Tu vlákninu dostal jednou, nebyl vidět žádný rozdíl - špatně mu nebylo, stolice stejná. Po komentářích tady jsem ji už nedávala.
Přes víkend byl na RC konzervách - stolice asi lepší, jen po dlouhé procházce a běhání v řece měl pak jakejsi matlajz, ale to je normální po delší aktivitě.
Dnes mu zkusím uvařit kousek kuřecího prsa, přidám ke konzervě a uvidím. Ty WB dávat nebudu, není mu z toho špatně, ale jak jsem psala, něco mi tam nesedí a nechci, aby se to případně vrátilo kvůli dlouhodobějšímu krmení.
Granule nějaké potřebovat budeme taky, koupila jsem malý pytlík těch Marpů, jak psala Plaka, ale zatím je teda na dietních konzervách, nechci mu hned cpát jiný granule. Předtím Marpy měl takřka od štěněte a žádný problém nebyl. Uvidíme.
RC grancle jsem neobjednávala, když je skoro nežere. Konzervy žere ale z částky za ně nejsem úplně happy 😀
Já nad tím o víkendu přemýšlela, i nad tím co mi řekla vetka, co jsem si přečetla tady. Bohužel si nemyslím, že veti na naší klinice mají nějak zmáknutou psí výživu při potížích. Nebo jinak. Všichni, s kým jsme se tam radili mi řekli prakticky to samé…vet dieta měsíc až dva našeho výběru, ale nepřekročit 10% tuku a pomalu přejít na normální předchozí krmení - specificky jsem se jich i ptala, jestli budou ok granule, které měl předtím (ty měly myslím 16% tuku) a nikdo z nich v tom neviděl problém. I tak jsem raději volila přechodobě ty gastro WB s 10%. O syrovém mase ani nemluvím, to je vždycky to první, co radí úplně vysadit.
V očkování proti vzteklině po přeléčení taky neviděl nikdo problém. Očkování dostal, stav to naštěstí nijak nezměnilo (ten “divnobobek” a větší objem stolice měl už předtím když jsme přešli na WB).
Kdyby byl nějaký problém v tomto ohledu do budoucna, objednám ho asi k někomu, kdo se specializuje na gastro problémy - v jiném vlákně jste tam radili nějaké vety, musím na to kouknout).