10.09.2024, 12:50:10 xxx.xxx.224.101
Radikální metoda,
Ano, zní to lépe. Ale výsledek je stejný.
Radikální metoda,
Ano, zní to lépe. Ale výsledek je stejný.
Slovo léčba je od slova léčit.
Takže lépe slovo eradikace?
Tipla bych nějakého lišaje.
které nejspíše rozjela špatně/nedostatečně léčená rýma?
Nejspíš ne. Principem automunitních nemocí je vnitřní problém. Nemůžete vyvolat roztroušenou sklerózu nebo lupénku, ten problém má jedinec v sobě.
A ano, léčí se to blbě. U lidí už existuje aspoň biologická léčba.
Radikální léčba, jak ji zřejmě myslíte, není léčba.
Fajn, tak to reklamujte na SVS, oddělení epizootologie.. Prostě jsou dané nemoci, které se řeší radikálně - katarální horečka, TBC, brucelóza, SLAK, ptačí chřipka…
Ano, stádové zvíře můžete dát stranou. Jenže je něco jako inkubační doba a budete dávat stranou čím dál tím víc jedinců.
Prostě nemoci velmi rychle se šířící (i když nejsou vyloženě smrtelné, jako třeba SLAK) a ty, u kterých hrozí přenos na člověka, se řeší takto.
A proto není stanovená ani léčba medikamentózní, protože se s ní nepočítá. Veterinární medicína je v tomhle na rozdíl od humánní přísně pragmatická a ekonomická. Především u hospodářských zvířat. A termín radikální léčba používá. Díky ní jsme byli jeden z prvních (ne-li prvním státem minimálně v Evropě), který se úspěšně zbavil TBC a brucelózy. Holt lidské zdraví bylo a je přednější než to zvířecí.
Povinná je vakcinace proti chřipce. Při převozu mimo okres je potřeba vyšetření krve - tuším, že už jenom na AIE (ale to možná kecám).
Ceny jsou různé podle kraje, dojezdové vzdálenosti a veterináře. Pár stovek to ale bude.
Jo jo, plch velký.
drvodelkafialova:Je a není. Pro účely plemenitby je to stejný pes.
Ale může (a nejspíš i bude) mít jinou povahu. A ta nás z chovatelského hlediska zajímá.
Tak snad se dlouho netrápil.
Ale za mě je to pořád samostatný jedinec. Sám za sebe.
drvodelkafialova:Prý je nejlíp prozkoumaný či co.
Co je nejlíp prozkoumaný? Technika klonování je přece stejná.
Navíc se klonování nejdřív zkoušelo na zvířatech.
Spíš by měli zveřejnit nějakou účinnou léčbu nebo aspoň podpůrnou metodu, aby se zvířata nemocí tak netrápila.
Vakcinace se v současnosti neprovádí, léčba je radikální. Takže se zvířata netrápí.
že člověk by šel v podstatě naklonovat nejsnáz,
Proč zrovna člověk? Princip je snad stejný u psa, ovce, koně…
Xerxova:nejdřív jsem si myslela, že je to malá užovka - ale ne, byl to slepýš
Já právě taky. Ale na druhý pohled už ne. Na žádnou užovku mi to nesedělo.
orionka-2:Copak slepýš! Ale páté foto - to je!
Křemenáč nějaký?
Já teda nevím, ale kdo by chtěl mít kopii kohokoliv? Život je snad o něčem jiném.
V pořádku.
Na tohle zákony ani předpisy ani vyhlášky asi nejsou. Tak původ a exteriér splňovat nejspíš bude.
Ad povaha - pokud vím, ani jednovaječná nemají stejnou. A údajně ani siamská dvojčata.
A hlavně pocitově se mi to nějak nechce líbit.
Xerxova:a teď ty nepsí - je vidět, že buď jsme chodili večer či ráno a navíc kolem vody…
Čtvrté foto - je to slepýš?
Já se chovám slušně i k těm mladším. A nos budu strkat, kam budu chtít.
Včelám nerozumím. Ale slušnému chování a pravidlům diskuze ano.