26.02.2025, 17:53:26 xxx.xxx.147.163
Ale to jste nenapsala, že by to byl její druhý porod. To mění situaci. Kdy končí chovnost fen, vím. Zrovna dneska jsem to vyprávěla ve škole.
Ale to jste nenapsala, že by to byl její druhý porod. To mění situaci. Kdy končí chovnost fen, vím. Zrovna dneska jsem to vyprávěla ve škole.
.pětiletá fena je prý na porod už stará.
Úplně ne, ale když to vezmu podle tělesné dospělosti, tak to odpovídá ženě 35 - 40 let. Což není úplně optimální. Ale záleží taky na plemeni, teda jeho velikosti.
Přiznám se, že tomu nerozumím.
Základem při podezření na nádor je přece biopsie a histologie. Aby se vědělo, na čem jste. A proč čekat s operací, až se nádor zvětší? To přece nedává logiku. Na druhou stranu, pokud se jedná o metastázi, tak je to vlastně jedno.
Bodlinka to shrnula hezky.
zjistili mu tekutinu v břiše a včera na zákroku mu vzali slezinu prptože praskla
A ta slezina byla bez nádoru? Na první dobrou mi naskočil hemangiom. A pokud je další nález na játrech, tak bych se bála hemangiosarkomu.
České Budějovice - hřivnáč včera. Oprava - dneska dva. Zrovna teď se na krmítku ládují.
Tak u nás ti mezihostitelé asi nejsou. A že jsme venkovních koček vypitvali dost. Jeden kocour měl v žaludku 21 myší. Fakt nekecám. Ale tasemnici ani jednu.
Určitě ostropestřec,
No, když nepomůže, tak rozhodně neublíží.
Viz bodlinka. Nádor zhoubný nebo nezhoubný? Primární nebo sekundární?
Mě by spíš zajímalo, co na to ty rybičky. Můj kocour se naučil vysedávat na horním skle, asi, že je tam teplo. A rybičky moc nadšeně nevypadají. Navíc se bojím, že to sklo rozbije, propadne se a při snaze se vysvobodit zruší celé akvárium. Tak ho odtamtud vyháním.
Tak už to vím.😀
Jak jsem psala, nevím to. Bylo to třeba a nikam jinam nechodím. Viz výše.
Kočka mi přijde normální, ale ty nohy tam chybí. Máš postřeh!
Je to pár let zpátky a přesnou částku si už nepamatuji. Jenom, že toho psa jsme pak pitvali. A klidně mohl žít, kdyby majitel nebyl"chrt", jak jedna studentka prohlásila.
Kastrace kocoura mě před dvěmi týdny stála 800 Kč. Nevím, jestli je to málo nebo hodně. Chodím na “kliniku”, kde jsou dva veti, kterým jde v první řadě o zvířata a ne o peníze. A věřím jim i po odborné stránce. A snadno se domluvím, aby byl u mých zvířat pořád ten jeden stejný.
A historku o ceně operace nádoru 20 000 nebo 2 000 jsem tady už psala.
Tak třeba aspoň, jestli ty kozy mají vodu, krmení a ušní známky. Číslo hospodářství asi nebudete zjišťovat, to je takové žinantní. Ale máte psy, tak dokážete v rámci možností posoudit zdravá a spokojená zvířata (že nekulhají, nemají průjem, odnikud jim neteče, nejsou plešatá ani vyhublá…)..
Tak my si zlomenou nohu, přece platíme
Však si můžete nechat pojistit i toho psa.
I tak odčervuju až v době, kdy jdou už z kočky dávno články a už to začíná na ní být vidět(vyhubne jí obličej) Jinak bych to do ní musela cpát imrvere,
Asi má ta vaše kočka sníženou imunitu. Protože u nás je zázrak, když u dospělé venkovní kočky nějakou škrkavku nebo tasemnici vypitváme. A že mi jich za 20 let prošlo rukama dost.
Ne.
Od jisté doby nechávám všechna zvířata projít mrazákem. Navíc patologii mám jenom jednou týdně. Takže to by musela být velká náhoda, že ho ráno utratí a odpoledne si pro něj dojedu.
Čerstvé mrtvolky jsou občas telata nebo ještě méně často hříbata. Ale viz výše - správné načasování a navíc to by mi je museli kolegové dovézt. Nemám časový prostor jet někam do horoucích pekel.
U nás se psi nezabíjejí. Ani jiná zvířata.
Veterinář se mu na křídlo díval
Upřímně, já bych se jenom s pohledem nespokojila. RTG je lepší (můj kotník taky vypadal ze začátku jenom jako zvrtnutý a skončilo to osteosyntézou). Ale chápu, že byste při tomhle požadavku byla za exota.
kohout Igor patří k pavlovkám
To je teda hustej pankáč!
Ale co lékař, to názor
To je přesně důvod, proč mi veterinární kliniky nevyhovují. Že je tam pokaždé někdo jiný.
Vy toho koně ale můžete v případě potřeby prodat.
Kdo si koupí 20letého problémového koně? Takže nemůžu a ani nehodlám. Protože ten kůň si to nezaslouží, aby se dostal do rukou nějakého joudy. To je ta moje zodpovědnost.