pes asi hůř a některej líp…když to řeknu zjednodušeně, tak třeba teriér nebude u slepic úplně výhra a moje pyrenejka, tak ta i když se slepicemi nežije, tak vůbec nemá tendence drůbež honit, naopak bude v klidu mezi houfem slepic, kačen, chodit…bude u nich ležet a ani jí nenapadne, že by je honila, nedejbože zahrdlila, má to tak nějak v krvi.

Takže myslím, že hodně záleží na tom čeho je to kříženeček a pak samozřejmě na vašich výchovných schopnostech…protože pokud třeba nemáte tu zkušenost a pes může být složitější povaha v tomto ohledu s nějakým silným loveckým pudem, tak to není úplně dobrá kombinace.