““tak to se nepočítá, ale dceři jste v její pubertě vrazil opravdu pořádnou facku.” Stejně tak jako jsem v případě potřeby dostal po papuli já od svých rodičů. Ani v dceři ani ve mně to žádné trauma nezanechalo.”
v každém případě to má minimálně jeden důsledek - “výroba” člověka, pro kterého je násilí na dětech normou (v tomto případě)
“ždycky, když něco vyžadoval a rodina mu nechtěla vyhovět, stoupl si a řekl zhruba - jak to tak nebude budu dychat a umřu vám. Hyperventilací se skutečně spec děti dokáží dostat do bezvědomí. Paní přednášející nám říkala, že nejjednoduší metoda je v té chvíli spratkovi vrazit facku, jak říkala ještě nepoznala dítě, které brečí a zároveň dokáže hyperventilovat😜.”
jen zde to není prostředek výchovný, ale přímo zdravotnický
“u malých dětí je teorie respektující výchovy nesmysl, nefuguje a dítě rozhodně nemá mít práva pomalu dospělých lidí, ukřižují ho…”
obávám se, žetento výrok není založen na znalosti respektující výchovy
“Tvrzení že žádná z uvědomělých maminek nikdy své dítě ani neplácla se zdá neuvěřitelné, stejně tak tvrzení že své děti vychovávají jako štěňata. Možná je to nyní moderní ale ještě v nedávné době tomu tak rozhodně nebylo a nikoho soudného by podobné srovnání ani nenapadlo natož aby takovou výchovu praktikoval.”
JAKOU výchovu? jak ta výchova vypadá, na čem je založena? na jakých principech? v čem je to tak ale úplně odlišné od výchovy člověka?
bo tohle je o mozku, ne o těle, ve kterém ten mozek je…..
Když v 80. tak pochopitelně za komančů. Ve čtvrté třídě děti přecházely. Zvláštní škola taky v Liberci byla. Tu jsem navštívila někdy kolem 2010. Učila tam kamarádka. Děti tam měly krásné podmínky. I když stará škola, nádherné barevné třídy, spousta obrázků a hlavně - ve třídě 9 dětí.
tak to bylo v letech devadesátých, ne? víceletá gymnázia
šťastná to žena ..tedy s tou postrádající chutí na sladké…
To není moje zásluha. S věkem to přišlo samo.
přišlo, ba že přišlo……😄
nikdy jsem nebyla na sladké, masový člověk jsem byla, a s věkem to přišlo…..štrůdlík, povidlové šátečky, no domácí koblihy, ovocné knedlíky, atd.atd……to je MŇAM a přímo základní životní potřeba 😎
dede, v tomo věku už může jít o projev nemoci (třeba srdíčko) a proto bych si zašla na preventivku k vetovi s tím, že došlo k té změně od normálu - neobvyklé únavě psa
“Má ale někdo zkušenost s opačnou situací, kdy je kočka rekordmankou v zahrabávání, kterému věnuje i několik minut, dokud není všude víc škody než užitku a z hovínka drobky?”
ano, před potřebou i po Barča a Bertík, někdy i Matýsková vyhrabe půlku steliva ven
čistě za sebe - jako první variantu bych volila stěhování kocoura s maminkou do bytu a až kdyby to fakt ale opravdu v tom bytě nešlo, tak k příbuzným do domku.