Tak mě napadá.
Máte někdo zkušenost s tím, že by takový stav, který se rozjede až do problémů se slinivkou mohl způsobit spíše psychický problém, než dietická chyba?
Jak už jsem psala jinde, Jack je citlivější pes. Jednoduše se přetočí a velmi snadno se vyfrustruje - stačí i špatně vedený trénink pozitivním posilováním s pamlsky.
V sobotu jsme byli většinu dne venku, bylo teplo, hodně lidí i psů venku u vody. Žádná dieticka chyba nenastala. Ale byl frustrovaný ze nemůže jít za jinými psy, přetáčel se, jakmile si někdo hrál kousek se psem a něco mu házel do vody. Začal se přetáčet i když jsem po něm chtěla základní věci jako netahání na vodítku…což on chtěl čuchat v trávě po psech a byl frustrovaný ze ho tam hned nepustím.
Každopádně v neděli ráno průjem a zvraceni.
Trochu mě to donutilo se zamyslet i nad dobou, kdy problémy začaly. Chodili jsme na socializační procházky a ob skupinovky a ano, i když cvičil, tak u toho celou dobu kňoural, byl extrémně roztěkaný a choval se jako bychom ho vytáhli ze sklepa. Trenérky mi říkali že prostě musíme chodit, že si zvykne, máme nosit echt dobré pamlsky a tak. On se sice zvládl nějak ovládat a cvičit, ale extrémně ho to frustrovalo, kníkal, a ke konci se až pomalu klepal jak už byl úplně mimo s totálně přelitým stresovým kyblíčkem. Nepomáhaly ani odhozené pamlsky v trávě nebo větší vzdálenost.
Frustruje ho i dostávat třeba konzervu z Kongu, když mu to chvilku trvá.
A nějak mi hlodá v hlavě, jestli mu prostě toto nemohla způsobit psychická zátěž.
Ja s tím absolutně neumím pracovat, trenéři nám tu zatím moc nepomohli a prislo mi, ze je to na lekcích akorát horší. Sice se jelo vše pozitivně, ale můj pes byl jako narkoman s absťákem, co se snaží ze všech sil ovládat. Na trénincích kde jsme sami, nebo tam je jeden další pes, kterého zná, tak je úplně v klidu.
Dneska jsem se dostala k profilu Kristýny Dostálkove, která pracuje s koncepty a no…hodně věcí z toho sedí na Jacka. Umí sebekontrolu, ale frustruje se u toho, umí netahat na vodítku, ale stylem, že dojde na konec a vrací se, takže furt dělá kolečka a frustruje se u toho…umí jít u nohy i kolem psu, ale frustruje ho to. Frustruje ho i když mu zakazuju olizovat venku trávu. Nemůžu na něj ani zvýšit hlas.
A jestli tohle všechno dohromady s pubertou nemohlo způsobit, ty problémy uvnitř.
Možná nad tím až moc přemýšlím a hledám bubáky kde nejsou…ale nevím. A vlastně ani nevím na koho bych se s tímto měla obrátit.