Tak hloupý příspěvek uživatele Tap byl odstraněn…..
Tak hloupý příspěvek uživatele Tap byl odstraněn…..
Hele jsem docela klidný člověk, než ale budete obviňovat někoho z množení, tak by bylo k Vaší vysoké inteligenci, ( kterou se tady v tématech rád vychvalujete) vhodné si první zjistit podrobností. Saraha psy s PP, její odchovy jsou s PP. Má výstavně a pracovně úspěšné hafany. Takže šup do drůbeže chlubit se kohoutem za 100eček.
Dnes jen tak cestou necestou….zprvu krásně svítilo sluníčko, pak se rychle zatáhlo, přihnala se těžká šedá mračna a hodně studený a silný vítr. Jestli zaprší budeme mít s vycházkami do polí zase na chvíli utrum ☹️.
https://www.csfd.cz/tvurce/1731-jan-kanyza/prehled/
Můžete hledat….
Četla jsem příběh paní, která se v těch 70.letech právě slintavkou nakazila. Prý z mléka. Přenos na člověka je ale opravdu vzácný. Průběh nemoci je slabý, není život ohrožující.
No ona by to jen tak nezrušila, kdyby se z toho domku nemusela vystěhovat a kdyby jí tchýně nedala nůž na krk. To ona obvolala spolky, to ona šla do toho domu a pomáhala s odchytem psů. Švagrová jenom plácala jak ona ty svoje psy miluje, ale že se jí pářily sourozenci mezi sebou ji vůbec nevadilo.
Od mojí sestřenky mladí si přivezli štěně zlaťáka a první co doma udělali tak to, že ho museli vykoupat. Protože štěně tak neskutečně páchlo chcankama a hovnama, že po cestě domů s ním museli mít otevřené v autě okna. Ale jejich argument byl, že to bylo aspoň blízko a že mají dobrý pocit z toho, že zachránili štěně. Radila jsem jim psí školku, cvičák, protože jsou nepolíbení pejskaři a nic…. A co budu chodit daleko moje švagrová, se kterou já ani manžel nekomunikujeme, si doma pořídila množku jorku. A když na ni rodina tlačila ať to řeší, tak si prostě svůj problém odevzdala spolku, který si tu 20-ti hlavou smečku odvezl. Chápete to mít v pidi domku o dvou místnostech 25 psů? ( Ona si tři nejoblíbenější nechala, dva si vzal její bývalý přítel.)
https://naschov.cz/ohrozuje-slintavka-a-kulhavka-cloveka/
Viz článek (je staršího data ) mortalita u dospělých krav je až 5%, u telat až 70%, u prasat až 100%. Nemoc provází bolestivé puchýře v tlamě (proto slintavka - neuceni ke zvýšení slinění) a obrovské pohybové problémy - kulhání a následně ulahaní zvířat. Stáda se vyvíjejí nejen jako ukončení trápení nakažených zvířat, ale jako ochrana před dalším šířením nemoci.
Tričko s vlastním potiskem?
Bohužel u tohoto typu mi to všude píše, že je dlouhodobě nedostupný. Musim se podívat po něčem jiném.
Upřímně já to také nechápu. I při té dnešní osvětě jsou prostě lidé, kterým je to jedno a ti pak pláčou, že štěně tahají hrobníkovi z lopaty. A neváhají o tom informovat média jako je blesk a podobně. Hele štěně možná z toho hnoje zachrání, ale co ty vykojené matky s hnijícími zuby, boláky a já nevím s čím vším. Nedokážu si představit člověka, který tam každý den chodí a dívá se na jejich utrpení a je mu to jedno.
Děkuji, něco podobného hledám. Zkusím prohledat jinde. Nosila jsem teleskopický obušek, ale kvůli problémům s levou rukou ho nemůžu použít. Mám i pepřový sprej, u toho si ale nejsem jistá, že by zastavil psa v útoku na první dobrou.
Odkaz nejde načíst. Můžete to prosím vložit znovu? Uvažuju o pořízení taky něčeho podobného.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pres-padesat-psu-zivorilo-v-mnozirne-namackani-byli-v-klecich-pro-hlodavce-40513692#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Hlavní důvod množení - ekonomický zisk. No šak jo, přece PP hafani jsou nemocní, prešlechtení, jen na výstavy, bla bla bla. A pak si v klidu koupi štěně někde v uličce. Štěně co ještě ani samo neumí přijímat potravu.
Nedávno jsem viděla jorka co snad neměl ani kilo. A panička se chlubila jak je to Tea cup jork. Chudák pes nevypadal zdravě, ani vesele. Ubohé stvoření na tenoučkých nožičkách se srstí připomínající řídkou mokrou slámu.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-pitbulove-pod-vlivem-kokainu-roztrhali-v-ohiu-seniorku-ze-sousedstvi-40513654#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Naprosto děsivé….
Přála bych Vám zažít Bambulí, která každou pilulku z “návnady” vypreparuje s precizností mozkového chirurga. Navíc zrovna při její dietě ji nebudu cpát lidskou paštikou nebo něčím podobným. I když ona by to jistě ráda.
Naprosto s Vámi souhlasím, Pan Popleta (budiž mu země lehká) by mohl vyprávět. Tohle je rychlé, efektivní. Žádné přemlouvání, obalování šunkou a já nevím čím možným. Bambule je taky proti tabletkám a posledně když musela brát léky po gastritidě tak tohle je nejlepší způsob. Ještě mám připravenou stříkačku s vodou a po tom co jí šupnu prášek co nejdál do krku ji za stálého držení vstříknu trochu vody do tlamy abych ji donutila polknout. Ona je totiž mrcha a dokáže prášek precizně schovat za pyskem. Nikdy se mě potom kocour a ani teď pes nebáli. A to psa každé ráno “trápím” injekci inzulínu.
Chlapec v pruhovaném pyžamu…. Film, který ve mě nechal hlubokou stopu.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/808574/muze-brutalne-napadla-milovana-stafordka-aby-prezil-museli-ji-uskrtit.html
☹️
Včera u nás pršelo nepřetržitě snad 15 hodin. Dala jsem s Bambulí aspoň dva kilometry městem, teda za cenu toho, že jsme přišli domů obě hodně promoklé. Nová bunda mi vydržela, kalhoty se snažili ⅔ cesty. No ale nakonec to byla vycházka docela hezká, nikde nikdo. Žádní cyklisté, chodci ani jiní věnčitelé. Potoky se docela zvedly, dnes má znovu pršet tak snad z toho nebude nějaká lokální pohroma.