Ano, třeba i dá. Ale přesně o to mi šlo. Jestli je běžná praxe veterináře, tlačit majitele psa do nákladných operací i v případech, kdy o to majitel z nejrůznějších důvodů nestojí. Vlastně jste mi s Bodlinkou odpověděly.
Tak si za a) najdu jiného veta nebo za b) myslivce.
Stejně tady jenom spekulujeme, protože nikdo nezná konkrétní veterinární nález a jak moc špatně na tom pes je.
Jsou majitelé, kteří prodají auto, aby mohli psovi zaplatit operaci. A pak takoví, kteří ho nechají utratit, i když operace za 3 000 (sežraný míček) by situaci vyřešila bez následků.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 25.02.2025, 21:09:54
Ale zase roční výchovou nepolíbený rotvík
Jak píše Arosek - paní má chovku, cvičák a prodává vycvičené psy. Neboli se tím živí. A tenhle pes se jí, aspoň mi to tak připadá, nehodí do krámu, protože není dostatečně rentabilní.
Mám koně, na kterém ze zdravotních důvodů (mých, ale na tom nesejde) nejezdím. A stojí mě v průměru 8 000 měsíčně. Bez jakékoliv návratnosti. Takže každý rok vyhodím 96 000 z okna. Protože zodpovědnost za tvora, který si to nevybral.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.02.2025, 20:27:21
Každý se přece může dostat do situace, kdy na drahou léčbu, byť existuje, nemá
Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Kamarádka nasypala při operaci koliky do kobyly 100 000. Bez mrknutí oka.
Viz výše. Porovnám cenové nabídky veterin. Zjistím možnost splátkového kalendáře. Pokud mi na zvířeti záleží, tak si peníze půjčím a sama se uskromním. Rezervy vždycky jsou. A když žiju z ruky do huby, tak si pet zvíře holt nepořídím.
Bez tupé preparace a nůžek to prostě nejde. Jenom prostým tahem to střevo přetrhnu a rozhodně to nebude precizně oddělené od závěsného aparátu (jako na té fotce). Neumím si představit, jak by to ten vlk dokázal. A proč by to vůbec dělal.
Pravda, zkoušeli jsme to na kočce vytažené z mrazáku, ne na čerstvě zabitém psu, ale i tak…
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 25.02.2025, 11:58:41
tohle by mělo patřit do poviností veterinářů.
Nepatří. Kamarádka je veterinářka a takové klienty odmítá - když chtějí psa utratit jenom proto, že se o něj už nechtějí starat. A vyloženě si vymýšlejí důvody, proč eutanázie.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 24.02.2025, 21:08:29
v podstatě ji tlačí do operace za cca 100 000,
Už jsem to tady jednou psala. Kamarádka veterinářka vyprávěla, jak k ní do ordinace přišla paní se psem, který měl nádor. Viděla jsem i fotografie před a po. Na klinice po ní chtěli 20 000, ona to udělala za desetinu. A paní jí málem líbala ruce.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.02.2025, 07:06:12
zda je čeho se bát a čeho konkrétně.
Už jste si odpověděla. Takhle uhynulá zvířata si berou třeba zoologické zahrady. Ale je to pro velké šelmy a ty to dostanou sakumprásk, max trochu rozkouskované. A i tak chce majitel nějaké veterinární dobrozdání.
Vyloženě se bát není čeho, šelmy jsou na požírání mrtvolek zařízené.