26.02.2025, 10:26:15 xxx.xxx.224.101
Jak jsem psala, nevím to. Bylo to třeba a nikam jinam nechodím. Viz výše.
Jak jsem psala, nevím to. Bylo to třeba a nikam jinam nechodím. Viz výše.
Kočka mi přijde normální, ale ty nohy tam chybí. Máš postřeh!
Je to pár let zpátky a přesnou částku si už nepamatuji. Jenom, že toho psa jsme pak pitvali. A klidně mohl žít, kdyby majitel nebyl"chrt", jak jedna studentka prohlásila.
Kastrace kocoura mě před dvěmi týdny stála 800 Kč. Nevím, jestli je to málo nebo hodně. Chodím na “kliniku”, kde jsou dva veti, kterým jde v první řadě o zvířata a ne o peníze. A věřím jim i po odborné stránce. A snadno se domluvím, aby byl u mých zvířat pořád ten jeden stejný.
A historku o ceně operace nádoru 20 000 nebo 2 000 jsem tady už psala.
Tak třeba aspoň, jestli ty kozy mají vodu, krmení a ušní známky. Číslo hospodářství asi nebudete zjišťovat, to je takové žinantní. Ale máte psy, tak dokážete v rámci možností posoudit zdravá a spokojená zvířata (že nekulhají, nemají průjem, odnikud jim neteče, nejsou plešatá ani vyhublá…)..
Tak my si zlomenou nohu, přece platíme
Však si můžete nechat pojistit i toho psa.
I tak odčervuju až v době, kdy jdou už z kočky dávno články a už to začíná na ní být vidět(vyhubne jí obličej) Jinak bych to do ní musela cpát imrvere,
Asi má ta vaše kočka sníženou imunitu. Protože u nás je zázrak, když u dospělé venkovní kočky nějakou škrkavku nebo tasemnici vypitváme. A že mi jich za 20 let prošlo rukama dost.
Ne.
Od jisté doby nechávám všechna zvířata projít mrazákem. Navíc patologii mám jenom jednou týdně. Takže to by musela být velká náhoda, že ho ráno utratí a odpoledne si pro něj dojedu.
Čerstvé mrtvolky jsou občas telata nebo ještě méně často hříbata. Ale viz výše - správné načasování a navíc to by mi je museli kolegové dovézt. Nemám časový prostor jet někam do horoucích pekel.
U nás se psi nezabíjejí. Ani jiná zvířata.
Veterinář se mu na křídlo díval
Upřímně, já bych se jenom s pohledem nespokojila. RTG je lepší (můj kotník taky vypadal ze začátku jenom jako zvrtnutý a skončilo to osteosyntézou). Ale chápu, že byste při tomhle požadavku byla za exota.
kohout Igor patří k pavlovkám
To je teda hustej pankáč!
Ale co lékař, to názor
To je přesně důvod, proč mi veterinární kliniky nevyhovují. Že je tam pokaždé někdo jiný.
Vy toho koně ale můžete v případě potřeby prodat.
Kdo si koupí 20letého problémového koně? Takže nemůžu a ani nehodlám. Protože ten kůň si to nezaslouží, aby se dostal do rukou nějakého joudy. To je ta moje zodpovědnost.
drvodelkafialova:Ano, třeba i dá. Ale přesně o to mi šlo. Jestli je běžná praxe veterináře, tlačit majitele psa do nákladných operací i v případech, kdy o to majitel z nejrůznějších důvodů nestojí. Vlastně jste mi s Bodlinkou odpověděly.
Tak si za a) najdu jiného veta nebo za b) myslivce.
Stejně tady jenom spekulujeme, protože nikdo nezná konkrétní veterinární nález a jak moc špatně na tom pes je.
Jsou majitelé, kteří prodají auto, aby mohli psovi zaplatit operaci. A pak takoví, kteří ho nechají utratit, i když operace za 3 000 (sežraný míček) by situaci vyřešila bez následků.
Nie sú príznaky, nie je choroba,
Mýlíte se. Říká vám něco pojem bacilonosič?
Poicephalus:Ne ne za svým tvrzením si pevně stojím. Používám vápenný grit pro holuby a ten je hrubší.
Jako, že se holubi popelí v gritu? Který je určený do žaludku? Nějak tomu nerozumím.
jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho?
Mně vyrostlo. Z upuštěných slunečnicových semen z krmítka. V truhlíku. Neplánovaně. Kdyby měly víc prostoru, vyrostly by určitě i víc.
Jenže v tomhle případě se dá chronická bolest odstranit. A operace nemusí být nutně finančně likvidační. Viz příspěvky výše.
Jaký kontext?
Paní prostě nechce vrazit do psa peníze, které by mu s velkou pravděpodobností odstranily problém. Nemá osteosarkom.
Pár příběhů z ordinace jsem už od kolegů slyšela, tak to mám holt jinak.
Možná je dobře, že u nás není eutanázie pro lidi.
Ale zase roční výchovou nepolíbený rotvík
Jak píše Arosek - paní má chovku, cvičák a prodává vycvičené psy. Neboli se tím živí. A tenhle pes se jí, aspoň mi to tak připadá, nehodí do krámu, protože není dostatečně rentabilní.
Mám koně, na kterém ze zdravotních důvodů (mých, ale na tom nesejde) nejezdím. A stojí mě v průměru 8 000 měsíčně. Bez jakékoliv návratnosti. Takže každý rok vyhodím 96 000 z okna. Protože zodpovědnost za tvora, který si to nevybral.
Ano, nemám děti, tak si to můžu dovolit.
No jo, ale tím se podstatně změnil smysl věty a proto jsme si nerozuměli.
Každý se přece může dostat do situace, kdy na drahou léčbu, byť existuje, nemá
Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Kamarádka nasypala při operaci koliky do kobyly 100 000. Bez mrknutí oka.
Viz výše. Porovnám cenové nabídky veterin. Zjistím možnost splátkového kalendáře. Pokud mi na zvířeti záleží, tak si peníze půjčím a sama se uskromním. Rezervy vždycky jsou. A když žiju z ruky do huby, tak si pet zvíře holt nepořídím.
Můj názor.